Bizot, Cillessen of Zoet: wie krijgt de voorkeur onder de lat bij Oranje?
Vrijdag, 23 maart 2018 om 11:13

Onder bondscoach Ronald Koeman is een nieuwe periode aangebroken voor het Nederlands elftal. De nieuwe keuzeheer wil een frisse wind laten waaien door Zeist en daar horen veranderingen bij die voor sommigen niet goed uitpakken, zoals was te zien bij het selectiebeleid. Het is de vraag hoe zijn opstelling er tegen Engeland uit gaat zien, te beginnen met zijn keuze voor de keeper. Kiest hij voor Jasper Cillessen, Jeroen Zoet of voor nieuwkomer Marco Bizot?

Bert van Marwijk en Louis van Gaal waren als bondscoaches van het Nederlands elftal van mening dat een speler vrijwel altijd moet spelen wanneer hij in aanmerking wil komen voor een basisplaats in Oranje. Donderdag gaf Koeman op de persconferentie aan daar geen rekening mee te houden. Hij kijkt naar kwaliteit en dat lijkt in het voordeel van Cillessen, die onder Dick Advocaat ook al de voorkeur kreeg boven Zoet. "Zoet doet het goed bij PSV, Cillessen in de wedstrijden die hij speelt bij Barcelona ook", merkte Koeman donderdagmiddag op. "Als ik niet voor hem kies, is dat niet omdat hij te weinig heeft gespeeld. Want dan had ik hem ook niet geselecteerd."

Jasper Cillessen

Voor het tweede seizoen is Cillessen tweede keeper bij Barcelona achter Marc-André ter Stegen. In LaLiga kwam de 28-jarige keeper dit seizoen nog geen minuut in actie. In de Champions League speelde hij negentig minuten tegen Sporting Lissabon (2-0) en in dat duel maakte hij veel indruk, mede door een knappe redding oog in oog met Bas Dost. Cillessen moet het dit seizoen hebben van de wedstrijden in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi waarin Ter Stegen rust krijgt. In de acht bekerduels kreeg hij slechts een doelpunt tegen. Eerder deze maand groeide Cillessen nog uit tot de held van Barcelona door in de Supercopa de Catalunya zijn ploeg door de strafschoppenserie te slepen tegen Espanyol. Het is de vraag of het schamele aantal speelminuten genoeg is voor een basisplaats tegen Engeland.

Jeroen Zoet

Zoet is al jarenlang de stabiele factor tussen de palen bij PSV, de koploper van de Eredivisie. De 27-jarige sluitpost van de Eindhovenaren hoopte afgelopen zomer op een transfer. Zover kwam het niet, want de geïnteresseerde clubs konden of wilden niet aan de gehanteerde vraapgrijs van PSV voldoen. Zoet beschikt over veel kwaliteit, maar de reden dat hij niet al jaren de eerste keeper van Oranje is heeft er misschien mee te maken dat hij zich niet wekelijks kan onderscheiden op het hoogste niveau in Europa. "Ik sta open voor een volgende stap. Toen ik mijn contract verlengde in 2015, hebben we besproken dat we in de zomer van 2017 verder zouden kijken. Maar tot dusver is er nog niets gebeurd", zei Zoet bijna een jaar geleden. Onder Danny Blind, Guus Hiddink en Advocaat was Zoet nooit zeker van een vaste basisplaats. Komt daar onder Koeman verandering in?

Marco Bizot

"Hij kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen", omschreef directeur voetbalzaken Max Huiberts Bizot toen de sluitpost afgelopen zomer transfervrij werd overgenomen van Racing Genk. Onder trainer John van den Brom speelde Bizot zich moeiteloos in de basis bij AZ en in Alkmaar presteert hij naar behoren. Het is de eerste keer dat de keeper is opgeroepen voor Oranje en de kans is klein dat hij zal debuteren tegen Engeland of Portugal.

Meer nieuws
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
0
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
14
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
50
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Buitenspelgoal
 
38
23 maart 2018 om 00:46
Ik vind Cillessen kwalitatief de beste van de drie, hoewel Zoet een goed seizoen draait en er tegen aan zit. Dat Cillessen niet heel veel speelt - tja, het moet vooral om kwaliteit gaan en Cillessen zou zeker meekunnen bij Europese subtoppers (daarboven valt over te discussiã«ren). Bij Zoet ben ik vooral benieuwd hoe hij het buiten Nederland kan doen. Uit de CL destijds weten we dat hij best wat in zich heeft, en ik vind hem momenteel ook klaar voor een stap hogerop. Bizot, tja, die komt simpelweg niet in de buurt. Beetje net als Padt. Er moet een derde keeper zijn, maar minuten maken gaat hij waarschijnlijk niet. Ik denk dat Koeman voor Cillessen gaat.
 
metaalverf
 
8
23 maart 2018 om 04:20
Persoonlijk vind ik Padt niet onderdoen voor Zoet. Beide super goede lijnkeepers, Zoet iets beter bij corners, Padt beter in meevoetballen.
 
Doncusto
 
79
23 maart 2018 om 00:55
Ten alle tijden Cillessen! Kwalitatief gewoon de beste van deze 3 keepers .. denk dat er weinig ruimte is qua discussie ook op kwalitatief gebied .. enige puntje zal altijd de ‘speeltijd’ blijven maar dat zou je kunnen wegstrepen tegenover trainingen van de crème de la crème waarin hij tegenover messi Suarez Coutinho en consorten staat te knallen i.p.v. Bergwijn, de Jong en van Ginkel .. verder laat Jasper altijd zien dat hij er meteen ‘staat’ in bekerwedstrijden voor Barca!
 
atleticofc
 
22
23 maart 2018 om 06:27
Deels mee eens, maar die trainingen op top niveau met topspelers. Keepers trainen zeer regelmatig afzonderlijk van de groep en dan krijgen ze dus ballen van mede keepers en keeperstrainers op zich af. En wat als hij de ene na de andere bal van Messi en Suarez uit het net moet halen? Wordt je daar een betere keeper van? Je kunt Cillissen dus eigenlijk echt maar een paar keer per jaar beoordelen. Tijdens die schamele minuten die hij speelt. Hij heeft zelf gekozen voor een rol op het tweede plan. Dan moet je daar ook in oranje maar genoegen mee nemen. En wij ook. Ik vind dat spelers altijd horen te spelen willen ze in aanmerking komen voor oranje. Alleen al omdat ze anders niet te beoordelen zijn.
 
hemen-lowek
 
48
23 maart 2018 om 01:00
Cillessen is beter dan de andere 2, ookal speelt ie niet regelmatig moet ie vaste doelman van oranje zijn
 
Fairplay81
 
14
23 maart 2018 om 01:43
Ben blij dat de meeste toch met me eens zijn! K ben barca fan en kijk echt altijd, bekerwedstrijden niet normaal die cilessen hoor, is echt goed bezig, speelt heel goed, en laten we eerlijk zijn er is toch geen betere keeper dan cilessen in nl
 
Scouserper
 
15
23 maart 2018 om 01:09
Idd,rest is eredivisiekeeper en halen geen internationaal niveau. Ben Stekelenburg en Vorm beetje kwijt...krijgt een NL keeper wel wat speeltijd in het buitenland? Maar ook zonder spelritme steekt Cillessen er gewoon boven uit!
 
Buitenspelgoal
 
2
23 maart 2018 om 01:18
Speelt er niet een Nederlandse keeper bij apoel nicosia of iets in die richting? Voor de rest kan ik mij er niet een voor de geest halen die in een bekende competitie in de basis speelt. Ik hoop eigenlijk dat Cillessen gewoon vertrekt, want van Ter Stegen win je het toch niet en bij een subtopper zou hij niet misstaan (Ik zie een club als Dortmund nog wel voor hem komen, dat niveau kan hij wel aan). Als Zoet dan nog zijn transfer gaat maken hebben we er hopelijk weer twee.
 
Rudeboy65
 
38
23 maart 2018 om 01:24
Zoet is zonder twijfel de beste van de drie. Het zou goed zijn hem onder de lat te zetten. Omdat PSV het meteen in her begin al verknoeide in de EL heeft Zoet te weinig internationaal kunnen spelen. Zoet heeft zeker in de CL een goede naam opgebouwd en ook in de ED heeft hij punten gepakt voor Psv.
 
Rockyde Keijzer
 
29
23 maart 2018 om 07:45
Dus omdat zoet te weinig europa heeft gespeeld moet hij nu interlands gaan spelen? Logisch wel deze verklaring. On: cillesen is natuurlijk de beste keeper van de 3.
 
Rudeboy65
 
3
23 maart 2018 om 12:52
Ik zeg dat dat goed voor hem zou zijn. Wordt hij nog beter van. On: Zoet is natuurlijk de beste van de 3.
 
JK-Ajax
 
21
23 maart 2018 om 08:10
Vind het nogal stellig zoals je het zegt, ook een dramatische onderbouwing. Het spreekt voor Zoet dat hij altijd speelt en daardoor ritme heeft, echter toont Cillesen aan ook zonder ritme wereldpartijen te keepen bij Barca. Barcelona - Psv , LaLiga - Eredivisie. Daarnaast heeft Zoet ook niet zijn kansen gepakt toen hij het kreeg. Ik zie daarom niet waarom je dan de vaste keeper zou inruilen voor Zoet.
 
Rudeboy65
 
2
23 maart 2018 om 12:57
Over onderbouwing gesproken.... Hoe heeft Zoet zijn kans niet gepakt dan? Heeft hij echte fouten gemaakt dan? Toen Cillessen na Zoet weer eens werd opgesteld dook hij schitterend over een makkelijk balletje heen. Het is sowieso best een rare discussie. Cillessen speelt niet of nauwelijks. Punt. Alleen dat argument moet toch voldoende zijn? Ik vermoed dat vooral veel Ajax fans hem vanwege zijn verleden daar in Oranje willen zien. Niet verboden, wel weinig doordacht. Bovendien pakt Zoet punten voor Psv, Cillessen niet. Je gaat toch niet beweren dat een keeper beter wordt als hij geen wedstrijdritme heeft? Maar goed, ik denk dat we hier nooit uitkomen. Iedereen heeft zijn voorkeuren en uitleg.
 
JK-Ajax
 
1
23 maart 2018 om 14:25
Waarom moet dat dan voldoende volgens jou zijn? Een argument daarvoor zou wedstrijdritme zijn. Maar als hij laat zien dat het geen invloed heeft op zijn keeperskwaliteiten dan is het echt simplistisch van je om te zeggen, punt.
 
MAZ1
 
1
23 maart 2018 om 18:13
Ik denk dat wedstrijdritme voor een keeper niet belangrijk is. Training wel. Een goede keeper speelt normaal gesproken bij een goed team en heeft dus weinig te doen. Maar dat ene moment moet hij er wel staan. Ik denk dat dat het lastigste voor een keeper is. Scherp blijven terwijl je niets te doen hebt. Zo bezien doet cillessen dat niet alleen in een wedstrijd maar ook in een seizoen.
 
FenerAjax
 
14
23 maart 2018 om 08:18
Dat zeg je alleen maar omdat je psv supporter bent.
 
Rudeboy65
 
5
23 maart 2018 om 13:03
Natuurlijk heeft je clubvoorkeur invloed op wat je denkt. Dat geldt voor bijna iedereen wel denk ik. Maar even serieus..... Cillessen keept op een paar bekerwedstrijden en 1 Europese wedstrijd na nooit. Punt. Je gaat toch niet beweren dat een keeper beter wordt als hij geen wedstrijdritme heeft?
 
FenerAjax
 
1
23 maart 2018 om 14:05
De keeper die in vorm is hoort te spelen. Als Cillessen in de basis start is hij niet te passeren en Zoet is dit seizoen een middelmatige keeper.
 
Sanderr
 
4
23 maart 2018 om 08:33
Zoet heeft al geen vertrouwen meer in zijn eigen kunnen als Cocu zijn 2e keeper opstelt in de beker, nee bedankt zo'n keeper hoef ik niet in het nationale elftal. Vond hem overigens ook matig keepen in de paar interlands die hij speelde. Ik neem aan dat Koeman 'gewoon' voor Jasper kiest, die heeft in de CL even veel ervaring als Zoet trouwens hoor, en al veel meer punten gepakt in Oranje ook.
 
DeSteek77
 
8
23 maart 2018 om 09:42
Heb je er wel verstand van aangezien je doet overkomen alsof Zoet er torenhoog (zoals van der Sar destijds) bovenuit steekt? Althans, van der Sar was destijds ook zonder twijfel de beste doelman van Oranje? Ik heb meer aan de mening van een buitenstaander (geen PSV- of Ajax-fans). Die is niet gekleurd. Je ziet een groot deel van de PSV-fans Zoet noemen en vrijwel alle Ajax-fans Cillessen. Dan lijkt me de mening van een "buitenstaander" waardevoller.
 
Rudeboy65
 
2
23 maart 2018 om 13:11
Verstand is overdreven, ik ben geen topkeeper geweest, maar ik vermoed dat dat voor heel veel mensen op dit forum geldt. Denk je ook niet? Maar we kunnen toch niet beweren dat een keeper beter wordt als hij geen wedstrijdritme heeft? Zoet speelt elke week en nog goed ook. Hij haalt/beschermt punten voor Psv. Cillessen is een prima keeper, maar zit op de bank.
 
FR12Jules
 
6
23 maart 2018 om 11:04
Ik snap dat iedereen zijn voorkeur heeft betreffende diegene die onder de lat moet staan. Maar ik vind je onderbouwing wel karig waarom Zoet moet keepen. Je gaat Zoet toch niet onder de lat zetten omdat het zo zielig is dat hij geen Europese duels speelt met Psv? Dan zou je ook Bizot onder de lat kunnen zeggen, toch? Zoet heeft een goede naam opgebouwd in de CL, maar vergeet niet dat dit al een tijdje terug is. In hoeverre is dat nog representatief voor zijn huidige vorm? Ik vind Zoet een erg goede keeper en ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Maar toch zou ik de voorkeur geven aan Cillessen, die staat namelijk dagelijks op het veld met een team wat de potentiele winnaar is van de Cl.
 
Rudeboy65
 
2
23 maart 2018 om 13:08
Hahaha, nee joh, heeft niks met zielig te maken. Ik bedoel er mee dat hij uitstekend keept dit seizoen en gewoon punten haalt voor Psv. Maar daarnaast heeft hij niet de kans gekregen om zich internationaal te laten zien. Het zou gewoon goed voor hem zijn om weer internationaal te kunnen spelen. Wordt hij nog beter van. En vwb Cillessen: we kunnen er toch niet vanuit gaan dat een keeper er beter van wordt als hij niet speelt en dus geen wedstrijdritme heeft?
 
Fairplay81
 
13
23 maart 2018 om 01:41
Ondanks dat cilessen, alleen beker keept bij barca is ie toch echt de beste, doet t geweldig, zoals ze bij barca zeggen, we hebben 2 1e keepers
 
Buitenspelgoal
 
1
23 maart 2018 om 02:06
Zijn ze daar daadwerkelijk zo tevreden over hem? Zou mooi zijn.
 
metaalverf
 
5
23 maart 2018 om 04:23
Ze zijn iig nog niet op zoek naar een ander.
 
SavedByTheBell
 
0
23 maart 2018 om 11:18
Nee, ze hebben ook een tijdlang Hiphop Pinto als tweede keeper gehad, dus niet op zoek zijn naar een ander is geen graadmeter voor een goede tweede keeper. Hij mag opdraven bij bekerpotjes en dat is prima voor Barcelona. Wanneer het er om draait (competitie en Champions League) keept Ter Stegen en dat is logisch want dat is wereldtop en op dit moment hebben wij geen keepers van wereldtop.
 
Origami
 
1
23 maart 2018 om 13:01
Ondanks z'n beperkte speelminuten is het duidelijk dat Cillessen toch nog een betere keeper is geworden.
 
Fairplay81
 
0
25 maart 2018 om 16:51
Echt waar ze zijn superblij met hem, en als je de bekerwedstrijden volgt kan je zien waarom
 
Japie_Krekel
 
15
23 maart 2018 om 05:46
ze hebben 2 eerste keepers waarvan er 1 alles speelt en de andere alleen mag opdraven in bekerwedstrijden
 
Japie_Krekel
 
1
23 maart 2018 om 05:45
Zoet of Cilissen maakt mij niet uit, ik vind die wel een beetje gelijkwaardig maar Bizot laten spelen zou van de zotte zijn. dat vind ik echt een matige keeper
 
VerstandBal
 
2
23 maart 2018 om 07:58
Cillessen! Speelt misschien niet altijd, maar traint wel wekelijks met de allerbeste spelers en vooral spitsen. En als hij speelt maakt hij een solide indruk. Zoet en Bizot vind ik met alle respect net iets meer dan een gemiddelde huis, tuin en keuken keeper. Beiden goed, maar missen toch een bepaalde zelfverzekerheid.
 
Mexicanooo
 
1
23 maart 2018 om 09:56
Zoet! Keept dit seizoen prima in de Eredivisie en lijkt het niveau van zijn topseizoen 2 jaar geleden (die wedstrijden tegen Atletico) aan te tikken. Zoet heeft PSV vaak in de laatste minuten gered, zoals tegen Pec. Voor mij zijn dat beslissende momenten in ieder geval. Cillessen doet het in de bekerwedstrijden fantastisch, maar die keept te weinig om zijn huidige vorm te beoordelen. Als die regelmatig zou spelen gok ik erop dat Cillessen verder is.
 
FR12Jules
 
0
23 maart 2018 om 11:01
Het is natuurlijk ontzettend lastig te vergelijken, maar ik weet niet in hoeverre wedstrijdritme een valide meetpunt is. Zoet keept in de Eredivisie en Cillessen traint dagelijks met Suarez en Messi. Dan is de vraag wie er beter is, een keeper die 90 minuten maakt in de Eredivisie, of een keeper die dagelijks met twee aanvallers die tot de beste van de wereld behoren. Zelf zou ik voor Cillessen kiezen, ik denk dat hij gewoon verder is als Zoet.
 
mv010
 
2
23 maart 2018 om 10:47
Ik zou Zoet belonen voor een prima seizoen. Cillessen is een prima keeper maar moet meer aanspelen toekomen zoals dat ook geld voor de overige spelers. Zou niet weten waarom je voor de keeper een uitzondering moet maken. Daar naast zegt de training ook niets omdat ze meestal apart trainen.en ja hij keepte een prima beker wedstrijd, maar zo heeft Zoet meerdere wedstrijden gekeept dit seizoen.
 
 
0
23 maart 2018 om 12:17
Cillissen is op zich de beste, maar hij speelt nooit en wedstrijdritme lijkt me voor een keeper best belangrijk. Toch zou ik gewoon voor hem kiezen, de andere twee vind ik gewoon niet goed genoeg.