Blind kritisch richting UEFA: 'Ik hoorde het Frenkie net ook al zeggen'
Maandag, 10 juni 2019 om 06:37

Oranje ging zondagavond in de finale van de Nations League met 1-0 onderuit tegen Portugal. Daley Blind erkent in gesprek met de NOS dat de krachten bij het Nederlands elftal enigszins weggevloeid waren. Portugal had een dag langer rust in aanloop naar de finale, terwijl Oranje tegen Engeland ook nog eens een verlenging nodig had om de eindstrijd te behalen.

"Ik hoorde het Frenkie net ook al zeggen: die 120 minuten hakten er wel in, ja. Zo'n hersteldag extra kan je dan wel gebruiken", geeft Blind te kennen. Portugal won woensdag met 3-1 van Zwitserland in de halve finale, terwijl Oranje een dag later met dezelfde cijfers Engeland opzij zette. Het Nederlands elftal had tegen the Three Lions echter wel een verlenging nodig, terwijl Portugal de finale bereikte binnen de reguliere speeltijd.

Blind vond het wel lekker dat hij een aantal weken vrij had in aanloop naar de interlandperiode. "Zeker na de feestjes die we hebben gehad na het kampioenschap was het fijn om even je kop leeg te maken. Ik voelde me ook wel fit, maar als je na een paar weken gelijk 120 minuten speelt en een paar dagen later weer moet spelen... Misschien kunnen ze in de toekomst beter dinsdag en woensdag aanhouden voor de halve finales", geeft de verdediger annex middenvelder van Ajax te kennen.

"We hebben in de Nations League een fantastische campagne gedraaid, we hebben grote teams verslagen", vervolgt Blind. Door een doelpunt van Gonçalo Guedes was Portugal met 1-0 te sterk voor Oranje. "Helaas nu niet, maar als je ziet waar we vandaan zijn gekomen hebben we zeker iets positiefs en heel goeds neergezet. Nu zullen we teleurgesteld en boos zijn, maar we kunnen met de kop omhoog uitkijken naar het volgende jaar."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
47
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
El Barto
 
22
10 juni 2019 om 09:59
Je wilt het natuurlijk niet als excuus gebruiken, Portugal speelde vrij slim en sterk. Maar zo'n wedstrijd van 120 minuten aan het eind van het seizoen, met slechts 2 dagen rust hakt er wel in. De Uefa zou idd kunnen kijken om dat wat eerlijker te maken. Alleen hoe zouden ze dat moeten doen, met een al overvolle agenda én zo vlak na de Champions League finale?
 
Masterm1nd
 
31
10 juni 2019 om 11:38
Direct penalties nemen i.p.v. een verlenging.
 
Nicollevan Emm
 
7
10 juni 2019 om 10:06
deze wedstrijden kun je ook aan het begin van een seizoen gaan spelen i.p.v. na een slopend seizoen, dan zijn de heren fris en fruitig. Maar aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen geef de heren standaard 6 weken vrij en trek alle competities gelijk wat speel datums betreft. Maar ja die geldbuidel he is ook zo belangrijk, over werkdruk gesproken
 
Ronaldinhhhho
 
13
10 juni 2019 om 10:20
Ze hadden ook dindsdag en woensdag kunnen spelen of is dat zo moeilijk.
 
Arsenallz
 
7
10 juni 2019 om 13:22
Of je schuift de commerciële zaken aan de kant en speelt op dezelfde dag.
 
FCT 4 ever
 
9
10 juni 2019 om 11:05
Je praat het jezelf gewoon aan. Vrijdag, zaterdag en zondag roept iedereen dat Portugal in het voordeel is i.v.m. extra rustdag en niet hoeven spelen in verlenging. Maar die extra dag wist je al tijden en verlenging heb jezelf enigszins in de hand. Als ze hadden gewonnen, was het geen probleem geweest. Er zijn zo vaak Europa League wedstrijden donderdag waarna zondag overdag gespeeld moet worden, dat is ook geen probleem. Calimero-gedrag dit, bah.
 
Arsenallz
 
5
10 juni 2019 om 13:21
Verlenging heb je zelf in de hand? Wat een onzin. Niks calimero-gedrag, het is gewoon waar. Het is eigenlijk raar dat één land minder tijd krijgt (zonder reden afgezien van geld). Ja, maar de Europa League en competitie worden niet door dezelfde organisatie geregeld. En vaak is dat wel een probleem. Wat een onbenullige reactie. De Uefa heeft dit zelf moedwillig zo ingepland. Bij de EL is Alles op donderdag. Niet een team woensdag, etc. Dat gebeurt hier wel. Dat is hetzelfde als ze de EL op woensdag en donderdag laten spelen en dan meteen weer EL op zondag. Dan heb je ook gezeur. Maar in Engeland bepaald de FA het schema voor de PL wedstrijden en niet de Uefa, dus dat is nooit ideaal op elkaar afgestemd, zie ook de Knvb.
 
OZ81
 
2
10 juni 2019 om 15:13
Natuurlijk heb je dat niet zelf in de hand. Zwitserland was toch een heel wat makkelijkere tegenstander voor Portugal dan Engeland. Misschien had Portugal ook wel een verlenging nodig tegen Engeland. Je hebt het dus helemaal niet zelf in de hand. En weet je: Waarom spelen we de halve finales niet gewoon op dezelfde dag. De ene wedstrijd om 19.00 uur; de ander om 21.15 uur. Prima toch??
 
Janta
 
5
10 juni 2019 om 11:13
Portugal was niet fysiek sterker maar fitter. Als een zware wedstrijd van 120 minuten en ook nog eens 24 uur minder hersteltijd hebt dan moet je niet verbaasd zijn dat je in de volgende wedstrijd tegen een nederlaag oploopt. Ik vond dat Nederland vermoeid speelde waardoor ze minder scherp waren tegen een Portugal dat een makkie had aan de zwakste ploeg Zwitserland en een langere hersteltijd kreeg.
 
Emile Hesky G
 
9
10 juni 2019 om 13:21
Ajax had maar liefst 3-4 meer rustdagen dan Tottenham en Real. Waar waren jij en blind toen? Makkelijk om het nu als excuus te gebruiken, en wanneer je er zelf van profiteert het weg te wuiven
 
Savano
 
1
10 juni 2019 om 13:31
Precies... nu het nadelig uitpakt, komt men selectief verontwaardigd doen. Maak dan vooraf bezwaar bij de UEFA nee achteraf piepen. Blind al helemaal hele competitie werd omgegooid ten faveure van zijn club en nu piept hij over minder rust krijgen dan de tegenstander. Gewoon strakker verdedigen, meer kansen creëren en een keeper die overtuigender optreedt ipv slappe handjes.
 
Mosta man
 
0
10 juni 2019 om 14:24
Waarom wordt dit niet voor de wedstrijd benoemd? Of zo nadrukkelijk benoemd door de kwestie neer te leggen bij de Uefa? Dit zijn gewoon stereotype smoesjes om de nederlaag een beetje te verzachten. Wat mij opvalt is dat Nederlanders hypocriet zijn, achteraf veel klagen en spelers bashen wanneer er verloren wordt. Accepteer gewoon het verlies, Portugal had een gebalanceerd team staan mix jong en oud, met sterkhouders, dribbelaars en een fenomenale afmaker in de punt.
 
HansBerkheij
 
1
11 juni 2019 om 00:38
Nederland is flink gegroeid, maar behoort nog niet bij de internationale top van 2019, en ook meer dan gebruikelijker vernieuwd. Hopelijk groeien we volgend seizoen door en komt er geen grote terugval, inclusief het missen van het komende EK.