Bayern-target Sané deelt sneer uit: 'In Engeland zijn geen voetbalfans'
Woensdag, 5 juni 2019 om 20:10

Leroy Sané geniet van de steun van de Duitse voetbalsupporters die het nationale elftal van zijn land krijgt. De fandag van Die Mannschaft, dat zich in Aken voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Estland, werd woensdag door maar liefst twintigduizend toeschouwers bezocht.

Sané is blij met de massale opkomst van de Duitse voetbalsupporters. "In Engeland zijn geen fans, dus het is iets bijzonders", tekent het Duitse Sport op uit de mond van Sané, die een steek onder water lijkt de geven aan zijn club Manchester City. De aanvaller leeft bij zijn werkgever in onmin met manager Josep Guardiola, die hem lang niet altijd opstelt. Bayern München heeft concrete interesse in de vleugelaanvaller, maar de Duitse topclub heeft volgens algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge nog geen bod uitgebracht.

Ook ploeggenoot Joshua Kimmich is onder de indruk van de Duitse fans. "Dit nemen we zeker mee. We willen het vertrouwen van de supporters terugbetalen", aldus de verdediger annex middenvelder van Bayern München. Duitsland, dat samen met Nederland in groep C van het EK-kwalificatietoernooi voor Euro 2020 zit, speelt zaterdag tegen Wit-Rusland en drie dagen later tegen Estland. De eerste groepswedstrijd werd met 2-3 gewonnen van Oranje.

"We zijn goed begonnen, maar we willen meer. De komende wedstrijden moeten we zes punten halen", zegt technisch directeur Oliver Bierhoff van Duitsland. Die Mannschaft organiseert speciale fandagen sinds het desastreus verlopen WK 2018, waar de Duitsers al in de groepsfase werden uitgeschakeld. "We zijn erg blij om hier te zijn. De spelers nemen hier ook vol enthousiasme deel aan", vertelt de oud-aanvaller van onder meer Udinese en AC Milan.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
10
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
bruh
 
10
5 juni 2019 om 20:37
Bedoelt die jongen niet gewoon dat er geen fans van Duitsland in Engeland te vinden zijn? Drama om niks lijkt mij.
 
kleinegeneraa7
 
117
5 juni 2019 om 20:40
Of hij doelt op het gloryhunter peloton van city?
 
Alcantara91
 
3
5 juni 2019 om 20:43
Neen , vergelijking tussen fans in Dui & Eng
 
Alcantara91
 
2
5 juni 2019 om 20:48
Kwamen 20 000 fans naar de duitse training vandaag & hij zei dat het bijzonder is en in Engeland heb je dit niet want ze hebben geen fans
 
Buitenspelgoal
 
92
5 juni 2019 om 20:38
Over zijn club heeft hij niet eens ongelijk. Er zullen vast wel gepassioneerde City fans zijn, maar het zijn toch vooral veel gloryhunters die erop gesprongen zijn toen er geld in de club werd gepompt (ik zal nooit vergeten hoe zo'n beetje de hele twitter aanhang van City niet wist wie die ene Nederlander was die ooit voor City speelde, als voorbeeld). Die doodse viering van de PL titel ook. Vergelijk dat met bijvoorbeeld Liverpool.
 
bochherief
 
58
5 juni 2019 om 20:39
hoe oud ben jij dat je een pl titel van liverpool hebt meegemaakt?
 
Zuidenaar
 
27
5 juni 2019 om 20:44
Wat maakt leeftijd eigenlijk uit als ze zaterdag de CL nog hadden gewonnen.
 
MichTheRed
 
62
5 juni 2019 om 20:52
Hij bedoeld op de viering in Liverpool na de CL. Waar er ong. 750 000 supporters aanwezig waren.
 
blackpool
 
16
5 juni 2019 om 20:51
Jij bedoelt vast dat filmpje dat de landstitel werd gevierd bij het stadion. Dat was ook niet de officiële huldiging. Dat was ‘s avonds na de uitwedstrijd. De officiële huldiging was de dag erna. Waren tienduizenden fans in de stad.
 
LisandroSemedo
 
11
5 juni 2019 om 20:57
Gerard Wiekens! Heerlijk Veendam elftal met Hamming, Cijntje, Kolder en die ene gekke Macedoniã«r. Leuk sympathiek elftal was dat. Onder aanvoering van Wiekens namen ze Hamming in zijn laatste wedstrijd Fortuna - Veendam op de schouders naar het Fortuna publiek. Dat waren nog eens sportmannen!
 
Zermatt_Person
 
6
5 juni 2019 om 21:06
Viering van titel was niet doods. Man City deed een bus parade door de stad op maandag en er kwamen toen zo'n half miljoen mensen op af.
 
Lesterr
 
115
5 juni 2019 om 21:15
'Zo'n half miljoen mensen.' Mooi verzonnen, Zermatt. Er kwamen ongeveer 100.000 mensen op de parade af. Dit is een nauwe schatting van meerdere kranten. Die half miljoen toeschouwers zuig je gewoon uit je duim.
 
Desmoulins
 
38
5 juni 2019 om 21:15
Pertinent niet waar en dat weet je best. Ze hadden het over ongeveer 100.000 mensen en daar leek het niet eens op. Beelden zijn overal te vinden en ook het artikel waarin stond dat er ongeveer 100.000 mensen op af zijn gekomen. City is niet groot alleen rijk.Valt mij op dat jij hier uitblinkt door allerlei beweringen die niet eens bijna waar zijn. Jij lijkt op zo’n typische gloryhunter, met alle respect.
 
barcalover123
 
48
5 juni 2019 om 21:38
Het leuk is dat Zermatt zowel liverpool als city "fan" was. Nadat city kampioen werd was hij opeens weer city "fan" en vond hij liverpool en onsympathiek club. Hahah en dan weer halve miljoen mensen roepen. Zermatt jij hebt echt wel de plek van medal over genomen. Van hem kan ik in ieder geval zeggen dat het een echte fan is
 
HijNiet!
 
21
5 juni 2019 om 21:59
Zermatt, de Donald Trump van voetbalzone. Overal valt te lezen dat er zo'n 100.00 mensen op af kwamen, hij maakt er doodleuk het vijfvoudige van. Dat is niet eens een beetje subtiel.
 
Tuskii
 
2
5 juni 2019 om 21:36
Succes went snel. De eerste keer titel winnen in lange tijd zorgt natuurlijk voor veel animo maar de tweede keer is dat al heel wat minder.
 
Yeisoonnn
 
3
5 juni 2019 om 23:56
@buitenspelgoal Ik ben sinds Tevez (destijds mijn favoriete speler) City best intensief gaan volgen, en vind het nog steeds een mooie club. Duurde niet lang om erachter te komen dat in Manchester City juist altijd werd gezien als een volksclub en United niet. City is altijd heel populair geweest in Manchester, en United heeft veel populariteit verloren sinds de familie Glazer eigenaar is. En doodse viering? Daarvoor moet je toch echt in het stadion zijn om dat te ervaren. Aguueeerrooooooo is en viering die iedereen in iedergeval wel bij is gebleven.
 
Selassi 020
 
1
6 juni 2019 om 02:11
Ja maar het is onnnodig, en ook complete flauwekul natuurlijk om te zeggen dat men in Engeland geen echte fans zijn. Echt schandalig, ben gelijk een stuk minder fan van hem., mocht hij dit echt in deze context gezegd hebben. Ik kijk altijd met veel plezier naar pi-alfa op youtube. (ooit mee begonnen omdat hij vroeger alleen maar ajax filmpjes maakte, maar hij gaat nu heel europa door om échte voetbal cultuur te snuiven) kan echt enorm genieten van de laagvlieger derby`s, de passie, hoe veel voetbal engeland ademt, daar mag duitsland nog steeds een puntje aan zuigen. Ook clubs als sunderland, leeds en andere redelijk grote clubs hebben een énorm fanatieke fanbase en als hij met engeland manchester city bedoelt, dan is hij net zo dom als hij er uit ziet.
 
ebbie07
 
15
5 juni 2019 om 20:42
Zo dan! Dit lijkt me een gevalletje ' zo hard mogelijk richting de uitgang rennen'. Voetbalsupporters houden er niet bepaald van als ze voor nepfans worden uitgemaakt. Let op mijn woorden: dit wordt breed uitgemeten in de Engelse pers, vervolgens gaat het publiek van City zich tegen Sane keren, waardoor City zo ongeveer gedwongen wordt om hem te verkopen. Niet netjes, waarschijnlijk zelfs door een zaakwaarnemer ingefluisterd, maar ik denk wel dat dit effectief gaat zijn
 
Sirius
 
7
5 juni 2019 om 20:55
En laat City nou net zo'n beetje de enigste club ter wereld zijn die de luxe heeft om Sane weg te laten kwijnen op de bank of tribune. Ze houden inmiddels geld over per transferperiode en dan kun je het als Sane zijnde beter onderling oplossen en met respect.
 
Sirius
 
3
5 juni 2019 om 20:52
Dit zijn natuurlijk geen slimme uitspraken en bovendien feitelijk onjuist. De Engelse fans kunnen er ook behoorlijk wat van. Die is duidelijk de druk aan het opvoeren en dat is bij zijn huidige werkgever niet bijster slim. Ik denk niet dat City weer 200 miljoen euro uit gaat geven gezien de huidige selectie en de breedte ervan. Als er 1 club is momenteel die het zich kan veroorloven om Sane weg te laten kwijnen, is het Manchester City wel.
 
Desmoulins
 
9
5 juni 2019 om 21:18
City kan niet ongelimiteerd geld uitgeven. Ook zij dienen zich te conformeren aan FFP. Met hun fake sponsor deals. Niets dan veredelde steun van een Emiraat.
 
Sirius
 
2
5 juni 2019 om 21:44
Dat klopt, maar ze hebben inmiddels een zeer brede selectie waardoor ze hun budget nooit op gaan maken. Vergeet niet dat ze kampioen zijn geworden. Als ze dan ook nog wat (jeugd)spelers verkopen, word dat budget alleen maar groter. De inkomsten zullen dit jaar dus (veel) meer zijn dan de uitgaven.
 
Desmoulins
 
1
5 juni 2019 om 21:51
Dat is ook waar. Genoeg kapitaal in handen.
 
-The Maestro-
 
14
5 juni 2019 om 20:54
Bij Man City zijn er inderdaad weinig mensen die clubs supporteren vanwege hun identiteit. Meer vanwege het succes, de sterren en het mooie voetbal. Ik als voetbal liefhebber kan ook erg genieten van dat mooie voetbal, alleen staat sfeer voor mij hoger aangeschreven. Ik kan echt genieten van een kolkend stadions als Anfield of Vincente Calderon. Voor de supporters en sfeer moet je gewoon niet in Manchester zijn. Duitse stadions staan wel bekend om hun volgepakte stadions en een fantastische sfeer. De sfeer bij Dortmund is natuurlijk exceptioneel, maar bij Bayern is het ook zeker niet verkeerd. Ik hoop echt dat de Bundesliga standaard een titelrace tot het eind heeft, want de competie heeft alles in zich; geld, volle stadions, trouwe fans, vaak mooi voetbal die een combi is van de techniek van de La Liga en de snelheid van de Premier League, grote talenten etc. Mocht de Brexit hard inslaan, zie ik veel potentie in de Bundesliga.
 
SCF08
 
6
5 juni 2019 om 20:55
Lijkt me een gevalletje van opgeblazen quote. In Engeland zijn geen fans als in "in Engeland mogen nooit fans bij de training zijn" en nu train ik voor 20k mensen.
 
SjonnyvdBeek
 
3
5 juni 2019 om 21:19
Leeft hij echt in onmin met Guardiola of suggereert VZ dit voor het gemak maar even?
 
Millonario
 
3
5 juni 2019 om 22:30
Kan me niet voorstellen dat hij dit daadwerkelijk gezegd heeft. Zal wel verkeerd geinterpreteerd geweest zijn ofzo.
 
Alcantara91
 
2
5 juni 2019 om 22:35
Neen, heeft hij zo gezegd omdat er 20 000 fans aanwezig waren vandaag op de training en dat het in Engeland niet zo is want ze hebben geen fans
 
rarjenobben
 
10
5 juni 2019 om 23:25
Fake News In England haben wir überhaupt keine Fannähe, deshalb ist das hier etwas Besonderes. So macht das Arbeiten Spaß", stichelte Leroy Sané Fannähe: nabijheid van de fans. Dit ging om een training voor 20000 fans. Seroy Lané bedoelt gewoon dat er geen open trainingen zijn in Engeland, of dat er geen fans naartoe komen.
 
Duitser
 
0
6 juni 2019 om 02:05
Dit citaat is duidelijk negatief bedoeld. Hij zegt dat de clubs in Engeland niet dichtbij de fans zijn.
 
rarjenobben
 
7
6 juni 2019 om 10:17
Je heet Duitser maar je begrijpt geen Duits?