Bayer Leverkusen scoort vijfmaal en blijft ongeslagen; Frimpong maakt zijn 14e
Zondag, 5 mei 2024 om 19:25

Bayer Leverkusen is dit seizoen nog altijd ongeslagen. De voetbalmachine van trainer Xabi Alonso had ook met een veredeld B-elftal weinig moeite om Eintracht Frankfurt te verslaan: 1-5. Jeremie Frimpong tekende slechts vijf minuten na zijn invalbeurt voor zijn veertiende treffer van het seizoen over alle competities. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol bij de 1-5 door een strafschop te verdienen.

Aan de kant van Frankfurt startte Mario Götze op het middenveld. Hugo Ekitiké en Omar Marmoush waren de aangewezen spitsen. Bij Leverkusen was Frimpong één van de vele sleutelspelers die rust kreeg met het oog op de return in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma. Nathan Tella mocht het daarom laten zien aan de rechterkant. Ook waren er basisplaatsen voor onder meer Adam Hlozek, Patrik Schick, Arthur en Exequiel Palacios.

Alonso zag op de tribune hoe zijn ploeg na een kleine twaalf minuten spelen op voorsprong kwam. De voorzet van Arthur vanaf de linkerkant haalde in eerste instantie niets uit. De bal kwam echter perfect voor de voeten van Xhaka, die besloot uit te halen en zag dat zijn schot buiten bereik was van Eintracht-goalie Kevin Trapp: 0-1. Tella had al snel voor de volgende treffer kunnen zorgen. De pijlsnelle vervanger van Frimpong schoot echter voorlangs.

Het was vrij ongelooflijk dat het enkele minuten later niet alsnog 0-2 werd. Hlozek stelde Jonas Hofmann in staat om de tweede treffer van Leverkusen te maken, maar de middenvelder stuitte tot tweemaal toe op een inglijdende verdediger van de thuisploeg. Trapp moest even later wel in actie komen op een schot van Hofmann, wiens inzet net niet hard genoeg was. Aan de andere kant was het vrij plotseling raak. Farès Chaïbi gaf heerlijk voor tot bij de tweede paal, waar Ekitiké net zo fraai binnenkopte: 1-1.

Frankfurt mocht het zichzelf aanrekenen dat bij rust met een 1-2 achterstand ging rusten. Omar Marmoush stond oog in oog met Lukas Hrádecký, maar schoot torenhoog over. Aan de andere kant belandde een voorzet van Hlozek enigszins gelukkig bij landgenoot Schick, die overtuigend raak kopte. Marmoush had op slag van rust overigens nog wel een veel betere poging in huis. De duik van Hrádecký bleek echter nét niet nodig, daar de bal enkele decimeters naast vloog.

Vlak na rust was Leverkusen nog niet helemaal wakker en kreeg Chaïbi een prima mogelijkheid vanaf randje zestien. De Algerijn schoot hard, maar ook te gehaast en dus over. De problemen werden groter voor Frankfurt. Tella ging achter de bal aan en werd om onbegrijpelijke redenen aan zijn shirt gehangen door Niels Nkounkou: strafschop. Palacios faalde vervolgens niet vanaf elf meter: 1-3.

Het werd nog mooier voor Leverkusen. Invaller Frimpong, koud vijf minuten in het veld, zag de ruimte voor zich en begon met sprinten. Aan de overkant van het veld kreeg Hlozek de bal. De Tsjech gaf scherp voor richting de tweede paal, waar de inmiddels in het zestienmetergebied aangekomen Frimpong binnentikte: 1-4. Frimpong speelde ook een belangrijke rol bij de 1-5. Ansgar Knauff vloerde de Oranje-international, waarna Victor Boniface vanaf elf meter voor de 1-5 eindstand tekende.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
0
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
5
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Stphn023
 
8
5 mei 2024 om 19:40
Die gaan gewoon ongeslagen blijven het hele jaar. Roma thuis gaan ze niet verliezen. Bochum uit en Augsburg thuis ook niet. Kaiserslautern voor de beker hoeven we niet eens te noemen en de EL finale Marseille/Atalanta zullen ze voor gespaard hebben en rollen ze ook op.
 
BaronVonBorsig
 
10
5 mei 2024 om 21:16
Bochum uit is de laatste jaren nog wel een struikelobject gebleken voor grote clubs.
 
Shiraz
 
0
6 mei 2024 om 11:56
En daarnaast hebben veel spelers uit dit team nog nooit een finale gespeeld. Niet zo gemakkelijk denken over een EL finale.
 
Kuyt007
 
18
5 mei 2024 om 19:50
Superseizoen hoor! Petje af en zeer gegund, heb Xavi Alonso altijd een geweldige speler gevonden en een goede persoonlijkheid. Maar Frimpong gewoon 14 goals als wingback/rechtsmid echt netjes. Laatst was er een discussie bij espn of hij al rechtsbuiten kan spelen in NL. Daar waren ze over eens dat je dan minder ruimte voor je hebt en dat het lastig voor hem zou worden. Ik zou zeggen, volgende oefenpotjes, test het eens! Hij is in (top)vorm in ieder geval, weinig rechtsbuiten die in aanmerking komen kunnen dat zeggen.
 
AjaxNL!
 
1
6 mei 2024 om 11:27
Als Koeman hem normaal gebruikt dan kan dat wel. Hij is niet heel goed aan de bal en in de opbouw. Dat liet Koeman hem de afgelopen keer wel doen waardoor hij er niet echt goed uitzag. Helaas is onze bondscoach geen held in het gebruiken van spelers in hun kracht.
 
Kuyt007
 
0
6 mei 2024 om 12:36
Ik kan niet neutraal kijken naar Koeman, mede door z’n tijd bij Feyenoord. Alleen hierin moet ik toch de bril af doen en je gelijk geven ??. Niet het enige voorbeeld van iemand niet in z’n kracht gebruiken….Blind als wingback, Reijnders als 10, Simons als buitenspeler, zijn voor mij al voorbeelden.
 
AjaxNL!
 
0
6 mei 2024 om 13:20
Het is soms ook wel lastig omdat elke speler natuurlijk iets anders gewend is bij zijn club. Alleen sommige keuzes waren inderdaad wel erg vreemd. Frimpong speelde trouwens afgelopen wedstrijd in de Europa League nog als rechtsvoor. Stanisic stond toen rechtsmid op zijn positie.
 
Unbeliebeble
 
1
5 mei 2024 om 22:30
Geef deze man een standbeeld voor het station van Leverkusen! Wat is hij ongekend goed bezig. Nog een wedstrijd verwijderd van het verbreken van het record van Benfica, ongeslagen kampioen geworden (misschien zelfs ongeslagen all season), kans op de treble (in de EL al goede kaarten voor de finale)… pffff ik kan niet wachten dat hij bij ons het stokje mag overnemen van Don Carlo bij
 
Citro
 
1
6 mei 2024 om 11:34
Frimpong rechtsbuiten in Oranje op het EK, appeltje eitje toch?
 
Kuyt007
 
0
6 mei 2024 om 12:37
Gakpo, Malen, Frimpong (prima Voorhoede met diepging)