Beckham voegt zich bij oud-ploeggenoten als eigenaar van ambitieuze club
Woensdag, 23 januari 2019 om 15:02

Na Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes en Nicky Butt heeft ook David Beckham besloten te investeren in Salford City. De Engelse club communiceert via de officiële kanalen dat de oud-middenvelder tien procent van de aandelen in de club heeft overgenomen. "Ik ben trots dat ik mag toetreden tot de huidige groep eigenaren", laat Beckham weten op de website van Salford City.

Butt, Giggs, Scholes en de gebroeders Neville namen de club vijf jaar geleden over. Afgelopen jaren werd ook Peter Lim toegevoegd aan de groep eigenaren. De steenrijke zakenman uit Singapore, die tevens eigenaar is van Valencia, heeft veertig procent van de aandelen in Salford City in handen. De andere zestig procent is in handen van de zes oud-spelers van Manchester United, ook wel bekend als the Class of 92.

United-legendes verdelen Engelse voetbalwereld met Football League-droom

Voetbalzone schreef eerder een achtergrondverhaal over de verdeeldheid die de ambities van Salford City opleveren in Engeland.Lees artikel

"Dit is een hele speciale club met een speciale groep mensen. Mijn eerste jaren in Manchester heb ik doorgebracht in Salford. Het is een geweldig gevoel dat ik me nu bij de jongens heb kunnen voegen als mede-eigenaar van deze club", stelt Beckham. Sinds de komst van the Class of 92 is Salford City drie keer gepromoveerd in vier jaar, waardoor de club momenteel in de National League speelt. Op het vijfde niveau van het Engelse voetbal bezet Salford momenteel de derde plaats.

Het is geen geheim dat Salford dolgraag wil promoveren naar de Football League, waarvan men nog één promotie verwijderd is. "We wilden Beckham al een tijd binnenhalen en nu was het juiste moment om dat te doen. Dit is een nieuw hoofdstuk in de geweldige reis die we met deze club doormaken", laat the Class of 92 weten in een gezamenlijk statement op de website van Salford City. Beckham is tevens mede-eigenaar van Inter Miami, dat vanaf 2020 zal deelnemen aan de Major League Soccer.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
1
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
17
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Wessiaans
 
3
23 januari 2019 om 15:20
Tof! Er staat hier een documentaire van online. Bij mij staat deze zelfs op Netflix. Erg interessant! De club maakt in korte tijd grote stappen. Door in de infrastructuur te investeren. Daarnaast hebben ze natuurlijk enorm veel connecties in de voetbalwereld. Een kwestie van tijd tot ze doorstoten.
 
040vaart
 
1
23 januari 2019 om 15:24
Hoe heet die docu wessiaans?
 
Wessiaans
 
1
23 januari 2019 om 15:28
the class of 92: out of their league
 
blackpool
 
2
23 januari 2019 om 15:27
Class of 92 Salford City. Ook op YouTube. Erg leuk om te kijken. Zie ze dit jaar wel promoveren.
 
marseillefan1
 
34
23 januari 2019 om 15:24
Hopelijk promoveert deze club niet naar de Football League. Leyton Orient bijvoorbeeld is een echte club tenminste, Salford niet meer dan een koopclubje die haar plek in de Football League wilt kopen. Hopelijk kunnen Orient en Wrexham promoveren.
 
Isco24
 
20
23 januari 2019 om 15:30
Ik denk niet dat ik je helemaal begrijp? Salford heeft 0,00 pond uitgegeven aan spelers laatste jaren. Dat ze salaris moeten betalen, oke. Maar aan transferbedragen helemaal niks. Marseille daarentegen.. Edit: Ik heb eens gekeken bij Orient en Wrexham en zij hebben allebei meer spelers de laatste jaren aangetrokken dan Salford. Ik dacht, misschien doen zij het steeds met dezelfde selectie, dan kan ik er nog een beetje inkomen maar dat is ook niet het geval.
 
marseillefan1
 
25
23 januari 2019 om 15:35
Salford heeft dit seizoen 6 spelers voor een geldbedrag gehaald waaronder Adam Rooney van Aberdeen(vermoedelijk 5 ton voor betaald), die voor National League begrippen een enorm salaris opstrijkt.(rond de 220.000 euro per jaar)Orient en Wrexham halen misschien wel veel spelers, maar dat zijn over het algemeen transfervrije spelers. De salarisuitgaven van Leyton Orient en Wrexham zijn ook niet te vergelijken met die van Salford.
 
Isco24
 
6
23 januari 2019 om 15:47
Oke, dat hij iets gekost heeft heb ik niet terug kunnen vinden. Maar is er dan een reden dat je dit vervelend vindt? Want ja, Wrexham en Orient hebben het verleden, maar als Salford de toekomst heeft, wat maakt dat dan uit? Tegenwoordig gaat het in het voetballen om geld en met zulke eigenaren zit er geld zat bij Salford, dus is de verwachting wel dat ze binnen korte tijd wel tot de Football League zullen toetreden.
 
marseillefan1
 
17
23 januari 2019 om 15:58
Je als club zijnde omhoog kopen ben ik niet van gecharmeerd. Met goed beleid is een ander verhaal(Bournemouth bijvoorbeeld). De manier van Salford is nogal eenvoudig vind ik..
 
Bossie
 
3
23 januari 2019 om 16:09
Heb je een trauma opgelopen om dat jullie rivaal zich ook zo heeft ontwikkeld door spelers te kopen . En met het geld en visie de Franse competitie beheersd. Met alleen geld en eht luk raak kopen van spelers dan ben je er nog niet. Het helpt een heel stuk, maar er moet ook nog iets zo als een visie en inzicht zijn....
 
Isco24
 
3
23 januari 2019 om 16:10
Oke duidelijk. En als het geld met een goed beleid is? Zie bijvoorbeeld Rbl. Ik vind tenminste dat ze goed beleid voeren, veelal jonge onbekende spelers aantrekken en toch presteren vind ik knap en heel anders dan gevestigde namen kopen zoals bijv PSG dit deed/doet.
 
marseillefan1
 
13
23 januari 2019 om 16:17
Leipzig heeft een oke beleid maar ik vind dat Salzburg bijvoorbeeld een beter beleid hanteert maar dat terzijde. Salford kan wel allemaal grote namen aan de club verbonden hebben, maar de visie is voornamelijk om goede spelers (voor de National League) te halen of (voor hoge transfersommen en salarissen) te kopen om zo snel mogelijk in de Football League te komen. Het is niet zo dat Salford veel jonge spelers haalt of veel spelers uit de jeugd een kans geeft.
 
Rolo1984
 
4
23 januari 2019 om 16:44
lol Leipzig een ok beleid? Die hebben echt heel goed beleid gevoerd hoor. Van de 3e liga naar de top Bundesliga. Zonder extreme aankopen. Zonder goed beleid kom je echt niet in de top dan kan je wel 100 mln uitgeven maar zonder beleid heb je geen impact. Dan moet het (gebrek) aan beleid bij Marseille je wel pijn doen.
 
MGMV
 
7
23 januari 2019 om 16:50
Anderzijds zie ik je altijd zoveel posten dat traditieclubs uit het Championship weer moeten promoveren in plaats van clubs met een mindere historie,etc., maar ook die 'traditieclubs' ontkomen niet aan eigenaars, transfers en hun weg omhoog kopen. Aan geld ontkom je niet en niet zoals Bossie zegt is beleid een stuk belangrijker.
 
Isco24
 
10
23 januari 2019 om 15:24
Hoeveel moet ik inbrengen om ook mee te kunnen doen? Dit wordt namelijk een gevalletje Swansea in het kwadraat. Als het weet toe te treden tot de Football League en eventueel naar de Championship of zelfs Premier League, kan je je aandelen voor een (heel) veelvoud verkopen.. Goede investering.
 
NationsFC
 
0
23 januari 2019 om 15:58
Kan iemand mij vertellen waarom deze investeerders in Salford investeren? Heeft of had deze club iets speciaals, zoals een rijke historie o.i.d.?
 
Djum
 
3
23 januari 2019 om 16:33
Salford is de grootste wijk in Manchester, en heft voldoende achterban. Daarnaast is het toch een leuk project om een club helemaal van onderaan naar boven te loodsen? Vind dit leuker dan wanneer ze Bolton, Rochdale of Oldham gekocht hadden.
 
marseillefan1
 
9
23 januari 2019 om 16:42
Het is leuk voor op Football Manager maar voor de echte voetballiefhebber is dit niet leuk
 
Koos Busters
 
1
23 januari 2019 om 16:45
Geld. Promoveer naar de PL en verkoop je aandelen aan een Arabier/Chinees /Rus/Thai of Amerikaan en je bent dik binnen.
 
kefa83
 
4
23 januari 2019 om 16:20
Dat ze hun jeugdclub hebben overgenomen vind ik nog wel best, maar vind het zo raar waarom ze dan ook meteen de clubkleuren en logo hebben gewijzigd naar een die lijkt op Manchester United. Het is toch iets uit hun eigen jeugd? Iets wat een FC United of Manchester ook al heeft. Ze waren unieker geweest als ze in het oranje hadden blijven voetballen. (voorbeeld shirt: https://pbs.twimg.com/media/bzotkkqceaavuwz.jpg)
 
Azb100
 
2
23 januari 2019 om 16:24
United of Manchester het bootje. Salford de kop van de leeuw. Nu nog een club die de rest van de leeuw neemt en een met de hooivork(achtig) en het is een groot united logo haha. Absurd nu ik er naar kijk
 
NTVZ
 
0
23 januari 2019 om 16:27
@kefa83 Hoe lijkt het huidige logo op het logo van Manchester United dan? Okee het shirt is rood nu. Maar het logo is gewoon een soort PL leeuw in een simpel vormpje.. Het lijkt in werkelijk niks op MU
 
Leicester
 
5
23 januari 2019 om 16:31
Ik hoop dat deze club niet promoveert simpelweg omdat het weinig tot geen history heeft. Beckham koopt zich waarschijnlijk in, zodat op het moment dat de club promoveert hij er spelers van Miami F.c. kan stallen of zoiets. Daarnaast zit Gary Neville er iets te veel in. Das een handige zakenman, maar echt een darm van een kerel. Scholes staat op het punt om bij Oldham aan de slag te gaan. Ben benieuwd of hij dat doet, al het zo mocht zijn dan moet hij volgens mij zijn belang te koop zetten.
 
RinusMichelss
 
5
23 januari 2019 om 16:52
je moet toch ergens beginnen met historie schrijven.
 
PasHij
 
0
23 januari 2019 om 16:33
Mag iemand 2 clubs "bezitten"? Of lees ik nu verkeerd? Wel leuk dat deze mannen een club naar een ander niveau willen brengen. Geen idee hoe het nu gaat maar hoop vor ze dat het lukt
 
MGMV
 
2
23 januari 2019 om 16:52
Naar mijn weten wel. Een Italiaanse familie genaamd Pozzo heeft ook Udinese, Watford en Granada in bezit. Vandaar dat er altijd ook veel spelers tussen die clubs wisselen. Lijkt me dat je dus niet verschillende clubs in één competitie mag bezitten.
 
C.F-Granada
 
0
23 januari 2019 om 19:42
Pozzo heeft Granada verkocht in 2016 aan een Chinese investeerder.