'Belangstelling uit Bundesliga hoeft niet per se tot vertrek bij PSV te leiden'
Dinsdag, 5 mei 2020 om 20:44

In navolging van Sky Deutschland maakt ook het Eindhovens Dagblad melding van de belangstelling van 1. FC Union Berlin voor Jeroen Zoet. Het regionale dagblad voegt echter toe dat de 29-jarige sluitpost niet hoeft te vertrekken bij PSV. Er wordt voorspeld dat Zoet komende zomer meer aanbiedingen zal krijgen.

Zoet verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats bij PSV, toen trainer Mark van Bommel hem voor de uitwedstrijd tegen Willem II (2-1 nederlaag) naar de bank verwees ten faveure van Lars Unnerstall. Om zijn plaats in de EK-selectie veilig te stellen, koos de sluitpost in januari voor een tijdelijke overstap naar FC Utrecht. In dienst van de Domstedelingen kwam Zoet tot tien optredens, maar die huurperiode zit er normaal gezien op na het beëindigen van het Eredivisie-seizoen.

Bij PSV loopt het contract van Zoet nog tot medio 2021 en derhalve moet er een transfersom op tafel komen om hem los te weken in Eindhoven. PSV hoeft volgens het Eindhovens Dagblad niet per se afscheid te nemen van de sluitpost, die onder de nieuwe trainer Roger Schmidt een kans zal krijgen om zijn plaats terug te verdienen in een concurrentiestrijd met Unnerstall. In een eerder stadium werd melding gemaakt van de concrete belangstelling van Besiktas, dat zijn van Liverpool gehuurde doelman Loris Karius reeds zag vertrekken.

Union Berlin zoekt momenteel naar een opvolger voor Rafael Gikiewicz, wiens contract in de Duitse hoofdstad aan het einde van het seizoen afloopt. Er wordt overigens gemeld dat de club uit Berlijn 'meerdere ijzers' in het vuur heeft, waardoor het allerminst zeker is of het tot een concrete aanbieding voor Zoet gaat komen. Union promoveerde vorig jaar vanuit de 2. Bundesliga en geldt dan ook als laagvlieger, maar wist zich knap te nestelen op de elfde plek en is al bijna zeker van lijfsbehoud.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
10
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
9
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
meneerja
 
13
5 mei 2020 om 21:08
Als ik Zoet was dan zou ik lekker vertrekken en een nieuwe omgeving opzoeken. Die man heeft al 10 jaar eredivisie gekeept volgens mij bij zowel RKC als PSV. Gewoon een nieuwe start maken en z’n oude niveau proberen aan te tikken. Kijk maar naar Dolberg over wat een nieuwe omgeving met je kan doen.
 
Redwhite_Army
 
3
5 mei 2020 om 21:41
Juist, een goede keeper en Dj van de kleedkamer , wat wil je nog meer!?
 
cuco10
 
5
5 mei 2020 om 22:01
Zou het begrijpen als hij gaat maar van mij mag hij blijven. Prima keeper en kan samen met unnerstall vechten voor plek 1 onder de lat.
 
rubentje13
 
1
6 mei 2020 om 12:42
Hij heeft al gevochten met Unnerstall onder de lat, en Unnerstall heeft dat gewonnen. Lijkt me niet dat Unnerstall er voorlopig uitgaat, die heeft wel echt een paar goede reddingen gemaakt en punten gepakt sinds hij erin staat. Voetballend is het niet heel goed, maar daar werkt hij ook aan zei hij. Ik zou het prima vinden als Zoet vertrekt, denk dat het voor hem ook goed is als hij in een nieuwe omgeving aan de slag gaat. Bovendien is de Bundesliga een leuke en aantrekkelijke competitie
 
FCBogarde
 
2
5 mei 2020 om 22:33
Wat was hij goed tegen Atletico. We zullen 'm nooit vergeten !! Dit evt vertrek van deze kleurrijke keeper is een aderlating voor de eredivisie. Maar goed Unnerstal is ook een topper.
 
tyuin
 
4
6 mei 2020 om 00:45
Ik snap dus echt niet dat mensen die wedstrijd tegen Atletico als maatstaaf gebruiken na 10 jaar mindere wedstrijden als die pot. Het is een degelijke keeper, maar een keeper van zijn niveau is echt verre van uniek en absoluut niet duur
 
brisingr
 
3
6 mei 2020 om 12:26
Zoet heeft het anders vooral in top wedstrijden en in Europa heel erg goed gedaan. De man heeft tien jaar voor PSV gespeeld, dan mag je hem best bij zijn goede wedstrijden herdenken, in plaats van zijn slechte.
 
rubentje13
 
3
6 mei 2020 om 12:46
Nou ja, Zoet heeft sinds hij terugkwam van RKC natuurlijk prima jaren gehad en was een betrouwbare sluitpost met nauwelijks fouten. Heeft ook bijgedragen aan de successen van PSV in Europa en de Eredivisie en is eerste keeper geweest bij Oranje in zijn goede jaren. Als hij het niveau van zijn succesvolle jaren bij PSV had volgehouden, was het een goede keeper geweest voor de komende jaren. Helaas is het de laatste maanden een stuk minder, denk dat hij behoefte heeft aan nieuwe prikkels en een nieuwe omgeving. Unnerstall doet het nu erg goed, heeft punten gepakt voor PSV en is nu de terechte eerste man bij Psv.
 
ginger-pele
 
6
5 mei 2020 om 23:06
Een echte clubman na deze zomer zou hij 13,5 jaar bij de club onder contract staan, jammer dat het zo afgelopen is met Jeroen. Hoop dat hij een goed afscheid krijgt.
 
juppie34
 
0
6 mei 2020 om 12:50
Het is voor Zoet gewoon zonde dat het seizoen afgesloten is. Had nu een andere omgeving, andere trainingsstaf. Gewoon even wat anders. Als je op een training bekeken word met andere krijg je andere feedback, word je anders aangepakt. Een veldspeler is makkelijker op een andere manier aan te pakken dan een keeper.
 
Pantelic16
 
0
6 mei 2020 om 18:25
Verdiend een mooi afscheid bij PSV, gezien zijn jarenlang dienstverband bij PSV. Echter voor beiden wel het beste om afscheid te nemen. Voor Zoet wellicht een sportieve uitdaging in het buitenland en PSV het geld om door te selecteren met de transfersom die ze wellicht voor hem kunnen ontvangen.