Bayer Leverkusen maakt er vijf en breidt ongeslagen reeks uit naar vijftig (!)
Zondag, 12 mei 2024 om 21:27

Er staat dit seizoen geen maat op Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Xabi Alonso won zondagavond met 0-5 bij VfL Bochum, dat lange tijd met tien man speelde. Patrik Schick, Victor Boniface, Amine Adli, Josip Stanisic en Alejandro Grimaldo waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van Leverkusen, dat nu in zijn laatste vijftig wedstrijden ongeslagen is gebleven.

Bij Leverkusen koos Alonso voor wat andere namen na de slopende halve finale in de Europa League tegen AS Roma (2-2). Zo belandden Jeremie Frimpong en Exequiel Palacios op de bank en werd er geen risico genomen met de licht geblesseerde Florian Wirtz, die dan ook ontbrak in de wedstrijdselectie.

Bochum begon energiek en kwam uit een hoekschop bijna op voorsprong, toen een kopbal maar net voorlangs schoot. Na een kwartier was het snel gedaan met de ambities van Bochum. Tella werd diepgestuurd en toen hij bijna voor het doel van Bochum-goalie Manuel Riemann verscheen, werd hij gehaakt door Felix Passlack. Doorgebroken speler, dus rood.

Bochum hield nog wel even stand, overleefde meerdere kansen, waaronder een schot van Granit Xhaka op de lat, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Arthur gaf voor op Schick, die tussen twee verdedigers van Bochum raak schoot: 0-1. Op slag van rust verdubbelde Leverkusen de voorsprong. Tella werd neergehaald door Keven Schlotterbeck, waardoor Boniface een strafschop mocht nemen en daar dankbaar gebruik van maakte: 0-2.

Na rust was er niets meer aan de hand voor Leverkusen, dat via Schick en Boniface kansen liet liggen. Bochum liet zich ook nog even zien via Kevin Stöger, die net naast krulde. Leverkusen was niet altijd even scherp, zo bleek ook bij de kans van Schick halverwege de tweede helft. De Tsjech krulde net naast. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 0-3 via Adli, die een hoekschop van Jonas Hofmann binnenkopte.

Vlak voor tijd werd het ook nog 0-4 via Stanisic. De Kroatische huurling van Bayern München, die tegen Roma de ongeslagen reeks in stand hield met een treffer in minuut 97, schoot verdekt raak in de korte hoek. Amper een minuut later stond Adli vrij voor Riemann, die met zijn voet voorkwam dat hij voor de vijfde keer moest vissen.

Die vijfde tegentreffer kwam er alsnog voor Bochum en Riemann, al kon de goalie daar weinig aan doen. De verdediging van Bochum lag volledig open, waardoor Stanisic kon kiezen tussen afleggen of zelf schieten. Grimaldo stond er beter voor, zag ook Stanisic, en dus mocht de Spanjaard de vijfde en laatste treffer van de avond binnenschuiven: 0-5.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:05
00:05
Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
14
   
23:59
23:59
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
48
   
23:26
23:26
Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: 'Als kip zonder kop'
60
   
23:15
23:15
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
137
   
22:52
22:52
Engeland stelt zwaar teleur maar wint wel Groep C; Slovenië naar achtste finale
65
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
TakeMeHome
 
32
12 mei 2024 om 21:39
Het is echt genieten van dit team. Niet normaal hoe hun prachtige weg bewandeld wordt & zij kunnen een historische einde van een voetbal jaar kennen. Ongeslagen zijn in ALLE competities! Zo win je nooit wat, & zo pak je ineens een Treble zonder maar ook een wedstrijd te verliezen (ik weet het is nog niet gedaan). Pff mad respect! ????
 
Arsenal-Gunner
 
23
12 mei 2024 om 21:41
Ongekend, zijn hiermee the invincibles van Arsenal voorbij die op 49 kwamen alleen in de PL. Leverkusen doet het gewoon in alle competities. Is zowat de allerbeste prestatie van een team op zo'n hoog niveau wat ik mij kan bedenken. Enige jammere is dat ze het in de EL doen maar ja alsnog ongelooflijk
 
Pimpelman
 
7
12 mei 2024 om 21:56
49 in de PL? In een competitie van 38? Of was de serie uitgestreken over meerdere seizoenen? Leverkusen gewoon in alle competities inderdaad, ongekend. Zullen ook haast wel allemaal dit seizoen hebben plaatsgevonden gezien de drukke programma's.
 
BlueLondon
 
21
12 mei 2024 om 22:07
@pimpelman, het was uitgestrekt over meerdere seizoenen. Zij waren 1 seizoen ongeslagen, en een gedeelte van de daar op volgende seizoen 11 wedstrijden ongeslagen.
 
Anfield1892
 
1
13 mei 2024 om 15:48
Toch vind ik zo'n streak in de PL vele malen indrukwekkender dan in de Buli. Sorry. Maar in de PL speel je tegen absurd goede concurrenten, die zelfs bij de beste teams ter wereld behoren, in de Buli is dat op Bayern na stukken minder...
 
Sulejmanii
 
24
12 mei 2024 om 21:50
Wat een legendarisch team, die zijn voor altijd in de boeken.
 
oker
 
3
12 mei 2024 om 22:19
Misschien moeten we allemaal hun shirt kopen. Dat verdienen ze ondertussen wel. Ontzettend knap!!
 
MoufidKaderi
 
9
12 mei 2024 om 22:53
Dit kan je echt aan xabi toeschrijven. Had ook een groot aandeel met spelers binnenhalen net zoals adli en vele andere onbekende ruwe talenten. Waarom bijna alle kredits naar hem toegaan is omdat zijn wisselspelers ook presteren. Dat kan geen toeval zijn maar juiste taktische plannen. Wat een legendarische coach ookal is dit zijn 1ste jaar prestatie ik vind hem nu al een legende. Iemand die precies weet hoe je spelers moet gebruiken. Lekker opendraaien, pasen in de 16 meter gebied vd tegenstander, heel zuiver omgaan met kansen. Meteen druk bij balverlies en counter bij balverlies vd tegenstander. Alsof xabi real life fifa speelt. Nog 3 wedstrijden dan hele seizoen ongeslagen!!
 
PecZwolle038
 
1
12 mei 2024 om 23:40
Vorig jaar toen hij instapte trok hij ze van een degradatie plek naar meedoen voor CL en 5e worden. Dus zeker niet het 1e jaar
 
J.Willshere
 
11
12 mei 2024 om 22:54
Ik vind dit verhaal vooral geweldig voor Xhaka.Was vorig seizoen een van de betere bij Arsenal na jaren te zijn verguist onder zijn eigen fans.Altijd maar lag het aan hem.Maar we kunnen niet ontkennen dat hij ook een aandeel heeft in dit succes.Het is je gegunt Granit! Super speler en als Arsenal dit jaar de titel zou pakken mag hij het gewoon mee komen vieren!!
 
GLENNN
 
0
13 mei 2024 om 11:14
Bizar! Die gaan ongeslagen kampioen worden hoor. Heel bijzonder om mee te maken. En dat in een competitie als de Buli. Chapeau Bayer!