BILD: Ajax scout Bundesliga-sensatie met onduidelijke contractsituatie
Vrijdag, 13 december 2019 om 11:51

Ajax kijkt in de Bundesliga naar eventuele versterkingen voor de aanvalslinie. BILD meldt vrijdag namelijk dat scouts van de Amsterdamse club zaterdag op de tribune zitten bij het uitduel van 1. FC Union Berlin met SC Paderborn, met speciale aandacht voor Sebastian Andersson. De 28-jarige aanvaller is dit seizoen een van de revelaties in het Duitse voetbal.

De promovendus uit Berlijn staat na veertien wedstrijden op een verdienstelijke tiende plaats in de Bundesliga, een prestatie die velen voorafgaand aan het seizoen niet hadden voorspeld. Andersson, die dertien maal een basisplaats had in competitieverband, heeft een belangrijk aandeel in het succes van de hoofdstedelingen. De Scandinavische spits staat op acht doelpunten en deelt met Marco Reus de vierde plaats in het topscorersklassement. Alleen Robert Lewandowski (zestien), Timo Werner (vijftien) en Rouwen Hennings (tien) scoorden nog vaker dan Andersson.

Ajax is niet de enige club met belangstelling voor Anderssson, want BILD brengt de topschutter van Union Berlin ook in verband met Villarreal, Celtic, Brighton & Hove Albion en verschillende clubs uit de Bundesliga. Alle deze clubs sturen naar verluidt ook scouts naar het uitduel met Paderborn van zaterdag. Trainer Urs Fischer blijft rustig onder de interesse in zijn aanvaller. "Ik ken geen angst, want hij speelt momenteel nog gewoon bij ons. Ik hoop dat hij in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop trefzeker is. Dat is het enige dat telt voor mij. Daarnaast zijn we goed voorbereid."

Er is evenwel onduidelijkheid ontstaan rondom het contract van Andersson in Berlijn. De trefzekere aanvaller leek een contract tot medio 2020 te hebben bij Union Berlin, maar de club neemt volgens BILD een ander standpunt in en wil sowieso een transfersom zien, omdat zij er zeker van zijn dat zijn verbintenis langer doorloopt. Andersson, die eerder in Duitsland voor 1. FC Kaiserslautern speelde, draagt sinds 2018 het shirt van die Eisemen.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
ElPhenomeno
 
14
13 december 2019 om 11:58
Uitstekende spits maar past totaal niet bij Akax of hij moet de opvolger van Hunter worden. Ik snap niet waarom Ajax niet voor Dahoud gaat. In mijn optiek de ontbrekende schakel. En dan maakt hij zelfs nog een stap omhoog??
 
stravven
 
26
13 december 2019 om 12:03
Ik weet niet wat Dahoud verdient bij Bvb. En inderdaad, wekelijks spelen bij Ajax is een stap omhoog van op de tribune zitten bij Bvb. Ik denk dat die jongen spijt heeft dat hij niet bij BMG gebleven is.
 
Doordebenen
 
3
13 december 2019 om 12:15
Kun je mij vertellen wat voor spits het is en waarom hij niet past bij Ajax? Ik volg niets anders dan Ajax dus ben wel benieuwd..blijkbaar ken jij hem goed
 
Formus
 
4
13 december 2019 om 12:51
Heb hem zelf een paar keer zien spelen (2x maar), maar leek in mijn optiek niet echt een Ajax spits. Niet supertechnisch. Misschien inderdaad een opvolger voor Huntelaar. Een Plan B spits.
 
ElPhenomeno
 
5
13 december 2019 om 12:53
Een type Huntelaar is het.
 
Bossie
 
2
13 december 2019 om 13:07
Een type Hunterlaar van zijn eerste periode bij Ajax, dat ging toch vrij goed ? De Hunter doet en deed het toch vrij goed voor een spits die volgens jou niet bij Ajax past ....?
 
ElPhenomeno
 
8
13 december 2019 om 13:11
Ajax speelt toch altijd met een valse voetballende spits, dus vandaar. Huntelaar doet het nog steeds goed als stormram of tegen kleine clubs in de competitie, maar in de CL hebben ze blijkbaar behoefte aan een meer voetballende spits.
 
Miccoli
 
4
13 december 2019 om 13:13
Er zit alleen wel een verschil tussen de eerste periode van Huntelaar bij Ajax en zijn tweede periode. Tijdens de eerste periode hanteerde Ajax niet dezelfde speelstijl als nu. De huidige spits van Ajax moet meer dan allee afmaken. Hij moet kunnen meevoetballen, ballen vasthouden, passen, afmaken, etc. Het moet gewoon een complete speler zijn. Huntelaar is prima voor de laatste 20 minuten of als stormram, maar het is duidelijk zichtbaar dat de geoliede machine van Ajax stroever loopt met Huntelaar in de spits. Daarom ben ik niet een groot fan van deze transfer als dus blijkt dat Andersson een type Huntelaar is. Daarnaast is het ook al een aardige oude spits met dus weinig kans op een leuke doorverkoopwaarde. Dan zie ik liever een extra spits die meer in het rijtje valt van meevoetballende spits.
 
Bossie
 
1
13 december 2019 om 15:47
Ajax heeft in het verleden met verschillende spitsen gespeeld, meevoetballend of afmakers. Tadic is er ook maar neergezet uit nood geboren. Het waren eerst Dolberg en Hunterlaar.als je weer een meevoetballende spits haalt , dan valt er weinig te varieren. En juist aan die variatie ontbreekt het nu . Als je een goede spits haalt , kan ook Tadic op een andere plaats worden ingezet. En laten we eerlijk zijn Hunterlaar is lang niet meer zo explosie als toen hij 28 was , de jaren gaan ook mee tellen .
 
wazza
 
5
13 december 2019 om 12:21
Een stap omhoog van Borussia Dortmund naar Ajax? Verder is het een prima speler maar die maakt minuten genoeg bij de BVB en ik zie hem dan ook niet snel verkassen (tenzij het naar z'n oude club Gladbach is)
 
Formus
 
0
13 december 2019 om 12:48
Wazza, hij speelt niet heel veel hoor, want zag afgelopen weekend een interview met hem na de wedstrijd tegen Dusseldorf en dat was niet een speler die tevreden is met de minuten die die maakt en dan druk ik het zachtjes uit. Had in mijn herinnering 3 basisplaatsen gehad en nog geen volledige wedstrijd gespeeld. Verder zeg ik niet dat het een stap omhoog is hoor
 
ElPhenomeno
 
17
13 december 2019 om 12:53
Reactie was sarcastisch bedoeld voor alle Ajacieden die Dortmund een stap omlaag vonden merkwaardig genoeg.
 
binny
 
2
13 december 2019 om 14:49
Dahoud naast Martinez zou heeerlijk zijn!
 
siepie
 
4
13 december 2019 om 12:16
Ik heb hem eerlijk gezegd nooit zien spelen, maar met zijn 1,90 neem ik aan dat hij dan als een soort pinchhitter gebruikt zou worden? Tegen Valencia werd iig duidelijk dat een echt kopsterke spits op dat soort moment idd ontbreekt.
 
AcKaka
 
4
13 december 2019 om 12:20
Ken de speler niet echt dus wie weet heb ik ongelijk, maar juist een spits is geen noodzaak. Traore krijgt eigenlijk al te weinig kansen, je hebt huntelaar nog en tadic natuurlijk. Liever dan een buitenspeler met diepgang of een voetballende cvm. Rechtsback ben ik ook nog niet van overtuigd aangezien mazraoui soms kwetsbaar is, maar wel dubbel bezet.
 
Arno_P
 
3
13 december 2019 om 12:28
Ajax kan beter gaan voor Weghorst als nieuwe spits. Die gozer brengt zoveel energie in de wedstrijd waar Red Bull jaloers op kan zijn en pakt altijd zijn goals mee. Deze Andersson is ook alweer 28 jaar oud en heeft na pak 'm beet 3 jaar Ajax weinig restwaarde. Als vervanger voor Huntelaar zou het kunnen maar die jongen heeft denk ik wel iets meer ambitie dan bankzitter te zijn ten faveure van een talentvolle tiener a la Dolberg.hoe dan ook Overmars mag wederom aan de bak.
 
superfarmers
 
2
13 december 2019 om 12:43
Restwaarde zegt niet zoveel. Niet elke speler hoeft een restwaarde te hebben. Als zo'n speler ervoor zorgt dat je kampioen wordt, of wedstrijden wint in een CL verdiend hij zichzelf wel terug.ik vraag me wel af of Westhof de ideale speler is. Je ziet ook dat als Huntelaar speelt ajax in 1 keer anders gaat spelen (lange ballen ipv combinaties) en dit brengt niet altijd het gewenste effect.
 
andyking
 
2
13 december 2019 om 12:30
Bild, Telegraaf.... Kom op VZ! Misschien kunnen jullie ook eens berichten kopiƫren van serieuzere media? Of zijn jullie alleen maar op zoek naar sensatie, dus muisklikken...? Een beetje betrouwbaarheid zou toch ook wel fijn zijn.
 
sebasjuh
 
2
13 december 2019 om 12:36
Dan zou ik toch echt zeggen koop dan een echte nummer 1 spits en geef daar veel geld aan uit. Zal wel voor Tadic dan niet goed uitpakken want aan de linkerkant komt Tadic ook niet meer uit de verf en op 10 is Ziyech echt velen malen beter. Ik zou als ik Ajax was echt geld gaan spenderen en voor Boadu en Ihatarren gaan. Ihatarren kan dan mooi op 10 spelen en Ziyech op rechtsbuiten blijven en Boadu in de spits. Heb je meteen de garantie dat je niveau volgend jaar hoog blijft. Dan heb je ook meteen in de breedte wat mogelijkheden.
 
ajax1812
 
7
13 december 2019 om 12:40
Dat gaat dus echt niet gebeuren. Boadu zou misschien nog kunnen voor 25/30 miljoen, maar Ihattaren gaat niet gebeuren.
 
Miccoli
 
1
13 december 2019 om 13:18
Natuurlijk kan dat wel. Als Ajax gek genoeg is om een groot bedrag neer te leggen bij Psv, dan gaan die echt niet weigeren. Ik zie het zelf ook niet gebeuren hoor, maar de kans is er altijd. Stel je voor PSV blijft kwakkelen de komende maanden. Denk je dan niet dat er spelers zullen zijn die hun heil wel ergens anders willen gaan zoeken?
 
ajax1812
 
2
13 december 2019 om 13:25
Ik denk dat Ihattaren dan gewoon naar een buitenlands club gaat, want ajax gaat echt geen 40 of 50 miljoen neerleggen.
 
Miccoli
 
0
13 december 2019 om 13:37
Dat zie ik ook niet gebeuren, nee. Maar mijn punt is dan ook niet of Ajax dat bedrag wel of niet gaat neerleggen, maar als Ajax wel dat bedrag neerlegt, dan zal PSV hoogstwaarschijnlijk gewoon akkoord gaan.
 
doejezo
 
2
13 december 2019 om 14:04
Eerst maar eens afwachten of Ihatarren niet de volgende aissati is. Boadu is een aardige spits. Maar kijk wat er bij Lille in de spits rondloopt, dat is toch van een heel ander niveau. Liever dat Ajax zulke atleten probeert binnen te halen!
 
ajax1812
 
3
13 december 2019 om 14:07
Kunnen alleen niet afmaken die jongens bij Lille.
 
uthmitta
 
1
13 december 2019 om 12:53
Dit moet een bericht van zijn eigen zaakwaarnemer zijn die Ajax gebruikt om de aandacht te krijgen van de subtoppers
 
LawPl
 
1
13 december 2019 om 14:23
Niet nodig deze spits. Wacht gewoon maar tot de zomerstop en leg dan Boadu vast. Geweldige spits die misschien zelfs nog wat beter is dan Malen. Nou dan heb je gewoon garantie op veel goals.