Bijzondere mijlpalen Kane en Eriksen bij overtuigende zege
Dinsdag, 1 januari 2019 om 20:20

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond simpel afgerekend met Cardiff City. The Spurs hadden na 26 minuten al een marge van drie doelpunten bewerkstelligd en in het verloop van de wedstrijd gaven de Londenaren de zege niet meer uit handen: 0-3. Door de overwinning heeft Tottenham nu 48 punten en stijgt het naar plek twee in de Premier League ten koste van Manchester City, dat donderdag nog in actie komt tegen koploper Liverpool.

Tottenham beleefde een bliksemstart, aangezien Kane na drie minuten al voor de 0-1 had gezorgd. De spits had daarbij echter wel de hulp nodig van Sean Morrison. De verdediger van Cardiff City raakte bij een voorzet in paniek en schoot tegen Kane aan, waardoor de bal in het net belandde. De treffer betekende een bijzonder mijlpaal voor de Engelsman, aangezien hij nu tegen elk van de 28 ploegen waar hij tegen heeft gespeeld in de Premier League, heeft gescoord. Bovendien heeft Kane op nieuwsjaarsdag nu in totaal vijf doelpunten gemaakt, meer dan wie dan ook in de geschiedenis van de Premier League.

Tien minuten later verdubbelde Christian Eriksen de voorsprong. De Deen kreeg bij een snelle aanval de bal aangespeeld van Heung-Min Son. De aanvallende middenvelder controleerde vervolgens het leer en schoot kalm binnen: 0-2. Het betekende de honderdste keer dat Eriksen betrokken was bij een Premier League-doelpunt: 45 goals en 55 assists. Son besliste halverwege de eerste helft al de wedstrijd door bij een counter knap af te werken: 0-3.

In het restant van de eerste helft en ook na de thee domineerde Tottenham, maar doelpunten bleven uit. Kane, Son en Dele Alli namen geregeld het doel van Cardiff City onder vuur, maar keeper Neil Etheridge wist de schade beperkt te houden. De club uit Wales had vrijwel niets in te brengen tegen de ploeg van manager Mauricio Pochettino, waardoor de thuisploeg met achttien punten op de zestiende plek in de Premier League blijft staan.

Meer nieuws
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
34
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
55
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
SC Spurselona
 
11
1 januari 2019 om 20:25
Tja, wat moet je erover zeggen. In elk geval de concentratie niet verloren in de tweede helft t.o.v. tegen de wolves. Voor de rest stond Cardiff zo compact en hoefden wij niet meer dat het niet een leuke wedstrijd meer was. Ik wil nog wel zeggen dat ik sisokko dit seizoen zo goed vind en ja, hij heeft nog wel z'n slordigheden, maar hij voegt zoveel toe aan dit team. Chapeau.
 
KayBult
 
10
1 januari 2019 om 20:31
Sissokko is een geweldige speler om erbij te hebben. De man is bere sterk, blijft gaan en kan zowel aanvallend als verdedigend belangrijk zijn. Goede speler in combinatie met een verfijnde speler zoals Eriksen, die weer een geweldige wedstrijd speelde. Ik ben erg benieuwd of Tottenham dit goede spel kan doorzetten in zowel de premier League als de Champions League.
 
impossible
 
8
1 januari 2019 om 20:35
Nou ze waren de tweede helft zwak hoor het is ook dat Cardiff echt slecht is maar had Tottenham 2e helft tegen een sterker team gestaan hadden ze een groot probleem. Ik weet niet of dit aan Pochettino ligt maar Tottenham wilt niet meer aanvallen als ze voorstaan dit is ook de reden waarom ze nooit iets winnen. Tegen Cardiff kom je er nog mee weg maar tegen een sterke team als Wolves niet.
 
KayBult
 
2
1 januari 2019 om 20:40
Ik moet eerlijk toegeven dat ik de tweede helft ben gaan koken met en het nog met een half oog in de gaten hield. Ze moeten inderdaad werken aan scherp blijven en het uitbouwen van de score al was het vandaag niet erg nodig. Ik denk dat het vooral iets mentaals is, Ajax had ook een tijdje moeite met het uitbouwen van de score tegen mindere tegenstanders maar dit lukt inmiddels ook een stuk beter.
 
J.Vertongen
 
15
1 januari 2019 om 20:41
@impossible Wat een onzin. Geen enkel ander team heeft meer doelpunten en punten behaald in de PL sinds Pochettino bij Tottenham is als Spurs. In plaats van de Johan Derksen te spelen kun je ook eerst even research doen voor je wat uit je duim zuigt. man man man.
 
RASDAGO
 
8
1 januari 2019 om 20:41
Je merkt gewoon dat teams zich veel inhouden omdat ze zoveel wedstrijden moeten spelen. Als de zege dan binnen is vinden ze het mooi geweest.
 
RASDAGO
 
2
1 januari 2019 om 20:42
City ook niet?
 
status_qo1
 
10
1 januari 2019 om 20:43
Staan 2e in de premier league en winnen 0-3 uit het valt wel mee met niet uitbouwen . Nu pak je er gewoon wolves bij . Is makkelijk aanvallen natuurlijk . 4 wedstrijden in 9 dagen hrt mag een keer . hallo
 
bambinoo
 
7
1 januari 2019 om 20:43
Op basis van uitwedstrijden dit seizoen in de Premier League staat Tottenham bovenaan. Ze spelen erg sterk buitenshuis, iets waar Arsenal iets van kan leren. Ook een aantal weken geleden tegen Leicester uit speelden ze de tegenstander van de mat.
 
status_qo1
 
8
1 januari 2019 om 20:47
Spelen in principe al onze wedstrijden uit met Wembley... uit supporters vinden de sfeer ook beter i uitwedstrijden omdat er veel minder toeristen zijn dan in wembley en die brengen de sfeer vaak naar beneden. Dit heb ik zelf ook ervaren
 
bambinoo
 
1
1 januari 2019 om 22:45
Des te knapper dat ze 3e staan. Ik ben benieuwd hoe ze het dan doen wanneer ze weer hun eigen thuisbasis hebben.
 
demo1999
 
8
1 januari 2019 om 21:22
Heerlijke ploeg vind ik dat Tottenham toch. Ik vind het dan ook uiterst jammer dat ze niet bestand lijken tegen de prestatiedruk die komt kijken bij het kampioensschap, of in ieder geval het meestrijden om het kampioenschap. Levy moet ten alle tijden proberen om Pochettino te behouden. Daarnaast hoop ik dat Levy bereid om Tottenham het laatste zetje te geven richting het niveau van Liverpool/city/en normaliter Chelsea en Man. United ook. Dit zou toch haalbaar moeten zijn: Lloris Trippier - Alderweireld - de Ligt - Rose Winks - Ruben Neves Eriksen - Alli Kane - Martial Dit lijkt mij echt een elftal om je vingers bij af te likken. Dan speel je eigenlijk een vorm van 4-1-2-1-2 Dan is Neves je '6' / Winks en Alli daarvoor / Eriksen op '10' . Bij wedstrijden waarin de ruimte dan klein is (cardiff) kun je die 2 middelste middenvelders ook breder opstellen en dan Winks vervangen voor Sissoko.
 
Gladjak
 
24
1 januari 2019 om 21:38
Maat, je bent niet barkie. Davinson Sanchez is echt niet aan vervanging toe en daarnaast denk ik dat het middenveld veel te aanvallend is. Anthony Martial lijkt me ook niet haalbaar.
 
J.Vertongen
 
11
1 januari 2019 om 21:42
Kijkend naar de afgelopen seizoenen heb ik lievee Son in plaats van Martial. Ik hoop ook dat Levy bereid is wat commitment te tonen aan Poch na al dat harde werk.
 
Zermatt_Person
 
0
1 januari 2019 om 23:41
Allemaal leuk een aardig dat commitment tonen, maar als je selectie goed genoeg en er niemand vertrekt, waarom zou dan gaan uitgeven? Tottenham Hotspur gaf afgelopen zomer ook niks uit, omdat er simpel gezegd niemand vertrok en alle posities dubbel bezet waren met topspelers. Dit heeft Poch zelf ook gezegd. Nou is het aanstaande zomer anders natuurlijk, omdat Dembele, Alderweireld en misschien ook Eriksen zullen vertrekken. Dan heb je waardige vervangers nodig voor die drie.
 
status_qo1
 
1
2 januari 2019 om 17:33
eriksen en alderweireld een nieuw contract laten tekenen is voor mij prioriteit nummer 1 . dit zou een signaal zijn van levy dat poch gesteund word . dit hoop ik van harte inderdaad . echte spurs fans weten hoe het was zonder poch -_-" was minder fijn ... 10 jaar geleden vandaag stonden we gewoon laatst
 
Zermatt_Person
 
1
1 januari 2019 om 23:37
Ruben Neves gaat minimaal 90 a 100 miljoen euro kosten. Dit gaat Spurs nooit betalen. Daarnaast heeft de Spurs al Harry Winks met een zelfde type speler speler in de selectie. Ik zou als Spurs zijnde alleen vervangers halen voor de spelers die vertrekken. Hierbij doel ik op De Ligt als vervanger voor Alderweireld. Ndombele als vervanger van Mousa Dembele, hoewel een vervanger voor Mousa Dembele misschien niet eens noodzakelijk is, aangezien Sissoko het heel goed doet.
 
MISTERAFCA
 
2
2 januari 2019 om 01:06
Als hij geen 90 tot 100mio voor Neves uit gaat geven, waarom denk je dan dat hij voor de Ligt dat wel gaat doen? Voor wat voor bedrag gaat de Ligt volgens jou naar de Spurs dan?
 
Zermatt_Person
 
0
2 januari 2019 om 12:19
60 miljoen euro maximaal
 
DRL80
 
0
1 januari 2019 om 22:01
Zou mooi zijn wanneer de stand zo blijft met Liverpool en Tottenham op 1 en 2. Dat het (nog grotere) geld er niet met de prijzen en de eer vandoor gaat. Dat een ware identiteit en gedachtengang gestoeld op voetbal overwinnen, dat zou mooi zijn.