Berghuis: 'Een geweldige speler, die kunnen we er heel goed bij hebben'
Woensdag, 18 juli 2018 om 07:00

Feyenoord wil komend seizoen de KNVB Beker winnen, de Johan Cruijff Schaal veroveren, de groepfase van de Europa League bereiken en langer meedoen om het kampioenschap, zo schrijft het Algemeen Dagblad woensdag. Vorig seizoen waren de kansen van de Rotterdammers op de landstitel in januari al verkeken. "We willen die titel pakken", laat Steven Berghuis weten.

Dat moet Feyenoord doen zonder aanvoerder Karim El Ahmadi, die de club inmiddels heeft verlaten. Naar verwachting vertrekt ook Tonny Vilhena nog uit De Kuip, staat Sven van Beek in de belangstelling van Fenerbahçe en is het de vraag of Nicolai Jörgensen zich nog bij de club meldt. Volgens de krant staan Daryl Janmaat, Leroy Fer en Jordy Clasie hoog op het lijstje bij technisch directeur Martin van Geel. "Clasie, dat is kwaliteit, hoor", aldus Robin van Persie, wiens woorden worden onderstreept door Berghuis. "Een geweldige speler, die kunnen we er heel goed bij hebben."

Van Geel wist deze zomer Luis Sinisterra in huis te halen en in januari werd Yassin Ayoub al vastgelegd voor de komende seizoenen. Met het vertrek van El Ahmadi en het mogelijke vertrek van een aantal andere spelers, lijkt het er niet op dat Feyenoord er nu al sterker op is geworden ten opzichte van vorig seizoen. "Maar toch geloof ik wel dat deze ploeg echt kan meedoen", aldus Berghuis. "We hebben voor Basel bij elkaar gezeten en nog eens duidelijk gemaakt wat er van welke speler wordt verwacht. En als Van Persie speelt, gaat het druk zetten meteen makkelijker. En Justin Bijlow durft als keeper op te bouwen, dat ziet er goed uit."

Met Sinisterra werd een negentienjarige Colombiaan aangetrokken. "Een uitzondering, hoor'', zegt Van Geel. De technisch directeur haalt zijn spelers liever uit Nederland of Scandinavië. "Die passen zich sneller aan." De talentvolle Sinisterra zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het spel van Feyenoord en het leven in Nederland. "Of niet'', reageert Berghuis. "Als je kunt voetballen, kan het snel gaan. Of hij dat kan? Ach, hij heeft nog nauwelijks meegetraind."

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
1
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
12
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
18
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
64
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Davy de Pauw
 
31
18 juli 2018 om 07:07
Ik heb echt mijn twijfels bij het transferbeleid van Feyenoord. Janmaat, Fer en Clasie zijn echt de makkelijkste aanwinsten die je kunt bedenken en getuigd van weinig creativiteit. Hoewel Fer en Janmaat vermoedelijk wel aanwinsten zijn, heb ik sterk mijn twijfels bij Clasie. Gaat hij zijn oude niveau wel weer halen? Kwam bij Southampton niet uit de verf en ook zijn tijd bij Brugge is op een deceptie uitgelopen. 17 wedstrijden over een heel jaar, waarvan behoorlijk wat invalbeurten. Werd voornamelijk uit de basis gehouden door Ruud Vormer, de man die achter hem in de pikorde stond bij Feyenoord. Vormer is ongetwijfeld meer op zijn plek bij Brugge dan bij Feyenoord (en dus beter), maar heb het idee dat Clasie echt niet meer het niveau heeft. Jammer.
 
jorisdijk
 
48
18 juli 2018 om 07:12
Idd geen minuut voor Swansea gespeeld, een ware schande. Zeker omdat hij geen contract had bij Swansea. Bij Southampton toch nog behoorlijk wat potjes gespeeld, de PL is niet echt iets voor hem met zijn 1.68. Werd bij Brugge uit de basis gehouden door Nakamba (voormalig vitesse). Ja een gehuurde speler zet je er niet neer als je een goed functionerende eigen speler hebt. Dus ook daar hoef je niet zwaar aan te tillen. Ik denk dat hij een zeer welkome versterking zou zijn. Evenals al deze genoemde namen. Je weet wat je in huis haalt, je zult een gat dichten op korte termijn. Echte winsten vallen er niet mee te halen. Dat is wel waar.
 
Davy de Pauw
 
9
18 juli 2018 om 07:32
@joris, Swansea en Southampton verwissel ik vaker. Is mijn mankement, heb het aangepast dank voor je oplettendheid. En ik vraag me af of je weet wat je bij Clasie in huis haalt. Heb niet het idee dat het nog de speler is die 17 interlands heeft gespeeld.
 
Weef
 
4
18 juli 2018 om 07:57
Misschien is Clasie op dit moment niet de speler die hij was toen hij vertrok, maar de vraag is of hij dat niveau wel weer kan halen in een Feyenoord shirt en dat denk ik wel. Hij heeft de afgelopen jaren weinig vertrouwen gekregen en nooit echt een lange periode achter elkaar gespeeld. Hij voelt zich gewoon veel beter bij Feyenoord.
 
Ijsmuts
 
7
18 juli 2018 om 08:32
@davy de pauw; het argument: 'ik vraag me af of je weet wat je bij Clasie in huis haalt' .... die vlieger gaat toch letterlijk voor elke aankoop op? Daarentegen lijkt me juist dat Feyenoord weet wat ze met Clasie in huis halen. Behalve een technisch prima speler kennen ze ook zijn karakter en mentaliteit door en door. Clasie gaat voor Feyenoord door het vuur.... dan lijkt me dat het voetballende gedeelte vanzelf wel weer goed komt.
 
JasonRhijn
 
11
18 juli 2018 om 07:32
Soms denk ik wel eens. Het terug halen van oude spelers heeft soms echt heel veel nut. Op diverse vlakken een aanwinst. De speler kent de club, competitie, omgeving, land en neemt ervaring mee. Alleen bij Clasie voelt het echt dat hij mislukt is in het buitenland. Hij komt gewoon terug waarschijnlijk omdat hij bij Feyenoord veel meer garantie heeft. Het is niet een speler die nog 3 clubs uit kan kiezen op basis van zijn verleden in Engeland dat hij zo goed presteerde.
 
Davy de Pauw
 
20
18 juli 2018 om 07:47
Gevalletje Siem de Jong, voor mijn gevoel. Siem de Jong heeft wel wat last van blessures gehad, maar is ook gefaald in het Buitenland, en kwam daarna terug. In tegenstelling tot o.a. Van Persie, Huntelaar, Blind, Heitinga, Van Bronckhorst, Van Bommel et cetera. Allemaal geslaagd in het buitenland en toen teruggekomen. Dan heeft het echt nut.
 
WillemHolder
 
17
18 juli 2018 om 07:57
Neem je nou serieus Blind mee in dat rijtje? Blind heeft het goed ingevuld, maar het laatste seizoen is hij gewoon mislukt hoor. Jr kunt Blind niet in dat rijtje zetten...
 
Weef
 
11
18 juli 2018 om 08:05
Siem de Jong heeft nog geen 600 minuten gespeeld in de PL, Clasie 2600. Dus dat is niet te vergelijken. Bovendien zijn er ook zat voorbeelden van spelers die het niet redden in het buitenland, maar prima presteren in de eredivisie. Broer Luuk de Jong bijvoorbeeld. En grappig dat je Blind en Heitinga noemt. Van beiden kun je (nog) niet zeggen dat hun terugkeer een succes is.
 
Woezel
 
19
18 juli 2018 om 08:27
Hahaha echt? Blind heeft afgelopen seizoen meer wedstrijden gespeeld dan bijv Clasie. Blind had het nadeel dat hij een blessure opliep en er daarna nog maar moeilijk bij kwam. Maar als je ziet hoeveel wedstrijden hij speelde voor United en welke prijzen hij gewonnen heeft.... maar als je alleen uit bent om te bashen moet dat gewoon kunnen natuurlijk..
 
Zytto34
 
5
18 juli 2018 om 10:13
Dus 1 jaar rond de 20 duels voor United spelen ipv de standaard 40 duels de 3 jaar er voor is al "mislukt in het buitenland". Lees de reacties is van de United supporters en niemand vind dat hij mislukt is. Ik denk dat bijna iedere speler voor 141 wedstrijden in 4 jaar tijd bij United zal tekenen met oa een Europese hoofdprijs waar je een groot aandeel in hebt.
 
Weiss85
 
5
18 juli 2018 om 08:13
Hahahahah die Davy je praat maar wat
 
Davy de Pauw
 
5
18 juli 2018 om 09:24
Doen we dat niet allemaal? Niemand van ons weet hoe het gaat lopen, dus we praten allemaal maar wat. Niemand kan garanderen dat Clasie faalt of een succes wordt.
 
Raubaht
 
8
18 juli 2018 om 07:18
Ze kunnen moeilijk zeggen dat het niets is en het beleid afkraken. Maar vooral in de woorden van Van Persie proef ik een sarcastische ondertoon... Clasie is natuurlijk geen aanwinst voor Feyenoord, ooit was het een aardig spelertje maar het is al 3 jaar bedroevend met hem gesteld. Wil Feyenoord serieus aansluiting vinden bij Ajax en PSV zal er toch op een ander niveau spelers gescout moeten worden. Janmaat zou trouwens nog wel een absolute versterking zijn. De beste rechtsback van de eredivisie als hij komt.
 
michael90
 
6
18 juli 2018 om 07:26
Als feyenoord serieuze aansluiting wilt, zullen ze eerst alle rechten moeten terugkopen van de VvF en officieel 100% gezond moeten zijn. Tot dan zal Feyenoord nooit in de zelfde vijver kunnen scouten als een PSV of een Ajax.
 
Roogsfc
 
6
18 juli 2018 om 07:30
Wat een nonsense, dus met wat vreemd vermogen in je club kun je geen succes behalen wil je zeggen? Ik waag dat serieus te betwijfelen. Moet Ajax ook eerst alle uitgegeven aandelen terugkopen dan? Moet PSV eerst de lening bij de gemeente terug betalen?
 
doelmannetje
 
6
18 juli 2018 om 09:03
Wat een onzin praat jij over Clasie en een sarcastische ondertoon van Van Persie. Ik denk dat je je nog zult verbazen als Clasie terug komt. Ik zou het in ieder geval toejuichen.
 
Capis
 
6
18 juli 2018 om 09:09
@raubaht: Waar proef jij sarcasme bij van Persie? Misschien zelf er geen invulling aan geven maar gewoon nemen zoals hij het zegt. Van Persie is altijd al weg geweest van Clasie ook bij Oranje. En zeker voor Nederland zou hij een topper er bij zijn. Toen hij weg ging was hij 1 van de beste hier en kan zeker dat niveau weer halen. Wil Feyenoord serieus aansluiting? Wat doen ze de afgelopen 5 jaar dan allemaal? Ga niet naar prijzen wijzen, maar aansluiting hebben ze juist wel. Dat ze niet zo ver zijn als die 2 heeft niks met "scouten" te maken maar geld. Het geld wat Ajax en PSV besteden aan een Lozano en Neres bij heeft Feyenoord niet. Die 2 scouten kan iedere pipo.... Feyenoord kiest er voor om voor Scandinavie en Nederland te gaan. Kan net zo goed uitpakken als Zuid Amerika het is alleen anders.
 
Raubaht
 
1
18 juli 2018 om 09:53
Dat geld is er niet omdat het weggegooid is aan pure middelmaat. Vorig zomer ruim 30 miljoen uitgegeven aan 5 middelmatige spelers waarvan er eentje leuk meedeed... Van die 30 miljoen had je 3 Lozano's kunnen halen....
 
Capis
 
2
18 juli 2018 om 12:00
haha daar had je Nooit 3 Lozano's van kunnen halen. Zeker niet met salaris ook nog eens. Die 5 zijn voor een bredere selectie gehaald. En dat bleek nodig. Met de blessure golf van Feyenoord vorig jaar is het heel goed opgevangen steeds door die gasten allemaal. Haps, St Juste, Amrabat, en Larsson gaan echt nog wel hun waarde laten zien voor Feyenoord. Berghuis die leuk mee deed... Gewoon 1 van de beste spelers in de competitie.
 
ninjakai
 
1
18 juli 2018 om 12:00
Zeg je nou echt Neres scouten kan iedere Pipo???? Ben je niet goed ofzo. Die stond echt bij niemand op de radar en het was maat raar dat Ajax hem haalde, helemaal voor zoveel geld. Hoe het kan verkeren.
 
Capis
 
4
18 juli 2018 om 12:28
@ninjakai: Nee hoor niemand kende Neres... Daarom vraagt zijn club 12+........ Was een totaal onbekende en niemand wilde hem, maar Ajax was zo lief om toch een hoofdprijs te betalen... Geloof je het zelf?
 
Hennynoelle
 
6
18 juli 2018 om 07:31
Ik vindt het met het oog op de toekomst niet verstandig al die oude garde terug halen een aantal in je elftal is goed voor de ervaring maar het gevaar schuilt dat je straks een elf tal heb van 3 jaar en dan is je kapitaal vernietigd rest waarde van spelers is nul en in komt ook niet heel veel fey. moet veel meer jeugd door laten stromen en anders talenten bij ander clubs oppikken
 
Roogsfc
 
2
18 juli 2018 om 07:34
Dit zijn zeker aardige versterkingen. Fer als vervanger voor KEA, Clasie als vervanger voor Vilhena. Als die 2 hun niveau halen ga je er niet echt op achteruit. Weinig creatief inderdaad maar van Geel zal hiermee redeneren dat hij op safe speelt. Als ze overigens Vilhena verkopen voor een miljoen of 15 dan moeten ze Clasie daarvan toch kunnen binnenhalen. Een huur met een optie tot koop lijkt me helemaal geen verkeerde constructie. Janmaat erbij zou sowieso een toename aan kwaliteit zijn. Stel dat Jorgensen weg gaat, dat zou een serieus probleem zijn.
 
marocberkane
 
6
18 juli 2018 om 09:11
We hebben Amrabat, Ayoub en Tapia. Verder maken Burger en Wehrmann indruk in de voorbereiding en doen Kokcu en el Bouchataoui het ook prima. Dus in dat opzicht zijn Fer en Clasie niet echt nodig. Janmaat zou natuurlijk wel mooi zijn. Nieuwkoop voldoet niet aan het niveau en St. Juste gaat naar het centrum als van Beek vertrekt.
 
consy
 
2
18 juli 2018 om 09:28
Amrabat, Ayoub en Tapia zijn leuk voor de plekken 4 t/m 8. Niet voor een club als Feyenoord die voor de titel wil spelen.
 
Capis
 
5
18 juli 2018 om 09:38
@consy: Die gasten waren de beste bij teams die speler voor 4 t/m 8 dus zijn ze dar te goed voor en dus op hun plek bij een team dat voor hoger speelt. Zeker een Amrabat en Tapia waar zat rek in zit nog. En vooral Tapia die veel beter kan zoals we zien bij Peru. Ayoub moeten we nog maar eens zien. Maar die was gratis, dan zou je dom zijn hem niet te halen.
 
PeetJessicaClaaus
 
3
18 juli 2018 om 07:56
Ik denk dat Clasie wel eens kan verrassen bij veel mensen,deze jongen is net als die Wesley Verhoek,man van de omgeving en moet een vertrouwde omgeving om zich heen hebben,denk dat de heimwee hem meer roet in het eten gegooid heeft!! Als deze jongen zich weer nestelt in Rotterdam daar waar alles voor hem begonnen is deze jongen wel eens heel goed uit de misserre kan opstaan!!
 
nylad
 
1
18 juli 2018 om 07:57
Als je stappen wilt zetten moet je toch echt spelers kopen of opleiden die kunnen groeien. Clasie, Fer en Janmaat zijn al over hun top. Daarnaast zit je dan met 2 middenvelders meer dan vorig seizoen, het is zonde als Amrabat of Younes de dupe is omdat fer/Clasie moet spelen. Als Vilhena blijft is hij de ervaren man op het middenveld, als hij vertrekt zou ik alleen Fer aantrekken voor de ervaring. Er moet weer meer jeugd de kans gegeven worden, Gio houdt teveel vast aan dezelfde spelers.
 
rbn_
 
2
18 juli 2018 om 09:29
Over hun top? Zijn allemaal rond de 27/28 jaar. Dit worden normaliter hun beste jaren.
 
pinko
 
1
18 juli 2018 om 09:29
Als van Persie heel blijft,scheelt dat een slok op een borrel. Dan doet Feijenoord zeker mee om het kampioenschap. En Clasie als vervanger voor EL Ahmadi is ook een prima investering. Maar zonder van Persie wordt het een ander verhaal...
 
rbn_
 
1
18 juli 2018 om 09:43
Vind dat Berghuis 2 opvallende dingen heeft gezegd. Over Bijlow met opbouwen, dat het een stuk beter gaat. Is hiermee Berghuis voorstander dat Bijlow 1e doelman wordt? En met Van Persie dat het druk zetten een stuk beter gaat. Deze voorbereiding heeft hij alleen maar in de spits gespeeld. Er gingen tijdens contractverlenging geruchten dat Van Persie door zou gaan maar dan in de spits zodat hij minder hoeft te lopen. Dat betekent voor mij dat Jorgensen definitief weg zal gaan. Van Persie is dan normaliter eerste spits, er zal een spits worden gehaald om een seizoen te wennen. Volgend seizoen zal diegene met Vente om een basisplek moeten strijden.
 
Furrr
 
3
18 juli 2018 om 09:48
Ga nou niet ervaren spelers halen. Restwaarde is 0,0. En Feyenoord moet nog kapitaal opbouwen. Gewoon jonge gasten halen en de jeugd een kans geven. Dit doet me denken aan het halen van De Cler, Makaay, etc en dat werd niks en erger nog toen zaten ze ineens in de schulden.
 
MGMV
 
0
18 juli 2018 om 10:51
Dat was totaal anders en sterker nog: die spelers waren 30+. Clasie e.d. komen dalijk terug met hun beste jaren nog voor zich of zitten in hun beste jaren. Daarnaast zijn enkele ervaren spelers juist goed voor de balans en vergemakkelijkt dit het instromen van jeugdspelers. Kijk het kampioenschapsjaar waar ervaring de leidraad was, en jonge spelers (Karsdorp, Kongolo, Vilhena) zich aan hen optrokken. Met een ervaren Clasie en Janmaat kunnen andere jonge spelers (kapitaal) op die linies zich beter staande houden.
 
Jomario
 
0
18 juli 2018 om 10:14
Het gaat volgens mij over spelers die Misschien nog komen. Er heeft er toch nog geen 1 getekend of vergis ik me? Laten we eerlijk zijn, Clasie, Fer en Janmaat zijn gewoon versterkingen voor Feyenoord. Wat het met de salarishuishouding en restwaarde doet is een 2de. Ik kan niet in de boeken bij Feyenoord kijken maar ik denk niet dat die jongens voor 10 consumptiebonnen en 5 tientjes wedstrijdpremie komen ballen in R'dam. Ik zou Fer overigens ook wel graag in Eindhoven willen zien als vervanger van Van Ginkel. Is een ander type speler maar hij heeft bij Twente bewezen ook wel te kunnen scoren.
 
Ajax/barca2014
 
3
18 juli 2018 om 10:23
Ik begrijp sommige mensen hier echt niet. Dit zijn de spelers die Feyenoord kampioen kunnen maken. Zo'n Janmaat bv. heeft iets van 4 volle seizoenen in de premier leaque gespeeld. Ook Clasie heeft voldoende wedstrijden meegepakt om mee te nemen naar Feyenoord. Bovendien staren mensen zich blind om het gering aantal wedstrijden dat hij in Brugge heeft gespeeld. Nu moeten die mensen ook weten dat daar een paar heel goede wedstrijden van hem in zaten. Hij voegt sowieso wat toe aan Feyenoord. Kapitaal op het veld? Larsson en Amrabat zijn zeker spelers waar je een godsvermogen voor krijgt? Wat een lachertje zeg. Liever dat je dat geld in ervaren spelers als Janmaat en Clasie investeert dan in twijfelachtige talenten als Larsson en Amrabat (althans geen 7 miljoen). Feyenoord moet gewoon ervaren spelers halen, aangevuld met talenten uit de jeugd. Die kosten namelijk niks en kunnen je wel veel opbrengen. Kleine risico's als die Colombiaan of Tapja kan Feyenoord gerust nemen. Maar dan moeten ze er ook niet teveel van kopen.
 
Elmo1908
 
3
18 juli 2018 om 10:40
Ik begrijp het ook niet zo. In het jaar van het kampioenschap werden Elia, Berghuis en Jorgenssen gehaald en de rest is geschiedenis. Alle 3 spelers die toch wel redelijk mislukt waren de laatste jaren en het eredivisie niveau makkelijk aankonden. De combi ervaring in het buitenland en wat ouder zijn aangevuld met jongere spelers was goud waard. Ajax heeft lang enkel ingezet op jeugd en ziet nu ook dat dit niet alleen voldoende is. Je kunt barsten van het talent, er is ook stabiliteit er ervaring nodig. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat als je Fer/clasie en Janmaat weet te halen je een serieuze gooi kan doen naar de titel. (mits er verder niemand vertrekt)