Bayern München stelt orde op zaken en speelt finale tegen Leverkusen
Woensdag, 10 juni 2020 om 22:38

Bayern München speelt op zaterdag 4 juli de finale van de DFB Pokal tegen het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. Der Rekordmeister bereikte woensdag de eindstrijd door in eigen huis af te rekenen met Eintracht Frankfurt. Bayern begon ijzersterk met een doelpunt van Ivan Perisic, maar moest na een zwak begin in de tweede helft een gelijkmaker incasseren. Dankzij een winnende goal van Robert Lewandowksi werd in de slotfase orde op zaken gesteld: 2-1.

Het spelbeeld was vanaf het moment dat de bal ging rollen in de Allianz Arena duidelijk: Bayern kwam furieus uit de startblokken en drukte Eintracht Frankfurt direct ver achteruit. Thomas Müller was in de zesde minuut al dichtbij de openingstreffer, ware het niet dat Dominik Kohr de bal op de achterlijn kon wegkoppen. Vlak daarna had Robert Lewandowski de bal voor het intikken, maar de spits van Bayern gleed van dichtbij voorbij aan een lage voorzet van Müller.

Binnen het kwartier zette Bayern de eerste treffer alsnog op het scorebord. Lewandowski werd de diepte in gestuurd door Kingsley Coman, waarna de spits de bal met moeite bij de meegelopen Müller afleverde. De alerte Duitser vond met één aanraking de vrije Ivan Perisic, die de bal feilloos in de hoek kopte: 1-0. Na het doelpunt bleef de thuisploeg veel sterker en had het de wedstrijd nog in de eerste helft moeten beslissen. Coman miste echter op onbegrijpelijke wijze van zeer dichtbij, terwijl even later Lewandowski de bal niet voorbij doelman Kevin Trapp kreeg.

Hoewel Eintracht Frankfurt geen fatsoenlijke aanval opzette in de eerste 45 minuten, bleef de schade daarmee beperkt tot slechts één tegentreffer. Gesterkt door die wetenschap, en omdat Bayern de teugels wat liet vieren, begon het bij de bezoekers in de tweede helft beter te lopen. Eintracht hield Bayern verder van het eigen doel en zocht meer en meer de aanval. Aanvankelijk leidde dat nog niet tot grote kansen, maar twintig minuten voor tijd was het plots raak voor de bezoekers. Invaller Daichi Kamada kapte en draaide in de zestien, zag zijn schot op de doel geblokt worden en voor de voeten belanden bij ploeggenoot Danny da Costa, die van dichtbij de verre hoek vond: 1-1.

De tegenvaller was voor Bayern duidelijk aanleiding om de duimschroeven weer aan te draaien. Lang had der Rekordmeister niet nodig om zich te revancheren, want een vlotlopende combinatie leidde vijf minuten na de tegentreffer de 2-1 in. Leon Goretzka zette Alphonso Davies vrij voor Trapp, waarna de vleugelverdediger van enkele meters voor het doel de bal opzij tikte naar Joshua Kimmich, die op zijn beurt Lewandowski aanspeelde. Voor de Pool was het vervolgens een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR oordeelde dat er niets onreglementairs voorafging aan de goal. In de uiterste slotfase probeerde Eintracht met invaller Bas Dost nog een gelijkmaker te forceren, grote kansen daartoe kreeg de uitploeg echter niet.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
2
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
ElPhenomeno
 
10
10 juni 2020 om 22:42
Jammer had het Frankfurt wel gegund. Speelde 2de helft best goed. Jammer dat Kostic niet mee kon doen. Die Chandler is een verschrikking.
 
Orgullo
 
39
10 juni 2020 om 22:42
Duits voetbal is zo hemeltergend saai. 'ja, de strijd om de tweede plek is zo leuk', tja, als je een team hebt dat al 8 jaar heer en meester is in een land is dat uiteindelijk voor niemand goed, bewijst Duitsland wel.
 
RASDAGO
 
45
10 juni 2020 om 22:45
Frankrijk is nog erger. In de meeste landen is de titelstrijd niet echt spannend trouwens.
 
007
 
15
10 juni 2020 om 22:49
Vergeet Schotland niet. Nu dat de Rangers weer iets voorstellen zal iets spannender worden. Nadruk op iets...
 
Ijsmuts
 
15
10 juni 2020 om 23:26
Er zijn in Europa zo 10 (veelal kleine) competities aan te wijzen waarin 1 ploeg dominant is. Het aspect van de vele miljoenen in de champions league maakt de nationale verschillen ook niet kleiner. Budget bepaat voor een zeer groot deel je structurele plaats op de ranglijst. Het maakt voetbal helaas steeds meer voorspelbaar en dat komt geen enkele sport ten goede
 
Juga
 
5
11 juni 2020 om 05:03
Spannender dan ooit? Je weet al jaren van tevoren uit welke 4 landen de winnaar zal komen. Dat is wel eens anders geweest.
 
Jajakong
 
39
10 juni 2020 om 22:48
Nou ik vind de bundesliga juist een leuke competitie de meesten kijken natuurlijk niet verder als bayern. Maar zelfs bayern vind ik dit jaar leuk spelen het is lekker snel dynamisch spel veel positie wisselingen echt een genot om naar te kijken dus ik weet niet waar je hemeltergend saai vandaan haalt.
 
AcKaka
 
23
10 juni 2020 om 22:52
Zijn idd een aantal teams zoals bayern die leuk spelen. Mooie supporters al is dat nu weg natuurlijk. Wel jammer dat er weinig spanning is qua titel. Wordt wel eentonig zo (net als italie) vaak lijkt het even spannend te worden en dan loopt bayern weer uit. Leipzig en dortmund laten het steeds weer liggen helaas, al geeft dat ook aan waarom bayern zo goed is. Rond de andere plekken is het wel weer heel interessant.
 
falonso
 
19
10 juni 2020 om 22:50
Blijkbaar kan jij niet verder kijken dan de titelstrijd. Dat maakt niet gelijk het hele Duitse voetbal hemeltergend saai.
 
lionaldinho
 
34
10 juni 2020 om 22:51
Wacht maar tot de PL en La Liga beginnen denk dat vanwege het ontbrekende publiek alle competities een stuk saaier lijken. Met volle stadions in Duitsland waren de wedstrijden een stuk minder saai geweest, daarnaast is er weinig keus de laatste tijd dus dan wordt het ook snel saai. Als er een maand lang niks anders dan La Liga zonder publiek werd uitgezonden dan zou dat misschien ook saai worden.
 
BS31
 
9
10 juni 2020 om 23:05
Dwingt je niemand te kijken lijkt me
 
MGMV
 
11
10 juni 2020 om 23:06
Dat de nummer 1 zo verschrikkelijk goed is, betekent natuurlijk nog niet dat 'duits voetbal' zo hemeltergend saai is toch? De titelstrijd is saai; ja.
 
ElPhenomeno
 
6
10 juni 2020 om 23:13
Vorig jaar laatste speeldag beslist, Dortmund zelfs 10 punten voorgestaan en dit jaar ook andere clubs lange tijd boven aan gestaan. Dat ze het zelf dan verprutsen.
 
SabrinaHoving
 
9
10 juni 2020 om 22:45
Wat is er met de guzman gebeurt speelde voor corona en als invaller toch beter dan de spelers nu.
 
Esmuellert
 
2
10 juni 2020 om 22:53
Bayern 1e helft heer en meester had al 3-0 voor moeten staan. 2e helft kwam Frankfurt erg goed uit de kleedkamer waardoor het nog erg spannend werd. Gelukkig was de VAR aanwezig, anders was de 2-1 afgekeurd.
 
007
 
0
10 juni 2020 om 23:04
Verrassend dat Frankfurt toch nog dichterbij kwam. Ik had geen 2-1 voor Bayern verwacht, eerder 4-0 of zo. In het algemeen kennen de spelers van Flick echt weinig tegenstand. Denk ook niet dat de finale wat gaat worden. Gun het Bosz zeker, maar als Bayern er echt zin in heeft dan zal het geen wedstrijd worden.
 
FCB_Catalunya
 
2
11 juni 2020 om 01:57
Bayern stond rond te tikken alsof het zomeravond voetbal was, ik denk dat dat wel tekenend is voor hoe de krachtsverhoudingen liggen. Later kwam Eintracht wel leuk voor de dag, maar dat is meer omdat Bayern het wel geloofde. Geen enkele ploeg lijkt serieuze concurrentie voor ze.