Bizot wil met recordpoging en Van der Sar voorbij: 'Mooi om er tussen te staan'
Woensdag, 27 november 2019 om 09:48

Marco Bizot is dit seizoen de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie. De sluitpost van AZ hoefde deze jaargang nog maar acht keer te vissen, terwijl hij in 2019 al negentien keer zijn doel schoon hield. Bizot is trots op zijn statistieken, waarmee hij op een lijstje staat vlak achter oud-doelman Edwin van der Sar. De AZ-keeper is blij met zijn goede prestaties, maar benadrukt de belangrijke rol die de rest van het team speelt bij zijn succes.

De achterhoede van AZ slaagt er onder Arne Slot in om tegenstander ver van het doel te houden. "Daarom wil ik benadrukken dat dit ook echt een teamprestatie is", reageert Bizot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We spelen aanvallend maar het staat gewoon goed bij ons en we zitten in een flow. Dit is het best ingespeelde team waar ik in heb gespeeld. Terwijl ik toch met de beste verdediger ter wereld voor me heb gespeeld, haha. Maar Virgil van Dijk was bij FC Groningen natuurlijk nog erg jong. Net als ik."

Heinz Stuy hield in 1971 liefst 24 keer zijn doel schoon. Bizot staat dit jaar op negentien clean sheets, vlak achter Heurelho Gomes (20 in 2005), Edwin van der Sar (20 in 1997), Jan van Beveren (20 in 1977), Eddy Pieters Graafland (20 in 1968), Ed de Goeij (21 in 1991), Piet Schrijvers (22 in 1971) en lijstaanvoerder Stuy. "Mooie naam van vroeger. En kijk: Van der Sar. Grote sterren. Mooi om er tussen te staan", aldus Bizot, die een goede kans maakt om op de derde plaats te komen. "Maar zelf kijk ik daar niet zo naar, hoor. Pas aan het eind van het seizoen of als de recordpoging voorbij is, dan zal ik terugkijken. En het is ook weer niet zo belangrijk. Liever win ik een wedstrijd."

Dit seizoen stond hij in de Europa League tegenover Manchetser United-keeper David De Gea, een van zijn idolen. "Dat was heel mooi", aldus Bizot. "Ik kijk veel naar topkeepers. Neuer, Ter Stegen, Bürki. Bürki? Ja dat vind ik mooi, een keeper uit zo'n relatief klein voetballand uit Zwitserland die zo goed is. Die leggen toch vaak een lange weg af. Net als Navas van Paris Saint-Germain. Thuis tegen FK Partizan wil ik morgen in de Europa League weer de nul houden. Want dan overwinteren we."

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
2
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
23
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
azchelsea
 
19
27 november 2019 om 10:17
Geweldige keeper die zich echt heeft ontpopt tot een publiekslieveling. Toen hij bij AZ kwam vond ik hem maar een grabbelaar, maar hij heeft het tegendeel wel bewezen. Ongelooflijk goede reflexen en meevoetballend ook erg belangrijk. Dat viel bijvoorbeeld afgelopen weekend tegen Utrecht ook op. Utrecht zette onwijs hoog druk en met Bizot heb je een keeper die essentieel is om eronder uit te voetballen. En al 19 keer de 0 in dit jaar, dat is echt bizar knap bij een club als AZ.
 
Ruud_AZ
 
0
27 november 2019 om 12:01
Idd, na verschillende keepers te hebben gehad (die niet altijd een succes waren) is dit ook wel eens fijn.maar toch hou ik me hart altijd vast als ze die bal achterin aan het tikken zijn. Tot nu toe gaat het telkens goed, maar af en toe wat sneller de langere bal zou wel een raadzamer zijn.
 
FcGrun050
 
1
27 november 2019 om 13:09
Was bij Groningen een uitstekende keeper. Had ook verwacht dat hij zich ging doorontwikkelen toen ze hem hadden verkocht aan Genk, maar daar werd hij heel inconsistent en was daar wat concurrentie met Koteles en Jackers. Dus toen stagneerde zijn ontwikkeling en goed dat hij alsnog bij een mooie club als AZ is beland en toch belangrijk is geworden en misschien wel nu op zijn top zit van zijn potentie. Ook een enorm nuchtere en vrolijke jongen is het ook.
 
Just1nvd
 
12
27 november 2019 om 10:46
Als Ajax-supporter vraag ik me af: is hij een potentiële opvolger voor Onana? De statistieken liegen er niet om en ik vind het wel mooi als we meer Nederlandse spelers halen. Momenteel hebben we Scherpen en Varela nog op de bank. Scherpen is denk ik nog te jong om op hoog niveau Champions League te keepen. Bizot is daarentegen een ervaren international. En Varela is voor zover ik heb gezien een fijne keeper om er bij te hebben. Maar niet voor de basis. Hoe kijken jullie er tegen aan?Voor de duidelijkheid: 1. Nee, als Ajax-supporter wil ik niet alle spelers overal weg graaien. Ik zie Bizot als een serieuze kandidaat. 2. Graag een serieus gesprek als voetballiefhebbers onder elkaar.
 
Odo-
 
4
27 november 2019 om 10:58
Het is vooral een beetje zonde, omdat hij bij jullie vandaan komt. Dan betaal je de hoofdprijs voor een keeper die twaalf jaar in Amsterdam heeft rondgelopen. Daarnaast denk ik dat AZ een prijs gaat vragen die Ajax uberhaupt (nog) niet voor een keeper wil betalen.
 
nederland79
 
3
27 november 2019 om 11:34
@odo- ajax gaat natuurlijk ook een prijs krijgen voor een keeper, die tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden in Nederland. Stel je krijgt tussen de 40 en 50 miljoen voor Onana...dan mag je voro 20 miljoen best een topper aantrekken, waar weinig risico aan zit.
 
Just1nvd
 
7
27 november 2019 om 11:46
Ik begrijp wat je bedoeld. Nu kan het ook zijn dat Bizot dit nodig heeft gehad om op te bloeien. Plus als Ajax het ervoor over heeft om AZ het geld te geven, in plaats van een buitenlandse club, dan is dat natuurlijk ook beter voor de Eredivisie in het algemeen. Kan ideologich genoemd worden. Aan de andere kant zal het onze competitie alleen maar (financieel) opstuwen. Dat kunnen we wel gebruiken ten opzichte van de andere grote competities.
 
Caas
 
4
27 november 2019 om 11:41
Goede vraag. Ik ben er, ondanks zijn statistieken die er heeel netjes uit zien, nog altijd niet kapot van. Heb ergens niet hetzelfde gevoel bij hem, als ik hiervoor wel bij Cillessen en Onana nu heb. Hij keept prima, maar echt top vind ik het om een of andere reden niet. En van zowel Jasper als Onana kun je zeggen wat je wilt, dat is (of bij Cillessen, was) toch wel enigszins buitencategorie. Niet zo goed als de echte wereldtop, maar schurken er tegenaan. Marco Bizot in mijn ogen niet.
 
Just1nvd
 
1
27 november 2019 om 11:48
Maar heeft dat dan met zijn keepen te maken of is het misschien zijn uitstraling? Hij heeft namelijk niet de `flair` die Onana bijvoorbeeld heeft, of die Jasper wel degelijk uitstraalt.
 
Aerox
 
11
27 november 2019 om 12:59
Uitstraling? Onana, absoluut maar Cillissen? Het is toch altijd lachwekkend als hij probeert stoer te doen tegenover spelers. Die moet het echt van zijn keeperskwaliteiten hebben.
 
Caas
 
0
27 november 2019 om 16:16
Denk beide... Uitstraling vind ik meer een compensatie kwaliteit. Ik vind hem niet super veel uitstralen, maar dat boeit me niet zo. Als hij gruwelijk keept en er uit ziet als een deus, prima, maar ik heb meer het idee dat hij gewoon 'in zeer goede vorm' verkeerd en niet meer dan dat. Dat is natuurlijk voor AZ (en in mindere mate Oranje) top, maar zie hem daarom niet echt bij Ajax belanden. Denk niet dat hij dit hoge niveau kan blijven vasthouden. Al is dat nergens echt op gebaseerd en merk ik aan mezelf dat het meer een gut feeling is...
 
Ruud_AZ
 
2
27 november 2019 om 12:13
Liever zie ik hem niet naar Ajax gaan, maar dat is iets persoonlijk. Maar hij zou wel degelijk, een versterking zijn voor Ajax als Onana vertrekt. Is dit jaar echt gegroeid en met 28 jaar, een aankoop die nog jaren kan keepen.hij pakt punten voor het team, als de verdediging even verstek laat. Zowel in de eigen competitie als daarbuiten.kwa transferbedrag,zou het niet weten. Zijn contract loopt tot 2021.
 
Musi26
 
2
27 november 2019 om 14:08
Nee is absoluut geen waardige vervanger, maar 1000 keer beter dan scherpen.
 
tinus45
 
2
27 november 2019 om 15:10
Absoluut nog wel, verklaar je nader, want de teller tegen staat dit seizoen op 8 en in de laatste topwedstrijden heeft hij er ook 0 tegen gehad.Az-Ajax 1-0, Az-Psv 1-0, Feyenoord-Az 0-3, Psv-Az 0-4 en tussendoor ook nog even Manu op de nul trakteren.van alle officiële wedstrijden dit jaar (zo rond de 45) heeft hij er al in ongeveer 25 de nul gehouden.dit zou ik niet willen bestempelen als "absoluut geen", maar ik kan het anders zien natuurlijk.
 
tinus45
 
4
27 november 2019 om 14:28
Het is toch weer schrijnend om te zien hoe snel een artikel over Az kan veranderen in een semi-discussie over of Ajax deze jongen moet kopen en of het een aanwinst zou zijn... blah-die-blah. Bizot is na een weifelend begin bij Az ontzettend gegroeid en heeft vaak de topredding in huis bij die gevaarlijke momenten die Az wel tegen krijgt dit jaar. Hijn heeft dit seizoen/jaar eigenlijk dus wél alles wat een tookeeper nodig heeft, namelijk er staan als het nodig is. Na Romero is er eindelijk weer een keeper waar je op kunt bouwen en het is eigenlijk ongelofelijk dat je bij een subtopper als Az al zo vaak de nul heb weten te houden en je in zo'n rijtje genoemd mag/kan worden. Ik gun hem zelfs het record van Romero, her langs geen goal tegeen, maar dat was/is wel extreem uniek. Hopen dat Az nog wat weet te rekken met zijn contract, zal erg top zijn.
 
Just1nvd
 
7
27 november 2019 om 15:35
Hoezo schrijnend? Bizot is een keeper die exceleert bij een sub-topper. Daarom wordt de vraag gesteld of hij potentie heeft voor de top. In dit geval gaat het over Ajax omdat ik toevallig supporter van deze club ben en omdat Onana aankomend seizoen zo goed als verkocht wordt. Dus er moet een gat opgevuld worden. Niet meer dan een logische stelling.
 
tinus45
 
2
27 november 2019 om 17:28
Schrijnend in de vorm van dat bijna elk artikel binnen de eerste tien reacties over Ajax gaat ipv waar het artikel werkelijk over gaat.