Benatia belt op veld met koning: 'Oprecht patriottisme van de spelers'
Zondag, 12 november 2017 om 07:19

De nationale ploeg van Marokko plaatste zich zaterdagavond na een 0-2 overwinning op Ivoorkust voor het WK en na afloop werd de selectie gefeliciteerd door Mohammed VI, ofwel Sidi Mohamed ben Hassan el-Alaoui. Aanvoerder Medhi Benatia van Juventus belde, terwijl hij van het veld afliep, met de koning van Marokko.

De monarch zei met 'trots en vreugde' naar de kwalificatiereeks van De Leeuwen van de Atlas te hebben gekeken en feliciteerde de spelers, technische- en medische staf en alle andere betrokkenen bij de nationale ploeg. Hij sprak over 'uitstekende prestaties, een hoge mate van sportiviteit en competitiviteit' en 'oprecht patriottisme' van de spelers. "De hoop is gewekt voor het behalen van vergelijkbare prestaties van vorige generaties", zei hij.

Ook bij bondscoach Hervé Renard was de euforie logischerwijs groot: "We hebben deze kwalificatie verdiend. Ik bedank de spelers voor hun zelfopoffering in de wedstrijden. Ik heb hen in de bespreking verteld dat er generaties zijn geweest die WK's hebben meegemaakt (1986, 1994 en 1998, red.) en dat het tijd was om nieuwe geschiedenis te schrijven. Dat hebben ze briljant gedaan. Dit zijn onvergetelijke momenten en ik ben dankbaar dat ik die mag meemaken."

Toen de verslaggever vroeg welk land hij sowieso wil treffen in Rusland, zei de 49-jarige Fransman: "We willen helemaal niemand ontlopen, maar persoonlijk tref ik graag Frankrijk. Het zou een geweldige eer voor mij zijn om in dezelfde groep te zitten als de Franse ploeg." Marokko plaatste zich in Abidjan voor de vijfde keer in de geschiedenis voor het WK en voor het eerst sinds 1998. Renard staat overigens sinds februari 2016 voor de groep bij De Leeuwen van de Atlas.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
2
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
GoFootball
 
42
12 november 2017 om 07:51
Tsja.. verdiend is verdiend! De keuze van jongens als Ziyech en S. Amrabat om voor Marokko te kiezen ipv Oranje, valt zo wel te rechtvaardigen
 
Dutchmen
 
100
12 november 2017 om 08:01
Die keuze is sowieso gerechtvaardigd, doordat zij met hun hart hebben gekoze voor Marokko. Het rechtvaardigheden hiervan heeft niets te maken met sportieve resultaten. Uiteraard baal ik er ook van dat Ziyech heeft gekozen voor Marokko, maar ik wens hem (en Sofyan) het beste. Vee succes op het WK.
 
IssiBa
 
16
12 november 2017 om 10:50
Dutchmen Mooie reactie
 
VAKKIE-L
 
0
12 november 2017 om 20:17
Ik heb er zelf totaal geen probleem wat de keuze van iemand is. We hebben het maar te accepteren en dat is maar goed ook.
 
hawai
 
15
12 november 2017 om 08:03
Ziyech heeft voor Marokko gekozen nadat Danny Blind hem niet meer selecteerde. Ziyech had dus eerst voor Nederland gekozen. Marokko was 2e keus. En Amrabat heeft voor Marokko gekozen, omdat hij wist dat Nederland al uitgeschakeld was voor het Wk.
 
Apocalyps
 
18
12 november 2017 om 10:04
Speelde Amrabat ooit voor Nederland in de jeugdelftallen?
 
Durovski
 
0
12 november 2017 om 12:24
Apocalyps Hij heeft 4 wedstrijden inderdaad gespeeld , je zou google eens kunnen raadplegen !
 
VAKKIE-L
 
0
12 november 2017 om 20:14
Sofian Amrabat heeft zijn keuze op Marokko al veel eerder laten blijken. Hij heeft altijd geroepen dat het een droom was om voor Marokko uit te komen en dat is zijn goed recht.
 
Warabe
 
63
12 november 2017 om 08:04
Dit kan t begin zijn van goeie reeks. Succes trekt namelijk meer fans, sponsors, spelers aan. Kans wordt groter dat meer spelers voor Marokko kiezen. Persoonlijk vind ik dit een goede ontwikkeling. Natuurlijk moet iedereen zelf weten voor welk land die uitkomt. Maar als we eerlijk zijn voelen veel Turken, Marokkanen, Surinamers, Somaliers, Bosniers etc zich cultureel meer verbonden met deze landen dan Nederland. Formeel op papier zijn we allemaal Nederlanders maar ik moet de eerste nog tegen komen van deze landen die thuis hutspot eet (ipv marmeta, adana kebab, rotti of bariis digaag) of bij geboorte op beschuit met muisjes trakteert of thuis enkel Nederlands spreekt (Surinamers daargelaten) etc. Ik vind t allemaal prima! Nederlander zijn is je aan de wet houden, proberen zo succesvol mogelijk te zijn in je carrière en belasting betalen en als t even kan ook nog iets extra's te doen voor je samenleving (penningmeester ergens, in ouderraad zitten van basisschool van je kids, trainer zijn bij je lokale club etc etc). Het zou mooi zijn als alle spelers met buitenlandse roots zouden spelen voor die landen. Denk aan aan al die donkere spelers bij Frankrijk en Turkse spelers bij Duitsland en Surinaamse spelers bij Nederland. Zoveel landen wereldwijd zouden er sterker op worden ipv het concentreren van talent in enkele landen. Frankrijk bijvoorbeeld kan 4 teams opstellen die zich zo zouden kwalificeren voor WK. Zooo...dit betoog is iets te lang geworden. Excusez moi (mijn excuses).
 
cr77
 
4
12 november 2017 om 12:38
Heerlijk hutspot met (halal)rookworst, we vieren elk jaar thuis sinterklaar geboren en getogen in ondiep platter Utregs kan het niet mijn ouders spreken beter Nederlands dan de meeste `echte` Nederlanders dus ik begrijp een deel van jou betoog niet en zoals mijn familie zijn er zo nog 100 Marokkaanse families in Nederland die gewoon prima geintergreerd zijn en zowel Nederlandse tradities als Marokkaanse tradities in stand houden dus dat jij de eerste nog moet tegenkomen dan vraag ik me echt af of jij de afgelopen 45 jaar onder een steen heb gelegen.
 
Warabe
 
7
12 november 2017 om 15:19
Jij bent dan de eerste dat meen ik serieus. Ik ken er echt geen en ik ben opgegroeid onder de Marokkanen. Maar om een semantische discussie te voorkomen. Mijn definitie van Nederlander zijn heb ik gegeven (zie boven). Jij vindt dat onvoldoende en voegt het eten van typisch Nederlands eten en meedoen met feesten eraan toe en ziet dat ook als Nederlander zijn. Ik vind van niet en daar verschillen we.
 
YungSuarez
 
1
12 november 2017 om 16:03
Zou dat ook niet te maken hebben met het feit dat de eerste generatie marrokanen en Turken nog niet zo lang in Nederland zijn? Dat kost gewoon tijd voordat bevolkingsgroepen helemaal ingeburgerd zijn, vooral als je nog met mensen omgaan die het totaal niet zijn. Daarnaast is het discutabel, want de voetballers genieten wel van de opleiding hier en ze doorlopen meestal alle jeugdelftallen van het Nederlandselftal dan zou je ook kunnen eisen dat je voor oranje moet kiezen als je vijf jaar of langer de jeugdopleiding hebt doorlopen
 
BTrainer
 
2
12 november 2017 om 16:49
Maar dan zouden spelers die langer bij een Chelsea, city of Arsenal in de jeugd spelen dan dat ze deden bij Feyenoord of Ajax ook niet voor Nederland moeten kiezen? Natuurlijk hebben ze niet echt een binding met het land dan, maar toch hebben ze genoten van de opleiding. Want de 2 uurtjes trainen bij je club leert je alleen een beetje spel inzicht te hebben.
 
Scouserper
 
12
12 november 2017 om 11:21
Oprecht patriottisme ook in Amsterdam,rotterdam,den Haag,brussel en Parijs zag ik... Ik denk niet dat je je dat kunt permitteren in Moskou of St.petersburg volgend jaar.
 
Durovski
 
5
12 november 2017 om 12:33
Scouserper Verwacht je echt dan dat diezelfden waar jij op doelt daar uberhaupt een wedstrijd gaan kijken of zo ? Proest
 
Linley
 
7
12 november 2017 om 16:47
De nieuwe generatie Marokkanen in Europa heeft genoeg geld en ook in Marokko zelf heet men geld zat. Stadions in Rusland zitten straks vol met Marokkanen
 
Durovski
 
0
12 november 2017 om 19:13
Linley Goh , bijzonder zeg . Dan kunnen ze nu wel kappen dus met het roepen om banen die ze volgens hunzelf niet krijgen vanwege discriminatie . Ja toch ?!
 
Scouserper
 
2
12 november 2017 om 12:42
De vraag stellen is em beantwoorden haha...
 
SihamAittouzine
 
1
12 november 2017 om 12:49
Waarom niet ?
 
Durovski
 
2
12 november 2017 om 13:05
Sihamaittouzin.. Zou het kunnen zijn dat die gasten die te ver zijn doorgeschoten in het feestvieren gisteren , misschien weten dat de Russische Omon niet begint met vragen te stellen zoals het in west europa gebruikelijk is
 
noppa
 
15
12 november 2017 om 12:43
Nou, ik weet al welke vier landen veel aandacht en fans zullen krijgen in Nederland voor het WK. Natuurlijk Marokko, door de Marokkaanse-Nederlanders, de andere drie landen zijn de landen waarbij ze in de poule zitten. Hetzelfde was afgelopen EK met Turkije, een hoop mensen die hun mede-landgenoten niet gunnen. On topic; Ik vind dit juist prachtig die betrokkenheid en fanatisme. Ziyech en Amrabat hebben de juiste keuze gemaakt, gefeliciteerd Marokkaanse-Nederlanders, veel succes Marokko op het WK!
 
SihamAittouzine
 
8
12 november 2017 om 12:50
Dit gaat leuk worden. Op normale velden tegen europeese landen is marokko veel sterker dan bv tegen ivoorkust
 
VAKKIE-L
 
0
12 november 2017 om 20:12
Ik zie Marokko wel door de groepsfase komen. Er staat nu echt een team dat voor elkaar door het vuur gaat.