Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
Maandag, 6 mei 2024 om 15:15

Bayern München heeft het thuistenue voor het seizoen 2024/25 gepresenteerd. Daarbij wijkt het af van de standaard en spreekt het zelfs de eigen lijfspreuk 'Rot & Weiß ein Leben lang' (rood en wit een leven lang) tegen, daar het komend seizoen zal aantreden in een volledig rood tenue.

Der Rekordmeister speelt vrijwel elk seizoen in een rood thuistenue, maar dan is er altijd nog wit in het shirt verwerkt. In het huidige tenue zit tevens de spreuk 'Rot & Weiß ein Leben lang' verwerkt, maar het tenue van volgend seizoen matcht totaal niet met die spreuk, daar het enkel en alleen rood is.

Het nieuwe shirt bestaat uit drie verschillende kleuren rood. Over het shirt lopen verticale strepen die gevormd worden door heel kleine ruitjes. Het logo van kledingleverancier Adidas en het clublogo bevatten zwarte elementen. Ook het broekje en de sokken zijn rood.

"Bayern München en Adidas hebben een speciaal shirt ontwikkeld voor het nieuwe seizoen, waarmee de hartslag en de passie van de spelers op het veld verbonden worden met de fans in het stadion", zo valt te lezen op de clubwebsite.

"Voor het eerst in de clubhistorie bevat het design meerdere tinten rood, die staan voor de identiteit, de emotie en de drama van het spel. Rood is al meer dan honderd jaar meer dan alleen een kleur voor Bayern", zo besluit de club op de site.

Volgens de club zijn de drie tinten rood een eerbetoon aan Bayern, dat als enige Duitse club de Treble won (Bundesliga, DFB-Pokal en Champions League). Toch zijn behoorlijk wat supporters het niet eens met de keuze van de club: zij missen de witte tinten in het tenue.

Bayern zal het nieuwe thuistenue komende zondag voor het eerst gaan dragen. Dan speelt de huidige nummer twee van Duitsland in eigen huis tegen VfL Wolfsburg en kunnen de supporters de spelers in de volledig rode outfits aanschouwen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
GunneRo
 
29
6 mei 2024 om 15:26
Prima shirt voor zover ik kan zien. Erger mij met de kits van de laatste jaren alleen (vooral) aan twee dingen: Club crest is tegenwoordig geen badge meer, maar een plakplaatje. En voor het design wordt deze tegenwoordig van kleur veranderd. Wat mij betreft blijf je met je poten af van de crests.
 
SuperVO
 
10
6 mei 2024 om 15:48
Als ergernis kun je de tekstuele verdediging en verklaring van het ontwerp toevoegen. "...die staan voor de identiteit, de emotie en de drama van het spel." Ja? Echt? Zou er ook maar 1 fan zijn die denkt 'kolere wat vet, ik heb dat shirt met het rood van de identiteit, emotie en drama.' Doet me denken aan de verklaring bij het nieuwe logo van RTL. "het nieuwe veelkleurig logo focust op de veelzijdigheid van het aanbod. Het logo kleurt daarom mee met de content en weerspiegelt de verscheidenheid en diversiteit van de programma’s en het online aanbod. RTL is er voor iedereen." Daarom de kleuren oranje, lichtblauw en donkerblauw..
 
Spijkenisser
 
0
6 mei 2024 om 21:44
Vooral mooi dat t mobile daar nog t mobile is en geen slappe hap Odido…
 
robdk
 
27
6 mei 2024 om 15:31
Ik vind het een verschrikkelijk lelijk shirt, te veel rood naar mijn smaak. Sowieso vind ik het jammer dat een club als Bayern niet echt een identiteit heeft qua shirts. Een greep uit de laatste jaren: - Wit met rode mouwen - Rood met lichte horizontale streepjes - Helemaal rood - Rood met dunne witte verticale strepen - Rood/blauw verticaal gestreept a la Barca - Rood/wit gestreept a la Psv - Rood/wit horizontaal gestreept - En dan nog rood met witte mouwen en rood met blauwe mouwen Moet er niet aan denken dat er bij ajax telkens zon verschil in zit, dan liever klagen over het oude logo en breedte van de midden baan
 
LosBlancos1999
 
3
6 mei 2024 om 15:59
Wat ik bij Ajax vooral echt heel lelijk vind dit seizoen en naar geruchten ook het volgende seizoen is het clublogo in het midden ipv de borst. Ziet er niet uit.
 
sebasjuh
 
1
6 mei 2024 om 21:42
Helemaal mee eens dat ziet er echt niet uit alles in het midden uitlijnen en op zo’n rare plaats. Doe gewoon het clublogo links op de borst en rechts het merklogo.
 
RedBaron
 
5
6 mei 2024 om 16:03
Ja dat vind ik ook altijd jammer. PSV heeft ook geen eigen identiteit qua shirt. Dat vind ik altijd mooi aan Ajax en Feyenoord die echt een eigen identiteit in hun tenues hebben zitten.
 
robdk
 
1
6 mei 2024 om 16:10
@losblancos1999 + Redbaron Beide gedeeltelijk eens, maar bij zowel Ajax (volgend seizoen) als Psv met hun rode shirt zit er nog een idee achter en dat is de link naar het verleden. Voor de rest hebben ze beide een duidelijke identiteit. Wellicht is dat bij Bayern ook zo, maar die is bij mij niet bekend.
 
Lierse1997
 
0
6 mei 2024 om 16:23
Ik moet zeggen dat ik variatie niet erg vind bij Lierse eerlijk gezegd. Soms zijn het zwart-geel gestreepte tenues, soms volledig gelet soms volledig zwarte en soms is er een mix van zwart en geel (zoals in het kampioenenjaar). Nu hangt dat er wat af van team tot team (een Milan of Juventus moet wel altijd met gestreepte tenues spelen vind ik), maar altijd zwart-gele streepjes zou ik maar saai vinden eerlijk gezegd.
 
RicottoFC
 
1
6 mei 2024 om 16:32
Waarom een Milan of Juventus wel... maar een lierse niet? (Zwart/rood gestreept moet Milan ook echt niet afstappen, is iconisch
 
Lierse1997
 
1
6 mei 2024 om 16:42
Omdat die twee clubs die gestreepte tenues echt al sinds hun ontstaan hebben (misschien met hier en daar een afwijking, zeker bij Juventus met die gekke tenues van de laatste jaren). Die streepjes zitten ingebakken in hun clubcultuur. Zoals je zelf aangeeft is dat gewoon iconisch. Bij Lierse is dat niet echt per se met gestreepte tenues. In de oudheid onder Voorhof waren ze gestreept, in de jaren 60 ook meestal volgens mij, maar onder iemand als Erwin Vandenbergh en bij de titel in 1997 dan weer niet.
 
Feye_88
 
9
6 mei 2024 om 15:43
Ziet eruit als een badminton shirt
 
Batouwe
 
7
6 mei 2024 om 15:53
Als ik op padel zou gaan zou ik dit shirt aanschaffen. On:wat het lelijkste is is het logo. Niet in je eigen kleur en in het zwart "matchend" bij de rest
 
GillesDB9
 
0
6 mei 2024 om 18:31
Helemaal mee eens. Je logo in het zwart... dat moet je toch niet willen.
 
OREELY
 
2
6 mei 2024 om 15:50
die marketing tekst erbij.. lachwekkend. verder snap ik dat je elk jaar het shirt wil aanpassen zodat ze verkocht worden.. naar mijn mening is dit niet het best gelukte shirt van bayern in de afgelopen jaren. teveel rood
 
Yoda
 
4
6 mei 2024 om 16:00
-waarmee de hartslag en de passie van de spelers op het veld verbonden worden met de fans in het stadion- Sjonge jonge zeg, wat een gezwets maken ze er tegenwoordig toch van hè. Niet München in het bijzonder, maar al die clubs met hun noodzaak om elk jaar iets nieuw te verzinnen en dan maar vanalles verzinnen om bij de harten binnen te komen. Vroeger heette dat gewoon een streep, een rood vlak, een ovaal, een blokmotief….
 
CaptainHendo
 
8
6 mei 2024 om 16:06
Doen Nike en Adidas aan een onderlinge competitie wie de lelijkste truitjes kan maken ofzo? Ik heb het echt niet voor die moderne truitjes, ziet er allemaal zo zielloos uit zonder identiteit. Als ik beelden zie van begin en mid jaren 2000 dan heb ik heimwee naar die truitjes, dat waren pas voetbaltruitjes.
 
Vlaar
 
3
6 mei 2024 om 17:03
Truitjes??? Het zijn shirts. Geen truien. Verder vind ik dit shirt idd echt zielloos idd. Lijkt net een trainingsshirt.
 
ek2008
 
1
6 mei 2024 om 16:40
Persoonlijk vind ik het een shirt van niks, dat weinig uitstraalt. Saaie eentonige kleur met weinig creativiteit. Lijkt me heerlijk om op de design afdeling van Adidas te werken.
 
Ajaja
 
1
6 mei 2024 om 17:57
Dat clubs Adidas en anderen de tenues maar laten vern**ken is toch echt schandalig!!! Op teeede en derde tenues mogen die creatieve breinen zich uitleven, maar van de originele thuistenues blijf je af!!!! Geld, geld, geld……
 
TheRoscoe
 
0
6 mei 2024 om 21:29
Ik vind het vooral grappig dat een groep supporters de rood-wit regel erdoorheen wist te krijgen (wat zonde is, want de tenues met blauw erin waren mooier dan alles wat daarna kwam), en nu heeft Adidas schijt door gewoon twee tinten rood erin te gooien. Mazen in de wet.