Besiktas wint bizar duel met zeven doelpunten en is stap dichter bij titel
Zaterdag, 8 april 2017 om 20:01

Besiktas heeft zaterdagavond drie punten aan een knotsgek duel overgehouden. De lijstaanvoerder van de Süper Lig gaf bij Trabzonspor tot tweemaal toe een voorsprong uit handen, maar slaagde erin om een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-4 zege. Atiba Hutchinson maakte in de extra tijd de winnende treffer. Besiktas heeft nu acht punten meer dan Basaksehir, dat maandag tegen Galatasaray aantreedt.

Na vijf minuten nam Besiktas, met Ryan Babel in de basis, reeds de leiding: Cenk Tosun rondde een goede actie van Adriano op links af. Uit het niets verscheen twintig minuten later de 1-1 op het scorebord. Het bezoek klungelde wat af met de bal en vervolgens schoot Okay Yokuslu het leer op schitterende wijze achter Fabri. Tien minuten na rust maakte Vincent Aboubakar op heerlijke wijze de 1-2. Na een pass van Oguzhan Ozyakup werkte hij de bal achter zijn standbeen langs, en scoorde hij met een droge schuiver.

Besiktas leek een maatje te groot voor Trabzonspor, maar verloor toch de controle over de wedstrijd. Fabian Castillo mocht ongehinderd ruimte zoeken voor een schot en joeg negen minuten later de 2-2 tegen de touwen. Gepruts na een corner stelde Hugo Rodallega zelfs in staat om van dichtbij voor de 3-2 te zorgen. Door een heerlijke vrije trap van Anderson Talisca kwam Besiktas toch weer in de wedstrijd, al kroop het daarna door het oog van de naald. Rodallega schoot vanaf de aftrap meteen op doel en trof de lat. In de extra tijd nam Hutchinson de winnende treffer voor zijn rekening.

15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?

8 april 2017 om 20:06
Gelijkspel was meer op zijn plaats geweest imo. Geleficiteerd bjk fans. Lang niet zoeen spannende wedstrijd gekeken.

uA010

13
8 april 2017 om 20:07
Wat een wedstrijd. Ik heb erg genoten als een neutrale toeschouwer. Ik weet precies hoe de Besiktas supporters zich voelen, gefeliciteerd! Als in Turkije de concurrentie ontbreekt van zowel Galatasaray als Fenerbahce, dan hoort Besiktas gewoon kampioen te worden. Ik kan me geen andere scenario bedenken. Het was natuurlijk al een tijdje duidelijk, maar na deze wedstrijd kan ik met alle zekerheid zeggen dat Besiktas de verdiende kampioen is en recht heeft op de derde ster.
 Ik wil tevens de Trabzonspor fans feliciteren. Jullie hebben het goed opgepakt na een slechte start.

bjk4ever

13
8 april 2017 om 20:10
Ik heb best veel wedstrijden gevolgd in 2016/2017, maar dit is over alle (grote) competities de leukste wedstrijd tot nu toe. Wat een voetbal, wat een goals. De goal van Aboubakar was klasse afgemaakt, een gruwelijke vrije trap van Talisca, schitterende goals van afstand van Yusuf Yazici en Castillo. De 3-4 van Atiba was zelfs een geweldige aanval. En dan ook nog eens een schot vanaf de aftrap op de lat. Wat een wedstrijd zeg, ik sta nog steeds te trillen. Degene die de wedstrijd niet heeft gezien heeft toch wat gemist, maar ik zou toch een samenvatting kijken, alleen daarmee kan je al genieten.

R.madridista

3
8 april 2017 om 20:13
Heerlijk schot van Rodallega. Besiktas nu vrijwel zeker kampioen. Als Galatasaray en Fenerbahce zo wegzakken en zoveel punten verspelen moest het wel zo gaan.

kartal1

5
8 april 2017 om 20:19
Zeer spannende wedstrijd, ik vond bjk lichtjes beter en dus vind ik de zege ook goed. Een gelijkspel had natuurlijk ook gekund maar bjk was meer in balbezit en enkele jeel goede combinaties getoond. Talisca is echt een speler die bjk mort behouden... de jongere versie van sosa precies. Dit was een crutiale zege de kampioenschap komt echt wel dichtbij nu.

DarkEagle

5
8 april 2017 om 20:25
Wat een wedstrijd!! En vooral een terechte winnaar. Er valt echt een hoop te zeggen over deze wedstrijd. Gokhan Gonul die constant eruit werd gelopen door Castillo, Besiktas die na de 1-0 de wedstrijd vroeg had moeten beslissen, Anderson Talisca die 5 minuten nodig heeft om een bal aan te nemen, opmerkelijke wissels van Senol, Atiba de beste buitenlandse transfer na Alex in deze eeuw, Ugur Demirok die de bal in de 16 met zijn arm mag aannemen en uit die tegenaanval onstaat de 3-2 enz. enz. Dit is een heerlijke oppepper richting Lyon. Ik hoop wel dat de blessure van Quaresma meevalt. Zonder hem hebben we niet een goeie vleugelspeler. Als Gala en Basaksehir gelijkspelen dan zetten we een aardige stap richting het kampioenschap. En als we niet kampioen worden, komt dat door het balverlies van Talisca en als we wel kampioen worden komt dat door de vrije trappen van Talisca.

nurisahin18

2
8 april 2017 om 20:53
Je kan ook overdrijven over Atiba.. Beste transfer van de eeuw na Alex ????

Arnavut1

5
8 april 2017 om 21:48
Het is niet overdreven. Geef mij een voetballer die beter is dan Hutchinson op zijn positie?

Clutch

1
8 april 2017 om 22:23
Atiba kwam gratis over, zijn salaris was eerst 1 miljoen euro en pas sinds deze zomer is dat 1.5 miljoen. Als je kijkt naar het financiele gedeelte, ben ik het zeker eens met Darkeagle. Er zijn meer hele goede middenvelders geweest na 2000 (appiah, Aurelio, Melo, Ernst, om er een paar te noemen), maar die kostten veel meer en ze verdienden ook veel meer.

Arnavut1

1
9 april 2017 om 00:29
Allemaal goede voetballers maar geen een zo belangrijk en bepalend geweest als Atiba.

Clutch

1
9 april 2017 om 00:56
Melo moet je toch apart nemen. We hebben gezien hoe GS als een kaartenhuis in elkaar is gestort nadat hij vertrok. Gozer was gewoon een klasbak, door zijn gedrag wordt dat volgens mij soms vergeten.

IlkerGuzeler

3
8 april 2017 om 21:43
Gokhan liet bij Fener ook al zo ongelooflijk vaak steken vallen he. Hoop voor Besiktas dat ze in de plaats van hem en Beck wel een goede backup halen.

Arnavut1

5
8 april 2017 om 20:47
Beste wedstrijd van de afgelopen jaren in de Turkse super lig. Wat een spektakel. Ik wil vooral de spelers bedanken, die voor elke cm hebben gestreden. Zowel BJk als TS. Ik hoop echt van harte dat TS dit team weet wast te houden en geen rare aankoop beleid gaat hanteren. Dan zie ik ze volgend seizoen serieus mee doen om de titel. Al met al genoten en een stap dichterbij de titel. Heerlijk dit. Mijn weekend kan niet meer stuk.