Bayern komt in eindeloze zoektocht naar opvolger Tuchel toch weer uit in PL
Zaterdag, 18 mei 2024 om 15:34

Roberto De Zerbi is toch weer de topkandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als hoofdtrainer van Bayern München, zo weet Bild te melden. De huidige trainer van Brighton & Hove Albion werd al langer gezien als optie, maar steeds werd de voorkeur gegeven aan andere kandidaten. Nu is de 44-jarige Italiaan toch weer nadrukkelijker in beeld.

Vrijdag werd bekend dat een langer verblijf van Tuchel in de Allianz Arena definitief uitgesloten is, waardoor Bayern wederom moest doorschakelen in de langdurige zoektocht naar een nieuwe trainer. De clubleiding zag Tuchel graag blijven, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord.

Nu staat De Zerbi weer bovenaan het lijstje in München, zo meldt Bild. Max Eberl, algemeen directeur van der Rekordmeister heeft naar verluidt al de eerste gesprekken gevoerd met de 44-jarige oefenmeester.

Mocht Eberl hem over weten te halen om bij Bayern te tekenen, zal het de Duitsers wel een flinke som geld gaan kosten. De Zerbi heeft namelijk een ontsnappingsclausule van 12 miljoen euro in zijn contract staan.

De naam van De Zerbi werd maandag al op tafel gegooid in de vergadering van de Raad van Commissarissen van Bayern. Toen werd Tuchel nog als eerste kandidaat gezien. De Zerbi wordt gezien als het enige alternatief, daar Hansi Flick geen reële optie meer was.

Al sinds februari zoekt Bayern naar een geschikte opvolger van Tuchel, maar die kan maar niet gevonden worden. Droomkandidaat Xabi Alonso besloot om bij Bayer Leverkusen te blijven, waarna overgeschakeld werd op Ralf Rangnick. Bayern voerde langdurig gesprekken met de bondscoach van Oostenrijk, die besloot om zijn huidige werkgever tóch niet te verlaten.

Ook daarna wist Bayern geen nieuwe coach te strikken. Erik ten Hag lijkt ook komend seizoen manager van Manchester United te zijn, terwijl Julian Nagelsmann na het EK doorgaat bij Duitsland. Unai Emery bedankte eveneens voor de job, terwijl Julen Lopetegui koos voor de baan bij West Ham United. Er werd ook gesproken met Flick, maar een terugkeer van de coach werd bij voorbaat al niet gezien als ideaal.

De Zerbi maakt als manager van the Seagulls al tijden indruk aan de zuidkust van Engeland. De Zerbi volgde in september 2022 Graham Potter op bij Brighton en pakte in zijn eerste seizoen in de Premier League direct de zesde plaats, wat goed is voor Europa League-voetbal.

Brighton, dat Ajax in de groepsfase van de Europa League twee keer versloeg (2-0 en 0-2), werd in de achtste finale uitgeschakeld door AS Roma (4-1 over twee wedstrijden). In de competitie bezet de ploeg van De Zerbi momenteel de tiende plaats en daarmee is Europees voetbal voor volgend seizoen uitgesloten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
0
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
53
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
34
   
13:59
13:59
Perez lacht Luijckx in gezicht uit: 'Wat?! Zou je hem uit de basiself halen?'
18
   
13:51
13:51
Oranje wint oefenduel van amateurclub; Weghorst en Van de Ven 2 keer trefzeker
39
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Andres13
 
10
18 mei 2024 om 15:40
Kan Bayern niet Koeman na het EK van de KNVB overnemen? Gewoon een win-win. Die gaat Bayern vast niet weigeren en hebben ze daar ook eindelijk een trainer
 
RM1335
 
1
18 mei 2024 om 15:48
Rafa Benitez is nu beschikbaar, dus waarom zouden ze dan op Koeman moeten wachten?
 
Zermatt_Person
 
8
18 mei 2024 om 15:52
Maurice Steijn is ook beschikbaar, dus waarom zouden ze dan Rafa Benitez nemen?
 
Andres13
 
2
18 mei 2024 om 15:56
Ik zie niet in hoe dat Nederland helpt
 
RM1335
 
1
18 mei 2024 om 16:02
Omdat Benitez natuurlijk dan beter met De Ligt kan communiceren, want Matthijs had voordat hij naar Juve ging nog een poos Spaanse les gevolgd in Amstelveen, omdat hij mogelijk naar Barcelona zou gaan. Het past gewoon precies.
 
Andres13
 
4
18 mei 2024 om 16:07
Oh ja natuurlijk. Dom van mij dat ik dat even over het hoofd zag
 
FCBCruijffista
 
0
18 mei 2024 om 16:01
Ik zou dit niet doen als ik De Zerbi was. Natuurlijk is Bayern een absoute topclub en droomt elke coach ervan om op dat niveau te werken, maar de kunst is ook om goed in te schatten wanneer je ergens instapt. De Zerbi is een uitstekende coach die vroeg of laat zo`n kans op dat niveau opnieuw zal krijgen. Maar wil je nu al ergens instappen waar je de 10de keus bent en waarbij het onduidelijk is of ze wel écht voluit vertrouwen in jou hebben of slechts zien als tussenpoos om volgend jaar misschien dan Klopp binnen te halen? Dat je 10de keus bent is zelfs minder erg, maar vooral dat laatste gegeven en tevens de manier waarop dit allemaal verloopt geeft geen zekere indruk dat De Zerbi (die toch wel een opbouwcoach is) het volle vertrouwen zal genieten. En als dat er niet is, kan je beter niet aan iets beginnen. Als ik van hem was zou ik via mijn zaakwaarnemer solliciteren bij Juve, AC Milan en Napoli. Al is die voorzitter van Napoli ook geen gemakkelijke persoon om mee samen te werken, maar bij deze clubs voel je wel dat er een reset nodig is en zouden denk ik zowel de bestuurslui als de fanbase echt wel enthousiast zijn over zijn komst. Garantie op tijd heb je nooit in het topvoetbal, iets wat hij wel nodig zal hebben om het volledig naar zijn hand te zetten. Maar dit zouden wel uitdagingen zijn met meer slaagkansen omdat je dan het vertrouwen geniet en op een andere manier binnenkomt bij de club dan wanneer je nu in deze context zou instappen bij Bayern.
 
RikF
 
2
18 mei 2024 om 16:41
Laat ze lekker Alegri nemen dan krijgen we misschien nog weer beelden net als Trapatoni
 
YoeriCFC
 
0
18 mei 2024 om 16:42
Er wordt net bekend gemaakt dat hij gaat vertrekken bij Brighton, dus dan zal dit wel rond zijn ja.
 
FCBCruijffista
 
0
18 mei 2024 om 17:50
Een club in Italië niet mogelijk? Of te hoge clausule voor hen?