Binnenlandse transfer voor Schalke 04-recordaankoop van 22,5 miljoen euro
Vrijdag, 28 juni 2019 om 15:39

De wegen van Breel Embolo en Schalke 04 scheiden per direct. De aanvaller ruilt de club uit Gelsenkirchen na drie jaar, 48 Bundesliga-duels en 10 doelpunten in voor een vierjarige overeenkomst met Borussia Mönchengladbach, zo maken de clubs vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend. Over de transfersom zijn geen mededelingen gedaan, maar Zwitserse media verzekeren dat het om circa elf miljoen euro gaat.

Schalke had zich in de zomer van 2016 veel meer voorgesteld van de samenwerking van de aanvaller, die voor een bedrag van minimaal 22,5 miljoen euro overkwam van FC Basel en zelf ook ongetwijfeld andere verwachtingen had van zijn eerste jaren in Gelsenkirchen. Twee (zware) blessures liepen als een rode draad door zijn verblijf bij die Königsblauen en zorgden ervoor dat hij nimmer zijn talent goed kon etaleren.

Technisch directeur Max Eberl benadrukt dat de 22-jarige Embolo de afgelopen jaren 'grote pech' heeft gehad op het gebied van blessureleed. "We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons een nieuwe start kan maken en ons veel plezier kan gaan bezorgen. Hij is een snelle, sterke en doelgevaarlijke aanvaller die goed bij ons team past", benadrukt de sportbestuurder.

Schalke kondigde Embolo drie jaar geleden aan als 'een van de grootste talenten van Europa, een aanvaller waar veel topclub interesse in hadden'. Een voetblessure is de reden dat Embolo, goed voor 32 A-interlands, niet met Zwitserland aan de Nations League kon meedoen en hij pas waarschijnlijk eind juli bij de groepstraining van zijn nieuwe club kan aansluiten.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
8
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
46
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
ArsenalFanehv
 
5
28 juni 2019 om 15:52
Was echt een toptalent deze jongen maar sinds hij naar Schalke is gegaan heb ik er maar heel weinig van gehoord, beetje jammer.
 
BVRCV
 
6
28 juni 2019 om 15:58
Raakte heel vroeg redelijk ernstig geblesseerd, heeft het daarna nooit meer echt op kunnen pakken inderdaad.
 
vangaal123
 
2
28 juni 2019 om 15:54
Echt heel jammer, begon goed bij schalke alleen raakte helaas geblesseerd. Gun het deze jongen echt om zijn oude vorm terug te vinden en alsnog de top te halen!
 
ElPhenomeno
 
23
28 juni 2019 om 15:55
Na matige jaren in de Bundesliga is het transferbeleid eindelijk weer flink verbeterd. Embolo was bij Schalke een flop maar ik verwacht dat die bij een aanvallend Gladbach gewoon tot leven gaat komen samen met Plea voorin. Voor de rest hebben ze met Rose een trainer aangesteld die het bij Salzburg vrij goed heeft gedaan en ook die rechtsback wordt meegenomen. Ze zijn voor de rest nog bezig met Thuram (de zoon van), Sarr van Stade Rennes en nog zon andere Franse jongen. Dus die kunnen volgend jaar een gooi doen naar Champions League voetbal. Schalke zelf heeft in mijn optiek ook een uitstekende trainer aangesteld in naam van David Wagner. Ramann van Dusseldorf en Kazak van Stuttgart schijnen te komen (onder meer Bayern en Milan afgetroefd). En bovendien wordt er een grote schoonmaak in de ploegen gehouden. Vertrek van spelers als Bentaleb en Konopylanka lijkt dan ook een kwestie van tijd. Verder vind ik dat Wolfsburg een goeie trainer heeft aangesteld, die vorig jaar kampioen werd in Oostenrijk. Bovendien met Schlager van Salzburg, Mbabu van Basel en Victor van Linz ook 3 toppers gehaald die klaar waren voor een betere competitie. Van Frankfurt verwacht ik ook nog vuurwerk op de transfermarkt. De transfer van Sow , komt van Young Boys is afgerond. Verder lijkt Rode of Kohr nog te gaan komen. In de aanval die jongen van Rode Ster erbij als opvolger van Jovic. Kostic is definitief gekomen en Trapp zal ongetwijfeld ook gaan komen. Ook Leipzig is nog geen sterkhouders kwijt en hebben met Wolf een interssanter speler gekocht. Zijn nog bezig met Nkunku van Psg. Leverkusen heeft Diaby, Demirbay erbij en zeer waarschijnlijk nog Odegaard of die jongen van Zagreb. Alleen Brandt is vetrokken. Ook Dortmund is sterker geworden. Tot dusver is Bayern als enige club zwakker geworden. Het zal mooi zijn als we volgend jaa wederom een spannende competitie krijgen met Bayern, Dortmund als titelkandidaten en Leipzig als grootste outsider. Voor de plekken daarachter heb je met Leverkusen, Gladbach, Frankfurt, Schalke en Wolfsburg aardig wat ploegen. Van Hoffenheim verwacht ik minder, al hoop ik het niet voor Schreuder. Verder ben ik benieuwd wat Werder Bremen nog in petto heeft.
 
BMGDM
 
1
28 juni 2019 om 16:00
Geld voor Sarr (20+) (ogc Nice trouwens) en Thuram (15 hoor ik) beiden zou mij verbazen, maar wellicht wel kunnen. Bij elkaar ga je dan wel richting de 55 miljoen, is denk ik voor Eberl wat te optimistisch als er niet nog iemand weggaat. Inzake Embolo overigens een topdeal; 11 miljoen vast, miljoen per contractjaar dat hij meer dan 25 potten speelt naar het schijnt. Ben het verder ook eens met je analyse; wordt mooi ingekocht in de Buli, deels ook omdat jonge talenten kiezen voor speeltijd in Duitsland i.p.v. de kans op vergetelheid in de PL. Wordt een mooi seizoen weer hopelijk in de (sub)top!
 
ElPhenomeno
 
5
28 juni 2019 om 16:29
En ook nog Claude-Maurice van Lorient staat hoog op het lijstje. Het bedrag voor Thossard wouden ze niet betalen waardoor die uiteindelijk na Brighton ging. Hazard is voor 25 miljoen verkocht dacht ik. Drmic is weggegaan dat scheelt weer qua salaris. Eigenlijk zal er nog 1 a 2 overbodige spelers weggedaan moeten worden (bijv een Herrmann of Raffael) en dan investeren in Thuram, Sarr en Claude-Maurice. Dan kun je echt een leuk team opstellen.
 
BMGDM
 
2
28 juni 2019 om 16:54
Denk dat Claude-Maurice haalbaarder is, zelf ook expliciet aangegeven naar BMG te willen. Herrmann gaat nergens heen, heeft gelukkig bijgetekend, jongen van de club en altijd dienstbaar geweest. Verder speelt Rose in een 442 met diamant op het middenveld, maar dank voor je visie. Ik ben vooral benieuwd wie er achter de spitsen komt. Rafael/stindl/neuheus moet iemand van weg, maar dat lijkt gezien hun status onmogelijk. Persoonlijk kies is dan voor Neuheus op die plek. Verder gok ik dat Lang nog zal vertrekken, die is door Lainer overbodig geworden en door Beyer voorbijgestreeft. Wat mij betreft mag ook Strobl wel op zoek naar een nieuwe club, echt zwaar onder de ondergrens zien zakken afgelopen seizoen. Ben gigantisch benieuwd naar Rose's voetbal. Wanneer een paar jongens als Zakaria, Neuheus en Elvedi nog wat stappen zouden zetten komt er echt een mooi team te staan inderdaad. Ik zou in mijn opstelling Lainer wat dieper op de flank laten spelen, Sarr wat meer laten zakken.
 
Thiago036
 
0
28 juni 2019 om 15:58
Schalke heeft Embolo niet op de juiste manier kunnen utiliseren, hij fungeerde daar als een soort rechtsmidden en tegelijk een centrale aanvaller. Hij is geen van beide, dit is een echte spits. Hoop dat Mönchengladbach hem weer op de lopende band kunnen zetten.
 
Webo
 
0
28 juni 2019 om 16:12
Cristian Heidel heeft hem als zijn eerste Schalke-transfer en tegelijkertijd recordaankoop gehaald, in mijn ogen meer in de zin van 'kijk mij direct eens meedoen met de grote clubs om veel geld uit te geven voor een jong talent dat nog niet veel bewezen heeft'. Natuurlijk heeft hij veel blessurepech gehad. Twee zware blessures en hij was steeds maar weer in opbouwtraining en heeft daardoor relatief weinig wedstrijden kunnen spelen. Ik snap wel dat Embolo nu zegt dat hij toe is aan een nieuwe omgeving, in de hoop dat het daar beter gaat. Toch ben ik nooit overtuigd geweest van Embolo. Het is me nog steeds niet duidelijk op welke positie hij als beste tot zijn recht komt. Als rechtsbuiten komt hij tekort en voor een centrumspits mist hij absoluut scorend vermogen. Als hangende spits deed hij het nog wel aardig; veel meters afleggen en tegenstanders opjagen. Niet ieder team speelt echter in zo'n systeem. Voetbaltechnisch vond ik hem ook altijd wat tekort komen. Hij is meer een aanvaller voor op de counter.
 
ArsenalHeart
 
0
28 juni 2019 om 17:33
Elf miljoen? Dit soort buitenkansjes moeten de Eredivisie topclubs voor gaan. Ik had Embolo graag gezien als vervanger voor De Jong bij PSV. Zonde..
 
Sirius
 
0
28 juni 2019 om 20:42
Embolo heeft nauwelijks iets laten zien in Duitsland en buiten Ajax hebben Nederlandse (top)clubs het geld niet op de rug groeien. Dan kun je beter voor een `groei-briljantje` gaan dan voor een speler in verval. Ik vind Bruma en Promes betere aankopen. Overigens moet zo'n speler ook maar net naar de Nederlandse top willen.
 
Sirius
 
1
28 juni 2019 om 20:39
Deze jongen heeft het nooit echt laten zien bij Schalke. Natuurlijk heeft hij een langdurige blessure gehad, maar ook daarna vond ik hem niet zozeer beter dan de andere aanvallers van Schalke en dat zijn nou niet bepaald briljante spelers. Dit is voor beide partijen denk ik wel een goede oplossing.