Blije Luka Modric: 'Ook anderen moeten worden opgemerkt na een sterk jaar'
Dinsdag, 25 september 2018 om 08:02

Luka Modric won maandagavond in Londen The Best FIFA Men's Player Award. De middenvelder, die ook al werd verkozen tot beste voetballer van het WK in Rusland en beste speler in alle UEFA-competities in het afgelopen seizoen, werd verkozen boven Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah. Voor het eerst sinds 2007 ging de eretitel zodoende niet naar Lionel Messi of Ronaldo. De laatste speler voor Messi of Ronaldo die tot 's werelds beste werd verkozen was de Braziliaan Kaká in 2007.

Modric is blij dat de hegemonie van Ronaldo en Messi eindelijk is doorbroken. "Ik ben blij omdat er ook eens naar andere spelers wordt gekeken. De spelers die de afgelopen jaren hebben gewonnen, verdienden het natuurlijk ook op dat moment. Zij zijn er nu echter niet in geslaagd de prijs te pakken." Hij snapt dat doelpunten vaak doorslaggevend zijn in verkiezingen. "Doelpunten zijn altijd doorslaggevend in het voetbal, zeker als iemand zo vaak scoort als Ronaldo en Messi."

"Ze staan los van de rest van de spelers, het zijn de twee spelers waar alles om draait in de voetbalwereld. Maar ook andere spelers moeten worden opgemerkt na een sterk jaar. Ik ben blij dat dat nu gebeurd is en ik hoop dat middenvelders en verdedigers in de toekomst vaker kunnen winnen." Eerder werd Modric al verkozen tot Europees voetballer van het Jaar. De middenvelder is trots dat hij zich nu ook de beste speler van de wereld mag noemen en hoopt dat hij mensen in zijn vaderland Kroatië ermee inspireert.

"Dit is heel belangrijk. Voor zo'n klein land is het geweldig en het laat zien dat ook voor andere kleine landen alles mogelijk is. Je moet erin geloven en ervoor werken en dan kunnen alle dromen werkelijkheid worden. Dit betekent veel voor mijn land én voor mezelf. Het is ongelooflijk." De bondscoaches en aanvoerders van alle bij de FIFA aangesloten landen mochten hun stem uitbrengen. Samen met de stemmen van fans en media vormden die de uitslag. Alle prestaties tussen 3 juni 2017 en 15 juli 2018, de dag van de WK-finale, telden mee.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
1
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
34
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
M1Ö
 
4
25 september 2018 om 08:45
Ik gun het hem, maar ik vind dat deze prijs geen prestige heeft. Ballon D'Or is het échte werk! Benieuwd wie die gaat pakken!
 
ModricMagic
 
17
25 september 2018 om 08:57
Hoezo niet? Deze prijs is van de fifa de andere is van een tijdschrift omdat ze nu niet meer samenwerken.
 
utregwatcher
 
4
25 september 2018 om 09:19
onbegrijpelijke keuze Modric had een matig seizoen bij zijn club en op de WK was ie aardig maar niet subliem Hazard, Ronaldo, Debruyne en Mpambe hadden een veel beter jaar bij hun club EN wk achter de rug
 
FeanTime
 
20
25 september 2018 om 09:53
Matig seizoen bij zijn club? Heb je wel wedstrijden van real gezien man. Hij was de motor van het hele team en had een heel groot aandeel in de cl winst.
 
Mimoon13
 
8
25 september 2018 om 08:51
Gefeliciteerd Luka! Jij bent een held en gelukkig wordt je daar ook eens voor erkend!
 
momoke94
 
10
25 september 2018 om 09:14
Dus Courtois is de beste keeper ter wereld, maar hoort niet bij de beste 11?? Hetzelfde geldt voor Salah, dit laat echt zien hoe lachwekkend deze prijzen zijn..
 
RedondoNo5
 
14
25 september 2018 om 09:38
Modric praat ook maar wat. Natuurlijk wordt er naar andere spelers gekeken, maar als die niet zo goed of beter zijn dan Messi of Ronaldo dan verdienen ze de prijs niet. Net als dat Modric de prijs eigenlijk niet verdiend. Messi was gewoon de beste afgelopen seizoen. Dat hij niet eens in de top 4(!) staat is werkelijk lachwekkend. Ze moeten het hele systeem aanpassen, want er wordt puur beoordeeeld op de afgelopen maanden, omdat je dat het best kan herinneren. Je zou elke maand bv 3 spelers punten moeten toekennen en na een jaar de winnaar bekend maken.
 
falcao
 
3
25 september 2018 om 09:45
Mooi dat er nog spelers bestaan die opvallen met hun (team)spel en niet met uiterlijkheden en controversiële interviews. Iniesta, Modric, Robben.
 
pmmlemeer
 
4
25 september 2018 om 10:07
Nu Ronaldo in een minder sterk elftal speelt als Real, blijkt dat hij niet de wereldvoetballer is, die hij altijd pretendeert te zijn. De beste voetballers laten een Heel elftal beter spelen, dan zonder hem. Daarom waren ene J.C uit Amsterdam, Maradonna en Messi veel betere voetballers.
 
El Barto
 
0
25 september 2018 om 10:37
Kudos voor Modric uiteraard, maar het is wel erg bijzonder dat 2 zulke exceptionele spelers zo lang het voetbal domineren. De laatste jaren leek het idd misschien dat Messi en Ronaldo automatisch recht hadden op deze prijs, je kunt je bijvoorbeeld afvragen of een grootheid als Iniesta hem een keer had moet winnen. Maar beide heren waren en zijn gewoon bizar goed. Komende jaren verwacht ik een wat bredere concurrentie strijd, met spelers als Neymar (als die het rollen verleert), M'bapé, Sané, Salah, Hazard, De Bruyne. Hopelijk komen daar ook weer eens Nederlandse spelers bij.
 
LukaModric.10
 
1
25 september 2018 om 10:54
Ik vind het mooi om te zien dat Modric gewonnen heeft. Maar aan de andere kant baal ik dat Iniesta nooit zo een prijs heeft gewonnen. Was samen met Modric de beste middenvelders van de afgelopen 10 jaar.
 
Realistisch 11
 
2
25 september 2018 om 15:19
Ik vindt het héél raar dat Messi niet gewonnen heeft. Is heel het seizoen als enigste speler constant geweest, buiten 1 match tegen Roma. de laatste 3 jaar is deze verkiezing echt een klucht geworden. ik vond dat Modric hem vorig jaar meer verdiende dan dit jaar maar ja...