Bicentini heeft virtueel WK-ticket in handen: 'Begint er aardig op te lijken'
Donderdag, 9 september 2021 om 17:01

Het Canada van assistent-bondscoach Remko Bicentini heeft virtueel een ticket voor het WK van 2022 in Qatar in handen. De Canadezen wonnen in de nacht van woensdag op donderdag met 3-0 van El Salvador en bezetten na de eerste zege de derde plek in de laatste ronde van de WK-kwalificatiecyclus van de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika. Mexico leed tegelijkertijd zijn eerste puntverlies na een 1-1 gelijkspel tegen Panama, terwijl de Verenigde Staten een overtuigende 1-4 zege op Honduras boekten.

Canada opende de laatste fase van de WK-kwalificatie met remises tegen Honduras (1-1) en de Verenigde Staten (1-1). In de laatste wedstrijd moest Alphonso Davies zich met een blessure voortijdig laten wisselen, waardoor hij er tegen El Salvador niet bij was. Zonder de vleugelspeler van Bayern München kende Canada een vliegende start, want in het National Soccer Stadium van Toronto stond er door doelpunten van Atiba Hutchinson en Jonathan David al na elf minuten spelen een 2-0 voorsprong op het scorebord.

"We hebben vanaf het begin van de wedstrijd volledig gedomineerd. De snelle goal Atiba Hutchinson was ook de aanleiding voor deze goede en belangrijke overwinning. Als je wilt blijven meedoen voor de bovenste drie plaatsen moet je de thuiswedstrijden winnen. De krachtsverhoudingen zijn klein en de details beslissen dit soort wedstrijden", analyseert Bicentini. Ondanks de nodige kansen voor Canada duurde het tot de 59e minuut voor Canada het duel definitief besliste. David profiteerde van defensief geklungel en bracht Tajon Buchanan in stelling: 3-0.

"Ook in de tweede helft hebben we ons aanvallende spel kunnen doorvoeren. We wisten na de 3-0 dat we dit nu niet meer uit handen konden geven. Wat een sfeer en support vanaf de tribunes, de twaalfde man van ons was ook ongelofelijk", vervolgt Bicentini. "Begin oktober moeten we weer aan de bak, dan krijgen we ook weer mooie wedstrijden tegen Mexico, Jamaica en Panama. We liggen prima op koers, het begint er aardig op te lijken."

Canada treft grote rivaal: 'Het is hetzelfde als Nederland - België'

Voetbalzone sprak eerder deze zomer uitgebreid met Remko Bicentini over de Gold Cup, de WK-kwalificatie en zijn werk bij Canada.Lees artikel

Canada moet in de rangschikking voorlopig nog Mexico (met 7 punten) en de Verenigde Staten (ook met 5 punten, maar met een beter doelsaldo) voor zich dulden, terwijl Panama evenveel punten en een minder doelsaldo heeft. Mexico kwam zonder de geschorste Edson Álvarez niet verder dan 1-1 tegen Panama, terwijl de Verenigde Staten zonder de geblesseerde Sergiño Dest met 1-4 wonnen van Honduras. Jamaica pakte zijn eerste punt door met 1-1 gelijk te spelen tegen Costa Rica. De beste drie landen in deze poule krijgen een direct WK-ticket, terwijl de nummer vier van de finalepoule via een intercontinentale play-off nog een kans heeft.

Meer nieuws
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
3
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
28
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Sonnyfloyd
 
16
9 september 2021 om 11:14
3 van de 8 plaatsen zich rechtstreeks en de 4e heeft ook nog een kans via play-off, terwijl alleen Mexico enige rol van betekenis in het mondiale voetbal speelt. Dat is toch te gek voor woorden???
 
Bobo101
 
53
9 september 2021 om 11:22
Met die beredenering kan je net zo goed een WERELD kampioenschap houden voor alleen zuid Amerika en Europa. Ook is het niet alsof Mexico de landen 1 voor 1 met 5-0 verslaat. Verder heeft de VS het laatste Concacaf kampioenschap gewonnen door Mexico te verslaan.
 
JNPSV
 
2
9 september 2021 om 15:40
Je zou ook de kwalificatie wereldwijd kunnen doen dus niet per continent. Grote kans dat het WK dan alleen uit Europese en zuid Amerikaanse landen bestaat maar dan is dat tenminste wel de top.
 
memphisdepay
 
4
9 september 2021 om 17:56
Grote kans dat PSV of misschien zelfs ajax dan ook nooit geen Champions league meer speelt met Europese competities, zeker als ze dat een jaar of 5-6 geleden hadden gedaan. Je moet het natuurlijk wel toegankelijk houden voor andere continenten anders gaat het natuurlijk helemaal nergens over. Zal daarnaast ook de ontwikkeling van het voetbal in die landen niet beter maken, dus ook de totale ontwikkeling niet.
 
rvafca
 
0
10 september 2021 om 06:42
Ik snap wat je zegt, maar er doen bij het wereldkampioenschap schaatsen toch ook geen Afrikanen mee en bij het tafeltennis doen voornamelijk Aziaten mee. Op een wereldkampioenschap horen simpelweg de besten van de wereld uit te komen, dat heeft niets met continenten te maken
 
lord
 
9
9 september 2021 om 11:23
Er klopt inderdaad helemaal niks van de verdeling
 
Troy010
 
16
9 september 2021 om 11:50
Anders grven we gewoon de top 12 landen een ticket, want de rest speelt toch een vrij kleine rol van betekenis in het mondiale voetbal...
 
Tipptopp
 
1
9 september 2021 om 12:35
@Troy010, dat is wel de gedachtegang in de CL. Waarom dan niet ook voor de landen? Maar beter nog schaffen ze het voor de CL ook af!
 
Kowalski
 
0
9 september 2021 om 20:53
Het verschil is dat de CL ieder jaar is, dus meer kansen om erbij te horen en het WK om de 4 jaar jaar.
 
Toetertje
 
24
9 september 2021 om 12:27
Dit zijn de playoffs. Concacaf heeft in totaal 35 deelnemers, de echte kleintjes zijn dus allang uitgeschakeld. 3 of 4 van de 35 die zich kwalificeren vind ik dus niet overdreven. Dat is 1 of 2 minder dan Zuid-Amerika (conmebol) die slechts 10 deelnemers hebben (natuurlijk wel van hoger niveau).
 
achmedn
 
14
9 september 2021 om 15:48
Nederland had wel penalties nodig om in de kwartfinale van WK Costa Rica te verslaan en een swalbe om mexico te verslaan in achste finale. Verder staan zowel Mexico als USA in de top 10 van de fifa ranking boven Nederland.
 
AjaxxxLove
 
0
9 september 2021 om 17:08
Die FIFA ranking is sowieso een systeem waar geen pijl op te trekken is. België en Frankrijk staan daar nog steeds op 1 en 2, Brazilië op 3 en Argentinië dan weer pas op 6.
 
Ducktaildo
 
1
9 september 2021 om 17:42
Achmedn. Ach, Costa Rica was uiteindelijk zonder penaltys ook wel over de knie gegaan, want die waren echt rijp voor de slacht. En Mexico had in de 1e helft een overtreding nodig om robben af te stoppen, waar wij uiteindelijk geen penalty voor kregen, dus wat is je punt?
 
Bobo101
 
6
9 september 2021 om 17:46
Zijn punt is dat die landen toch goed weerstand hebben geboden aan NL. Staat er denk ik vrij duidelijk.
 
Ducktaildo
 
1
9 september 2021 om 17:52
Mexico wordt toch ook gewoon aangegeven dat het een rol speelt in het mondiale voetbal? En Costa Rica vond ik vooral een ploeg die flink aan het tegenhouden was. Werd er niet heel warm van, maar kan aan mij liggen.
 
achmedn
 
2
9 september 2021 om 18:37
Mijn punt is dat al deze landen geen zwakke broeders zijn die niet op WK thuishoren. Costa Rica stond in de kwartfinale van een WK, waarbij ze nr 1 werden in poule of death en daarna ook nog achtste finale hebben overleefd. En met een beetje geluk bij penalties waren ze in de halve finale. USA staat in de de top 10 van de wereld. We kunnen discussieren of ze wel of geen geluk hebben gehad of een beetje te hoog op ranking, maar de concacaf landen doen het niet slechter op WK dan Afrika of Azië deelnemers. De playoff plek verdien je door van Azie of Afrika kandidaat te winnen, dus je bent dan sowieso beter dan kandidaat van ander continent als dat lukt.