Benfica moet voor minimaal tien miljoen afscheid nemen van sensatie
Maandag, 22 oktober 2018 om 14:21

Luka Jovic gaat definitief de overstap maken naar Eintracht Frankfurt. De twintigjarige spits wordt dit seizoen, net als de voorbije voetbaljaargang, gehuurd van Benfica en de Duitse club is van plan de optie tot koop inzake de Servisch jeugdinternational te activeren, zo geeft Bruno Hübner aan in gesprek met Kicker.

"We gaan de clausule lichten. Hij zal definitief een speler van Frankfurt worden", laat de sportief directeur van de Bundesliga-club maandag weten. Het is niet precies duidelijk hoeveel geld de Duitse club moet overmaken aan Benfica, maar volgens Kicker moet men ongeveer tien tot twaalf miljoen euro betalen aan de Portugezen.

Jovic kwam in de zomer van 2017, op huurbasis, over van Benfica. Sindsdien kwam de aanvaller tot 18 treffers in 37 wedstrijden. Jovic vestigde vrijdag de aandacht op zich door vijf keer te scoren tegen Fortuna Düsseldorf. De spits uit Servië werd met zijn twintig jaar en tweehonderd dagen de jongste speler ooit die in één Bundesliga-wedstrijd vijf doelpunten heeft weten te maken.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
bertdebloem
 
10
22 oktober 2018 om 14:30
10 miljoen is echt een lachertje tegenwoordig. 18 doelpunten in 37 wedstrijden zijn echt uitstekende statistieken voor een 20-jarige spits. Lijkt me toch een speler die dit seizoen zijn echte doorbraak gaat maken.
 
ElPhenomeno
 
21
22 oktober 2018 om 14:31
Toch een heerlijk elftal dat Frankfurt met Haller, Jovic, Rebic, Gavinovic, De Guzman, Willems, Abraham, Chandler en Trapp staat daar gewoon weer een volwaardig elftal wat mee kan doen met de Europese plekken. Hebben van Lazio en Marseille gewonnen en zie ze dit jaar nog wel ver komen in de EL.
 
Sirius
 
2
22 oktober 2018 om 14:39
Frankfurt staat momenteel zevende in de Bundesliga en moet eerst zien of ze zich voor Europees voetbal gaan plaatsen. Verder hebben ze een aantal leuke spelers, maar de Europa League wordt ook met het jaar zwaarder. Als ik dan naar Frankfurt kijk, is het geen indrukwekkend team. Over het algemeen zit het elftal van Frankfurt vol met Europese middenmoters. Daar doet een 7-1 tegen de hekkensluiter niets aan af.
 
ElPhenomeno
 
10
22 oktober 2018 om 14:47
Ik zeg ook dat ik ze mee zie doen, niet dat ze het zomaar halen. Maar aangezien ploegen als Schalke en Leverkusen uitermate zwak presteren vlak ik het niet uit. Overwintering is haast al bijna een feit in de poule des doods. En tuurlijk is de EL sterk, maar in de knockout fase is alles mogelijk.
 
Sirius
 
4
22 oktober 2018 om 14:35
Men blaast het nu wel heel erg op. Voor deze wedstrijd had Jovic twee doelpunten en nu hij vijf keer scoort tegen een onthutsend slecht Fortuna Dusseldorf, is het ineens een grote sensatie. Overigens niets ten nadele van Jovic. Vijf keer scoren in 1 wedstrijd is natuurlijk heerlijk voor het vertrouwen van een speler. Verder is Jovic een goed talent, maar hem nu ineens een sensatie noemen gaat me wel even twee stappen te ver. Verder is 10-12 miljoen euro een mooi bedrag voor Jovic. Bij Benfica kan hij schijnbaar niet rekenen op veel speeltijd en voor Frankfurt is hij een goede speler.
 
MGMV
 
13
22 oktober 2018 om 14:43
Voorlopig geeft alleen VZ in deze titel hem de naam 'sensatie', he. En het is toch ook sensationeel dat hij vijf keer in een wedstrijd scoorde, zeker nu hij ook nog eens de jongste is die dat flikte. Alsof dat ieder weekend gebeurt, ondanks alle zwakke tegenstanders die alle competities kennen.
 
Geijsteren
 
1
22 oktober 2018 om 17:17
Het is niet alleen die ene wedstrijd. Die 5 goals in 1 wedstrijd zijn natuurlijk indrukwekkend. Maar ook buiten deze wedstrijd kan hij uitstekende statistieken overleggen. Een 20-jarig gastje dat in anderhalf Bundesligaseizoen 15 goals scoort in 1.226 minuten en in 82 Europaleague-minuten er ook al 2 heeft in liggen. Zijn naar mijn mening toch indrukwekkende cijfers, dat halen zelfs sterren als Lewandowski niet !