Besiktas begint mede dankzij 38-jarige Atiba Hutchinson uitstekend
Vrijdag, 13 augustus 2021 om 21:27

Besiktas is vrijdag uitstekend begonnen aan het seizoen in de Süper Lig. De regerend landskampioen maakte in het eigen Vodafone Park geen fout tegen Rizespor, de nummer dertien van het afgelopen seizoen in Turkije. Een belangrijke rol was weggelegd voor Atiba Hutchinson: de inmiddels 38-jarige voormalig PSV'er tekende voor het tweede doelpunt. Het werd uiteindelijk 3-0.

In de openingsfase kwam Besiktas goed weg, toen Alper Potuk over de linkerflank doorbrak, maar Fabrice N'Sakala zijn lage voorzet kon opruimen. In de negende minuut sloeg de thuisploeg toe. Kenan Karaman zette vanaf rechts laag voor, waarna Georges-Kevin N'Koudou met een slimme aanname zijn tegenstander te kijk zette. De spits van Besiktas schoot de bal vanuit een lastige hoek hard en hoog binnen: 1-0.

Rachid Ghezzal, die onlangs definitief werd overgenomen van Leicester City, had verderop in de eerste helft het tweede doelpunt van Besiktas op de schoen. Ghezzal draaide de bal gevaarlijk richting de verre hoek, maar raakte het hoofd van Damjan Dokovic. Zeven minuten na rust verdubbelde Besiktas alsnog zijn voorsprong. Valentin Rosier werd op de rechterflank in alle vrijheid bereikt, waarna de lage voorzet van de vleugelverdediger met moeite gecontroleerd werd door Atiba Hutchinson. De ervaren middenvelder drukte van dichtbij af: 2-0. In blessuretijd vergrootte Besiktas zijn voorsprong. Een schot van Gokhan Tore werd nog gekeerd, maar in de rebound sloeg Cyle Larin toe: 3-0.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
BJK-Q7
 
6
13 augustus 2021 om 21:31
Wat heb ik toch besiktas en de fans gemist in onze stadium! Ik kan niet wachten om na 1,5 jaar terug naar de stadium te kunnen gaan. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen was het een degelijke overwinning. Het begin van de 1ste helft en 2de helft hebben we goed druk en dat beloonde zich met 2 doelpunten. Daarna hebben we het zakelijk goed uitgespeeld. Ik ben blij met de inzet van de ploeg, maar nog steeds zie ik dezelfde probleem als vorig seizoen. En dat is dat Nsakala gewoon niet goed genoeg is voor onze competitie. Laat staan om in de CL te spelen! In mijn ogen hebben we dringend nood aan een LA. Daarnaast moet er een spits en CV zeker getransfereerd worden. Als we Batshuayi en Godin halen, dan beschouw ik dit als een fantastische transferperiode! Ook al vind ik persoonlijk dat we een linksachter moeten halen. We hebben Ghezzal en Rosier kunnen behouden en hebben daarnaast 2 goede Turkse spelers gehaald in Salih en Kenan! Ik denk dat we even zullen moeten wachten om Alex Teixeira in onze shirt te kunnen bewonderen, maar op papier is hij ook een zeer goede aanwinst. Daarnaast zullen we waarschijnlijk ook Mert overnemen van Basaksehir.
 
Clutch
 
2
13 augustus 2021 om 21:58
Een nieuwe LA is niet nodig, Ridvan moet gewoon in de basis staan. Nsakala mag als back-up blijven. We moeten geen onnodige kosten maken omdat er gepresteerd moet worden in de CL. Dat hangt niet af van wie er op linksback staat, maar hoe je speelt.
 
BJK-Q7
 
1
13 augustus 2021 om 22:05
Natuurlijk moet je presteren in de CL anders mis je gewoon geld! Elke overwinning/gelijkspel betekent geld clutch.
 
Clutch
 
3
13 augustus 2021 om 22:17
Dat zeg ik, hoe goed je presteert hangt af van je systeem en hoe je verdedigt als team. Nog een linksback erbij zal niet veel uitmaken en is een onnodige uitgave op dit moment. We hebben de beste Turkse talent op de linksback positie en hij is een international, pure kapitaalvernietiging als we die niet laten spelen. Als hij 2 goede wedstrijden speelt in de CL, zul je daar meer aan kunnen verdienen dan van 2 overwinningen.
 
BJK-Q7
 
0
13 augustus 2021 om 22:26
Het systeem is ook belangrijk, maar soms is de kwaliteit van de voetballer een doorslaggevende factor binnen een wedstrijd. En vooral in de CL word je afgestraft voor de kleinste fout. Als ridvan de voorkeur gaat krijgen, dan hebben we er ook geen nodig. Maar ik zie Sergen gewoon de voorkeur geven aan Nsakala in de champions league.
 
NinjaKong
 
2
14 augustus 2021 om 02:43
Het Turkse voetbal is toch allang over the hill? Die gaan echt niks presteren in de Europese competities. Ik gun het de fans in de nog altijd befaamde heksenketels wel.
 
kartal 38.
 
0
13 augustus 2021 om 21:58
Inderdaad goed gezegd, we hebben echt dringend een goede opkomende links back nodig. Batshuayi en een goede cv is zo goed als rond. Zou verder ook goed zijn als we mert halen voor de cl en ersin in de super lig.
 
Clutch
 
5
13 augustus 2021 om 22:19
Mert voor de CL en Ersin in de super lig? Wil je ook nog Caglar voor de competitie en Godin voor de CL? Bro, hebben jullie niks geleerd van de periode 2017-2019?
 
kartal 38.
 
2
13 augustus 2021 om 22:49
Met ersin die nog onervaren pas 1 jaar heeft gespeeld kan je echt geen cl spelen. Heb liever een ervaren keeper zoals mert die meer zekerheid heeft
 
Clutch
 
2
13 augustus 2021 om 22:55
Als Mert gaat spelen moeten we Ersin verkopen. Die jongen is de keeper van een kampioensploeg, die kan je niet op de bank zetten of verhuren. Je laat hem weer onder de lat of je maakt de weg naar Europa voor hem vrij en je verdient er zelf ook wat aan.
 
kartal 38.
 
0
13 augustus 2021 om 23:17
Je heb ergens gelijk maar je moet ook niet vergeten dat we pot 4 of pot 3 zitten. dat betekent dat we tegen minimaal 2 topclubs spelen, ik denk dat ersin nog niet klaar is voor zon hoge niveau. Ik zou hem in de meeste wedstrijden erin zetten voor zijn ontwikkeling maar voor de echte toppers is mert van belang om erin zetten
 
Chilii
 
11
13 augustus 2021 om 21:55
Heerlijk om weer met publiek te spelen, maakt het toch allemaal leuker. Ik gok dat de top 3 dit jaar ook niet veel gaan laten thuis, zeker met de druk van supporters ( Bij Trabzon werkt het andersom ) Besiktas heeft een mooi team dat snel naar voren speelt, goeie overwinning en lekker om je seizoen met +3 te beginnen. Waarom komen er geen transfer-artikelen meer van de top 3 ? Echt lullig als je ziet wie er allemaal is aangetrokken door de clubs, er is voldoende animo hier door Turks sprekende voetbal fans. Voetbalzone doe er aub wat mee !!
 
Clutch
 
1
13 augustus 2021 om 22:02
Simpele overwinning tegen een heel zwakke tegenstander. Het is te gek voor woorden dat Bulent Uygun nog steeds de vrijheid krijgt om 15 nieuwe spelers aan te trekken. Bij ons viel Nkoudou op, Ghezzal heeft nog een aantal weken nodig en ik accepteer niet dat Ridvan weer een seizoen op de bank gaat zitten.
 
FlackoGS
 
1
13 augustus 2021 om 22:04
Wat vindt je trouwens de clubs die de beste aankopen heeft gedaan? Gala is goed bezig, maar als ik Alex Texeira zie begint de jaloezie toch wel beetje vorm aan te nemen.
 
Clutch
 
1
13 augustus 2021 om 22:26
Op papier hebben we mooie namen aangetrokken, maar ik wil eerst zien hoe dat zich uit op het veld. Ideale situatie is een mix van jullie en onze transfers. Cicaldau, Berkan, Boey, Baris, ik kijk er meer naar uit hoe zulke spelers zich ontwikkelen dan een Alex Teixeira van wie ik eerlijk gezegd niet veel verwacht. Ik hoop dat wij volgend seizoen ook wat meer transfers met het oog op de toekomst zullen doen.
 
Nederturk
 
5
13 augustus 2021 om 22:05
Kenan Karaman, in de 2. Bundesliga een huis tuin en keuken voetballer zoals zovelen. Elke wedstrijd hopend dat zijn Turkse paspoort zijn redding gaat zijn in zijn voetballeven. Qua voetballen is namelijk de 2. Bundesliga zijn top. Nu opeens dankzij zijn paspoort de grote man bij onze landskampioen. Ik kan er niet aan wennen (ook niet aan spelers zoals Kutlu bij Galatasaray voor ik weer word aangevallen, 2 jaar geleden was hij gewoon amateur in Zwitserland). Dit is ook gelijk de reden dat Besiktas de laatste jaren Turkije domineert, maar in Europa wordt uitgeschakeld door een Portugese degradant en verliest van parttime voetballers van Slovan Bratislava. Hopelijk zal het dit jaar beter gaan met al onze clubs in Europa.
 
FlackoGS
 
14
13 augustus 2021 om 22:17
Dat Besiktas de laatste jaren domineert? Ze zijn volgens mij 2 keer kampioen geworden in de laatste 5 seizoenen, even veel als Gala. Domineren wij ook?
 
Gtore7
 
2
13 augustus 2021 om 22:18
-3 punten altijd goed om mee te starten. -sommige spelers hebben echt nog wel even een paar hele goeie trainingen nodig, met name de balgevoel en passing zag er soms amateuristisch uit -Dit team heeft sinds de komst van Sergen 1 ding en dat is: passie & strijdlust! Als ik Josef en Rosier zie strijden, dan weet ik gewoon dat het goed komt. -team is niet compleet. De beste speler van deze competitie, Alex Texeira, zit nog in quarantaine. 1 maar waarschijnlijk 2 spitsen zillen aangetrokken worden, waarvan de 1e zeer waarschijnlijk Batshuayi wordt, wat mij betreft stapt hij vandaag nog op de vliegtuig naar Istanbul toe. Denk dat hij echt een king gaat worden in Turkije. Stiekem hoop ik op Sorloth maar dat zal wel niet. Diego Goding lijkt ook heel dichtbij. Volgens vele Besiktas kenners willen we ook nog aan het einde van de transferwindow toeslaan met een nummer 8 (naingolan wordt genoemd). Mochten deze transfers allemaal doorgaan dan zijn we favoriet voor de titel nummer 2&3. De rest speelt dan voor plek 4 tm 20. Even zonder dollen maar wat een transferwindow draaien we dan zeg allemachtig. Rosier en Ghezzal ook weten te behouden voor samen “maar” 7/8 miljoen. Dat geeft GS aan 1 speler. Bestuur is top bezig. Sergen is top bezig! En Rosier is top bezig: GS-> ben een besiktas kind! En nu wegwezen -Doelstelling moet zijn: titel! afhankelijk van de CL loting iig overwintering in Europa Op naar 9 uit 3 en daarna even een interlandbreak!
 
arking
 
8
13 augustus 2021 om 22:28
Mijn hemel, hier krijg je toch snel een oogontsteking van hahahah, texeira de beste speler van de competitie noemen zonder dat hij 1 seconde heeft gespeeld.. het over overwintering hebben in de CL terwijl je weet dat niet alleen BJK, maar alle turkse clubs nooit te nimmer verder dan 1 punt zal gaan komen, je reactie van dat rosier gebeuren toont aan dat je net 13 bent ofzo, want dat was gewoon represaille op wat bjk had geflikt met Gedson
 
Gtore7
 
4
13 augustus 2021 om 22:44
arking wat heb jij gegeten of gedronken dan?? Ik kan toch alex texeira de beste speler van de competitie vinden zonder dat hij 1 minuut speelt? Dus als messi naar Besiktas zou komen had ik eerst wat wedstrijden moeten zien om hem de beste speler te kunnen noemen. Dan over, ik adviseer je om Een cursus begrijpend lezen te nemen, je 2e punt! Zie je mij ergens zeggen dat we moeten gaan overwinteren in de CL er staat toch echt in Europa en als mensen over overwinteren in Europa spreken bedoelen ze daar vaak de Uefa cup mee, maar blijkbaar ben niet ik maar jij 13! Dan over je 3 punt, een GS fan die een beetje is geirriteerd ben je blijkbaar. Je voorzitter heeft zelf!! Tijdens de programma waar alle 4de voorzitters van de grote 4 aanwezig waren, bevestigd dat ze met Rosier en Gjezzal bezig waren! Sterker nog hij zei letterlijk: wij bepalen zelf met wie we in gesprek gaan! Het bestuur is zowel bij Rosier en Ghezzal keihard op zn bek gegaan. Ik citeer Terim: ik wou ghezzal er heel graag bij hebben. Succes met lezen en vooral succes met het bedenken van een onlogische reactie op de mijne!
 
arking
 
0
13 augustus 2021 om 23:11
En vervolgens werd er gezegd, sportiviteit komt van 2 kanten, over begrip gesproken hahah. Dat met sportiviteit werd er gedoeld op jullie wannabee fenerbahce acties door loos op Gedson te gaan bieden, hoe je het went of keert, er zijn toch echt hogere bedragen betaald voor die rechtsback die vrijspraak en immuniteit op alles heeft, en ghezzal. Dus daarmee is de doel op gewoon bereikt
 
BJK-Q7
 
1
13 augustus 2021 om 22:30
Nainggolan is al vertrokken naar Royal Antwerp. Ik heb ook gehoord dat Besiktas een middenvelder wil halen, maar ik las dat het Fernando was uit China. Sergen zegt dat Batshuayi volgende week gaat komen als er niks misloopt. Laten we hopen dat die zo snel mogelijk komt.
 
OutlawTurk
 
0
13 augustus 2021 om 23:12
- Nainggolan heeft/gaat tekenen bij Antwerp - Over Batshuayi heb ik nog helemaal niets gehoord kwa geruchten naar BJK, en ik volg Chelsea op elke platform die je maar kan bedenken. - Verder veel succes in de SL en CL mogen de beste winnen (hoop op GS natuurlijk).
 
TacticalMove
 
4
14 augustus 2021 om 00:44
Heb ook niet veel geruchten gezien maar als Sergen het zelf zegt zal het wel bijna rond zijn denk ik, anders roept de trainer dat niet ineens.
 
Ruhsuz1905
 
9
13 augustus 2021 om 23:12
Ik wou naar deze wedstrijd gaan, maar helaas moet je eerst geprikt zijn. Ik vind het echt jammer, omdat ze jou naar zoiets dwingen.
 
Sergen10
 
3
13 augustus 2021 om 23:55
Goede start en eindelijk weer met publiek. De dubbelwinnaar met 9 van de basiself van vorig jaar.. Heerlijk om die Rosier en Ghezzal bezig te zien op rechts, en de fans zijn helemaal gek op ze dat was te merken.. Karaman viel mij positief op, was heel actief en werkte zich suf en bereidde ook de 1-0 voor. Met nog een spits en een cv hebben we een sterke selectie, ik lees dat Batsuayi bijna rond is.. Maar als we met N’Sakala de CL ingaan staan we voor paal.. Sergen is een baas maar wat die in die houthakker ziet is mij een raadsel. Lijkt me een toffe kerel maar voetballens is hij niveau Zaterdag 4e klasse. Snel Ridvan laten spelen want het doet pijn aan mijn ogen.
 
SiskeJari
 
3
14 augustus 2021 om 06:39
Blijft leuk om over hem te lezen. Ik was zijn tuinman in Waalre in de tijd dat hij bij psv speelde. Kwam Toivonen daar smiddags in de januari etc. Altijd elkaar plagen en kutten omdat ik voor Ajax ben. Mooie kerels zijn t en hij had een heel knappe Deense vriendin ??
 
Sergen10
 
0
14 augustus 2021 om 16:10
Mooi anekdote man.. Hij is inmiddels uitgegroeid tot captain en clublegende. Voorbeeldprof die nooit moeilijk heeft gedaan om salaris en 3 landstitels en talloze andere successen heeft behaald