Bizar: man van 12 goals in LaLiga dit seizoen speelde 2 jaar met scherf in voet
Zaterdag, 25 mei 2024 om 09:42

Iñaki Williams heeft twee jaar lang met een glasscherf in zijn voet gespeeld, zo onthulde zijn manager Ernesto Valverde op de persconferentie voorafgaand aan de seizoensafsluiter tegen Rayo Vallecano. De 29-jarige aanvaller van Athletic Bilbao kon er achteraf gelukkig om lachen, maar het had veel erger kunnen aflopen.

"Twee jaar geleden heeft Iñaki een ongeluk gehad, waarbij een glas brak en hij daarin stapte", begint Valverde op de persconferentie. "Hij heeft daar een diepe wond aan overgehouden aan de onderkant van zijn voet."

"Maar een paar maanden geleden begon hij ineens last te krijgen van het litteken." Als gevolg daarvan liet Williams, na de gewonnen bekerfinale tegen Real Mallorca, een MRI-scan maken van zijn voet. Daaruit bleek dat er al die tijd een glasscherf van 2 centimeter vastzat in de voet van Williams.

"Ze hebben eerder, toen ze de wond hebben gehecht, het glas laten zitten. Het is geen kleine scherf, want het is 2 centimeter lang. De dokter vertelde dat het al richting de botten en zelfs de pezen ging", zo verklaarde Valverde.

"Uiteindelijk hebben we erom kunnen lachen", vervolgt de manager. "We konden het verhaal bijna niet geloven."

Williams deelde een foto van de scherf op zijn Instagram Stories. Daarbij plaatst hij een emoji dat hij opgelucht is dat de ingreep gelukt is en het geen grotere gevolgen heeft gehad voor zijn gezondheid.

Of de scherf directe invloed heeft gehad op de prestaties van Williams is lastig te zeggen. Dit seizoen kwam hij in 34 competitieduels tot 12 doelpunten en 3 assists. Mede door die bijdrage eindigt Athletic Club hoe dan ook op de vijfde plaats, waardoor het volgend seizoen de Europa League ingaat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
15
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
21
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
13
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
142
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Batranos
 
2
25 mei 2024 om 09:47
Niet te geloven.
 
ACmilan73
 
12
25 mei 2024 om 09:51
Je zou toch denken dat je dat merkt. En vooral opmerkelijk dat er in eerste instantie geen mri scan wordt gemaakt bij een voetbal prof als zijn voet gehecht moet worden....
 
snowy
 
10
25 mei 2024 om 10:07
Hoeft niet eens een scan gemaakt te worden een foto is genoeg om een stuk glas te vinden. Sowieso slecht dat de dokter niet heeft gecontroleerd op glas resten.
 
ElRompelineas
 
6
25 mei 2024 om 10:33
Reken maar dat die dat wel heeft gedaan, maar dat zo'n stuk gewoon toevallig enorm diep is gegaan en de huid eromheen zich helemaal vast heeft gezogen. Om nou bij elke patient de wond zover mogelijk open te trekken om te kijken of er diep nog wat in zit, is ook niet echt verstandig voor die paar keren dat het wel zo gaat.
 
ElRompelineas
 
5
25 mei 2024 om 10:31
Laten we niet gaan overdrijven hoor. Overal direct een mri scan bij maken slaat echt nergens op. Daarnaast, betaal jij het? Oja, en waarom is de voet van een voetballer belangrijker dan de voet van een bouwvakker? Dit gebeurt simpelweg heel af en toe. Dan kun je de buitenkant enorm goed bekijken, en alle splinters glas verwijderen, terwijl er diep in de wond al een stukje zit. Omdat de huid zich eromheen zuigt, ziet een dokter daar niks van. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om een wond, geen botbreuk. Nogal wiedes dat een mri-scan of foto dan geen standaard protocol is.
 
ACmilan73
 
2
25 mei 2024 om 11:12
Lijkt me nogal logisch toch? Met de medische staf die ze daarvoor hebben. Je betaalt die jongen wel miljoenen en is ook nog eens je topscorer. Denk dat een mri scan er wel vanaf kan hoor. Is nou niet dat ze het budget van een amateurclub hebben ofzo. Daarnaast zeg ik ook niet dat zijn voet zoveel belangrijker is dan die van een bouwvakker, maar lijkt me dat Bilbao dat toch wel zo ziet wijsneus.
 
ACmilan73
 
2
25 mei 2024 om 11:14
Zou nogal lullig zijn als die scherf uiteindelijk bij zijn botten of z'n pezen terecht was gekomen en hij een doorlopend contract heeft. Betaal jij dat contract dan nog even een paar jaar door???
 
xerstar1
 
2
25 mei 2024 om 11:19
Vanuit welk perspectief bekijk je het? Zakelijk vanuit het perspectief van de club, zou ik bij de minste twijfel zeker wel 500 euro investeren in een scan voor een speler met een marktwaarde rond de 25 miljoen euro. Vanuit Inaki, waar zijn voeten zijn brood zijn. Zou ik zeker wel die 500 euro investeren voor een scan, voor de miljoenen die ik verdien met mijn voeten. Vanuit maatschappelijk perspectief, maakt het niet uit wat je beroep is. Het lijkt me duidelijk dat dat niet het grootste belang hier is. Zware fout van zowel de artsen als de club. Overigens in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hebben topsporters zo goed als altijd fysieke klachten. Een spuitje of een pilletje iedere dag om de pijn te onderdrukken is normaler dan je zou denken.
 
ElRompelineas
 
0
25 mei 2024 om 14:15
@acmilan73 als je eventjes wilt vertellen hoe groot de kans is dat een glasscherf/doorn of wat dan ook zover naar binnen dringt, dat een dokter het tijdens het hechten niet ziet? Dat gebeurd echt heeeel zelden, en ja ik heb aan jullie reacties te zien wat meer kennis van de medische wereld. Geeft ook niet, maar om nou te doen alsof jullie slimmer zijn dan deze artsen komt vrij dom en kortzichtig over. Leuk en stoer om dan met termen als wijsneus te gaan smijten, maar als je zelf geen idee hebt hoeveel een arts al ziet bij een hechting en reiniging etc. van de wond, en hoe onwaarschijnlijk het is dat een stuk glas er helemaal in zit, dan probeer je zelf duidelijk de wijsneus uit te hangen. Kleine tip: denk niet al te gauw dat je het beter weet dan een stel artsen, en probeer vooral niet zelf de wijsneus uit te hangen zonder enige kennis om vervolgens anderen voor wijsneus uit te maken die niet zo houden van achteraf makkelijk lullen. En ja Acmilan73, dat zou nogal lullig geweest zijn. Het zou ook nogal lullig zijn als die vandaag van de trap valt. Misschien moet Bilbao uit voorzorg maar alle trappen weghalen waar die in zn leven komt? @xerstar1 bij de minste twijfel zeker ja, maar als een arts tijdens het hechten niks ziet is er geen reden om eraan te twijfelen. Het kan dan nog steeds, zoals we nu achteraf zien, maar die arts is echt niet blind en als je bij dat soort hele kleine kansen al een foto gaat maken, mogen voetballers elke dag wel een complete mri-scan ondergaan.
 
Deem.
 
3
25 mei 2024 om 12:52
Die was wel heel erg bezig met dat record aan opeenvolgende wedstrijden in de basis. ??
 
Mearte
 
0
25 mei 2024 om 18:43
'Man van glas' krijgt bij deze een nieuwe betekenis binnen het voetbal?
 
Wastum
 
0
26 mei 2024 om 08:13
En dan ook nog eens bij iemand die daar totaal het tegenovergestelde van is.