Berlusconi hekelt keuzes Milan: 'Kon je met al dat geld geen topspeler kopen?'
Vrijdag, 6 oktober 2017 om 13:19

Silvio Berlusconi verkocht AC Milan eerder dit jaar aan een groep Chinese miljardairs, die onder leiding staat van Yonghong Li. Zodoende heeft de voormalig president van de Italiaanse topclub geen officiële banden meer met i Rossoneri, maar dat weerhoudt hem er niet van flinke kritiek te leveren op het beleid van de club.

Milan investeerde afgelopen zomer meer dan tweehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers zoals Leonardo Bonucci, André Silva en Hakan Calhanoglu. Berlusconi kan zich echter totaal niet vinden in de huidige koers die de eigenaren zijn ingeslagen. "Ik begreep de transferzomer niet, het slaat nergens op", aldus de voormalig premier van Italië in gesprek met Corriere della Sera.

"Ik heb nog nooit gezien dat een team elf spelers verandert. Kon je met al dat geld geen topspeler kopen? Leg mij eens uit waarom Suso en Giacomo Bonaventura op de bank zitten als zij technisch het meest begaafd zijn van allemaal? Ze geven de aanvoerdersband aan een speler (Bonucci, red.) die jarenlang het symbool van Juventus was. Riccardo Montolivo is er ook nog, de band was aan hem toevertrouwt."

Berlusconi hekelt niet alleen de slechte investeringen van Milan, maar ook de aanstelling van Vincenzo Montella in een eerder stadium. Momenteel ligt de Italiaanse oefenmeester onder een vergrootglas door de tegenvallende resultaten. "Ik wilde Cristian Brocchi op de bank houden, maar ik lag in het ziekenhuis, balancerend tussen leven en dood en zij vertelden me dat het Montella werd", aldus Berlusconi.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
2
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Clover
 
27
6 oktober 2017 om 13:44
Aldus de persoon die Milan de vernieling in hielp. Natuurlijk heeft hij op sommige punten gelijk maar het is nou niet alsof hij het de afgelopen jaren zo geweldig onder controle had.
 
caudilloo
 
30
6 oktober 2017 om 13:46
In mijn ogen juist de beste transferperiode in lange tijd voor Milan. Het gemiddelde niveau is enorm omhoog gegaan met een hele groep jonge, getalenteerde spelers die een grote toekomst tegemoet gaan. Een complete 180 graden draai in vergelijking met Berlusconi's uitgebluste supersterrenbeleid van de laatste jaren in mijn ogen.
 
crazybob
 
2
6 oktober 2017 om 13:52
Dood zonde dat een prachtige ploeg als Ac Milan in een zo diepe crisis zit het wilt maar niet lopen.
 
bonno00
 
13
6 oktober 2017 om 13:55
Ik had ook graag een topper zien komen, maar al met al mogen we als Milan fans onze handen dichtknijpen met deze transferzomer. Dat Bonucci de aanvoerdersband draagt is zeer goed te begrijpen aangezien de aanvoerder een leider op het veld moet zijn. Dit is Bonucci zeker. Montolivo is dat in mijn ogen helemaal niet en ik denk dat ik voor menig Milan supporter spreek als ik zeg dat het jammer is dat Montolivo niet vertrokken is afgelopen zomer. Ik denk ook dat Menig Milan supporter Montella liever ziet gaan dan blijven (aangezien hij laffe wissels doorvoert en nooit met dezelfde 11 start. Maar Montella is al wel een stuk beter als Brocchi (met alle respect. Die heeft gewoon wat meer tijd/ervaring nodig). Persoonlijk zie ik op moment graag Montella vertrekken en Ancelotti terugkomen. Liever vandaag als morgen. En ik ben ook zeer benieuwd naar de transferperiode in de winter.
 
Michel Daniel
 
5
6 oktober 2017 om 13:57
Alle respect voor wat Berlusconi heeft betekend voor Milan, maar hier ben ik het grotendeels helemaal Niet mee eens. Vooral Brocchi als trainer, kom op man! En echte toppers komen alleen voor gruwelijk veel geld naar dit Milan. Bonucci en Donnarumma krijgen bijvoorbeeld een immens salaris. Ik ben juist erg tevreden met het aankoopbeleid. Nu hebben we ons op elke positie aanzienlijk versterkt, de toppers willen straks ook wel weer komen. Bonaventura en Suso zijn wel degelijk basisspeler, alleen is bijvoorbeeld Bonaventura nog niet helemaal wedstrijdfit/in vorm. En Bonucci als aanvoerder, tja daar valt wat voor te zeggen. Qua persoonlijkheid, ervaring en aanzien wel een begrijpelijke keus lijkt me. Sowieso is Montolivo geen goede keus, ik hoop ook dat hij niet te veel zal starten, op zijn positie liever Biglia of Locatelli. Jammer dat Berlusconi zo negatief praat als het even niet lekker loopt..
 
DeBever
 
0
6 oktober 2017 om 15:28
Ancelotti is weer vrij, dus ik wist het wel als Milan zijnde. Daarbij ben ik het volledig eens met je stelling dat Milan een goede transferwindow heeft gehad.
 
EdoHoogwerf
 
3
6 oktober 2017 om 14:14
Een man zoals deze moet je geen podium meer geven om zich te uiten. Jouw tijd is geweest, je hebt het 30 jaar lang voor een groot deel goed gedaan met allerlei prijzen waarvoor de dank voor altijd is. Maar nu zijn er nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe richtingen.
 
fanclubbarca
 
1
6 oktober 2017 om 14:21
Helemaal gelijk. Dit heeft niets met het heropbouwen van een topteam te maken. Beter zorgen voor 3 topspelers in de as van het elftal en daar omheen bouwen. Nu hebben ze best een paar goede spelers gehaald maar weinig spelers die het verschil kunnen maken.
 
Reppi
 
1
6 oktober 2017 om 14:30
Maar wat willen die mensen nou.. je koopt een compleet nieuw eltal... Voor zoeen trainer is t heel lastig daar een TEAM van te maken! En dit hoort bij een wederopbouw project! Volgend jaar weer wat sterker tot je echt stabiel mee doet!
 
maurootje
 
10
6 oktober 2017 om 15:56
Bonucci is toch echt wereldtop en daarbij stond topclubs voor andre silva en kessie in de rij en is rodriquez 1 vd betere linksback vd wereld. Je kan praten wat je wilt, msar milan heeft aantal hele goede transfers gemaakt. Vooral het gemiddelde niveau is enorme omhoog