Bayer Leverkusen sluit seizoen in stijl af en blijft ongeslagen in Bundesliga
Zaterdag, 18 mei 2024 om 17:20

Bayer Leverkusen heeft het Bundesliga-seizoen in stijl afgesloten. De manschappen van Xabi Alonso toonden zich zoals zo vaak deze jaargang soeverein, en legden FC Augsburg met 2-1 over de knie. Dat betekent dat Leverkusen zonder verliespartijen blijft in competitieverband. Ook het ongeslagenheidsrecord over alle competities wordt uitgebreid.

Na de 0-5 zege op VfL Bochum zondag werd er al volop over gerept in de media. Leverkusen kon, als het een week later minimaal gelijk zou spelen tegen Augsburg, ongeslagen blijven in Duitsland.

Over alle competities had die Werkself al een record gevestigd, door vijftig wedstrijden op rij zonder nederlaag te blijven. Tegen Augsburg kwam het record geen enkel moment in gevaar.

Al na twaalf minuten had Leverkusen de eerste erin liggen. Victor Boniface was de maker: de spits hoefde alleen maar binnen te tikken nadat Augsburg-goalie Tomas Koubek de bal knullig verspeelde toen hij wilde uittrappen.

Vlak voor het halfuur verdubbelde Robert Andrich de marge. De middenvelder, die grote kans maakt met Duitsland naar het EK te gaan, rondde af met een fraaie hakbal. Collega-international Jonathan Tah was de aangever.

Met de 2-0 zat Leverkusen op rozen. Drie goals hadden de bezoekers nodig de club de mijlpaal te ontnemen. Ze maakten er nog één: Mert Kömür krulde fraai raak na makkelijk balverlies van Leverkusen op eigen helft. Verder zou Augsburg echter niet komen. Jeremie Frimpong deed overigens 82 minuten mee bij Leverkusen. Bij de bezoekers stond Jeffrey Gouweleeuw de gehele tijd op het veld.

Nog twee finales


Het seizoen is nog niet over voor Leverkusen. De Duitse landskampioen speelt op 22 mei nog de Europa League-finale (tegen Atalanta), terwijl drie dagen later de finale van de DfB-Pokal op het programma staat (tegen 1. FC Kaiserslautern).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:56
15:56
'Meneer van Dijk doet dat niet, die hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit'
5
   
15:32
15:32
Barnábas Varga succesvol geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis
1
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
9
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
56
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
_Bundesliga_
 
23
18 mei 2024 om 17:26
Respect voor B04! Ongeslagen kampioen.
 
TakeMeHome
 
38
18 mei 2024 om 17:27
Prachtig 04! Zij zijn officieel ook The Invincibles, maar kunnen een grotere invincible worden dan Arsenal als je het mij vraagt, win de DFB Pokal & EL Finale & story will be complete!
 
SDGunner
 
33
18 mei 2024 om 17:33
Een hele puike prestatie, maar waarom meteen de prestatie van een andere club onderuit praten? Geef gewoon Leverkusen de credit die ze verdienen (en mogelijk nog gaan verdienen). Voor het eerst in jaren weer een ongeslagen kampioen in een van de grote competities, wat een prestatie! Op naar de laatste 2 finales voor een compleet ongeslagen seizoen!
 
TakeMeHome
 
38
18 mei 2024 om 17:57
Als je het gelijk op die manier opvat, moet je echt zelf weten. Ik doel meer op het feit dat als zij de beker & EL ook binnen slepen zij het in álle competities flikken. Dan ben je naar mijn mening de grootste Invincible. Tegenwoordig mag je ook niks meer of men ziet gelijk weer het “negatieve” ervan in
 
SDGunner
 
10
18 mei 2024 om 18:07
Mwah het negatieve begin jezelf door meteen een vergelijking met een team van 20 jaar geleden te beginnen. Zoals hieronder staat: appels en peren vergelijken. Ik snap nooit zo goed waarom alles maar vergeleken moet worden. Deze prestatie van Leverkusen is bijzonder knap en als ze ook de beker en EL winnen is dit uitzonderlijk. Je kan dat ook gewoon zeggen
 
madmarcel
 
7
18 mei 2024 om 18:25
@sdgunner: ik zie eigenlijk nergens dat ie de prestatie van een andere club onderuit haalt. Feitelijk zijn ze nu al een "grotere invincible" (voor zover dat normale taal is). Dat verandert toch niks aan de prestatie van Arsenal?
 
DerKaiser123
 
4
18 mei 2024 om 19:00
Het is toch logisch dat Leverkusen met Arsenal en ook Juve vergeleken wordt omdat er simpelweg nooit eerdere ongeslagen kampioen zijn geworden in de grootste 5 competities ter wereld.
 
VivaUtje
 
12
18 mei 2024 om 17:34
Arsenal is The Invuncibles van de PL, dat zou B04 nooit lukken. Desondanks een uitzonderlijke prestatie van B04 en zoals je benoemd helemaal met een treble??
 
Andres13
 
27
18 mei 2024 om 17:41
Dat is ook appels met peren vergelijken. Als Leverkusen in de PL had gespeeld hadden ze ook een heel ander budget gehad
 
DerKaiser123
 
18
18 mei 2024 om 18:14
Tja dat weet je niet dit Arsenal verliest ook van een matig Bayern en kunnen nog kampioen worden in de PL. Schat Leverkusen hoger in dan Arsenal op het moment.
 
arsenal890
 
3
18 mei 2024 om 18:21
Zo als je het over appels en peren hebt zeg.
 
DerKaiser123
 
6
18 mei 2024 om 18:32
Ik vergelijk beide ploegen dat mag toch. Tevens vind ik de prestatie van Leverkusen ook bijzonderder , Leverkusen heeft veel minder gelijk gespeeld dan Arsenal in 2003/2004 en toen Juve ongeslagen kampioen werd. Plus als je dan ook nog de beker en EL pakt ben je gewoon een heel seizoen ongeslagen, dat waren zowel Arsenal als Juve niet door nederlagen in de beker en Europa. Arsenal ging nog met 0-3 onderuit tegen het Inter van Adriano bijv., al wonnen ze uit ook 1-5.
 
arsenal890
 
4
18 mei 2024 om 19:05
Ja en Leverkusen speelt EL en komt daar geen wereldtop tegen. Andere competities en andere tijden. Appels met peren vergelijken. Alle 3 zijn knappe prestaties in verschillende competities en verschillende tijden.
 
DerKaiser123
 
1
18 mei 2024 om 19:41
Geen idee Liverpool en Milan deden mee toch nr 3 PL en nr 2 Serie A. Ook Atalanta en Roma zijn sterke ploegen en Leverkusen zelf. Als zon Dortmund in de finale staat en Bayern in de halve finale als nr 5 en 3 dan had Leverkusen daar ook zeker kunnen staan. Had ze graag tegen Real en City gezien das ook de top-3 van dit jaar. Wellicht gebeurd dat nog met de Europse Supercup.
 
ModricMagic
 
17
18 mei 2024 om 17:49
De eerste ongeslagen kampioen in de historie van de Bundesliga! Niet eens Bayern heeft dat voor elkaar gekregen de afgelopen 11 jaar. Maar goed Xabi Alonso heeft van Leverkusen een machine gemaakt! Nu nog een DFB Pokal en de Europa League en ze hebben ook nog een ongeslagen treble. Dat zou pas historie zijn.
 
Rochester
 
3
18 mei 2024 om 18:03
Krankzinnig wat Bayer Leverkusen dit seizoen allemaal heeft neergezet, en het seizoen is nog niet afgelopen voor Leverkusen met de bekerfinale en de Europa League-finale. De bekerfinale zullen ze vrijwel zeker winnen, want zelfs het b-elftal van Leverkusen zie ik dit wel winnen. En met alle respect voor Kaiserslautern, maar Leverkusen is een paar klassen beter en zowel het 'eerste' als het 'tweede' team van Leverkusen is zo goed op elkaar ingespeeld dat ze het zeker zullen winnen. Alles klopt gewoon van A tot Z bij Leverkusen. De Europa League zal wat lastiger worden, maar ik denk dat Leverkusen ook die uiteindelijk zal winnen. Dan hebben ze dit seizoen de Bundesliga, DFB Pokal en de Europa League dus helemaal niks verloren. Dit in de Bundesliga is al waanzinnig, maar als ze alles bij elkaar alles ongeslagen doorkomen zou het helemaal waanzinnig zijn en dan ook nog eens 3 prijzen in 1 seizoen pakken terwijl ze in heel hun club bestaan maar 2 prijzen hadden gewonnen voor aanvang van dit seizoen. In ieder geval mooi dat Alonso volgend seizoen ook nog bij Leverkusen blijft. Velen hebben het er dan over dat Alonso juist nu op zijn hoogtepunt moet vertrekken bij Leverkusen en dat hij dan naar een grote club kan, maar persoonlijk vind ik het juist een uitdaging om in het nieuwe seizoen weer enigszins te presteren wat je in het seizoen daarvoor hebt gedaan. Dat is inderdaad onmogelijk om bijvoorbeeld weer ongeslagen te blijven en alle prijzen te winnen, en waarschijnlijk vertrekken er met Frimpong, Stanisic (gehuurd)en Wirtz (al zie ik die wel nog 1 seizoen blijven) sterkhouders. Maar juist dan zit er een uitdaging voor Alonso en Leverkusen om dan weer een nieuw team te bouwen en weer een soortgelijk niveau aan te tikken. Dan ben je naar mijn idee pas echt een goede trainer. Dat is Alonso voor mij eigenlijk al, als ik zie hoe goed het 'eerste' en 'tweede' elftal van Leverkusen op elkaar is ingespeeld. En voor Frimpong hebben ze als het goed is al een opvolger met Artur. Hebben ze afgelopen zomer uit Brazilië gehaald, sowieso al met het idee om hem dit seizoen rustig te brengen. Pikte aan het begin van dit seizoen hier en daar zijn minuten mee, maar raakte toen zwaar geblesseerd maar is gelukkig sinds vorige maand weer terug en vorige week (had hij 2 assists) en de week ervoor basisplaatsen gehad waar hij prima speelde. En denk dat Rolfes (die trouwens ook de credits verdiend, net als Carro) samen met Alonso zeker weer een goed team zal smeden.
 
Fctwent3
 
0
18 mei 2024 om 18:12
Wel heel knap, mooi dat hun ongeslagen zijn gebleven in de competitie wat toch wel bij de top 5 behoort
 
madmarcel
 
0
18 mei 2024 om 18:23
De eerste verliespartij komt na elke ongeslagen wedstrijd dichterbij...zou toch sneu zijn als dat 1 van de laatste 2 wedstrijden gebeurt
 
Shiraz
 
0
18 mei 2024 om 18:31
Die ongeslagen status blijft behouden bij een verlenging in de EL finale, maar stel dat je die in de verlenging of op penalties verliest. Wat is zo’n status dan nog waard voor je als speler?
 
barryballs
 
3
18 mei 2024 om 19:50
Bizar dat het gelukt is, hun eerste titel en dan gelijk ongeslagen, iets wat voor het eerst is in de bundesliga!
 
Ari-89-4002
 
1
18 mei 2024 om 19:57
Stuff of Legends Wow wat een seizoen, wat voor een voetbalploeg, geweldig voetbal op de mat gelegd, heel sterk heel het seizoen lang. Was ervan overtuigd dat ze niet meer gingen verliezen nadat ze in Munchen niet verloren. Geen een ander ploeg kon hen aan, chapeau
 
Unbeliebeble
 
1
18 mei 2024 om 20:18
Ode aan Xabi, ode aan het team en ode aan de hele selectie! Ongekend! Leverkusen moet eigenlijk een standbeeld van Xabi maken!