'Bazoer had op die positie een internationale topper kunnen worden'
Woensdag, 8 april 2020 om 12:54

Riechedly Bazoer leek een jaar of vijf geleden op weg naar de absolute wereldtop en de middenvelder maakte in de tijd dat hij bij Ajax speelde ook zijn debuut in het Nederlands elftal. Anno 2020 staan de zaken er echter anders voor voor Bazoer, die inmiddels na avonturen bij VfL Wolfsburg en FC Porto bij Vitesse weer is teruggekeerd in de Eredivisie.

Piet de Visser maakte de opkomst van Bazoer als talent van dicht bij mee en is van mening dat hij uiteindelijk voor de verkeerde positie heeft gekozen: "Ik heb allemaal plusjes achter zijn naam staan. Bal vrijmaken: goed. Verdedigen: goed. Techniek: goed", bladert hij samen met Voetbal International een van zijn scoutingmappen door.

"Als centrale verdediger had hij een sensatie kunnen worden, een internationale topper. Ben ik van overtuigd. Maar hij vond van zichzelf dat hij op het middenveld moest spelen", is De Visser echter kritisch. "Daar ging hij altijd lopen waar hij níét moest lopen. En hij verdomde het zich daarin te verbeteren."

"Later werd hij zelfs een soort spelmaker, maar voor die rol heeft hij totaal niet de kwaliteiten." De scout geeft aan dat het hem 'pijn' doet als jonge spelers niet over de juiste mentaliteit beschikken om hun kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten: "Bazoer is een typisch voorbeeld van een speler die zijn grote talent gewoon heeft verkwanseld."

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
12
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
TheJIgsaw
 
18
8 april 2020 om 13:01
Tja.. is achteraf natuurlijk makkelijk gezegd. Als hij zich zo door was blijven ontwikkelen op het middenveld zoals hij bij Ajax deed had hij daar misschien ook wel een topper kunnen worden. Volgens mij scheelt het hem gewoon aan algehele topsportmentaliteit in plaats van dat hij niet de mentaliteit had om op de juiste positie te gaan spelen.
 
mickey12
 
35
8 april 2020 om 13:09
Een topper? Op basis waarvan? Ik heb de hype om deze.jongen toen nooit begrepen. Hij was fysiek sterk voor zn leeftijd, maar wat waren zijn uitzonderlijke kwaliteiten? Wat heeft hij voor bijzonders op het middeveld laten zien. Het was altijd tikki breed bij deze jongen , samen met zijn companen gudelj en klaasen
 
Kolbeinn_Sigi
 
30
8 april 2020 om 13:14
Wat mij meer irriteerde was dat hij de bal altijd kwam brengen. Postbodevoetballer. Hier heeft Gravenberch ook een handje van. Hij hield de bal te lang bij zich. Verder had Bazoer wel echt een goed schot en techniek. Hij was positioneel niet sterk genoeg coor het middenveld en handelingssnelheid. Het ontbeert spelintelligentie. Maar iedereen kon toch echt wel zien wat voor talent hij had. En het eerste jaar van Gudelj speelde Gudelj echt gewoon prjma hoor. Is gewoon een goede speler alleen niet jn het systeem van Bosz.
 
mickey12
 
12
8 april 2020 om 13:19
Dat zeg je precies goed. Hij was postbode voetballer en onbrak aan handelingssnelheid op het middeveld en spelintelligentie. Dit zijn nou juist dingen die voor een middevelder belangrijk zijn . Daarom vroeg ik aan jigsaw waar hij het op baseert dat hij ook op het middeveld top had kunnen worden.
 
Kolbeinn_Sigi
 
6
8 april 2020 om 14:24
Het trio Tete, Riedewald en Bazoer is gewoon enorm opgehyped. Allemaal jongens die jiet de topmentaliteir hebben. Riedewald misschien nog glimpjes van gezien. Alledrie misten zij het inzicht en discipline die bijvoorbeeld De Ligt en De Jong wel hebben. Ze waren drie talentvol, maar misten toch wat aspecten nog om de top te halen. Dat zag oa Bazoer niet in.
 
Vakkie D
 
2
8 april 2020 om 14:37
Dat zijn dus wel punten die je als cv of eventueel vm kan gebruiken. Ben je het dan met Piet eens?
 
memphisdepay
 
0
8 april 2020 om 14:46
Dat trio heeft ook wel hele harde klappen gehad. Ze werden verschrikkelijk opgehemeld en gingen opeens van 100 naar 0 na de trainerswissel. Het vervelende voor die spelers is ook nog dat ze alle 3 een stap hebben gemaakt naar een goede club die niet onder deden voor dat huidige Ajax. Maar er was ook geen andere mogelijkheid, omdat ze gewoon te duur waren. Als zulk soort speler zich via een andere Nederlandse club omhoog kunnen spelen, dan is er niks aan de hand, maar ze waren te duur. Dat gaat uiteindelijk wat met je vertrouwen doen.
 
Sulejmanii
 
2
8 april 2020 om 17:44
Kolbeinn was het bijna helemaal eens met je reactie. Maar vind je serieus nog steeds dat Gudelj een jaar goed speelde?
 
Kolbeinn_Sigi
 
0
8 april 2020 om 18:08
Ik vond her seizoen van Gudelj bij Ajax onder Frank de Boer zelf niet eens zo slecht als iedereen doet beweren altijd. Onder Bosz was hij heel slecht, maar zo slecht als iedereen doet beweren was hij voor de trainerswissel toch niet? Kan me nog herinneren dat men Gudelj een van de weinige spelers vond die nog enigszins oke speelde tegen de Graafschap. Nu is tegenwoordif Gudelj en bijna niemand van dat team meer het niceau wat Ajax wil na streven, maar zo slecht als iedereen wil beweren was hij in het seizoen knder De Boer nou ook weer niet toch? Ze werden immers ook bijna kampioen. De mening over hem is negatief veranderd nadat hij wegging. Voor de zomer was iedereen volgens mij gematigd positief over hem. Hij is ook wel echt op een nare manier weggegaan.
 
Kolbeinn_Sigi
 
0
8 april 2020 om 18:10
hij was geen sublieme sterspeler dat jaar maar ook niet ontzettend slecht ofzo. Gewoon best oké, snap je? Ik vond in ieder geval niet heel slecht.
 
Theblackmamba
 
0
8 april 2020 om 14:39
Volgens mij is het idee van Visser ook dat hij zich daar dus niet kan doorontwikkelen omdat hij daar de kwaliteiten niet voor heeft.
 
Constant kante
 
2
8 april 2020 om 19:28
Thejigsaw, dit is geen achteraf makkelijk zeggen, De Visser heeft dit al veel eerder gezegd. En ook destijds al was ik het echt roerend eens met De Visser. Hij heeft in de PSV jeugd ook altijd als CV gespeeld en exceleerde daar. Maar goed, we weten allemaal dat hij daarna de overstap maakte naar Ajax. Dat kan, is op zich verder weinig mis mee. Alleen wist hij wel overal te vertellen dat het hem niet om het geld ging maar om het 'plan' dat PSV niet had en Ajax, vond hij, wél. En dat plan voorzag erin dat hij de kans zou krijgen als middenvelder te gaan spelen. Enfin, na zijn stormachtige begin hebben we allemaal kunnen zien dat hij weliswaar een begaafd atleet is met daarnaast een uitstekende techniek, maar dat hij verder alle kwaliteiten en instincten mist voor een middenvelder op topniveau. Tuurlijk kon hij in de eredivisie door op zijn kwaliteiten te parasiteren makkelijk overeind blijven, maar passing, positioneel, tactisch, ballen brengen in plaats van laten lopen, het was evident dat hij geen topspeler zou worden op die plek. Ja, sure, veel opportunistische krantenkoppen en toestanden maar dat De Boer hem er in de titelrace van 2016 naast gooide was echt niet omdat hij zo geweldig speelde. En na Ajax werd het overal niks. Ik geef De Visser gelijk, hij had gewoon als CV moeten gaan spelen. Daar waren zijn kansen om het halen als topvoetballer gewoon veel groter. Enfin, het liep anders.
 
carlosz
 
12
8 april 2020 om 13:02
Internationale topper als verdediger weet ik niet. Maar die spelmakerrol heeft hij idd niet de kwaliteiten voor. Als verdedigende middenvelder a la Nigel de Jong zag ik hem nog wel potentie in hebben.
 
Master D
 
6
8 april 2020 om 13:07
Op het middenveld van Ajax deed ie het ook een tijdlang prima en zag je de potentie bij hem om een topspeler te worden. Nee, geen spelmaker inderdaad maar een type Sissoko of Ndombele had hij kunnen worden. Gewoon puur een mentaliteitskwestie en ja wellicht had ie als centrale verdediger ook een topcarriere kunnen hebben. Daar heeft ie ook voldoende kenmerken van.
 
Rochester
 
8
8 april 2020 om 13:09
Zelf zag (of zie ik nog steeds) een hele goede middenvelder in Bazoer. Bij Ajax, VFL Wolfsburg, FC Utrecht en Vitesse speelt of speelde hij altijd al als middenvelder (bij FC Porto speelde hij volgens mij niets), maar Bazoer wordt altijd als rechtermiddenvelder opgesteld en volgens mij weleens als nummer 10. Zelf heb ik ook het idee dat Bazoer zich als nummer 10 ziet, maar dat zie ik juist niet in hem. Want hij heeft niets wat een nummer 10 moet hebben en als rechtermiddenvelder doet hij het wel prima, maar ik heb altijd het idee gehad dat Bazoer echt een hele goede nummer 6 is: dat hij dan vlak voor de verdediging speelt en de 'verbindingsspeler' tussen de verdediging en aanval is en voor het balans in het elftal zorgt. Maar zoals ik al schreef: volgens mij ziet Bazoer zichzelf als een nummer 10, wat hij niet is. Ik ben bang dat Bazoer helaas net als Royston Drenthe zal eindigen: dat was gewoon een goede speler die echt wel potentie had als linksback, maar hij wilde zelf als nummer 10 spelen en ook zijn mentaliteit was niet echt goed. Dezelfde kenmerken heeft Bazoer nu ook.
 
memphisdepay
 
2
8 april 2020 om 13:29
Ik denk dat het inderdaad geen middenvelder is. Ik zou hem wel is centraal achterin neer zetten als ik Vitesse was, of anders als rechtsback gebruiken. Als middenvelder is hij in de passing gewoon niet goed genoeg.
 
El Fenomeno
 
12
8 april 2020 om 13:15
Komt voetballend tekort voor het middenveld en fysiek juist voor de verdediging. Ik heb de hype rondom zijn persoon nooit begrepen, kwam ook enkel in Oranje terecht doordat Danny Blind destijds veel Ajacieden op riep.
 
soccerskins
 
18
8 april 2020 om 13:46
Voetballend komt Bazoer niks te kort. Mentaal wel.
 
Diego_Forlan
 
2
8 april 2020 om 18:54
Tja, zo kwamen Toornstra, Schaken, Boetius, Kongolo en Clasie ook tekort maar kwamen ook enkel in Oranje terecht omdat Van Gaal veel Feyenoorders op riep
 
DNSDKR
 
1
8 april 2020 om 13:19
Piet de Visser heeft wel bewezen een neusje voor talent te hebben. Bazoer was fysiek altijd sterk, krachtmens met een goede techniek. Ik zag in zijn Ajax tijd echter geen CV in hem. Daarvoor was hij niet meedogenloos genoeg. Ik vind wel dat hij zijn talent verspeeld heeft, met name door weinig zelfkritiek en gebrek aan geduld
 
misseva88
 
3
8 april 2020 om 13:41
De Visser zelf is het heel erg eens met je dat hij een neusje voor talent heeft. Maar hij heeft ook genoeg matig tot slechte spelers aangedragen hoor.
 
DNSDKR
 
1
8 april 2020 om 14:31
Hahahaha, ja dat klopt. Maar met jeugdspelers weet je het nooit. De grootste talenten blijken het toch niet te halen en sommige laatbloeiers worden uiteindelijk toppers. Bazoer heeft t niet gered, met name erg traag in zijn spel, zeker voor een middenvelder
 
 
1
8 april 2020 om 14:43
Dan zit je met Piet misschien wel op 1 lijn. Piet geeft ook aan dat het een hele goede verdediger had kunnen zijn. En ik denk wel dat hij daarbij een voetballende verdediger bedoeld.
 
Soccerfan_1
 
3
8 april 2020 om 13:44
Bij het trage Frank de Boer voetbal past ie prima thuis. Zodra er snel rond getikt ging worden dan viel het op dat hij het spel enorm vertraagde. Dat zag Peter Bosz ook heel goed. Man wat een postbode voetbal speelde hij toen zeg. Hij bleef maar lopen met de bal.
 
 
2
8 april 2020 om 14:46
Piet geeft ook aan dat het een goede verdediger had kunnen worden ipv een middenvelder zoals hij zichzelf zag. Al snap ik wel dat hijzelf misschien zelf liever op het middenveld stond en ook zijn jeugdtrainers dit een goede positie voor hem vonden. Maar dat kwam (denk ik) vooral door het verschil in fysiek dat hij in de jeugd had.
 
PSVGillingham
 
4
8 april 2020 om 15:16
Hij speelde bij PSV in de jeugd juist als CV en dat was een van de redenen dat hij vertrok naar Ajax.
 
FcShaolin
 
3
8 april 2020 om 14:09
Niet achteraf lullen, bij Ajax onder Frank de Boer speelde die regelmatig goede wedstrijd op het middenveld!! Het is puur mentale kwestie!
 
gomes1psv
 
1
8 april 2020 om 15:32
Dat was ook mijn gedachte, op het middenveld maakte hij een tijd lang indruk bij Ajax en haalde hij zelfs Oranje. 'totaal niet de kwaliteiten' slaat daarom nergens op. Iedereen weet dat Bazoer niet goed bij zijn hoofd is en mentaal gewoon te zwak was en is om te slagen in de top.
 
Steef71
 
8
8 april 2020 om 15:03
Cocu had het goed gezien. PSV bood hem niet voor niks een contract aan als verdediger. Helaas voor die jongen, maar op dat moment het beste voor zijn broer, liet hij zich strikken door Forza. Carrière weg omdat hij voor het geld ging. Maar zijn broer was tenminste bij zijn foute vriendjes weg. Je kunt in deze niet alles op die jongen schuiven. Was pas 15 jaar, wilde zijn familie helpen en liet zich op aaien door De Boer en Overmars dat die hem als middenvelder furore zagen maken.
 
PSVGillingham
 
4
8 april 2020 om 15:18
Forza? Foute vriendjes van zijn broer? Kan je wat meer context geven, ik ken dit verhaal niet?
 
NUFC_U2
 
3
8 april 2020 om 15:10
Onder Frank de Boer kende hij zijn grote doorbraak, als middenvelder. Hij was echt talentvol en haalde hierdoor Oranje. Onder Bosz kwam de kritiek, dat hij teveel liep met de bal en dat hij te traag was in balbehandeling. Hierdoor vertrok hij via de achterdeur NL. In Duitsland en Portugal is het ook allemaal niet gelukt en ik was verbaasd én ook verrast dat hij afgelopen zomer bij ons in Arnhem opdook. Je ziet het talent, maar ook zijn tekortkomingen. En zolang hij nog steeds niet zijn tekortkomingen accepteert en denkt dat hij een soort Pogba is, blijft hij het zichzelf nog steeds lastig maken.... Voor ons is hij een geweldige voetballer alleen zijn maniertjes en zijn mentale onevenwichtigheid maken hem tot een hate/love - voetballer !
 
amstel020
 
2
8 april 2020 om 16:03
Hahahaha grappig om te lezen dat hij onder frank de boer doorbraak maakte als middenvelder. Dit was een eis van Bazoer. Stond zo in zijn contract met Ajax. Dat was de reden van de breuk bij PSV. En dat heeft PSV top gezien.Niet luisteren naar experts. Maar denken dat je Seedorf bent. Zoals hij zichzelf wel eens vergeleek. Beetje hoog in de bol dus. Zie carrière
 
Th3SpecialOne
 
1
8 april 2020 om 17:02
Had nooit naar ajax moeten gaan. Bij PSV had ie de juiste begeleiding naar het eerste toe, je kunt zeggen wat je wil maar na die jaar niet mogen voetballen vanwege transfer naar ajax heeft hem echt paar stappen achteruit laten doen die hij vervolgens nooit meer kon inhalen. Tja dat is is wat er gebeurt als je mentaal zwak bent.
 
Reqengi
 
0
8 april 2020 om 21:01
Hier heeft meneer Visser denk ik wel een punt. Bazoer is vertrokken bij PSV omdat ze hem wilde gebruiken als centrale verdediger. AJAX kwam langs en zei dat hij bij hen wel de kans zou krijgen als middenvelder. Zou hem ook wel als verdediger willen zien.