Blessure Wijnaldum domper op overwinning van Liverpool
Zaterdag, 14 december 2019 om 15:22

Liverpool heeft zaterdag een degelijke zege in de Premier League geboekt. De koploper was in eigen huis met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Watford, dat de nederlaag toch enigszins aan zichzelf te wijten had. Domper op de overwinning van the Reds, die nu elf punten én een wedstrijd meer dan Leicester City hebben, was het uitvallen van Georginio Wijnaldum in de tweede helft. Het is maar de vraag of de Nederlander kan deelnemen aan het WK voor clubteams dat voor de Engelsen woensdag van start gaat.

Liverpool startte enigszins traag aan de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat men niet met één of meerdere tegendoelpunten de rust inging. Na iets meer dan twintig minuten spelen ging een inzet van Will Hughes maar net naast het doel van Alisson, die ook richting de rust wonder boven wonder geen tegendoelpunt om de oren kreeg. Acht minuten voor de pauze stond Abdoulaye Doucouré volledig vrij ter hoogte van de strafschopstip, maar hij miste volledig toen hij de bal van Étienne Capoue kreeg.

Uit de daaropvolgende corner voor Watford sloeg Liverpool genadeloos op de counter toe. Na goed voorbereidend werk van Roberto Firmino en Sadio Mané zorgde Mohamed Salah met een heerlijke krullende inzet in de verste hoek ervoor dat de counter in maximaal tien seconden doeltreffend was afgerond: 1-0. Luttele minuten later liet Watford wederom na om te scoren. Alisson werkte de bal in de voeten van Ismaïla Sarr, wiens volley echter volledig mislukte en dat gold tevens voor de poging van Capoue.

In de openingsfase van de tweede helft ging het spel heen en weer en leek Liverpool na een minuut of vijf de voordelige marge te verdubbelen toen Mané een uitstekende voorzet van Xherdan Shaqiri binnenkopte. De VAR constateerde echter dat de arm van de Senegalees zich in onrechtmatige positie bevond en dus werd de treffer geannuleerd. Het was niet de enige domper voor Liverpool: luttele minuten later moest Georginio Wijnaldum zich met knieklachten laten vervangen door Andy Robertson.

Met Robertson als linksback en James Milner op zijn vertrouwde positie op het middenveld slaagde Liverpool erin om de drie punten over de streep te trekken. Het team van Klopp bleef voor gevaar zorgen, maar echt grote kansen bleven uit. Watford kwam niet verder dan een inzet van Gerard Deulofeu op de paal vanuit een corner en een vergeefse smeekbede om een strafschop, na een duel tussen Virgil van Dijk en Sarr. In de slotrfase viel de 2-0: Divock Origi raakte een voorzet van Mané verkeerd, maar Salah rondde met een fraaie hakbal alsnog af.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
8
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Oelie Wapper
 
18
14 december 2019 om 15:25
Dat was nog best een spannend slot, met kansen voor Watford op een verrassing. Liverpool speelde mager, maar komt er mee weg. Wel de kwaliteit van een kampioen overigens.
 
Chuba
 
1
14 december 2019 om 15:27
Spannend inderdaad omdat je het gevoel had dat de gelijkmaker ieder moment kom vallen. De fouten slopen erin. Gelukkig viel hij aan de andere kant.
 
Chuba
 
4
14 december 2019 om 15:25
Zwaarbevochten. Watford heeft de kansen gehad. Liverpool speelde zwak maar pakt toch de punten. Ik hoop dat de blessure van Gini mee zal vallen. Weer een overwinning voor het ultieme doel.
 
FR_JC
 
10
14 december 2019 om 15:50
Liverpool heeft echt alle geluk gehad, met name in de 1e helft dat ze niet de thee gingen drinken met 0-3. Moeilijke pot, LFC zwak, leken moe, maar wel weer de puntjes, daar draait alles om. Nog een weg te gaan, maar komt wekelijks dichterbij
 
AadMaat
 
5
14 december 2019 om 16:44
Dit is natuurlijk zwaar overdreven en een beetje meepraten met die commentator. Liverpool heeft ook gewoon kansen gehad en de kansen voor Watford waren echt niet allemaal makkelijke kansen hoor. Als beide kansen goed geraakt werden had je in beide gevallen nog verdedigers op de lijn en een keeper.
 
Jackieboy10
 
3
14 december 2019 om 17:06
Tja, dat is altijd zo AadMaat. Echter had de aanvaller in beide gevallen alle tijd om een hoek uit te kiezen. Op zulke momenten is het voordeel echt wel voor de aanvaller, omdat een verdediger/keeper nog moet reageren op zijn schot. Dat waren beide gewoon hele hele grote kansen. Grotere kansen dan dat Liverpool had. Dus dat is niet zwaar overdreven. Dat Liverpool wint is gewoon een kwaliteit van Liverpool, want dit is hoe je kampioen gaat worden. Maar dan kun je nog wel objectief zijn en zeggen dat Watford meer en betere kansen had.
 
JeoNowIt
 
20
14 december 2019 om 15:28
Zakelijke pot, als die goal van Mane had meegeteld dan hadden we zeker met 5-0 gewonnen maar Watford bleef gaan omdat het maar 1 goal was. Verdedigend was het allemaal niet best, je ziet gewoon dat we Fabinho missen maar wat mogen we blij zijn met Van Dijk en Alisson. Salah is terug, vind hem nog altijd onze beste speler en dan zal die ook laten zien dit seizoen. De farao is op stoom aan het komen
 
Ronessi
 
37
14 december 2019 om 15:36
Oh telde de goal van Mané voor 3?
 
Peter_Selie
 
6
14 december 2019 om 16:29
Lees de context even en misschien snap je dan dat waneer Watford 2-0 achter staat dat het makkelijker voetballen is en Watford er minder in zal geloven...
 
JeoNowIt
 
3
14 december 2019 om 16:54
Dankjewel Peter, maar je hoefde zeker niet te reageren. Mensen die niet begrijpend kunnen lezen moet je gewoon links laten liggen.
 
Fc Scheidsrech
 
0
14 december 2019 om 20:38
Als als telt niet Jeonowit. Als Watford kansen had afgemaakt had je hier thuis verloren.
 
Miln
 
2
14 december 2019 om 15:29
Plichtmatige overwinning, maar fijn dat de drie punten gepakt zijn. Ze leken er niet heel veel zin in te hebben. Salah wel weer lekker bezig! Nu rustig kijken wat de rest doet!
 
Melvinplaatje
 
4
14 december 2019 om 15:29
Veel te veel moeite van een Liverpool op (bijna) volle sterkte tegen de hekkensluiter. De goals verbloemen ook de vorm van Salah want die was wederom niet goed vandaag.
 
OSVTBL
 
27
14 december 2019 om 15:36
Hahaha volgens mij wordt een aanvaller afgerekend op zijn goals. Voor sommige mensen hier kan hij het nooit goed doen. Geen enkele speler scoort al zijn kansen, zelfs Messi en Ronaldo missen kansen.....
 
marcelinho1980
 
6
14 december 2019 om 17:20
Dus als Salah wel een beetje in vorm is schiet ie er 80 in in de Premier League?
 
fcdc1
 
9
14 december 2019 om 15:30
Zwakke wedstrijd van Liverpool, kwamen een aantal keer goed weg, maar de 3 punten zijn binnen. Iedere overwinning is een stap naar het kampioenschap maar zoals we vandaag hebben kunnen zien is er nog een lange weg te gaan.