Bayern München ving bot in China: 'Fabio vertelde dat hij me niet liet gaan'
Woensdag, 5 december 2018 om 09:53

Axel Witsel maakte afgelopen zomer de overstap van het Chinese Tianjin Quanjian naar Borussia Dortmund. Het had niet veel gescheeld, of de Belgische middenvelder was al eerder in de Bundesliga terechtgekomen. Bayern München ondernam een jaar eerder een poging om Witsel over te nemen van Tianjin Quanjian, maar slaagde daar niet in.

"Ik speelde toen pas een halfjaar in China. Meneer Ancelotti nam contact op met Fabio Cannavaro, mijn toenmalige trainer. Fabio vertelde hem redelijk snel dat hij me niet zou laten gaan, waardoor het boek gesloten was", zegt Witsel in gesprek met BILD. In 2011 werd de middenvelder al eens in verband gebracht met een overstap naar Schalke 04. "Dat heb ik ook gehoord, maar ik kan je verzekeren: er is destijds geen contact geweest."

"Ik voelde nu dat Dortmund de juiste keuze is. Vanaf het begin wist ik dat ik de kwaliteiten had om hier mijn steentje te kunnen bijdragen. Desondanks was Dortmund een uitdaging voor me, die ik graag wilde accepteren", gaat de middenvelder verder. Na 13 wedstrijden gaat Borussia Dortmund aan de leiding in de Bundesliga met 33 punten en heeft men een ruime voorsprong op de achtervolgers. "We zullen er alles aan doen om de hegemonie van Bayern te doorbreken, geloof me."

"Misschien klinkt het afgezaagd, maar het heeft geen zin om te zeggen dat de titel dit seizoen het doel is. Het seizoen duurt nog enorm lang, dus we denken van wedstrijd tot wedstrijd", besluit Witsel, die dit seizoen tot dusver twintig wedstrijden in dienst van die Borussen speelde. Voor Borussia Dortmund staat komende zaterdag de derby tegen Schalke 04 op het programma, in Gelsenkirchen.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
0
   
18:39
18:39
Vitesse mogelijk overgenomen vanuit Midden-Oosten: 'Met name één land genoemd'
18
   
18:24
18:24
Ajax rondt komst van nieuwe keeper af met status van toptalent
6
   
17:55
17:55
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
17
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Formus
 
3
5 december 2018 om 10:02
Het is me wel opgevallen dat vrij veel 'goudzoekers' die naar China zijn gegaan, wel binnen vrij korte tijd (max twee jaar) weer terug zijn gekomen. On: vind Witsel echt belangrijk voor zijn teams. Denk dat BVB mede daarom ook zo het maximale voor nu eruit haalt. Maar BVB heeft ook nog zo veel meer potentie als ze doorgroeien. Maar zal ook wel weer de talenten kwijtraken.
 
psv-dor-liv
 
9
5 december 2018 om 10:07
Dat is elke keer bij Dortmund. Nadat gotze lewa hummels enz weggingen dacht ik ook even, dit wordt lastig om op te vangen. Maar telkens binnen 2 jaar hebben ze weer een leuk en talentvol team staan wat goed aanvallend voetbal speelt
 
SvenZxzy
 
2
5 december 2018 om 10:34
@Formus: Dat heeft te maken met het feit dat de Chinese overheid het toegestane aantal buitenlandse spelers ineens heeft teruggedraaid. En dat je per buitenlandse speler dubbele transfergeld en belasting moet betalen.
 
Formus
 
1
5 december 2018 om 10:58
Sven, dat is idd waar, maar dacht dat Witsel, Tevez en Paulihno (weer terug natuurlijk) geen last hadden vd buitenlanderregel.
 
Isco24
 
3
5 december 2018 om 10:43
Bij Witsel vind ik het een ander verhaal, want hij gaf direct aan na zijn overgang dat hij puur en alleen voor het geld die kant op ging. Het is niet zo dat hij mooie verhalen had opgehangen dat hij 'de uitdaging aan wilde gaan' ofzo. Dat hij terug zou komen, had hij zelf al voorspeld.
 
Formus
 
3
5 december 2018 om 11:00
Isco: vind het inderdaad heel goed dat hij er open over is geweest. Heeft m ook veel kritiek gekost, gebrek aan topsportmentaliteit e.d., ook ik heb er aan meegedaan, maar waardeerde wel dat ie eerlijk was daarover. Maar had verwacht dat ie nog wel wat jaartjes extra loon zou pakken daar ??
 
ElPhenomeno
 
1
5 december 2018 om 11:11
Witsel een van die oude rotten op het middenveld bij BVB die dit jaar imponerd speelt. Zal toch wat zijn als ze dit jaar kampioen worden. En die kans acht ik vrij groot met al die parels in de voorhoede en de versterkte achterhoede.