'Bij Sporting jank ik iedere bal erin; dan verwacht men dat hier ook'
Vrijdag, 23 maart 2018 om 23:29

Bas Dost leidde vrijdagavond de aanval van het Nederlands elftal, maar speelde ongelukkig, kreeg amper kansen en ging met Oranje met 0-1 onderuit tegen Engeland. De spits van Sporting Portugal erkent na afloop voor de camera van Veronica dat hij meer kan dan hij heeft laten zien.

"Het verschil met Sporting? Bij Sporting is het heel anders. Daar train je elke dag met elkaar en jank ik iedere bal erin. Dan verwacht men dat hier ook. Er zijn ook niet heel veel voorzetten geweest, maar ik heb wel kansen gehad en die heb ik gewoon niet benut", aldus de 28-jarige Dost.

Oranje speelde voetballend niet hoogstaand, maar valt in de ogen van Dost ook weer niet veel te verwijten: "We moesten veel energie steken in het achter de bal aanlopen en dat kostte kracht. We hebben er alles aan gedaan, maar we zitten in een fase dat het niet makkelijk gaat. Het enige wat je dan kan doen, is knetterhard werken en dat hebben we gedaan. Dit kan je niemand kwalijk nemen."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
22
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
wisselspeler12
 
5
23 maart 2018 om 23:33
Gevalletje Clarence Seedorf is misschien wat ver. Maar Dost heeft het gewoon niet bij Oranje. Zelfde geldt voor meer spelers op dit moment vind ik (Strootman, Wijnaldum). Misschien heeft het dan wel te maken met het Nederlands elftal op dit moment dat spelers niet renderen met deze speelstijl, met de coaches die er zijn geweest, met elkaar? Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen.
 
KusH
 
36
23 maart 2018 om 23:46
Gevalletje? Gevalletje je spits vermoorden met spelers als Promes en Memphis. Die slingeren de bal niet voor. Dat kan je dus verwachten. Wil niet zeggen dat Dost de beste spits is. Maar wel de meest Scorende in een betere competitie dan de onze. Goals hebben we nodig. Bedien m meer en zrt m in scorings kans.Memphis staat niet bekend om zn goals dus daar moet je t qua dat niet van hebben. En Promes schijnt alleen in Rusland te kunnen voetballen en scoren. Je hebt niets aan Dost zo.
 
Timba69
 
4
24 maart 2018 om 00:25
Tja daar had Janssen ook last van maar die maakte er nog wat van.
 
Japie_Krekel
 
29
24 maart 2018 om 00:42
ik weet niet welke wedstrijden jij hebt zitten kijken maar Janssen speelde als een natte drol in Oranje altijd
 
Fiodor
 
7
24 maart 2018 om 01:26
Ach ja, het is kiezen tussen een spits die tekort komt voor de Bundesliga en een spits die tekort komt voor de PL. Van allebei word je niet gelukkig. Maar goed, als het geen top 5 competitie is, weet die Dost wel best het doel te vinden. Doe die dan maar.
 
WillemHolder
 
9
24 maart 2018 om 05:37
Ook bij Wolfsburg scoorde Dost geregeld dus waarin kwam hij te kort?
 
Timba69
 
0
24 maart 2018 om 13:15
De 17 wedstrijden waarbij hij bij 12 doelpunten direct betrokken was... 7 goals en 5 assist. Ja zijn laatste interlands waren slecht. Dost is nog op geen enkele goede interland te betrappen geweest.
 
Pieterpost
 
6
23 maart 2018 om 23:34
Ik heb Dost denk liever als Pinch hitter. Babel heeft het goed gedaan de afgelopen interlands als spits vond het sowieso raar van Koeman dat hij dat dan weer moet veranderen.
 
Medalofhonor
 
6
23 maart 2018 om 23:37
Lol Koeman heeft alles veranderd en jij vind het 'raar' dat Koeman Babel niet meer in de spits zet?
 
RUTGERRR
 
0
24 maart 2018 om 00:17
Babel heeft het inderdaad niet verkeerd gedaan, maar Dost verdient een basisplaats. Hij is de man in Portugal, maar moet goed bediend worden. Hij is net als Huntelaar een tijger in de 16, maar zijn beise geen meevoetballend types. Als Depay een keer een bruikbare bal geeft in plaats van continu naar binnen wil, krijgt Bas ook een kans. Babel heeft het niet slecht gedaan en doet het ook goed in Turkije (toch?), maar ik begrijp de keuze. Daarnaast is dit een oefeninterland.
 
Dejan
 
39
23 maart 2018 om 23:40
Hij heeft amper een bruikbare bal gehad. Hoe moet hij dan scoren? Je weet dat hij toevoer nodig heeft, heb werkelijk geen nuttige voorzet gezien. Misschien wel schrijnend te constateren dat een topclub in Portugal, die nog vaak derde wordt ook, gewoon een veel beter elftal kan neerzetten dan Oranje. Voor mij geen reden om Dost nu weer te wisselen, zo blijf je bezig. Geef hem maar eens een wedstrijd of tien de kans. Scoren kan hij wel, analyseer maar eens waar die voorzetten blijven.
 
Medalofhonor
 
4
23 maart 2018 om 23:52
Het probleem ligt dat die jongen aanvoer nodig heeft inderdaad en als hij deze niet krijgt speel je automatisch met een man minder want aan hem heb je niks als de ballen niet in de box komt. Het is makkelijker om een ander type spits erin te zetten dan je hele team leren voetballen en zeggen dat je een spits moet bereiken met voorzetten in de 16.... Het is inderdaad dramatisch en lachwekkend maar je hebt gelijk Sporting kan jaar na jaar een betere team neerzetten, een team dat weet hoe je een spits moet bedienen.
 
Japie_Krekel
 
3
24 maart 2018 om 00:45
een landenteam is ook anders als een clubteam. komen die aanvoer of creativiteit tekort kunnen ze dat inkopen. wij helaas met Oranje niet
 
memphisdepay
 
3
24 maart 2018 om 00:11
Er is ook geen een buitenspeler die het in Nederland van zijn voorzetten moet hebben behalve Narsingh maar die heeft het niveau niet. Spelers als Kluivert, Depay, Promes, el Ghazi, Lens, Babel, Bergwijn etc. hebben allemaal moeite met overzicht bewaren en zijn soms redelijk blind.
 
Buitenspelgoal
 
3
24 maart 2018 om 02:30
Nou gebied realiteit wel te zeggen dat het gemiddelde Liga NOS team op Porto, Benfica en misschien Braga na nou niet zo denderend is en waarschijnlijk minder dan een elftal dat Engeland kan opstellen. Tegen sterkere teams in de CL of EL scoort Dost ook minder makkelijk, omdat dat betere teams zijn en de toevoer dan ineens stopt.
 
Lexxy
 
17
23 maart 2018 om 23:47
Bij Sporting jankt ie elke bal erin. Ja, bij Sporting krijgt ie de ballen van Gelson Martins. Bij Oranje zijn er geen fatsoenlijke vleugelaanvallers.
 
LucasAndersen
 
3
24 maart 2018 om 08:45
Kunnen we die gelson Martins niet gewoon kopen als Nederland zijnde???
 
Keedeebee
 
0
24 maart 2018 om 00:21
Blind heeft een goede pass in de benen maar mist de snelheid, wat een must is in deze opstelling. Depay omturnen tot een offensieve wingback zoals bv Carrasco bij Belgie?
 
AFCfokke
 
5
24 maart 2018 om 02:18
Zal een leuk gesprek worden: -“ Memphis, ik weet dat je onderweg bent de beste voetballer ter wereld te worden en daar eigenlijk al bijna bent, maar tot die tijd zetten we je even LB”.
 
Keedeebee
 
0
24 maart 2018 om 13:49
wordt idd zeker een leuk gesprek, het zou depay meteen met de voeten op de grond zetten en nuttig maken voor oranje. dat in 1 klap.
 
voetbalfreak
 
0
24 maart 2018 om 00:16
Bij Sporting wordt hij ook vaker gezocht, en dan bedoel ik niet met een pass in de diepte...
 
TheOracle
 
1
24 maart 2018 om 13:09
Nou ben ik vooropgesteld geen bondscoach van Oranje (of 1 van de 17 miljoen), maar wie had nou eigenlijk wel iets verwacht van Dost tegen Engeland. Hij is eenoog der blinden in Portugal, maar zou het waarschijnlijk in de Schotse competitie het ook nog goed kunnen doen. Tegen tegenstanders van formaat redt hij het niet, simpelweg omdat er geen aanvoer komt EN hij tegen verdedigers van Italiaanse, Spaanse, Duitse, Franse en Engelse komaf (op interlandnivo) figuurlijk tekort komt. Tegn Engeland had Koeman natuurlijk lekker moeten gaan voetballen met een kleine beweeglijke spits zoals bv. Aguero, want de Engelsen hebben het houthakken uitgevonden in het voetbal. Koeman was in mijn ogen legendarisch geweest als hij met een 5-3-2 opstelling was begonnen met i.p.v. Dost een snelle beweeglijke jongen als extra aanvallende middenvelder. Of met ipv backs die wel kunnen rennen maar geen voorzet kunnen afleveren, backs zoals Willems en Janmaat die dat wel kunnen. Een Locadia of desnoods een Berghuis als een valse spits die dan ook verdedigend meer werk opknappen zodat we niet met 2 middenvelders tegen een overmacht komen te staan. De 3-2-2-3 opstelling die hij nu had verzonnen zorgde er alleen maar voor dat de twee "backs"als middenvelders moetsen voetballen, 1 centrale verdediger als back en 2 middenvelders die niet wisten wat ze precies moesten doen, want zodra de bal enigszins over meer schijven gespeeld kon worden, werd hij al verspeeld. Dost moet als eindstation aan de bal komen, voetballen kan hij niet, daarom kozen de vorige coaches ook stelselmatig voor Vincent Jansen. Dost heeft in dit Oranje niks te zoeken, pas als we weer dominant kunnen voetballen (dus tijd over houden door technisch de bal snel onder controle te hebben en snel het spel te kunnen voortzetten) heb je weer iets aan hem. Helaas bewijst onze nationale competitie dat we dar nog ver van af zijn. En als straks onze nationale top 3 allemaal met buitenlandse spitsen speelt, is er helemaal geen spits meer voor wat we allemaal nog steeds willen zien: combinaties met een voorzet vanaf de flank. Dan wordt het flipperkastvoetbal van de bovenste plank of effectief countervoetbal. Al naar gelang de instelling van de tegenstander.
 
Timba69
 
3
24 maart 2018 om 13:18
Prima onderbouwd stuk. Dost is een prima spits, maar niet voor dit Oranje. Mensen lijken het maar niet in te zien dat we nooit echt meer dominant zijn.