Bayern moet tegen Real einde maken aan slechtste serie in CL-geschiedenis
Woensdag, 25 april 2018 om 16:38

Bayern München en Real Madrid werden voorafgaand aan dit seizoen beschouwd als twee van de grote kanshebbers voor de eindzege in de Champions League, maar de loting van anderhalve week geleden heeft uitgewezen dat slechts een van deze twee grootmachten de finale van het miljardenbal zal gaan bereiken. Opta blikt vooruit op het eerste duel in de halve finale tussen der Rekordmeister en de bekerhouder, woensdag vanaf 20.45 uur in de Allianz Arena.

O Bayern München en Real Madrid staan voor de 25e keer tegenover elkaar in de Europa Cup I/Champions League en de ontmoeting tussen de twee clubs is nu al de meest gespeelde affiche in de geschiedenis van het toernooi. Beide clubs wonnen tot nu toe elf ontmoetingen, twee keer werd er gelijkgespeeld.

O Dit wordt de derde keer sinds het seizoen 2011/12 dat Bayern München en Real Madrid elkaar ontmoeten in de halve finales van de Champions League. Bayern ging door in het seizoen 2011/12, terwijl Real in 2013/14 aan het langste eind trok.

O Bayern München heeft elk van zijn laatste vijf wedstrijden tegen Real Madrid in de Champions League verloren. Deze vijf verliespartijen vonden allemaal plaats in de knockout-fase van het toernooi (drie keer in de halve finales, tweemaal in de kwartfinales).

O Deze reeks van vijf nederlagen op rij in de Champions League is Bayern Münchens slechtste serie in de geschiedenis van het toernooi.

O Real Madrid heeft zijn laatste twee Champions League-wedstrijden tegen Bayern München in de Allianz Arena gewonnen en won in die seizoenen uiteindelijk ook het hele toernooi (4-0 in de halve finales in 2013/14 en 2-1 in de kwartfinales in 2016/17).

O Jupp Heynckes heeft echter wel veertien van zijn zestien Champions League-wedstrijden in de Allianz Arena weten te winnen (één gelijkspel en éénn nederlaag). Bayern scoorde in die duels 48 keer en kreeg slechts 10 doelpunten tegen.

O Van alle trainers die minstens twintig Champions League-wedstrijden achter hun naam hebben staan, staan tijdens deze wedstrijd twee van de drie coaches met het hoogste winstpercentage tegenover elkaar. Alleen Luis Enrique (73 procent) won meer van zijn wedstrijden dan Jupp Heynckes (71 procent) en Zinédine Zidane (67 procent).

O Zinédine Zidane verloor slechts een van zijn in totaal zes wedstrijden tegen Bayern München als speler (vier gespeeld, twee overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag) en trainer (twee gespeeld, twee overwinningen). Die enige nederlaag vond in april 2002 plaats in het Olympiastadion (1-2).

O Cristiano Ronaldo heeft tenminste één keer gescoord in zijn laatste elf wedstrijden in de Champions League (zeventien goals in totaal); dat is de langste reeks in de geschiedenis van het toernooi.

O De Portugese aanvaller scoorde tot nu toe negen keer tegen Bayern München in de Champions League. De enige speler die betere statistieken kan overleggen tegen één tegenstander is hijzelf tegen Juventus (tien goals).

O De twee topscorers aller tijden in de halve finales van de Champions League staan tegenover elkaar in deze wedstrijd: Cristiano Ronaldo met dertien doelpunten en Robert Lewandowski met zes goals.

O Van alle spelers die meer dan vijftig wedstrijden in de Champions League hebben gespeeld, heeft Isco het hoogste winstpercentage van allemaal (69 procent, 41 overwinningen in 59 wedstrijden).

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
Bassietheboss
 
10
23 april 2018 om 18:37
Ben benieuwd! Ik gun het beide ploegen eigenlijk wel. Bayern natuurlijk voor Robben en Real zou het de derde keer op rij zijn dat ze de finale bereiken! Ik ga er voor zitten
 
Zermatt_Person
 
5
24 april 2018 om 12:00
Ik hoop dat Real Madrid door gaat ten koste van Bayern Munchen. Vooral omdat het dan een hoop kritiek scheelt op Guardiola. Het is dan namelijk een bewijs dat Bayern Munchen niet beter is gaan draaien, sinds het vertrek van Pep Guardiola. Verder vind ik Liverpool - Real Madrid een veel leukere finale dan Liverpool - Bayern Munchen of AS Roma - Bayern Munchen. Ik gun Real Madrid, na Liverpool, het meest de CL winst. 3 keer CL winnen achter elkaar is een unicum. Ik denk dat Real Madrid in deze opstelling de meeste kans maakt tegen Bayern Munchen:
 
Medalofhonor
 
3
24 april 2018 om 12:46
Nee man geen Bale in de basis. Ondanks Bale vaker goed was tegen Bayern ( mede omdat zij enorm hoog speelde destijds ) moet je met Isco spelen. Controle boven aanval je speelt eerst uit. Isco speelt al weken/maanden fantastisch en heeft alle grote wedstrijd gespeeld dus hoop dat Zidane hem weer zal gebruiken. Isco is sterker aan de bal en we moeten ervoor zorgen dat Bayern niet te vaak de bal heeft. In de 2e helft kan je wel extra aanvallende krachten erin gooien als Bale, Asensio en Vazquez.
 
JipVissers
 
6
24 april 2018 om 12:55
Kijk naar de eerste seizoenshelft van Bayern, dat is genoeg bevestiging voor het feit dat het niet beter is gaan draaien toch. Ik hoop dat Bayern doorgaat, Real heeft de afgelopen 2 jaar gewonnen en ik zie liever iemand anders. Ik hoop op Roma of Liverpool als uiteindelijke winnaar.
 
Zermatt_Person
 
0
24 april 2018 om 13:21
@jipvissers, Er zijn genoeg mensen die vinden dat het beter gaat met Bayern, sinds het vertrek van Guardiola. De enige manier om te bevestigen dat het niet beter zou gaan met Bayern, is als Bayern wordt uitgeschakeld in halve finale CL, want als Bayern straks CL wint, krijg je dat iedereen gaat zeggen: "zie jullie wel! Pep Guardiola is weg bij Bayern en ze winnen gelijk de Cl". Zoiets kan niet worden gezegd als Bayern wordt uitgeschakeld in halve finale CL.
 
M_SSC
 
4
25 april 2018 om 09:14
Bayern is meer dan Guardiola.. Ik denk echt niet meteen aan guardiola als Bayern nu de CL wint, of verliest.
 
Medalofhonor
 
15
23 april 2018 om 18:42
De eerste echt test voor Bayern. Ben op dit moment niet heel erg onder de indruk van Bayern mede dankzij hun laatste wedstrijd CL tegen Sevilla. Daar gingen de Duitsers met alle geluk winnen in Spanje en in Duitsland ging het moeizaam met een matige 0-0 en Sevilla kreeg ook aardig kansen. Die zelfde Sevilla ging wel onderuit in Madrid tegen een Real dat uitvorm was met 5-0 en tegen Barcelona in de beker-finale gingen ze ook makkelijk onderuit met 0-5.
 
SilentStrike
 
42
23 april 2018 om 18:50
Bayern had het alleen de eerste helft in Sevilla moeilijk. Dat de wedstrijd in Munchen in 0-0 eindigde was een wonder voor een heel smerig spelende Sevilla.
 
Medalofhonor
 
13
23 april 2018 om 19:10
Wonder of geen wonder het gebeurde wel dat terwijl beide topclubs in Spanje geen problemen hadden met Sevilla. Misschien zegt het niks maar het geeft hoop bij Real fans, ook dat Neuer en Vidal er niet bij zijn zullen wij de Madridistas niet treurig om zijn.
 
Riquelme23
 
31
23 april 2018 om 20:20
Je hele redenering gebaseerd op 1 wedstrijd, Bayern heeft toch ook geen totaal moeite met Dortmund terwijl Real met 3-2 thuis heeft gewonnen veegt Bayern ze van de mat. Sevilla uit en thuis is een wereld van verschil en volgens mij moet Real nog uit naar Sevilla. Als ik mijn geld op een team zou zetten dan was het wel Bayern, maar op dit niveau in de CL kan van alles gebeuren.
 
Sanderr
 
11
24 april 2018 om 12:26
@medalofhonor: Barca had het anders lastig zat bij Sevilla uit, ze verloren bijna hun ongeslagen status. Real moet dit jaar nog daar heen maar ook zij hebben al 3 keer op rij niet gewonnen in Sanchez Pizjuã¡n, hoe bedoel je dus dat de Spaanse topploegen geen problemen hebben met Sevilla? Sterker nog; van de laatste 6 ontmoetingen in Sevilla won Real er slechts 1. Ik denk dus dat óã³k de Spaanse topploegen weten dat Sevilla, vooral in het eigen Sã¡nchez Pizjuã¡n, een lastige tegenstander is. Verder vind ik overigens Real wel licht favoriet voor deze halve finale maar dat terzijde.
 
Moyashi
 
7
23 april 2018 om 20:20
Beetje makkelijk praten over Sevilla tegen Bayern als je het mij vraagt, want Barca en Real spelen al jaren tegen Sevilla en weten inmiddels heel goed hun spel af te straffen wanneer het op neer komt. Daardoor kan ik het Bayern niet kwalijk nemen om stapje terug te doen na hun uitwedstrijd overwinning op Sevilla.
 
fouadoost
 
10
23 april 2018 om 20:33
De beredenering van jou is te gemakkelijk want Real - Bayern is een klassieke wedstrijd op zich. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Bayern heeft het geluk dat ze Vidal niet hoeven op te stellen omdat die vent de helft minder hersenscellen heeft dan Casemiro. Met Robbery (leeftijden bij elkaar opgeteld 80 jaar) hou je het een half uur vol. Dus als na een half uur de storm gaat liggen moet Real het wel naar zich toetrekken. De enige speler bij Bayern die bij Real Madrid in de basis zou starten is Lewa.
 
LazoPoursanidis
 
13
23 april 2018 om 21:29
Wss zouden Alaba,Hummels, Thiago, Kimmich en Müller ook in de basis spelen
 
Medalofhonor
 
15
23 april 2018 om 21:45
Alaba is niet beter dan Marcelo, Kimmich is niet beter dan Carvajal, Thiago is niet beter dan Kroos of Modric, Muller is niet beter dan Isco. Enige wie in de basis zou staan bij Real zijn : Neuer, Boateng of Hummels en Lewandowski.
 
SuperBuLi
 
35
23 april 2018 om 21:54
Muller niet beter dan Isco? Grapje zeker? Muller is misschien niet zo flitsend maar echt wel beter.
 
El Principe
 
42
23 april 2018 om 22:15
Leuk en aardig, maar de rol die Isco vervult in het systeem van Zidane zou Muller op zijn zachts gezegd niet kunnen.
 
Capis
 
12
24 april 2018 om 12:10
@El Principe: Leuk en aardig,maar de rol die Muller vervult in het systeem van Bayern zou Isco niet aankunnen.. Dat zegt toch helemaal niks..... Isco is een prachtige speler, maar ook veel te vaak onnodig en dom bal verlies. Muller is minder flitsend, maar alles is goed en gewoon degelijk.
 
Medalofhonor
 
3
24 april 2018 om 12:33
Isco is met kilometerafstand beter dan Muller, James is ook beter dan Muller. Muller is een leuke sluwe halve spits zal ik het zo maar zeggen die sterk is aan de bal en vaak te vinden is in de box maar komt nooit in de buurt van Isco. Muller is een type Benzema maar net nog iets beter dan Benzema voor de goal, beide geen echte spitsen maar wel heel sluw en zijn vaak op het juiste plek voor een assist/goal. Je zal weer het verschil zien woensdag wanneer Isco dat hele middenveld van Bayern op zijn eentje kapot speelt.
 
El Principe
 
17
24 april 2018 om 12:48
Ja zeker leuk en aardig, maar als jij de reacties voor die van mij beter had gelezen kon je tot de ingeving komen dat de discussie betrekking had of Muller in de basis zou staan bij Madrid. Eveneens zeg ik nergens dat Isco de rol van Muller wel zou kunnen vervullen. En ja, dat verhaaltje over Isco mbt 'onnodig en dom balverlies' is ook verleden tijd. Als je dit een paar jaar geleden had gezegd zou ik nog een bepaalde mate van begrip kunnen tonen. Isco heeft dit seizoen een passingaccuracy van 90%,en wat betreft zijn dribbels verliest hij dit seizoen ook relatief minder de bal. Op beide punten scoort hij beter dan Muller.
 
Capis
 
3
24 april 2018 om 12:52
@medel: Nu heb jij toch al een vertekend beeld als het over Real gaat . Maar je laatste zin maakt het niet erg overtuigender. Isco is een prachtige speler echt waar. Maar niet de half god die jij beweerd.
 
Capis
 
3
24 april 2018 om 12:56
@el Principe: Hij verliest de bal ook niet als hij passt..... Dat is juist heel zijn probleem, dat hij dat niet vaak genoeg doet! Dan ga je dribbel percentage van Isco vergelijken met Muller. Dat is alsof je de intercepties van Boateng gaat vergelijken met die van Benzema.... Je zegt het zelf al relatief minder balverlies met dribbels, maar dat is gewoon nog veel te hoog. zoekt vaak de te moeilijke oplossing. Of blijft dan te vaak lopen.
 
Medalofhonor
 
2
24 april 2018 om 13:33
Iets met smaakverschil dit, Voor vele zal Isco wel de betere voetballer zijn, uiteraard zullen sommige ook voor Muller kiezen wat geen schande is. Maar we zullen het over 2 wedstrijden wel zien wie zijn stempel meer kan drukken op de wedstrijd.
 
Quirento
 
0
25 april 2018 om 18:56
Ieder zijn mening maar ik vind Kimmich wel beter dan Carvajal. Müller en Isco kan ik niet vergelijken dus daar waag ik me niet aan.
 
ElPhenomeno
 
8
23 april 2018 om 18:56
5 keer op rij verloren waarvan de laatste na verlenging. Dat was anders een overwinning geweest in Madrid.
 
strawhat
 
3
23 april 2018 om 22:49
Klopt, maar blijkbaar tellen verlengingen mee voor de statistieken en de penalty shootout niet. Blijft apart.
 
M_SSC
 
0
25 april 2018 om 09:16
Zeker apart, aangezien voor uefa punten het uitmaakt wat de stand na 90 minuten is.
 
El Principe
 
5
23 april 2018 om 22:05
Het is als Madrid zijnde toch prettiger dat de basis elf compleet is en van die Bayern niet. Neuer, Vidal en Coman zijn toch spelers die van grote waarde kunnen zijn in zo een wedstrijd. Ik verwacht dat Zidane gewoon met de vertrouwde 4-3-1-2 gaat starten met Benzema in de spits en Isco tussen de voorste linies. Ik ben benieuwd wat de elf van Heynckes wordt, op het middenveld gaan Martinez en Thiago sowieso spelen. De derde man daar wordt Tolisso of James, Muller begint als rechtsbuiten en Robben zal dan plaats nemen op de bank.
 
Medalofhonor
 
3
24 april 2018 om 12:43
Ben benieuwd wat Zidane gaat doen, de Spaanse media schrijft dat het zo is dat zelf Bale en Benzema niet in de basis zullen starten maar dat zegt de media en is niks officieel. Ik weet niet hoe Bayern aan de wedstrijd zal beginnen maar als ik Zidane was zou ik inderdaad weer voor een 4312 gaan zoals je zegt, je begint uit met een 0-0 behoud het controle en maak er eentje of meerder als het kan maar het belangrijkste is het bal bij ons houden zodat Bayern er niet te gevaarlijk mee word. De 2e helft kan je altijd Bale-Vazquez-Asensio erin gooien 3 voetballers die enorm snel zijn.
 
strawhat
 
6
23 april 2018 om 22:48
"de enige speler die betere statistieken kan overleggen tegen één tegenstander is hijzelf tegen Juventus (tien goals)." Hahaha, heerlijk om te lezen dit. "de twee topscorers aller tijden in de halve finales van de Champions League staan tegenover elkaar in deze wedstrijd: Cristiano Ronaldo met dertien doelpunten en Robert Lewandowski met zes goals." Ronaldo heeft 15 doelpunten dit seizoen VZ. Van Lewandowski weet ik het niet, kan best kloppen.
 
CRMadrid7
 
17
23 april 2018 om 23:42
Ze bedoelen de topscorers in halve finales op zich. In alle halve finales die Ronaldo heeft gespeeld heeft hij 13x gescoord. Hier nog een ongelooflijke statistiek: in de laatste 7 CL seizoenen heeft Ronaldo vanaf de kwartfinales maar liefst 30x gescoord. Gevolgd door Lewandowski met 10 doelpunten en Neymar met 8. Bizar!!
 
BBayern1990
 
8
24 april 2018 om 12:11
Ik ga mijn mond maar beter niet open doen nu als ik enkele fans van Real hier zie trollen over Bayern. We zullen zien wat het morgen wordt. Hopelijk zal Kuipers onpartijdig zijn en hopelijk wint Bayern nu eindelijk.
 
Medalofhonor
 
4
24 april 2018 om 12:37
Neem het niet zo serieus aan, een sneer hier en daar zolang het gezond blijft kan het geen kwaad. Beide clubs zijn enorm gewaagd aan elkaar en het word zeker een mooi spannende wedstrijd, hopelijk maakt de scheids inderdaad geen fouten noch in het voordeel van Real noch in de voordeel van Bayern want dat gezeik na zo een wedstrijd is dan absurd groot en irritant.
 
benzema08
 
9
24 april 2018 om 12:13
Denk eerder dat de slechte reeks langer zal duren. Real gaat winnen in Munchen en daarna klaren ze de klus in Madrid
 
Voetbalkunde
 
1
24 april 2018 om 18:47
Bayern draait dit jaar een matig seizoen , omdat arjan robben niet meer 100% is. Ik merk dat dit een behoorlijke adelating is voor bayern. Dus ik denk dat Real madrid makkelijk doorgaat.
 
Tourquaze
 
1
24 april 2018 om 18:52
Ik denk dat Real het gaat winnen. En waarom? Omdat bij Real spelers rondlopen zoals Isco, Asensio, Modric en ga zo maar door. Dit gaat een makkie worden voor ze. Uitslag??: 3-1 voor Madrid.
 
Duke222
 
0
25 april 2018 om 10:22
Zoals altijd ben ik enkel zenuwachtig als Real tegen Juve moet of tegen Bayern. (verder ben ik voor geen enkele tegenstander van Real zenuwachtig op die 2 na). Zo ook vandaag hahaha. Bayern is nog niet echt getest dus wat dat betreft ben ik zeer benieuwd. Ik hoop dat Real wint (nou niet alleen wint maar ook de finale haalt) , maar ben daar echt niet zeker van. Bayern heeft dacht ik ook Alaba terug , dat is een ware plaag voor Real, Real mag hem scherp in de gaten houden mocht hij opgesteld zijn. Enfin, may the best win, ik heb er zin in...!
 
fchondenbrok
 
0
25 april 2018 om 15:34
Wat me altijd zo opvalt bij CL en EL loting is niet perse dat ze ervoor willen zorgen dat real of barca in de finale staat maar vooral dat er vaak ploegen tegen elkaar spelen waarvan een speler of trainer tegen zijn oude club speelt