Besmettingen bij Veerman en Veerman breken Heerenveen op tegen PEC
Zaterdag, 24 april 2021 om 18:24

PEC Zwolle heeft zaterdag een zakelijke overwinning geboekt op sc Heerenveen. Het Eredivisie-duel werd gekenmerkt door het grote aantal afwezigen wegens coronabesmettingen. In eigen huis werden de Friezen, die het moesten stellen zonder de besmette Henk Veerman en Joey Veerman, met 0-2 verslagen. Door de nederlaag blijft de ploeg van Johnny Jansen (37 punten) steken op de tiende plek van de ranglijst, terwijl PEC (35) klimt naar de elfde positie in de Eredivisie. Een pijnlijke dreun voor Heerenveen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal; de Zwollenaren mogen weer stiekem dromen van nacompetitievoetbal.

Trainer Jansen koos voor Benjamin Nygren als vervanger van Henk Veerman in de spits, terwijl Rodney Kongolo de honneurs waarnam voor Joey Veerman. Het ontbreken van de twee vaste krachten was een fikse aderlating voor de Friezen, daar de Volendammers dit seizoen samen al verantwoordelijk waren voor 21 van het totale aantal treffers van Heerenveen in de Eredivisie (39). Verder maakte PEC op vrijdag al wereldkundig zwaar gehavend af te moeten reizen naar het Abe Lenstra Stadion: een zevental spelers testte positief op het coronavirus en mocht niet in actie komen.

De openingsfase was voor de tweeduizend aanwezige toeschouwers bepaald geen lust voor het oog, daar het tot de achttiende minuut duurde voordat het eerste schot op doel genoteerd werd. Kenneth Paal beproefde zijn geluk met een schot van buiten het zestienmetergebied, maar doelman Erwin Mulder liet zich niet verrassen. Na een klein half uur spelen werd de score dan toch geopend. Pelle Clement zag zijn kans schoon om vanaf circa achttien meter uit te halen en deed dat met een succesvolle schuiver in de rechterbenedenhoek: 0-1. De beste kans voor Heerenveen ontstond op slag van rust, toen Siem de Jong de stand hoopte te nivelleren maar uit de draai op de paal schoot.

Het wegvallen van Veerman en Veerman had zichtbaar grote weerslag op het spel van Heerenveen, dat ook na de pauze zelden gevaarlijk werd. PEC hield op eenvoudige wijze stand en vond halverwege het tweede bedrijf de tweede treffer. Clement had vanaf de linkerkant van het veld een indraaiende vrije trap in huis die met het hoofd werd verlengd door Bram van Polen. Mulder stond aan de grond genageld en zag de bal in de verre hoek binnenvallen: 0-2. De thuisploeg probeerde nog een doorbraak te forceren, maar de aansluitingstreffer werd niet meer gevonden. Het was de eerste keer sinds april 2004 dat Heerenveen niet tot scoren kwam in een Eredivisie-ontmoeting met PEC.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
21
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Fc-Bami
 
1
24 april 2021 om 18:28
De nabeschouwing was precies hoe ik deze wedstrijd heb ervaren. Wil je als hveen zijnde überhaupt de play-offs halen? Mooi voor Zwolle maar wat een dramatische pot.
 
mmahsayar
 
1
24 april 2021 om 19:16
Ik denk dat het beter is voor Heerenveen om geen play-offs te halen, het spel ziet er niet uit en dat al maandenlang. Het komt echt puur door de goede seizoenstart dat Heerenveen nu niet nog lager staat op de ranglijst. Het team is veels te afhankelijk van de twee spelers en de rest is echt van een belabberd niveau, verder helpt de chaos in de leiding van de club ook niet en slaan de laatste transfers, vind ik, nergens op. Het beste is gewoon om nu het seizoen uit te spelen en niet meer voor de play-offs te gaan, wat nu überhaupt een kansloze missie lijkt te zijn. Misschien is een nieuwe trainer ook niet een slecht plan.
 
D.Pranjic
 
3
24 april 2021 om 18:57
Lachwekkend. Kongolo, floranus en van bergen de aller slechsten. Die 3 kunnen werkelijk waar helemaal niks. Weg met zulke rotzooi.
 
Duodecim
 
0
24 april 2021 om 18:58
Wat een afschuwelijke wedstrijd. Als Heerenveen fan is het soms lastig om aan te zien. Veel te weinig voetbal en strijd, vooral voor de fans die in het stadion zaten. Pec was erg slecht maar meer dan goed genoeg, want Heerenveen stelde er niets tegenover. Na de 1-0 heb ik Pec niet meer gezien, Heerenveen iets meer maar zo beperkt. Ik snap overigens ook echt niet dat Arjen van der Heide als groot talent nog steeds wordt gezien. Ja hij is jong maar heeft in geen enkele wedstrijd die hij heeft gespeeld overtuigd. Overigens denk ik dat met Joey Veerman het een andere wedstrijd was geworden aangezien er meer dan genoeg mogelijkheden waren om iets eruit te halen. Echter ook verschrikkelijk dat zonder hem een zodanig groot deel van het voetbal van Heerenveen wegvalt
 
Marcpjansen
 
3
24 april 2021 om 19:12
Het verliezen van deze wedstrijd is niet zozeer het gevolg van het missen van Veerman en Veerman. Dit is het resultaat van het hebben van Jansen als hoofdtrainer. Deze beste man is volledig incapabel en moet zo snel mogelijk het veld ruimen.
 
MrJandeGroot1
 
1
24 april 2021 om 20:23
We hebben niks te zoeken in de play offs dat is vandaag wel weer bewezen. Armoe troef maar wat vallen er dan weer een paar diep door de mand. Dit seizoen kan niet snel genoeg voorbij zijn.
 
D.Pranjic
 
0
24 april 2021 om 21:19
Het is een beetje jammer dat we dit nu al zo veel seizoenen achter elkaar moeten zeggen.
 
vastreke
 
0
26 april 2021 om 00:18
Dramatische pot van Heerenveen Eigenlijk samenvattend voor het gehele seizoen Zodra beide Veermannen aanwezig zijn en spelen is het nog best aardig wat Heerenveen laat zien Verder is het het gehele seizoen vrij pover en hadden we toch meer verwacht van Heerenveen dan tot nu toe Mochten ze de play offs nog halen mogen ze in hun handen klappen want eigenlijk verdienen ze het niet