Bizarre handsbal tegen Galatasaray leidt tot storm op social media
Dinsdag, 24 november 2020 om 14:54

Mugdat Çelik speelde maandagavond namens Kayserispor tegen Galatasaray niet bepaald de meest gelukkige wedstrijd van zijn carrière. De dertigjarige spits veroorzaakte tijdens het weerzien met de club waar hij in het seizoen 2018/19 speelde een strafschop en werd na ruim een uur spelen van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Çelik baarde echter het meeste opzien met een bizarre handsbal en de beelden daarvan hebben tot een ware storm op social media geleid.

De door Genclerbirligi opgeleide Çelik kwam in de zomer van 2019 via Nazilli Belediyespor, Balikesirspor en Akhisarspor bij Galatasaray terecht. De spits verzorgde namens de Turkse topclub vier doelpunten en een assist in achttien officiële wedstrijden, alvorens hij na een jaar alweer naar Gaziantep FK vertrok. Çelik kwam afgelopen zomer bij Kayserispor terecht en kreeg van trainer Samet Aybaba een basisplaats tijdens het weerzien met Galatasaray, terwijl hij in de vier wedstrijden hiervoor op de reservebank begon.

Çelik kreeg in de eerste helft een gele kaart voor een uiterst opvallende handsbal. Na ruim een uur spelen werd zijn dramatische optreden gecompleteerd, toen hij een overtreding beging op Martin Linnes binnen het strafschopgebied. Na inmenging van de VAR gaf scheidsrechter Turgut Doman een strafschop en een tweede gele kaart voor Çelik, waardoor hij het veld moest verlaten. Na afloop van het duel, dat door een rake strafschop van Mbaye Diagne en een treffer van Gustavo Campanharo namens Kayserispor in 1-1 eindigde, gingen met name de beelden van de opvallende handsbal van Çelik rond op social media, ook buiten Turkije.

Er werd Çelik bijvoorbeeld verweten dat hij zijn oude club opzettelijk zou hebben geholpen, dus dat er sprake was van matchfixing. Hij zag zich zelfs genoodzaakt om zijn Twitter-account na afloop van het duel in de Türk Telekom Arena op slot te zetten. "Mijn loyaliteit ligt altijd bij de club waar ik nu speel. Een wedstrijd van je eigen team verkopen, is hetzelfde als je vrouw verkopen", reageerde Çelik na afloop in gesprek met Beyaz TV. Ook voor de opvallende handsbal had hij een verklaring.

"Ik pakte die bal, omdat ik daar viel en het erop leek dat Linnes kon doorlopen richting onze keeper (Silviu Lung junior, red.). Ze praten over me, vanwege het incident met Jailson", wijst Çelik op een gebeurtenis tijdens de derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe in november 2018, waarin hij het als wisselspeler aan de stok kreeg met Jailson. "Ik kan met een zuiver geweten gaan slapen. We hebben hier een punt gepakt en daar ben ik het meest blij mee."

Trainer Aybaba nam het na afloop op voor Çelik. "Voetballers kunnen dit soort dingen nu eenmaal doen in een wedstrijd. Mugdat is een speler van wie we heel veel verwachten. Hij kan fouten maken en wij proberen dat te herstellen. We zullen alles doen om een speler voor ons te winnen en hem niet te verliezen", sprak de trainer van Kayserispor. Zijn ploeg kon het punt op bezoek bij nummer drie Galatasaray goed gebruiken, want Kayserispor bevindt zich momenteel in de staart van de Süper Lig. Na acht wedstrijden bezet de ploeg van Aybaba met zeven punten de achttiende plaats in de Turkse competitie, een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
32
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
5
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Batigolaco
 
31
24 november 2020 om 15:01
Het was een schandalige aktie van mugdat. Ging werkelijk nergens over. Zijn aktie bij zijn penalty exact het zelfde. Totaal overbodige overtreding op een speler die geen gevaar meer kon verrichten. Pakt de rode kaart, laat zijn elftal in de steek, zorgt voor een penalty waaruit gescoord wordt. Dat allemaal uit clubliefde. Akhisar speelde ook een keer tegen galatasaray. Waarin hij alleen op de keeper kon afgaan maar geen volle sprint nam. Leek even rustig een hoek te kiezen waar hij wou schieten. Maar natuurlijk was de verdediger er al. Dan hebben we nog de handsbal van marcao. In de 16. De var heeft hem gemist. Kan gebeuren, ze waren waarschijnlijk een aantal efes aan het bestellen.Ik vraag aan een willekeurige Galatasaray supporter de gebeurtenissen te verplaatsen in een wedstrijd van Fener. Wat zouden de reacties dan zijn. Het zou zeker over omkoping en dergelijke gaan. Dan nog de arbitrale dwalingen bij handsbal marcao. Dat Fener zo genaamd kampioen wordt gemaakt ondanks alles. Maar helaas, deze situaties worden waarschijnlijk allemaal verdedigd. En zal ik weer een provocateur zijn. Terwijl ik alleen maar feiten aankaart.Matchfixing in zijn puurste vorm !
 
Shevchenko_7
 
18
24 november 2020 om 16:06
Je hebt helemaal gelijk, dit is zwaar matchfixing, Fener word voor de 9de keer op rij geen kampioen van Turkije door dit soort taferelen, ik heb het te doen met jullie.
 
Batigolaco
 
12
24 november 2020 om 16:29
Fener wordt geen kampioen omdat ze na het seizoen van 2011 willens en wetens zijn kapot gemaakt. Op fantasie gebaseerde matchfixing praktijken beschuldigd en vele voetballers vertrokken. We hadden de beste selectie van turkije in dat jaar. Kopstukken van de basis elftal zoals Niang, Lugano, Andre santos en nog enkele zijn vertrokken. Fenerbahce heeft hierdoor een enorme financiële klap gekregen. Geen inkomsten CL, Sponsors en uitzendrechten die gepaard gaan met CL voetbal allemaal misgelopen.2 weken geleden is toenmalig voorzitter Aziz Yildirim vrij gesproken van alle praktijken. Dat is de reden waarom Fener al zo lang geen kampioen is. Zeer zeker niet omdat Galatasaray of andere clubs in turkije zo goed zijn.Kijken hoe je hierop gaat reageren, of zoals gewoonlijk niet reageerd en met de staart tussen de benen weg rent.Daarbij ben ik me bewust van het feit dat je de aandacht wilt verleggen. Je begint weer over Fener om hier zo min mogelijk over Mugdat en de arbitrale dwalingen van gister wilt hebben. Fatih Terim 2.0. Altijd maar ergens anders naar kijken of de fout ergens anders zoeken. Jullie leren goed van jullie `imparator`
 
lazusagi67
 
0
26 november 2020 om 05:08
Hahahaha batigolaco je fantasie slaat weer op hol. Jullie zijn echt van die supporters als het in jullie voordeel is dan is alles prima maar als het in jullie nadeel is gaan jullie huilie huilie doen. Als die mugdat celik een ex fener speler was geweest had je het er met geen woord over gerept sterker nog dan had je het goed gepraat. Kort samengevat alles moet in het voordeel van jou cluppie
 
28ugur28
 
8
24 november 2020 om 16:23
Zoals jullie ex-keepers die het geweldig tegen jullie doen Over welke handsbal van Marco heb je het? Ik heb er maar éã©n gezien, daar had hij zijn armen achter zijn rug. (graag die handsbal via pb delen als je het hebt) Penalty was ook overbodig, je moet alerter zijn als je achter een speler aanrent. Als je goed kijkt, kijkt hij voor zich uit en niet naar de bal/voeten van de tegenstander. Je bent een tikje van een penalty verwijderd, zoals hier het geval was.
 
Batigolaco
 
7
24 november 2020 om 16:37
Kijk naar de samenvatting via bein sports app. Vanaf minuut 1.50 komt de handsbal van marcao. Een voorzet raakt de hand van marcao en veranderd van richting.
 
28ugur28
 
2
24 november 2020 om 17:01
Yes, die actie bedoelde ik, maar ik vind het geen penalty waardige situatie.
 
lazusagi67
 
0
26 november 2020 om 13:43
Penalty van perroti is ook matchfixing
 
JamesHelleowGez
 
26
24 november 2020 om 15:06
Gala moet zich schamen... tegen 10 man nog met hulp van een oud speler alsnog 1-1 spelen en dan je trainer die zeurt dat er maar 5 minuten extra tijd is gegeven ondanks dat er 10 wissels zijn gedaan. Je hebt zoveel kansen gehad en niet goed benut dan heb je ook geen recht om te zeggen dat er weinig extra tijd is gegeven want als je voor stond had Fatih Terim dit allemaal niet gezegd.
 
Batigolaco
 
18
24 november 2020 om 15:29
Je hebt het goed in de gaten. Terim is daar heer en meester in. Het ligt nooit aan Galatasaray zelf. Altijd ligt het ergens anders aan. Maar nooit aan Galatasaray. Over blessure tijd zit het zo. Terim wil in principe zeggen, je moet net zoveel blessure tijd geven tot er een goal valt aan de kant van Galatasaray.
 
JamesHelleowGez
 
2
24 november 2020 om 19:22
Weet niet of het is gebeurd maar Fatih Terim moest wel eind van de wedstrijd even een schouderklopje aan Mugdat geven voor zn hulp wat niet heeft geholpen. Ben benieuwd wat er eind deze week gaat gebeurennen wat tie te zeggen heeft. Stelletje amateurs..
 
McMulenga
 
20
24 november 2020 om 15:33
Haha wow! Is dit matchfixing of gewoon een TIA ofzo? Hoe dan ook zit het niet helemaal lekker in zijn bovenkamer.
 
ZortaX
 
13
24 november 2020 om 15:37
"ik pakte die bal, omdat ik daar viel", rare manier van vallen heeft die. Waarschijnlijk gelooft hij het zelf nog ook.
 
illi68
 
11
24 november 2020 om 16:21
Laatst kaartte ik dit onderwerp al aan, maar toen werd ik afgeblaft door de Gala fans. Benieuwd wat nu hun verhaal is...
 
bruno22alves
 
9
24 november 2020 om 17:00
Mugdat dat je nog durft om zo stoer te praten en al helemaal om Fener hierbij te betrekken. Iedereen heeft het gezien duidelijker kon niet. Dit heeft niks met Gala te maken hoor, Cipe had gewoon hele goede reddingen enz. Mugdat is gewoon een gekke gast die denkt dat die aan het buitenspelen is ofso. Ook toen die met Akhisar een op een ging tegen Gala en opeens stopte met rennen daar kennen we hem ook nog van
 
lazusagi67
 
0
26 november 2020 om 13:16
Natuurlijk moet hij fener erbij betrekken. Juist de fener aanhang beschuldigd hem van matchfixing en hij reageert daarop door te zeggen dat het door ruzie komt in de derby tegen fener. Nou volgens mij zegt hij hier niks ongewoon
 
Mobesiktas
 
9
24 november 2020 om 17:15
Mugdat dacht dat hij nog bij de selectie van Galatasaray hoorde. Kayserispor moet hem per direct wegsturen want wat hij gister heeft gedaan kan letterijk niet. Wanneer GS punten laat liggen is het altijd aan het bestuur, scheidsrechters of TFF. Fatih Terim klaagt over extra tijd haha, ik kan me een derby herinneren denk nu 2 jaar terug. De spelers van GS waren alleen maar aan het liggen maar de scheids gaf 2 minuten, toen hoorde we Fatih Terim niet klagen. Het gaat om de 2-2 Besiktas derby. Fatih Terim moet ff in de spiegel kijken en na denken over wat hij fout doet.