BILD: Hertha BSC denkt aan 'complete vleugelverdediger' uit Eredivisie
Maandag, 8 juni 2020 om 07:49

Deyovaisio Zeefuik is in beeld om de defensie van Hertha BSC te versterken, zo schrijft BILD maandag. De Duitse krant verzekert dat de Bundesliga-club en het management van de 22-jarige verdediger van FC Groningen al enige tijd contact hebben. Zeefuik werd in een eerder stadium al met clubs als FC Augsburg, Southampton en Stade Reims in verband gebracht, maar volgens de maandageditie van BILD zou nu Hertha de beste papieren hebben.

Volgens BILD is de kans groot dat Zeefuik de eerste versterking van Hertha voor komend seizoen wordt. De toekomst van de 33-jarige rechtsback Peter Pekarik is ongewis, terwijl de kans klein is dat huurling Marius Wolf definitief van Borussia Dortmund wordt overgenomen. De optie tot koop bedraagt twintig miljoen euro. Het is ook maar de vraag of Bruno Labbadia het in Lukas Klünter ziet zitten.

Dick van Burik maakte de overstap van FC Utrecht naar Hertha BSC in 1997, toen Zeefuik nog niet eens geboren was. Hij groeide uit tot een clublegende. "Zeefuik heeft de complete jeugdopleiding van Ajax genoten, hij is perfect opgeleid", vertelt de Nederlander maandag. "Hij is fysiek sterk en atletisch. Hij is verder snel en sterk aan de bak. Het is een complete vleugelverdediger", beaamt de oud-verdediger.

Hans Nijland over de parels van Groningen: 'Van Dijk had dat minder dan Robben'

Zeefuik ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij FC Groningen, waardoor Hertha een transfersom op tafel moet leggen. De verdediger liet in gesprek met Dagblad van het Noorden al weten dat hij graag de stap naar het buitenland maakt. "Ik lees ook dat de crisis veel gevolgen zal hebben voor de transfermarkt en dat er geen geld meer is om spelers te kopen. Maar vooralsnog merkt mijn zaakwaarnemer dat er volop interesse is. (...)."

"Nu wil ik verder en dan moet ik naar het buitenland. Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League. Zie het niet als arrogantie, hoor. Ik vind dat ik nog van alles moet leren en vooral humble moet blijven. Maar dat verder leren wil ik in de omgeving van een aansprekende club doen." Hertha pakte elf punten uit de zes duels na de coronastop en is momenteel op een negende plaats in de Bundesliga terug te vinden.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Davy de Pauw
 
13
8 juni 2020 om 08:23
Dat zou een mooie en begrijpelijke stap zijn. Mooie club, mooie stad en goed voor zijn ontwikkeling.
 
PaulR_1982
 
3
8 juni 2020 om 08:36
Zeker een mooie club en stad. Hoop voor hem dan wel dat het nu iets rustiger wordt met trainerswisselingen in Berlijn.
 
lord
 
3
8 juni 2020 om 08:39
1 jarig contract nog. Zeefuik zijn transfer gunnen en het geld pakken. Volgens mij gaat wel de helft naar Ajax, maar elke euro is er 1 op dit moment.
 
Gerrit Beel
 
1
8 juni 2020 om 09:04
Nee dat niet meer. Bij de verkoop van Sierhuis is afgesproken dat Groningen al het verkoopgeld van Zeefuik zelf mag houden!
 
Groninger020
 
3
8 juni 2020 om 10:24
Nee, wat is veranderd is bij de transfer van Sierhuis is dat de terugkoopclausule van Ajax is geschrapt. Ze hadden hem terug kunnen kopen voor 8ton. In plaats daarvan delen Ajax en FC Groningen nu de transferopbrengsten (minus het bedrag van 3ton dat Groningen aanvankelijk voor hem betaalde).
 
R10A
 
3
8 juni 2020 om 08:46
Geweldig voor Zeefuik, mocht dit doorgang vinden. Hertha is een prachtige club met een imposant stadion. Daarnaast zijn er sinds kort nieuwe geldschieters bij Hertha, wat de kans op EL of zelfs CL binnen afzienbare tijd best aannemelijk maken. Ook voor FC Groningen is het aantrekkelijk Zeefuik nu te verkopen.
 
HugoDings
 
1
8 juni 2020 om 08:49
Mooie stap voor hem. Denk wel dat hij veel speelminuten kan maken daar. Heeft zich goed ontwikkeld bij Groningen, denk dat hij zich in Berlijn dan verder kan ontwikkelen. Kan hij zich ontwikkelen tot international.
 
moion
 
0
8 juni 2020 om 09:08
Speeltijd is alles bepalend voor deze stap. Zal goed moeten doorspreken wat zijn kansen zijn voor hij de stap maakt naar deze hyper ambitieuze club. Je loopt altijd het risico dat ze naast hem nog een rechtsback kopen voor veel geld en dat ze hem gewoon voor de bij kopen omdat zijn leeftijd en prijs (1-jarig contract) ideaal zijn.
 
FcGrun050
 
1
8 juni 2020 om 10:32
Ik ben wel benieuwd nu wie op rechtsback gaat spelen. Want ik dacht dat ze Sopacua lieten doorstromen, maar hebben ze het contract mee ontbonden en Haddad is de enige rechtsback die in de onder-19 speelt. Dus tja, Absalem kan op rechts, maar daar ben ik gewoon geen fan van. En lijkt me sterk dat die van 6 wedstrijden Almere City opeens veel sterker terugkom.
 
PSVNEC
 
3
8 juni 2020 om 11:59
Ik hoop dat PSV gewoon voor hem gaat als Dumfries weg gaat. Begrijp me niet verkeerd ik hoop dat Denzel blijft. Maar als hij dan gaat dan hoop ik dat hij komt. Goede back, die verdedigend z n mannetje staat en aanvallend ook wat kan toevoegen.
 
FcGrun050
 
0
8 juni 2020 om 15:09
Aanvallend voegt hij vrij weinig toe. Als je echt aanvallend een back nog wilt hebben die betere cijfers legt dat Zeefuik, 2 assists, dan zou ik Passlack (nog 1 jaar contract bij Dortmund), Klaiber, Pachonik, Svensson of Bijl.