Bom barst bij Utrecht: 'Van Seumeren zei toen: 'Kop houden en voetballen''
Dinsdag, 4 september 2018 om 13:00

FC Utrecht maakte dinsdagochtend bekend dat Jean-Paul de Jong niet langer voor de spelersgroep staat. "Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven", lichtte grootaandeelhouder Frans van Seumeren toe. Arno Vermeulen spreekt van wanbeleid bij de Domstedelingen.

Al maandenlang is het onrustig bij Utrecht na de aanstelling van De Jong tijdens de winterstop en deze week barstte de bom. "Dit is te wijten aan een totaal gebrek aan leiderschap en visie", zegt commentator Vermeulen op de site van de NOS. "De Jong had in zijn contract staan dat hij de opvolger zou worden van Erik ten Hag. Toen hebben de spelers al gezegd dat ze daar geen trek in hadden, maar eigenaar Frans van Seumeren heeft toen gezegd: 'Kop houden en voetballen.'"

Deze zomer vonden er enkele veranderingen in de technische staf van Utrecht plaats, waarbij De Jong naar Engels model zou fungeren als manager. In de eerste vier duels in de Eredivisie dit seizoen vielen de prestaties tegen, met onder meer remises tegen Fortuna Sittard (1-1) en VVV-Venlo (1-1). Vermeulen concludeert dat het ontslag 'volkomen voorspelbaar' was.

"Het zegt veel over de organisatie bij Utrecht. Die zijn nu ook weer aan het lijmen. Assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen het nu over, met hulp van Jelle Goes. Maar dat is geen houdbare situatie, ze zullen op zoek moeten naar een goede hoofdtrainer." Een naam die wel eens is gelinkt met Utrecht is Peter Bosz, maar Vermeulen ziet de komst van de ex-trainer van Ajax niet gebeuren.

"Bosz is zeer capabel, maar staat nog onder contract bij Borussia Dortmund, waar hij vorig seizoen ontslagen werd. Bosz krijgt dit seizoen nog elke maand een cheque binnen van Dortmund, dus die zal de komende maanden niet staan te springen", aldus Vermeulen, die stelt dat Utrecht vooral behoefte heeft aan een goede algemeen directeur: "Eigenaar Van Seumeren trekt overal aan de touwtjes bij Utrecht, dan krijg je dus dit soort toestanden."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
6
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
huijs
 
19
4 september 2018 om 13:30
Als ze even wachten is Mourinho beschikbaar!
 
NinjaKong
 
38
4 september 2018 om 13:36
In dit artikel komt ome Frans een beetje over als een boeman. Maar deze man heeft de club in leven gehouden en is alles behalve egoïstisch, zijn beslissingen komen voort uit clubliefde en maakt hij nooit alleen. Achteraf was de aanstelling van JP een tegenvaller maar ey beter nu ontslaan dan over een aantal maanden. Met deze topselectie en alle wedstrijden die nog moeten komen valt er genoeg te behalen! Daarnaast zou Utrecht zichzelf niet zijn als er geen rumoer en onrust is Ik hou van U
 
Edo
 
9
4 september 2018 om 14:51
@ninjakong De fout die vaak gemaakt wordt, is dat iemand die het goed met een club voor heeft, dus nooit verkeerde dingen kan doen. Dat is niet zo. Dat geldt hier ook, ik geloof direct dat Van Seumeren alleen maar goede intenties heeft. Maar een trainer voor een groep zetten die geen steun heeft, is gewoon niet verstandig. Nu heb je er last van tot in het nieuwe seizoen, en moet je na een paar wedstrijden alsnog alles overhoop gooien. Met een beetje pech heb je er dus anderhalf seizoen last van. Dat is gewoon niet goed.
 
Isco24
 
7
4 september 2018 om 13:38
Peter Bosz lijkt me de meest geschikte kandidaat, maar als je leest dat hij (een deel van) zijn Dortmund salaris nog elke maand ontvangt, vraag je je af of hij dat wil opgeven voor Utrecht. Ook las ik dat Bosz bij Leverkussen in beeld is, dus hij gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden. Misschien Ricardo Moniz? Overigens heeft Vermeulen gelijk en zag men dit al van mijlenver aankomen, schrijnend dan ook om te zien dat ze nog niet bezig zijn met een vervanger, maar die 2 andere clowns naar voren schuiven.. Wat betreft de poll: Tuurlijk eindigt Utrecht in het linkerrijtje en ze zullen ook meedoen voor de play-offs om Europees voetbal.
 
joker030
 
1
4 september 2018 om 14:05
Als Utrecht zijnde zouden ze het beste Advocaat kunnen benaderen voor dit seizoen. Dan hebben ze een jaar de tijd om rustig opzoek te gaan naar een trainer die voor langere tijd zich aan Utrecht wil binden.
 
theo uphus
 
9
4 september 2018 om 13:53
Het laatste wat ik hoop dat is dat straks Frans van Seumeren nog de boeman wordt. Dat scenario hebben we jaren geleden al eens gezien met van den Heerik in Rotterdam. De club redden en daarna naar buiten gewerkt worden. Ik ben benieuwd wie straks de leiding gaat krijgen over het team, dat overigens ook zelf wel in de spiegel mag kijken. Zo fantastisch gaat het niet en dat ligt echt niet alleen aan de Jong.
 
joker030
 
15
4 september 2018 om 13:57
Arno Vermeulen moeten we niet heel serieus nemen. Het was algemeen bekend dat Van Seumeren de spelers heeft aangesproken. Dus dat is niks nieuws. Daarnaast had JP het helemaal niet in zijn contract staan dat hij de opvolger zou gaan worden van Ten Hag. Er was een toezegging dat hij uiteindelijk hoofdtrainer zou gaan worden. Wanneer en hoe was nog niet duidelijk. Verder heeft het een grote rol gespeeld dat JP een cultheld is als speler. Een echte speler van de club. Door zijn goeie prestaties bij Eindhoven was de gedachte van Van Seumeren niet heel gek. JP loopt eerst stage bij Ten Hag zodat hij zou het vak verder onder de knie zal krijgen. Vervolgens zou hij zo hoofdtrainer kunnen worden.
 
NJfromVOL
 
6
4 september 2018 om 14:28
Journalisten bezigen grote woorden zoals wanbeleid etc. anders lijkt hun verhaal niet aan te slaan. Lijkt mij een inschattingsfout en dat kan gebeuren en gebeurt dan ook wel vaker met trainers, assistenten, bestuursleden en spelers. Vermeulen mag ook weer zijn stem verheffen om ons te laten weten dat hij nog bestaat. Wat heerlijk om vrijblijvend vanuit de zijlijn te mogen roeptoeteren.
 
Sulejmanii
 
1
4 september 2018 om 14:57
Jup, waar zijn die journalisten toch goed voor? Vraag ik me soms af, stoor me dood aan dat ellenlange gestook en fake news.
 
Gibson FCU
 
8
4 september 2018 om 13:57
Van Seumeren en zijn aangetrouwde neefje Zuidam hebben er een enorme bende van gemaakt. Alweer. Het niet aanstellen van een opvolger van dhr van Schaik is een enorme fout geweest. Van Seumeren is een geweldige supporter. En een al even lousy clubbestuurder. Hard maar waar. Iedere keer dat die de touwtjes in handen neemt loopt alles in de kortste tijd in de soep... Wie denkt dat dit het einde van de ellende is komt bedrogen uit. De club is helemaal niet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer! Dijkhuizen en Kruys krijgen nu de kans, precies zoals een maand geleden bij het wegpromoveren van de Jong al bedacht was. "Geen opvolger in beeld"...Wie gelooft dat nou? Ze hebben een maand geleden een ontslagtraject met de Jong ingezet met het oog op een ontslag uiteraard, maar over de opvolging zou niet zijn nagedacht?! Right... Volgende ellende dus. Dijkhuizen die overal faalde en ontslagen werd, maar een huisvriend van de van Seumerentjes en Zuidammetjes is, met assistent Kruys die een paar maandjes geleden een vijfjarig(!) contract tekende...Ja, ziet iedereen het plaatje? We zijn weer terug bij af. Weer 10 jaar terug in de tijd. Het zal hier nooit iets worden met van Seumeren aan het roer. Nooit.
 
Jaimy87
 
10
4 september 2018 om 14:22
Klap van de mallemolen gehad Gibson? Nooit iets worden met van Seumeren aan het roer? Zonder van Seumeren bestond de club niet eens meer man. Dat Zuidam en Kruys uit zijn privé kring komen, familie danwel vv de Meern, doet niets af aan het feit dat ze nog steeds kwaliteiten kunnen hebben op hun vakgebied. Of dat ook zo is? Wat betreft Zuidam moeten we afwachten hoe zijn aankopen het gaan doen en wat betreft Kruys, moeilijk. Hij is onervaren maar we zullen moeten afwachten wat hij kan brengen.
 
BramHouten
 
0
4 september 2018 om 19:45
Hij heeft gewoon gelijk. Het is een groot vrienden kliek bij de fc. Van seumeren is alles bepalend in de club en verzamelt alleen maar vriendjes, familie en ja knikkers om zich heen. De hele businessclub is bijna leeg. Sky boxen zijn leeg. Dit is een schande voor de fc. Dijkhuizen en kruijs zijn niveau De Meern. De fc heeft een trainer nodig die bestand is tegen van seumeren, maar frans zal wel een vriendje of een ja knikker neerzetten
 
Hansi
 
0
4 september 2018 om 17:16
Als van Seumeren er echt een potje van wil maken haalt hij de club gewoon uit de competitie. FC Utrecht is niet van de supporters maar van van Seumeren. Niemand is groter dan de club zeggen ze wel eens. Dat geldt alleen niet voor FC Utrecht. Daar is niemand groter dan van Seumeren.
 
armandode
 
1
4 september 2018 om 14:02
Leuk en aardig allemaal, maar ik vraag mijn toch af, wordt het niet eens tijd dat Utrecht een keer op eigen benen gaat staan. En geleidelijk afstand gaat nemen van Van Seumeren. Deze man betekend wel veel voor de club, maar heb toch het idee dat een bepaald gedeelte van de regio niet achter het huidige beleid en visie van de club staat. Ze noemen Utrecht niet voor niets al jaren een slapende reus. Ook heeft Utrecht een gigantisch achterland waar veel van geplukt kan worden, maar op een 1 of andere manier gebeurd dat niet. En dat kan zomaar aan dhr. Van seumeren liggen, en zijn dominatie binnen de club en richting sponsors, wat toch afschrikt.En op het moment kan ik niet echt een geschikte trainer opnoemen die ook beschikbaar is en wil. En aan een Verbeek moet je niet beginnen
 
Hansi
 
0
4 september 2018 om 17:20
Op eigen benen staan? Eerst maar eens geld verdienen. Voordat ze van Seumeren uit kunnen kopen ben je jaren en jaren verder, Of verkopen aan een Rus of Chinees.
 
MessiBazoer
 
1
4 september 2018 om 14:04
Bij zijn aanstelling hoorde je die geluiden al. Ook wel gek dat de directie hem dan alsnog aanstelt. Als de spelers het niet in je zien zitten sta je al 1-0 achter lijkt me. Opvolger? Steyn van VVV?
 
Wally_
 
0
4 september 2018 om 15:03
Vraag me af of Steyn zomaar weggaat, want het is niet tof om zomaar na de transfer periode weg te gaan.
 
030U
 
2
4 september 2018 om 14:20
Alsjeblieft geen dijkhuizen en kruys die het seizoen gaan afmaken, haal maar een goede trainer die tenminste de spelers op hun eigen positie zet en geen boutvoetballer in de spits met een middenvelder ernaast, de rest zal me een wors wezen
 
JaLi71
 
5
4 september 2018 om 14:22
Misschien is Sunda Oliseh een goeie vervanger, hij schijnt erg goed met spelers overweg te kunnen.
 
theo uphus
 
1
4 september 2018 om 14:26
Steyn zal het zeker niet doen. Die stond in de zomerperiode open voor een nieuwe job, maar toen die uiteindelijk niet kwam tekende hij voor een langere periode bij Vvv, met o.m. tot gevolg dat hij ook daadwerkelijk met zijn gezin verhuisde naar Limburg. Zeker voor een club als FC Utrecht zal hij nu ineens niet weer alles gaan omgooien.
 
gaeajax94
 
1
4 september 2018 om 17:49
Ik hoor vaak de naam Peter Bosz vallen, maar ik heb juist het idee dat hij niet het type trainer is voor Utrecht. Bosz wil altijd aanvallend spelen (4-3-3 of 3-4-3 met hogen druk naar voren) en is denk ik niet van plan zijn eigen plan om te draaien. Utrecht speelt vaak iets meer met een defensieve instelling de laatste jaren (4-4-2 en soms 5-3-2 en dan hard werken)