Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
Vrijdag, 24 mei 2024 om 06:30

De beelden van de verdachte overtredingen van de aangeklaagde Lucas Paquetá gaan in hoog tempo het internet over. De middenvelder van West Ham United werd donderdag officieel aangeklaagd door de FA vanwege het overtreden van gokregels. In zeker vier wedstrijden heeft de Braziliaan mogelijk met opzet een gele kaart gepakt. Paquetá zelf ontkent overigens alle aantijgingen.

De FA heeft vier concrete voorbeelden aangehaald, waarin Paquetá zich volgens de Engelse voetbalbond schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van de gokregels door bewust geel te pakken. Het eerste volgens de FA verdachte moment vond plaats op 12 november 2022, toen Paquetá geel kreeg voor een onhandige overtreding op Boubakary Soumaré van Leicester City.

Op 12 maart 2023 kreeg Paquetá geel voor een soortgelijke overtreding op John McGinn van Aston Villa. Op 21 mei kreeg Paquetá geel voor het vasthouden van het shirt van Leeds United-aanvaller Crysencio Summerville. In augustus vorig jaar kreeg Paquetá zijn laatste, volgens de FA verdachte gele kaart, toen hij in blessuretijd tegen AFC Bournemouth hands maakte.

Direct na de aantijgingen worden de beelden op X van de verdachte kaarten van Paquetá miljoenen keren bekeken. Met name de totaal onnodige handsbal in blessuretijd valt op bij de gebruikers, maar ook de andere overtredingen springen eruit.


"Er wordt beweerd dat hij (Paquetá, red.) probeerde de voortgang, het gedrag of enig ander aspect van of het optreden in deze wedstrijden te beïnvloeden door opzettelijk te proberen een kaart van de scheidsrechter te ontvangen met het ongepaste doel de gokmarkt te beïnvloeden, om zo één of meerdere personen te laten profiteren van weddenschappen", zo schreef de FA.

West Ham, dat eerder op de dag Julen Lopetegui aanstelde als nieuwe manager, heeft een kort statement uitgebracht. "De club zal de speler gedurende het hele proces blijven steunen." Paquetá heeft tot 3 juni om officieel te reageren op de aanklachten.

"Ik ben buitengewoon verrast en van streek dat de FA heeft besloten mij aan te klagen", schrijft Paquetá zelf in een eerste reactie. "Negen maanden lang heb ik aan elke stap van hun onderzoek meegewerkt en alle mogelijke informatie verstrekt. Ik ontken alle beschuldigingen."

Meer nieuws
   
17:32
17:32
Van Hooijdonk lyrisch over uitblinker Nederlands elftal: 'Geweldige wedstrijd'
1
   
17:14
17:14
Weghorst onthult inhoud appje naar vriendin: voorspelling komt bijna exact uit
12
   
17:03
17:03
Bizar 'Joachim Löw-moment' van Ronald Koeman gaat razendsnel rond op X
13
   
17:00
17:00
Live meepraten op het EK: Slovenië - Denemarken
1
   
17:00
17:00
Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Aycette
 
14
24 mei 2024 om 00:05
Die is zo schuldig als een klontje
 
ikbenjouniet
 
29
24 mei 2024 om 00:22
Vind het bij 2 van de 4 nog best discutabel. Vooral zo een kop duel zie je vaker gebeuren. Ook dat vasthouden na die corner is niet iets ongewoon, De 2 sliding daarin tegen zijn heel dom of dus bewust. Zie hem het niet winnen natuurlijk maar hij kan het ze zeker wel lastig maken in een zaak.
 
Tim00w
 
43
24 mei 2024 om 00:22
Wat heeft een klontje jou misdaan?
 
De Toekomst
 
5
24 mei 2024 om 00:33
Ja, want een klontje boter heeft het altijd gedaan..
 
MegaTOBY
 
2
24 mei 2024 om 09:50
Misschien zetten ze de beste man wel onder druk door zijn familie te bedrijven?
 
Linley
 
12
24 mei 2024 om 01:12
Ik vraag me af hoe ze dit gaan bewijzen of hoe ze er überhaupt op komen? Die gozer is vast niet zo dom om op zich zelf te wedden. Iemand dichtbij hem heeft hier misschien flink aan verdient? Maar ook daar moet je wel echt heel dom voor zijn. Wat ik denk is dat er een aantal mensen meerdere malen gewoon met veel geluk goed hebben gegokt en dat de gok bedrijven hier heel veel held mee hebben verloren. De zelfde gok bedrijven hebben vaak een vinger in de pap van grote competities dus dan is vast niet moeilijk om ze te pushen een onderzoek te starten.
 
PatronGavi
 
6
24 mei 2024 om 01:45
Die Tonali van Newcastle ging ook op zichzelf wedden en daar zijn ze ook gwn achter gekomen.
 
OnsBerry
 
3
24 mei 2024 om 10:08
Gokbedrijven hebben een gigantische database aan weddenschappen. Die houden er niet van om opgelicht te worden, dus zorgen ze ervoor dat opvallende weddenschappen geflagd worden met behulp van algoritmes die opvallende patronen herkennen. Opvallend, omdat er ineens onverwacht veel op iets wordt ingezet. Dat gaat natuurlijk niet om tientjes-werk. Dus stel je voor: normaal gesproken wordt er gemiddeld 1000 euro per wedstrijd op een gele kaart van Paqueta gezet. In vier wedstrijden is het ineens 10.000 of 100.000 euro. En die bets vallen. Dan gaat er een automatisch belletje rinkelen bij de bookmaker. Dan gaan ze eens kijken naar hoe die kaarten vallen. Nou als ik de beelden zie, dan kan ik me in een aantal gevallen wel voorstellen dat ze er een belletje richting de FA aan wagen.
 
Samcro
 
1
24 mei 2024 om 10:09
Ik las gisteren een opmerking van iemand hier dat er met verschillende IP-adressen vanaf het eiland Paqueta gewed is op gele kaarten voor hem. In sommige gevallen waren het meer IP-adressen dan bewoners van dat eiland, volgens die poster. Als ze dat hard kunnen maken denk ik dat het een vrij heldere zaak is.
 
Arsenal-Gunner
 
1
24 mei 2024 om 08:20
2 Zien er wat opzichtiger uit maar alsnog het is niet alsof zulke gele kaarten bij andere wedstrijden niet voorkomen eigenlijk. Het bewijs eromheen is wel niet mals want er is op een eiland nabij Rio wel enorm geprofiteerd volgens Watchdogs reactie hier gisteren. Nog steeds moet je dan bewijzen dat Paqueta dit met voorbedachte rade doet of een directe connectie tussen Rio en Paqueta vinden en daar lijkt het ingewikkeld te worden.
 
Samcro
 
0
24 mei 2024 om 10:11
Ik was te snel, jij had dit dus ook al gemeld Het is misschien moeilijk volledig sluitend te krijgen, maar dit spreekt niet in zijn voordeel.
 
GLENNN
 
2
24 mei 2024 om 10:21
Dacht dat hij tegen Bournemouth hem kreeg voor een elleboog. Maar blijkbaar hands? Dan is het wel wat opzichtiger haha. Maar die tegne Leeds is toch het onderbreken van een counter. Is toch juist een uitmuntende overtreding?
 
Maximus2702
 
3
24 mei 2024 om 08:42
Dan verdien je als voetballer al een godsvermogen en dan ga je nog zoveel risico nemen voor wat extra centen.
 
GS12
 
2
24 mei 2024 om 09:37
Inderdaad. Een beetje hetzelfde verhaal als de grootste miljardairs op Aarde. Die willen ook alleen maar meer en meer. Menselijke hebzucht is niet te onderschatten helaas..
 
JK-Ajax
 
1
24 mei 2024 om 09:31
Een aantal zien er wel heel gretig uit, maar hoe kan je dit bewijzen zonder aan te tonen dat iemand hier van geprofiteerd heeft en een band heeft met hem.
 
GLENNN
 
1
24 mei 2024 om 10:19
Tsja. Je kijkt nu heel anders naar de beelden, nadat je de aanklachten hoort natuurlijk. Niet helemaal objectief om ze nu dan nog te bekijken. De meeste overtredingen vind ik niet eens heel ernstig of opvallend. Ja, hij is vaak wat gretig en komt wat hard in soms. Sommige misschien onnodig, maar sommige juist ook enorm slim en goede overtredingen.... Die tegen Leeds staan veel man voor de bal en haalt hij gewoon een counter eruit met zijn overtreding. Die eerste van de 4 die je ziet is wel lomp. Twee overtredingen zo opzichtig na elkaar. Die tegen Mcginn is ook lomp, maar niet meer dan dat. Die tegen Bournemouth krijgt hij geel voor een ''elleboog''. Die krijgt men zo vaak bij het ingaan van duels... Zie ik de expressheid ook niet van in. Dus zeker tdie tegen Bournemouth en Leeds vind ik vrij normale overtredingen. Die tegen Leeds zelfs gewoon uitstekend.
 
OnsBerry
 
0
24 mei 2024 om 10:28
Je moet de overtredingen ook niet los bekijken, maar in relatie tot opvallend wedgedrag bij de bookies. Als er een patroon te ontdekken valt, is hij nat. Ook al is de overtreding waaruit geel valt een "slimme" kaart door bijvoorbeeld een counter te onderbreken.
 
GLENNN
 
0
24 mei 2024 om 11:21
Tsja. Ik vind het maar moeilijk allemaal. Hoe wil je nu bewijzen dat hij opzettelijk die gele kaart pakt? En is er een link te vinden tussen Paqueta en de mensen die dan daar grof geld mee gewonnen hebben ofzo?