Besiktas slaat toe na rode kaart en dient Galatasaray flinke dreun toe
Zondag, 17 januari 2021 om 18:57

Besiktas heeft de topper tegen Galatasaray in de Süper Lig zondag omgezet in een overwinning. Na een rode kaart voor spits Mbaye Diagne van Galatasaray in de tweede helft trok de koploper van de Süper Lig de wedstrijd naar zich toe: 2-0. Besiktas heeft nu 38 punten en heeft een voorsprong van drie punten op Fenerbahçe, dat maandag nog in actie komt tegen Ankaragücü. Galatasaray, dat al sinds 2015 niet meer won op bezoek bij Besiktas, staat vierde met 33 punten.

Met zes doelpunten in de laatste drie officiële wedstrijden is Cyle Larin de man in vorm bij Besiktas, maar in de slotfase van de eerste helft liet de aanvaller een enorme kans op de 1-0 onbenut. Larin profiteerde van een onzuivere breedtepass van Marcão en kon alleen afstormen op keeper Okan Kocuk, maar schoot over. Kort daarvoor was Marcão op iets andere wijze ook onfortuinlijk, toen zijn inzet voor de lijn werd weggewerkt door Besiktas.

De eerste helft stond ook in het teken van onvrede over en weer over het optreden van arbiter Cüneyt Çakir. Zo vond Besiktas dat heldere overtredingen op Vincent Aboubakar en Rachid Ghezzal onbestraft bleven, dat Arda Turan goed wegkwam met een gele kaart voor een overtreding en dat Valentin Rosier een onterechte kaart keeg, terwijl Galatasaray in de slotfase van de eerste helft wilde dat Rosier zijn tweede gele kaart zou krijgen na contact met Marcão.

Aan die oproep gaf de arbitrage geen gehoor. Çakir greep na 57 minuten wel in door Diagne met een rode kaart weg te sturen. De spits van Galatasaray probeerde met hoog geheven been een bal uit de lucht te plukken, maar raakte met zijn noppen ogenschijnlijk het hoofd van Francisco Montero. Niet veel later maakte Ryan Babel als invaller zijn entree voor Galatasaray als vervanger van Arda Turan, terwijl landgenoot Ryan Donk van het veld stapte en werd vervangen door Younès Belhanda.

Elf minuten voor tijd slaagde Besiktas om het numeriek overwicht uit te buiten. Na een voorzet van de opgestoomde linksback Ridvan Yilmaz miste verdediger Christian Luyindama de bal in het strafschopgebied, waarna Josef de Souza vanaf een meter of tien beheerst de rechterhoek vond. In de zes minuten durende blessuretijd besliste Georges-Kevin N'Koudou de wedstrijd uit een tegenaanval, nadat Luyindama de bal op ongelukkige wijze verspeelde. Na de overwinning is Besiktas al zeven opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Galatasaray won in de vorige speelronde nog met 6-0 van Gençlerbirligi, maar dat was wel de enige overwinning in de laatste vier competitieduels.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
10
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
9
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (86)

 
TheMagician
 
22
17 januari 2021 om 19:00
Dat we tegen dit Besiktas hebben mogen verliezen... Wat zijn beide teams toch sterk afgezwakt. Echt geen greintje kwaliteit in beide ploegen. Moest Diagne geen rood krijgen, mocht de match nog 10 uur gespeeld zijn en ging er geen nog steeds geen doelpunt gevallen zijn. Met die flankspeler van Qpr, Salai en Ozil wordt Fenerbahce makkelijk kampioen. Kwaliteitsverschil wordt gewoon te groot. Over de scheids valt er al bij al niets te klagen vandaag. Maakte hier en daar fouten maar ik val er niet over. Kon een tweede gele kaart geven aan Rosier maar Arda`s gele kaart in de eerste helft was naar mijn insziens donkergeel. Het tweede doelpunt van Besiktas was wel gewoon offside. Luyindama laat die bal gewoon lopen moest Nkoudou daar niet staan en Nkoudou staat in eerste instantie gewoon buitenspel. Neemt op die manier gewoon deel aan het spel. Maar dat is een techniciteit. Als dat niet gebeurt dan verliezen we met 1-0. Who cares? Diagne`s rode kaart was in mijn ogen daarnaast gewoon terecht. Geen opzet maar toch gewoon gevaarlijk. Twee matchen is daarom dan ook genoeg, vind ik. Conclusie: Galatasaray moet gewoon versterken anders halen we met moeite de derde plaats. Feghouli en Muslera komen van de geblesseerden er binnenkort bij. Dan moeten we Youssouf Ndayishimiye, Onyekur Ãâ©n Irfan halen. Anders is het gewoon niet te doen voor Fatih Terim. Maar zie het met dit bestuur gewoon niet gebeuren. Waar wachten ze op? Besiktas idem dito. Besiktas had hier 11 tegen 11 niet gewonnen. Of de kansen waar gewoon 50/50. Een spelletje: wie heeft het meeste geluk? Maar een rode kaart is een deel van het spel dus de drie punten verdienen ze gewoon maar ze gaan met deze spelers en dit spel geen kampioen worden. Vergeet het. Ook zij moeten versterken. Bon ik ben bitter maar wil de Besiktas supporters toch proficiat wensen. Het is ze gegund.
 
Clutch
 
11
17 januari 2021 om 19:03
Beide trainers waren uit op een gelijkspel, dat was al vanaf minuut 1 duidelijk.
 
Voetballerij
 
39
17 januari 2021 om 19:40
Ga niet hier janken man. Besiktas heeft in alle vlakken meer kwaliteit dan Galatasaray. Je moet blij zijn dat Besiktas niet zijn spel heeft gespeeld, anders werd het monsterscore. Je moet trouwens blij wezen dat galata 13e min geen rood heeft gekregen. Bovendien Özil? Gelijk fener kampioen? Of ben je nu opeens met fener vrienden geworden?
 
Voetballerij
 
8
17 januari 2021 om 19:40
Ga niet hier janken man. Besiktas heeft in alle vlakken meer kwaliteit dan Galatasaray. Je moet blij zijn dat Besiktas niet zijn spel heeft gespeeld, anders werd het monsterscore. Je moet trouwens blij wezen dat galata 13e min geen rood heeft gekregen. Bovendien Özil? Gelijk fener kampioen? Of ben je nu opeens met fener vrienden geworden?
 
Voetballerij
 
5
17 januari 2021 om 19:40
Ga niet hier janken man. Besiktas heeft in alle vlakken meer kwaliteit dan Galatasaray. Je moet blij zijn dat Besiktas niet zijn spel heeft gespeeld, anders werd het monsterscore. Je moet trouwens blij wezen dat galata 13e min geen rood heeft gekregen. Bovendien Özil? Gelijk fener kampioen? Of ben je nu opeens met fener vrienden geworden?
 
TheMagician
 
26
17 januari 2021 om 19:52
Moet ik hier nu echt serieus op antwoorden? Hoh, daar heb ik geen tijd voor. Veel succes nog met de rest van het seizoen! Geniet van de drie punten. Het was al bij al verdiend. Ps: ik zie liever Besiktas kampioen worden dan Fenerbahce. Het verschil qua kampioenschappen is een stuk minder met Fenerbahce. En ook: Fenerbahce is Galatasaray`s rivaal, dat zijn ze altijd geweest en dat zal altijd zo blijven. Maar moet ik nu daardoor ontkennen dat Fenerbahce meer kwaliteit heeft dan ons?
 
Voetballerij
 
6
17 januari 2021 om 20:14
Een ding moet je weten. Een goed draaiende özyakup is niet minder dan een creatieve en collectieve topmiddenvelder.
 
TheMagician
 
7
17 januari 2021 om 20:44
Ben altijd fan geweest van Ozyakup. Weet voor de rest niet wat dit met mijn reactie te maken heeft.
 
Suleyman SelcukKarakus
 
3
17 januari 2021 om 21:24
Die man draait al 2 jaar niet ozyakup kom niet praten met je onzin.
 
Suleyman SelcukKarakus
 
2
17 januari 2021 om 21:24
Die man draait al 2 jaar niet ozyakup kom niet praten met je onzin.
 
Sergen10
 
6
17 januari 2021 om 20:20
Echt een zure reactie Magician.. Tegen dit Besiktas? We waren niet op ons best, wees blij, maar dat kwam ook omdat Terim de bus parkeerde.. maar ondanks dat probeerde wij 90 min lang aan te vallen en een gaatje te vinden.je kan beter boos zijn op hem , Luyindama en die domme Diagne
 
TheMagician
 
5
17 januari 2021 om 20:29
Moesten we verliezen tegen het Besiktas met o.a. Talisca en Gomez paar jaar geleden dan was het oke geweest. Dat was een goede ploeg. Maar dit Galatasaray is zo ver afgezwakt dat we tegen een Besiktas die zelf ook niet top is 2-0 verliezen. Dat is gewoon een schande. Edit: Besiktas heeft Ãâ©cht wel meer kwaliteit dan ons hoor btw. Maar mijn punt is meer dat het een schande is dat we minder kwaliteit hebben dan dit Besiktas. Het moet allemaal gewoon beter. Zowel bij Besiktas als bij Galatasaray. Je zag het ook aan onze geweldige Europse prestaties dit seizoen.
 
Suleyman SelcukKarakus
 
7
17 januari 2021 om 21:28
Je doet echt alsof jullie wat voorstellen maar zag jullie ook nergens. Tot de rode kaar van Diagne. Dit Besiktas gaat nog veel punten laten liggen. Gehele eerste helft waren jullie nergens geen 1 kans bij elkaar gespeeld. Wat jullie doen ook hele wedstrijd huilen om alles. Wees niet te blij anders krijg je weer de laatste weken trauma als de afgelopen 3 jaar??
 
FlackoGS
 
10
17 januari 2021 om 19:01
Verdiend verloren. Al mijn felicitaties naar Besiktas, hebben gestreden en gaan met de volle buit ervan door. Tot de rode kaart van Diagne was het spel redelijk evenwichtig, wat mij aardig verraste aangezien ik er al van uit ging dat we vandaag zouden verliezen. Met 10 man was het echter klaar. Onze beste speler Luyindama maakt 2 cruciale fouten voor de tegendoelpunten, geluk moet ook aan je zijde zijn in zulke potten. Ik vond Besiktas niet eens zo sprankelend spelen, maar Sergen heeft er een aardige machine van gemaakt. Hebben van de laatste 6 nu 5 gewonnen en 1 gelijk gespeeld, credits naar hem. Ik vraag me af hoe deze wedstrijd eruit zou zien met een Onyekuru, maar zelfs dat krijgt dit bestuur niet voor mekaar. Dit seizoen is het kampioenschap voor ons een utopie. Ik reken niet op versterkingen, en we zijn een aardig blessuregevoelige team. Ik hoop op misschien bekersucces, maar meer dan dat verwacht ik niet.
 
Clutch
 
7
17 januari 2021 om 19:09
Ik kan dat geen cruciale fouten noemen van Luyindama. Die gozer speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen en hij kwam overal tussen, dan is het logisch dat hij zich in die situatie bevindt waarbij de bal via hem gaat.
 
Sergen10
 
6
17 januari 2021 om 20:01
Goede analyse van een respectabele Gs fan. Helal olsun. Terim koos er voor om tegen te houden en dat lukte aardig tot de domme rode kaart. Er was uiteindelijk maar 1 ploeg die speelde voor de winst en het verdiende idd.. Luyindama speelde goed omdat hij kort voor de 16 speelde maar blijft een tikkende tijdbom. In de 1e helft werd ie nog gespaard door Cakir bij een tik op de enkels van Abou bij de 16, maar in de 2e helft maakte hij 2 cruciale fouten.
 
Suleyman SelcukKarakus
 
3
17 januari 2021 om 21:31
Met wat verdiende je het dan je doet. Je speelde geen shit bij elkaar. Daarbij eerste helft nog Atiba ons bal van de lijn gehaald doe nou niet alsof besiktas hele goed pot speelde????
 
Suleyman SelcukKarakus
 
1
17 januari 2021 om 21:31
Met wat verdiende je het dan je doet. Je speelde geen shit bij elkaar. Daarbij eerste helft nog Atiba ons bal van de lijn gehaald doe nou niet alsof besiktas hele goed pot speelde????
 
BJK-Q7
 
12
17 januari 2021 om 19:03
Josef man of the match! Hij is echt een onmisbare schakel geworden op onze middenveld! Thanks luyindama lol Met Montero en ridvan hebben we 3 grote wedstrijden gewonnen en hopelijk gaat sergen ze voortaan in de basis laten! Het bestuur moet ook eens in actie schieten en transfers afronden! We hebben nog 2 weken.
 
Clutch
 
11
17 januari 2021 om 19:34
Volgens mij hebben we een optie voor nog een jaar op Souza, dus ik zou geen moment twijfelen. Ik zie hem wel net als Atiba nog heel lang doorgaan.
 
BJK-Q7
 
5
17 januari 2021 om 19:46
Inderdaad ik zou geen seconde twijfelen! Ik was niet zeker toen die gelinkt werd met ons, maar hij doet onopgemerkt veel goede dingen op het veld! Hij doet al het vuile werk dat atiba vroeger deed. Daarnaast moet sergen vanaf nu gewoon montero opstellen en dan hoeven we tenminste atletico geen huurbedrag te betalen.
 
Clutch
 
3
17 januari 2021 om 20:09
Sterker nog, ik zou alvast kijken naar mogelijkheden om zijn definitieve transfer te financieren. Volgens mij is de koopoptie 5 miljoen.
 
BJK-Q7
 
2
17 januari 2021 om 20:43
Dat zou inderdaad ideaal zijn. Montero is nog jong, linksbenig en doet het aan de bal in mijn ogen niet slecht, maar ik vraag me af hoe we dat gaan regelen bro om eerlijk te zijn.
 
Sergen10
 
8
17 januari 2021 om 20:04
We hebben een paar voltreffers als transfer dit seizoen zoals Aboubakar,Ghezzal en Rosier naar Souza is toch wel de beste transfer van heel het seizoen in Turkije. Wat een krachtpatser is dat zeg en kan ook nog een potje voetballen. Geen onbekende natuurlijk in Turkije, puik werk van ons bestuur om hem transfervrij vast te leggen.
 
STORING
 
7
17 januari 2021 om 19:07
Het verschil tussen een prima coach en geen prima coach. Beide clubs hebben een zwakke selectie maar bij Besiktas weten ze er wel een winnend geheel van te maken en dat betaald zich uit in punten. Ik weet niet hoe Ozil het gaat doen bij Fener maar Besiktas is mischien wel de grootste kanshebber op het kampioenschap. Met zo een selectie kampioen worden verdiend zwaar respect.
 
TheMagician
 
21
17 januari 2021 om 19:09
Als Aboubakar dom rood had gepakt dan had galatasaray gewonnen. Kan de trainer ruiken dat een speler rood gaat pakken? Beide trainers hadden exact dezelfde plan zoals Clutch hieronder ook zegt.
 
STORING
 
3
17 januari 2021 om 19:18
Ik basseer het niet alleen over deze match maar over het hele seizoen.
 
TheMagician
 
12
17 januari 2021 om 19:21
Dan is het nog belachelijker. Snap niet waarom ik dit elke keer moet herhalen. Terim is al 8 keer kampioen geweest. Terim is gewoon een `prima` trainer. Kijk naar onze spelers? Er zijn niet veel Turkse trainers die zoveel punten zouden halen. De helft van de spelers hoort bij een ploeg als Gaziantep. Vertel me dat hij vandaag fouten keuzes heeft gemaakt en ik ben het met je eens. Maar ik denk dat zijn trainerskwaliteiten niet in twijfel getrokken moeten worden.
 
lazusagi67
 
3
17 januari 2021 om 19:35
The magician ik ben het volledig met je eens goed geformuleerd. Terim heeft gewoon teveel zwakke spelers.
 
Sergen10
 
7
17 januari 2021 om 20:07
Als Terim kampioen wordt ligt het aan hem en als het niet lukt aan de selectie. Hou toch op man. Jullie selectie kost 2 keer zoveel als die van Besiktas, alleen Falcao verdient al 6 mil. Kijk wat Sergen doet met zijn selectie met twee 19-jarige jeugdspelers in de basis etc. Terim komt toch opeens met Etebo en Sener en zo?
 
TheMagician
 
7
17 januari 2021 om 20:32
Sergen Sergen Sergen. Wat heeft Terim aan Falcao als hij constant geblesseerd is? Is hij een reã¯ncarnatie van Asklepios (griekse God van de geneeskunde)? Moet hij effe een gebedje doen en Falcao fit krijgen? Wat verwacht je van hem? En ik zeg toch zelf ook dat Fatih Terim kritiek verdient. Ik krijg elke keer meer frustratie van zulke reacties dan van de match zelf. Vraag me oprecht af hoe je zo door het leven kan gaan. Er is een verschil tussen een trainer `niet prima` te noemen en een trainer kritiek te geven. Terim verdient kritiek. Terim is een prima coach. Beide statements sluiten elkaar niet uit.
 
TheMagician
 
1
17 januari 2021 om 20:36
En als Terim kampioen wordt met deze spelers is hij een nog grotere legende dan dat hij nu al is. Met deze ploeg mag hij geen kampioen worden. Idem met Sergen. Hij wordt een hele grote als hij dit Besiktas kampioen kan maken. Als trainer bedoel ik dan. Zijn kwaliteiten als speler zijn niet te betwisten.
 
STORING
 
2
17 januari 2021 om 20:55
@TheMagician Er zit een verschil tussen hedendaags voetbal en in het verre verleden. Terim is niks anders dan een gedateerde coach die achterhaalt is en de afgelopen jaren niks anders doet dan achter het net te vissen. Zijn laatste periode bij de nationale ploeg was waardeloos en dat is nu ook het geval. Met het geld dat Gala, vooral in het verleden, over de balk gooit aan spelers is het normaal om kampioen te worden. Maar tegenwoordig staat die man er niet als het er echt om gaat. Pijnlijk maar waar. Tactisch waardeloos en kan alleen werken zodra er gigantisch veel kwaliteit aanwezig is. Ja dan lukt het mij met 0 ervaring ook wel om weleens wat prijzen te pakken. De coach van Besiktas is duidelijk met iets bezig. Dit jaar had letterlijk niemand verwachtingen van Besiktas maar ze stijgen flink boven hunzelf uit. Hij laat spelers dood werken voor het logo en dat is prijzenswaardig.
 
TheMagician
 
8
17 januari 2021 om 21:02
Bla bla bla Terim werd in 17/18 en 18/19 nog kampioen. In 2019 ook de Turkse beker. Leef jij al in 2038 misschien dat het jaar 2019 het ver verleden is? Elke willekeurige trainer die bij Besiktas of bij Fenerbahce zit wordt de hemel in geprezen wanneer ze een paar matchen winnen. Dan is het: hij is beter dan Terim, zij is beter dan Terim. Btw: Sergen doet het echt goed op dit moment. Dat valt niet te betwisten. Je hoeft niet iemand neer te halen vooraleer je een andere een compliment kan geven. Dat is zo'n dom Turkse mentaliteit.
 
STORING
 
5
17 januari 2021 om 21:37
Ik geef alleen aan dat Terim gedateerd is en dat Sergen het met minder middelen beter doet. Niets meer en niets minder. Maar o wee als je iets over goedheiligman Terim zegt want dan komen zijn commando’s vuurkanonnen afvuren. Ik volg al jaren het Turks voetbal maar ben geen Turk dus dat mentaliteitsverhaal is op mij niet van toepassing??
 
TheMagician
 
0
18 januari 2021 om 11:50
Arghhhhhh frustraties frustraties frustraties. Ik zeg letterlijk dat Terim kritiek verdient. Hoeveel keer moet ik dat herhalen. Van waar haal je jouw uitspraak 'o wee als je iets over goedheiligeman Terim zegt wan dan komen zijn commando's vuurkannon afvuren. Lees je mijn reacties eigenlijk? Bijvoorbeeld: Etebo start nooit, is een matige speler en krijgt opeens een basisplaats gisteren. Waarom? Of waarom met een beperkte voetballer als Ogulcan en geen Emre Kilinc. Waarom Sener en geen Linnes? Geef hem kritiek. Doe het. Zeg dat hij te veel praat? Ja, correct ben het met je eens. Zeg dat hij zich soms profileert als een maffia personage van een film van Scorsese. Ook, correct. Als het maar onderbouwd is. Maar die man heeft veel te veel in zijn carriã¨re (zowel in het `verre` verleden als in nota bene 2019, nog geen 2 jaar geleden) gedaan om hem niet `prima` te noemen. PS: je hoeft geen Turk te zijn om de Turkse mentaliteit te hebben
 
FlackoGS
 
9
17 januari 2021 om 19:22
Lol. Heb je de selectie van Gala gezien? Dan kan je nog Guardiola in de dug-out hebben, zolang je spelers van niveau NAC Breda zijn kan je niks. Besiktas heeft een veel betere selectie dan Gala.
 
Clutch
 
11
17 januari 2021 om 19:31
Beter? Misschien wel. Veel beter? Bij lange na niet. We hebben 2 19-jarigen in de basis, Rosier was een vraagteken, Larin was een vraagteken, Aboubakar was een vraagteken vanwege zijn fysieke klachten, Welinton en N'sakala komen van Alanya, Mensah komt van Kayseri. Net als Terim heeft ook Sergen een konijn uit zijn hoge hoed getoverd door na 18 weken op nummer 1 te staan.
 
FlackoGS
 
3
17 januari 2021 om 19:51
Clutch, kom op man. Een voorbeeld: Besiktas zet Bernard Mensah, Nkoudou, Dorukhan en Gokhan Tore erin, en je hebt nog Ljajic en Nsakala op je bank. Wij zetten een Ryan Donk, Ryan Babel, Emre Kilinc, Emre Akbaba en Martin Linnes erin. Wie hebben we daarna nog op de bank? Bartug Elmaz, Kerem Akturkoglu en Omer Bayram (feghouli niet fit). Daarnaast is de voorhoede van Besiktas veel beter en is het middenveld sterker, misschien dat onze verdediging wat beter is. In alle andere opzichten is Besiktas vele malen sterker.
 
Sergen10
 
6
17 januari 2021 om 20:10
FlackoGs Wij hebben op dit moment een betere selectie omdat door toedoen van Sergen bepaalde spelers naar een hoger niveau zijn gegroeid. Wij wonnen derby’s met Necip en Montero in de basis en Ersin en Ridvan uit eigen jeugd. Dat Terim het alleen met kant en klare spelers kan zegt ook genoef over hem
 
Clutch
 
3
17 januari 2021 om 20:14
Tore en Ljajic zijn op papier goede spelers, maar op het veld zien we daar dit seizoen niks van terug. Zelfs Falcao heeft meer toegevoegde waarde gehad. Ik heb daarnaast liever Emre Tasdemir dan N´sakala. We hadden vandaag ook nog eens 2 jeugdspelers op de bank. Zoals ik al zei, misschien hebben we een betere selectie als je het in zijn geheel bekijkt, maar het verschil is echt niet zo groot als jij aangeeft.
 
Clutch
 
5
17 januari 2021 om 19:08
Terim en Sergen waren duidelijk uit op een doelpuntloze gelijkspel, want dit was niet om aan te zien. Geen van beide ploegen had de intentie om aan te vallen of het spel aan de tegenstander op te leggen. Het is dat Diagne daar een stokje voor steekt met die onnodige rode kaart, anders hadden de trainers gekregen waar ze voor gekomen zijn. Larin is dodelijk als hij bij de tweede paal staat, dus misschien moest hij met de bal daarnaartoe ipv op doel te schieten. Maar nog steeds vond ik hem beter dan Aboubakar, die kon echt niks opbrengen en had telkens te maken met dubbele dekking. Zelfde geldt voor Ghezzal. Ik blijf er nog steeds bij dat Montero en Rosier onze voornaamste prioriteiten moeten zijn in de zomerse transferperiode. 12 punten uit 4 derby`s voor Sergen dit seizoen, volgens mij heeft hij sinds hij is gekomen alleen verloren tegen Basaksehir vorig seizoen. In het begin heeft hij de nodige kritiek gekregen, maar dit is toch iets wat opgenoemd moet worden. Als voetballer leefde hij ook al voor zulke wedstrijden.
 
BJK-Q7
 
1
17 januari 2021 om 19:24
Ik was echt teleurgesteld in abou vandaag. Speelt in de grote wedstrijden meestal goed, maar vandaag kon die niks. Ik had ghezzal wel wat langer op het veld gelaten. Als je ziet hoe mensah de corners nam nadat ghezzal eraf was. De bal kwam nog niet eens in de beurt van de 1ste paal!
 
Clutch
 
2
17 januari 2021 om 19:32
Ik begrijp niet waarom we de corners nooit kort nemen, vooral in zo'n wedstrijd waarin Luyindama heer en meester was in de lucht. Ridvan is dan de enige die slim genoeg is om die voorzet laag te geven en meteen valt de 1-0.
 
Sergen10
 
4
17 januari 2021 om 19:52
Goede analyse maar hoe kom je erbij dar Sergen uit was op 1 punt. Hij zet nota bene Oguzhan in de basis. Daarnaast speelde er maar 1 ploeg en dat was Besiktas, zelfs onze centrale verdedigers waren de helft van de tijd op de helft van Gs en het was juist Gs dat zich met Etebo en Luyindama heeft ingegraven en aangepast. Dat we daar moeilijk doorheen kwamen is een ander verhaal, dat gebeurt tegen een willekeurige anadoluploeg met deze tactiek ook.
 
Clutch
 
5
17 januari 2021 om 20:17
Als je enige kans tot de rode kaart valt uit een verkeerde pass van Marcao, kan ik moeilijk geloven dat we echt voor de overwinning speelden. Dat was niet te zien aan het spel. Als je voor de wedstrijd had gezegd dat het 0-0 zou eindigen, zouden Sergen en Terim daar 100% voor tekenen.
 
Sergen10
 
5
17 januari 2021 om 19:10
Yes weer een topwedstrijd gewonnen met een jong team. Ersin en Ridvan ,19 jaar uit eigen jeugd.. Montero 20 jaar, Rosier 22, Larin 24. Heerlijk
 
Sergen10
 
6
17 januari 2021 om 19:10
Net als de laatste 3 seizoenen winnen we weer van Gs en ik heb zelden zo eenzijdige derby gezien. Er speelde maar 1 ploeg, en er kom maar 1 verdiende winnaar zijn. Terim koos ervoor om de bus te parkeren en opeens Etebo erbij te zetten op het middenveld en daardoor hadden wij het wel moeilijk om grote kansen te creëren. Larin miste een reuze kans na een blunder backpass van Marcao anders was het makkelijker geweest. Pas na de terechte rode kaart van de oerdomme Diagne konden we doordrukken en de beste man op het veld, Josef de Souza (Wat een beest) brak de ban. N’Koudou besliste de wedstrijd en het is dat we slordig waren anders had het nog hoger op kunnen lopen. Naast Souza was de jonge Ridvan weer grandioos. Alle derby’s gewonnen en 5pt los van Gs.. Heerlijk
 
TheMagician
 
36
17 januari 2021 om 19:15
Man man man jij ziet ze echt vliegen. Heb denk ik een volledig andere derby gezien haha! Je hebt heel de match lang drie kansen gehad. Een slechte terugspeelbal, een bal die lucky voor de voeten valt voor Josef en een goal die in eerste instantie offside was. Won Besiktas verdiend? Ja. Maar ik zie elk jaar 2 meer eenzijdigere derby's dan vandaag. Overdrijven is ook een kunst.
 
lazusagi67
 
1
17 januari 2021 om 19:37
Ik dacht dat ik de enige was die buitenspel zag bij de 2e doelpunt
 
TheMagician
 
4
17 januari 2021 om 19:43
Moest Nkoudou daar niet staan, laat Luyindama de bal gewoon lopen. Maar omdat Nkoudou daar staat, maakt Luyindama een interceptie. Op die manier neemt Nkoudou deel aan het spel. En in diezelfde actie scoort de flankspeler. Dat is gewoon offside. Maar in the grand scheme of things maakt het niets uit. De kans was 0.0001 procent dat we nog gescoord zouden hebben in die laatste twee minuten. Dus ik ga er niet wakker van liggen.
 
Sergen10
 
3
17 januari 2021 om 19:54
Ik snap dat je zuur bent maar als je niet zag dat Besiktas 90 min de aanval zocht en Gs zich in heeft gegraven dan moet je toch de wedstrijd nog es kijken. We waren niet op ons best, mede door de buspark tactiek van Terim.. maar er verdiende maar 1 team de winst.
 
TheMagician
 
9
17 januari 2021 om 20:06
Sergen alstublieft als je ook maar een beetje realiteitszin hebt. De eerste helft had elke ploeg maar 1 kans. Een foute terugspeelbal en een volley van Marcao. Voor de rest was het niets, nada, noppes. Beide ploegen wilden niets. Pas na de rode kaart had Besiktas kansen. En met kansen bedoel ik letterlijk `2` kansen. Galatasaray kon uiteindelijk zelf gewoon nog gescoord hebben. Opnieuw: was Besiktas de verdiende winnaar? Natuurlijk. 100. Maar hoe jij het ab initio in je reactie omschreef duidt gewoon op waanzin. Dit was een afschuwelijke match en zonder een rode kaart eindigt deze match waarschijnlijk met 0-0. Probeer wat reacties van je medesupporters te lezen zoals Clutch. Een supporter met werkelijkheidsbesef.
 
Sergen10
 
1
17 januari 2021 om 20:15
Lees nou es wat ik schrijf. Zeg ik dat wij heel goed speelden? Ik zeg dat wij de enige ploeg waren die de aanval zocht en de winst verdiende, Gs kwam de bus parkeren. We zeggen eigenlijk precies hetzelfde.
 
Clutch
 
3
17 januari 2021 om 20:19
The Magician, zolang Nkoudou geen beweging naar de bal maakt, staat hij geen buitenspel. Dan moest Luyindama maar niet ingrijpen. Dat is een risico die hij zelf neemt.
 
TheMagician
 
2
17 januari 2021 om 20:39
Hij hoeft geen beweging te maken naar de bal om deel uit te maken in het spel?
 
TheMagician
 
3
17 januari 2021 om 20:42
Sergen, lees zelf eens je eerste reactie. Statement 1: Er speelde maar 1 ploeg, en er kom maar 1 verdiende winnaar zijn. Nope. Dat was pas na de rode kaart dat jullie wilden spelen. Heb je de eerste helft gezien? Statement 2: anders had het nog hoger op kunnen lopen. Ook niet waar. 2-0 is al een relatief hoge score als je naar de match kijkt. Statement 3: ik heb zelden zo`n eenzijdige derby gezien. Fout: dan heb je letterlijk de voorbije jaren geen enkele derby bekeken. Je overdreef immens Sergen. Bon, weet je wat? Het maakt niet uit. Uiteindelijk hebben jullie gewonnen en was het verdiend.
 
Clutch
 
1
17 januari 2021 om 20:48
Als Luyindama niet ingrijpt en de bal gaat richting Nkoudou, maar hij staat stil en laat de bal langs zich heen gaan, is het toch geen buitenspel?
 
TheMagician
 
2
17 januari 2021 om 21:15
Maar als hij daar niet zou staan, zou Luyindama ook niet ingrijpen. Op die manier wordt het spel door Nkoudou beã«indvloed. Voor mij is dit gewoon voetbaltechnisch. 2 of 1-0 maakt niet veel uit.
 
Suleyman SelcukKarakus
 
0
17 januari 2021 om 21:34
Je verdiend de winst pas als je kansen afdwingt of uitspeeld niet alleen aanval zoeken of proberen!!
 
Chilii
 
8
17 januari 2021 om 19:13
Ik vond het ondanks die dooie ambiance wel een aantrekkelijk wedstrijd als neutrale persoon. Scheidsrechter was zeer twijfelachtig bezig natuurlijk, Cuneyt Cakir die wil altijd wel even de show stelen. Ik vond Ridvan echt netjes spelen, hij is 19 jaar en daar gaat Besiktas zowel op het veld als financieel heel erg veel plezier van hebben. Congratz BJK fans
 
BlackEagleQ7
 
5
17 januari 2021 om 19:15
Beide teams kwamen voor een gelijk spel dat zag je al hoe ze speelde in de eerste helft, saai, geen risico nemen, balletje breed balletje terug, en dan gaan we verder met de scheidsrechter Cuneyt Cakir was echt dramatisch in de eerste helft, verkeerde beslissingen, kaarten die getrokken moest worden, en hij moet een van de beste scheidsrechters van de wereld voorstellen. Josef motm, hij was overal ballen aan het veroveren.
 
TheMagician
 
2
17 januari 2021 om 19:17
Heb heel de match lang zitten denken. Waarom zijn wij gewoon niet voor Josef gegaan? Echt een beest op het veld. Proficiat met de overwinning btw!
 
Clutch
 
12
17 januari 2021 om 19:33
Als Josef naar jullie was gegaan, zou Taylan niet doorbreken. Je kan het ook zo bekijken.
 
TheMagician
 
2
17 januari 2021 om 19:39
Hohh moet me misschien inderdaad concentreren op de positieve dingen. Taylan is echt een toppertje.
 
gangstarr
 
7
17 januari 2021 om 19:16
Allereerst uiteraard mijn felicitaties aan Besiktas. Een derby dat nergens op leek, waarbij de club die zou scoren hoogstwaarschijnlijk ook ervandoor zou gaan met de zege. Fatih Terim. Ik probeer te begrijpen waarom Etebo opeens in de basis begint. Ik probeer te begrijpen waarom Luyindama, Sener opeens in de basis begint. Ik probeer te begrijpen waarop er een heel seizoenshelft wordt geselecteerd op basis van balbezittende spelers en nu opeens verdedigend ingestelde spelers. Ik probeer te begrijpen waarom wij het meest transfer behoevend zijn en zoals altijd weer te laat zijn. Waarom kom je met namen als Irfan Can ? Zeg dan gewoon: We hebben geen budget, geen transfers, klaar. Punt. Deal with it. We krijgen weer zoetigheid geteased, terwijl het weer niks gaat worden. De scheidsrechter. Ik zit niet heel lang op social media. Maar daar zeggen ze altijd iets in die Turkse voetbaltopics: Hayirli isler. Meer wil ik er niet over kwijt.
 
BlackEagleQ7
 
5
17 januari 2021 om 19:21
Luyindama was goed bezig hoor, hij was ook overal, ik raakte zelfs geïrriteerd aan hem
 
lazusagi67
 
3
17 januari 2021 om 19:22
Dat galatasaray transfers nodig heeft is een feit met dit spelers materiaal gaan ze geen kampioen worden. Ik snap alleen de kritiek niet op luyindama hij had aboubakar volledig onder controle won alle luchtduels. De slechtste aan de kant van galatasaray vond ik etebo wat een houten klaas is dat zeg en belhanda was zeer zwak was echt onzichtbaar. Er zijn teveel spelers die galatasaray onwaardig zijn
 
lazusagi67
 
0
18 januari 2021 om 15:58
Hebben jullie ook gezien dat belhanda bewust de duels niet inging en bij balverlies gewoon ging wandelen zo van zal mij een worst wezen. Echt die gast moet hard gestraft worden hij beseft niet dat ie voor galatasaray speelt
 
locovato
 
0
17 januari 2021 om 19:20
Gefeliciteerd BJK en de fans uiteraard! Ondanks een saaie 70 minuten wel uiteindelijk de winst binnen gesleept. Dit seizoen verloopt zo wisselvallig. Je kan vooraf niet echt een titelkandidaat opnoemen. De eerste helft van het seizoen heeft namelijk al bewezen dat het iedere kant op kan gaan. Moge de beste uiteraard winnen!
 
cimbom52
 
3
17 januari 2021 om 19:21
Wat een matige pot was dit zeg. Beide ploegen speelden een uiterst zwakke eerste helft, en ook de tweede helft was niet veel beter. Kantelpunt in de wedstrijd was toch de rode kaart voor Diagne waarna Galatasaray het helemaal niet meer kon bijbenen. Enfin, een gelijkspel was het meest verdiend in mijn ogen, maar goed. Dit Galatasaray gaat geen kampioen worden dit seizoen. Die strijd zal zich tussen Fenerbahçe en Besiktas afspelen en ik denk dat uiteindelijk eerstgenoemde aan het langste eind trekt.
 
Batigolaco
 
6
17 januari 2021 om 20:10
Deze derby was misschien niet de allermooiste derby. Maar wat werd er toch ontiegelijk hard gespeeld. Besiktas vindt ik vandaag de terechte winnaar. Omdat Besiktas toch vooral de intentie had om de aanval te zoeken. En de wedstrijd te dicteren vanuit het midden veld. Ridvan...pff dat wordt denk ik een grote. Hoewel hij veel de aanval zoekt. Verzaakt hij verdedigend niet. Het valt me op dat de invallers bij Besiktas voor verrassend veel kwaliteit zorgen. Nkoudou scoorde terwijl töre voor dreiging zorgde. Galatasaray was eigenlijk ook niet heel slecht. Maar vandaag wel degelijk de mindere. En Taylan vond ik vandaag ook heel matig. Aantal weken geleden zei ik het nog. Taylan heeft het altijd moeilijk tegen tegenstanders die het spel willen maken. Vandaag liep hij hier en daar een gaatje dicht. Daar bleef het helaas ook bij.
 
Sergen10
 
3
17 januari 2021 om 20:18
Zo zo Batigalco, wat een topananalyse neef.. ga zo door!Taylan kwam ook een beest als Souza tegen.. wat een topper is dat. Jij als Fenerli moet toch balen dat hij bij ons speelt.. Gustavo is leuk, maar Souza pfff
 
Batigolaco
 
7
17 januari 2021 om 20:34
Ik heb alleen maar top analyses neef. Alleen ik pak teveel mensen aan die op fener haten. Maar dat is een andere verhaal. Allereerst heeft Besiktas knap werk geleverd door souza transfervrij binnen te halen. Zeker een van de betere middenvelders in turkije. Maar een gustavo zou ik nooit inruilen tegen josef. Gustavo is een hele goede bal afpakker. Daarbij een speler die als spelmaker voor de defensie fungeert. Ook als aanvallende middenvelder een topper. Met een goede schot. Een echte box to box speler eigenlijk. Daarbij kan hij een elftal echt op sleeptouw nemen en spelers om zich heen wakker schudden. Ozan tufan is ook helemaal gaan opleven. Nee, josef was een fijne speler voor Fener. Altijd hard gewerkt. Maar van mij hoeft het niet meer. Als ik een speler mocht kiezen van besiktas. Dan is het zeker aboubakar.
 
AY1905
 
6
17 januari 2021 om 21:24
Allereerst mijn feliciaties aan Besiktas. Jullie hebben verdiend gewonnen. Wij hebben noch budget noch kwaliteit om voor het kampioenschap te gaan dit jaar. Wij kunnen ons beter richten op Europese kwalificatie en eventueelnde beker. Ten tweede wist ik dat Galatasaray voor een gelijkspel wou gaan toen ik Etebo op t veld zag. Het leek erop dat het voor een lange tijd zou lukken totdat Diagne rood kreeg. Vanaf dat moment weet je al dat het slecht gaat aflopen. Fener zie ik ook wel uitlopen, maar het seizoen is nog steeds niet halverwege dus we zullen zien.