Bayern breekt grens van 1500 uitdoelpunten en slaat gat van 20 punten
Zondag, 4 maart 2018 om 19:52

Bayern München heeft zich herpakt na de 0-0 remise tegen Hertha BSC van vorige week. De ploeg van Jupp Heynckes had zondag geen kind aan SC Freiburg: 0-4. De nummer dertien van de Bundesliga zorgde zich in de openingsfase nog wel voor wat problemen bij Bayern, maar moest zich daarna gewonnen geven. De 0-3 van Sandro Wagner betekende het 1500ste uitdoelpunt van Bayern in de competitie. De voorsprong op nummer twee Schalke 04 bedraagt twintig punten.

Arjen Robben bleef op de bank bij Bayern en was een van de zes spelers die zijn basisplek verloor ten opzichte van het gelijkspel tegen Hertha. Niklas Sule, Rafinha, Javi Martínez, Robert Lewandowski en Franck Ribéry stonden eveneens niet meer in de basis; laatstgenoemde was geblesseerd. Het zestal werd vervangen door Joshua Kimmich, Jérôme Boateng, Corentin Tolisso, Arturo Vidal, Juan Bernat en Wagner. Het was uiteindelijk Thomas Müller die de score opende. In een fase waarin Bayern zelden gevaarlijk werd en moeite had om Freiburg de wil op te leggen, bood een eigen doelpunt uitkomst.

Meer: Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat

Thomas Müller werd bereikt door een lange bal bal van Mats Hummels en frommelde het leer bij toeval in het doel. Hij wilde Tolisso voor het doel bereiken, maar keeper Alexander Schwolow verlengde de bal ongelukkig: 0-1. Het hek was van de dam en niet veel later kwam Bayern op 0-2. Zo lelijk als het openingsdoelpunt was, zo fraai was de tweede treffer. Tolisso pikte de bal op rond het middenveld, maakte meters en vuurde van afstand een onhoudbare poeier af in de bovenhoek. Bayern controleerde het restant van de eerste helft. Toch wisten de bezoekers weinig uitgespeelde kansen te creëren: het ontbrak Bayern aan creativiteit en Freiburg verdedigde goed.

De thuisploeg kreeg in de elfde minuut, bij een stand van 0-0, nog een grote kans om de score te openen: Lucas Höler stuitte op Sven Ulreich in een één-op-één-situatie. In het tweede bedrijf kwamen zulke kansen er niet meer voor Freiburg. Bayern trok de wedstrijd definitief naar zich toe dankzij doelpunten van Wagner en Müller. Eerstgenoemde werkte de bal van dichtbij binnen na een poging van Müller; zelf kwam Müller op het scoreformulier na een hoekschop van Kimmich. Hij trok naar de eerste paal, kwam voor zijn man en rondde af. Met zijn 102de Bundesliga-doelpunt voor Bayern kwam Müller op gelijke hoogte met Dieter Hoeness. Slechts drie spelers maakten er meer voor Bayern in de competitie.

">
Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
SuperBuLi
 
5
4 maart 2018 om 20:00
1 man die voor alles staat wat Bayern momenteel is: Muller! Wat een wereldpartij speelde hij zeg. Ik blijf het maar geweldig vinden hoe Heynckes met Tolisso omgaat, heeft niet altijd een basisplaats maar weet dat hij altijd kan spelen grote ploegen of kleine. Oja lekker vroeg kampioen als ze zo doorgaan. Geen ballen aan? Nee jo! genoeg andere ploegen om van te genieten.
 
SampaoliFeye
 
6
4 maart 2018 om 20:06
Bayern is echt de grote underdog voor de CL. Na City en Barcelona denk ik dat Bayern het gevaarlijkst is. Tottenham is er natuurlijk ook nog die echt zwaar kunnen verrassen en Real en Juve kan je nooit echt uitvlakken.
 
LaManita5
 
3
4 maart 2018 om 21:43
Bayern zou ik zelfs bij de topfavorieten zetten. Door hun overmacht in de Bundesliga kunnen ze zich volledig focussen op de CL. Hierdoor kunnen ze steeds hun spelers genoeg rust gunnen. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook gewoon enorm veel kwaliteit.
 
Bayernnn
 
3
4 maart 2018 om 22:16
Coman is geblesseerd geraakt, dat verminderd de kansen wel enorm. Bijna alles is dubbel bezet behalve de positie van Coman. Ribery is 35 en vijf klassen minder op dit moment.
 
NL_Modric
 
2
4 maart 2018 om 23:23
Mag ook wel op je 35e Ik blijf toch van spelers als Ribery genieten. Wat was hij belangrijk voor Bayern in zijn hoogtij dagen. Lijkt me ook wel een grappig ventje, net als Muller.
 
GSaray1976
 
2
4 maart 2018 om 22:20
Theorotisch kan Bayern na 2wedstrijden al kampioen worden, maw in speelronde 27 al!! Wow dit is wel echt extreem dit zeg.
 
-Riciotto-
 
2
4 maart 2018 om 22:21
Echt zo jammer dat de spanning dr laatste jaren er niet meer is in Duitsland
 
Giannini
 
0
5 maart 2018 om 14:21
Ja zonde is dat he? Maar ook in Engeland, Spanje, Frankrijk (en nu ook Nederland) is het al een uitgemaakte zaak. En het is pas begin maart...
 
JasperSJ
 
0
4 maart 2018 om 23:37
Hopelijk keert Arjen robben na dit seizoen terug naar Nederland. Ik hoop dat Ajax hem binnenhaalt, maar het zal wel weer PSV worden. Dat zou toch wel mooi zijn: Huntelaar, Van Persie en Robben die de eredivisie wat ervaring, winnaarsmentaliteit en glans geven. Robben is gewoon klaar in Duitsland, hij moet gewoon geen wisselspeler gaan worden en ik denk dat Bayern hem een dusdanig sterk verlaagde aanbieding gaat doen omdat zij ook willen doorselecteren. Ik hoop dat Depay naar Munchen gaat om hem daar te vervangen. Robben terug in Nederland, misschien Sneijdertje naar Utrecht en Van der Vaart naar de televisie?
 
NL_Modric
 
0
4 maart 2018 om 23:52
Ik ben bang dat Bayern vasthoud aan haar eigen beleid en dat is spelers goed behandelen. Robben zal een fatsoenlijk contract aangeboden krijgen totdat hij stop met voetballen. Alleen al om wat hij heeft betekend voor Bayern. Depay naar Munchen gaat hem niet worden. Als Douglas Costa daar al niet goed genoeg wordt geacht, dan gaan zie niet voor iemand met de kwaliteiten van Depay, maar mikken ze iets hoger.