'Borussia Dortmund zet om twee redenen streep door naam Van de Beek'
Maandag, 13 mei 2019 om 09:48

BILD wist vorige week te melden dat Borussia Dortmund bovengemiddelde belangstelling heeft voor Donny van de Beek. De Duitse topclub zou zelfs als de eerste gesprekken met de entourage van de Ajax-middenvelder achter de rug hebben. Kicker schrijft nu echter dat Borussia Dortmund om twee redenen een streep door de naam van Van de Beek heeft gezet.

Sportief directeur Michael Zorc zou vorige week hoogstpersoonlijk voor Van de Beek op de tribune hebben gezeten tijdens de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag). BILD bestempelde de 22-jarige middenvelder als Wunsch-Holländer voor Borussia Dortmund, dat al weken bezig zou zijn met zijn komst. Kicker meent echter dat Van de Beek zijn loopbaan niet zal vervolgen bij de huidige nummer twee van de Bundesliga.

Allereerst is Van de Beek simpelweg te duur voor Borussia Dortmund. De middenvelder werd de afgelopen tijd in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur, Napoli, Barcelona en Real Madrid. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2022 en de Amsterdammers zouden volgens eerdere berichten de vraagprijs voor Van de Beek op zeventig miljoen euro hebben bepaald.

Anderzijds is Borussia Dortmund op zoek naar een ander type. Die Borussen willen volgens het Duitse voetbalblad een 'Ilkay Gündogan-type' toevoegen aan de selectie. Of de middenvelder van Manchester City voor een terugkeer in Dortmund staat, is voorlopig onduidelijk. Gündogan heeft in Engeland nog een verbintenis tot medio 2020 en the Citizens willen hoogstwaarschijnlijk voorkomen dat hij in zijn laatste contractjaar terechtkomt, waardoor een zomers vertrek aannemelijk is.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
13
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
Mannschaft88
 
20
13 mei 2019 om 10:02
Goede speler! Ajax kan alles vragen nu qua prijs. Maar zou het geen goede stap voor hem zijn om eerst naar een middenmoot te gaan? Zoals Wijnaldum deed of Klaassen, daarna kan hij echt naar de top.
 
MikePSV040
 
74
13 mei 2019 om 10:05
Jaa natuurlijk is dat beter voor hem 70 miljoen slaat ook gwn helemaal nergens op.
 
SjonnyvdBeek
 
134
13 mei 2019 om 10:19
Haha 70 miljoen slaat gewoon wel ergens op als je het in de huidige markt legt. Beslissende speler in de kwart en halve finale CL en nog maar 21 jaar oud. Uit de alom geprezen voetbalschool van Ajax. Wijnaldum heeft er inderdaad baat bij gehad maar dat verschilt per speler. Donny is veel verder dan Wijnaldum op z'n 21e. Ook veel verder dan Klaassen waarbij die stap bijna dusdanig verkeerd uitpakte dat hij nog blij mocht zijn met Werder. Mocht hij ergens niet slagen, dan kun je beter niet slagen bij City, Barca of Real dan niet slagen bij Everton of Newcastle. Want naast voetbalkwaliteiten ligt het aan zoveel meer dingen. Heeft de trainer de juiste rol voor je in gedachten? Is hij met z'n spel misschien wel de missing link voor een Barcelona, maar juist totaal niet voor een Everton? Het hangt van zoveel af. Waar het in ieder geval niet aan zal liggen zijn z'n zwaar onderschatte technische vaardigheden, z'n doelgerichtheid en z'n werkethiek.
 
Hennie79
 
27
13 mei 2019 om 10:24
Ajax wil natuurlijk niet het volledige team verkopen. Als je hoge vraagprijzen hanteert kun je er voor kiezen om 3 maximaal 4 spelers te laten gaan voor extreme prijzen. (Wat een gek er voor geeft tegenwoordig) Rest moet blijven anders begin je weer helemaal opnieuw volgend seizoen. De prijs die je betaalt voor het succes.
 
grasveld7
 
61
13 mei 2019 om 10:27
Dat hij het wel of niet waard is, is eigenlijk totaal niet relevant in deze situatie. Vergeet niet dat Ajax bergen met geld heeft en daarom niet hoeft te verkopen. Donny heeft nog een contract tot 2022. Ajax kan om die redenen gewoon weg kan vragen wat ze willen.
 
JariJari
 
32
13 mei 2019 om 10:35
Zou ik ook schreeuwen als PSV-er. Jammer joh. Deal maar met de krankzinnige prijzen die er voor Ajax-spelers betaald wordt en gaat worden.
 
CVS1982
 
20
13 mei 2019 om 10:51
Inderdaad Mike 70 miljoen is natuurlijk veel te veel voor van de Beek. Een meer dan prima speler hoor alleen heb ik zeer mijn twijfels of hij de absolute top zal gaan halen. Ik denk persoonlijk dat hij er net er onder eindigt. Het is een speler met een fantastische dynamiek en best wel een neus voor de goal maar hij mist wel de techniek om in de de kleine ruimte van waarde te kunnen zijn. Dortmund zou trouwens een fantastisch club voor hem zijn waar zijn spel ook ten goede zou komen. Ik heb trouwens het idee dat een hoop reacties hier een gekleurd karakter hebben
 
Marito
 
13
13 mei 2019 om 12:25
je bent een fijne psycholoog ... een gekleurd karakter ???? Had je iets anders verwacht dan ? Heb je wel eens gelezen wat b.v. Dembele gekost heeft of een Coutinho ? Waarom is 70 mil. dan te veel ? Jij bepaalt de waarde van een speler niet ( door je eigen gekleurde brilletje) maar de (voetbal)markt. Quote : hij mist wel de techniek om in de de kleine ruimte van waarde te kunnen zijn. Eeen goede raad : kijk eens een paar wedstrijden van Ajax helemaal af en zwam niet zo.
 
Selecaooo
 
9
13 mei 2019 om 13:35
De markt is op hol geslagen, maar als Frenkie 86 is dan is taxeer van de Beek 16 miljoen. "anderzijds is Borussia Dortmund op zoek naar een ander type". Logisch zou ik ook doen als je de 2de helft hebt gezien. Maar niet getreurd, Barca, Real, Psg, Bayern, Tomtenha, en Napoli zijn nog in de race. Dit is trouwens alleen in de NL media. Blijf hem vooral omhoog schrijven misschien dat het helpt. Zou ook helpen als je scouts die in het stadion zitten een blinddoek geeft!
 
Benzema.
 
99
13 mei 2019 om 10:03
Logisch. 70 miljoen is natuurlijk ook een belachelijke prijs voor van de Beek. Daar gaat geen enkele club intrappen.
 
GunnerFan
 
20
13 mei 2019 om 10:11
Misschien gokken ze er op, gekke transfermarkt. Unieke prestatie neergezet Europees. Zou er wel van staan te kijken als hij voor dit bedrag weg zou gaan. Mja you"ll never know!
 
THMSPTRS
 
8
13 mei 2019 om 11:49
Ze gokken er op dat vd beek blijft. Die 70 miljoen is gewoon het minimale niet te weigeren bod. Overmars heeft meerdere keren aangegeven niet te veel te willen verkopen. Met de logt en ziyech zijn denk ik afspraken gemaakt dat ajax niet dwars gaat liggen, bij de rest moet gewoon de hoofdprijs betaald worden.
 
MarrieAanDeBal
 
57
13 mei 2019 om 10:16
Misschien is dat ook de bedoeling. Zodat hij nog een jaar blijft. Slimme tactiek toch ?
 
WalterJanssens
 
9
13 mei 2019 om 10:22
Real wel. En hij is speciaal want hij valt in positieve zin goed op in Europa. Maar liever dat hij blijft. Past goed bij ajax.
 
Scepticus38
 
19
13 mei 2019 om 10:28
@benzema @uote: "logisch. 70 miljoen is natuurlijk ook een belachelijke prijs voor van de Beek. Daar gaat geen enkele club intrappen". Meer dan 220 miljoen en 180 miljoen voor Neymar en Mbappe zijn ook belachelijke prijzen, maar zijn toch betaald. En zo kan je wel tientallen spelers opnoemen waar belachelijke prijzen voor zijn betaald. De transfermarkt is belachelijk en op hol geslagen en dan worden er dus ook belachelijke bedragen op tafel gelegd. Maar het belangrijkste argument is dat Ajax Van der Beek helemaal niet kwijt wil. En het is niet meer dan normaal dat je iets dat je niet kwijt wilt, alleen maar laat gaan als er een uitzonderlijke compensatie tegenover staat. Bovendien schrikt een dergelijk prijs potentiele kopers af en is de kans groter dat je de speler kunt behouden. Dus zo belachelijk is die prijs helemaal niet. Maar natuurlijk bestaat die prijs helemaal niet, maar is hooguit een inschatting van de media. Geen enkele directeur gaat een vraagprijs noemen voor een speler die hij feitelijk niet kwijt wil omdat hij daarmee zou aangeven dat hij toch te koop is. Bovendien ondermijn je daarmee je eigen onderhandelingspositie. In zo een geval reageert een TD pas als er een bod komt en accepteert die of wijst die af. Door een dergelijk signaal af te geven, dwing je een potentiele koper om een hoog openingsbod te doen en kom je op een hoger bedrag uit omdat een openingsbod zelden tot nooit direct geaccepteerd wordt. De reden dat mensen 70 miljoen een belachelijke bedrag vinden, is omdat ze naar de kwaliteiten van de speler kijken en daar een waarde aan koppelen. Maar zo werkt het niet op de markt, daar bepaalt de belangstelling die er voor een speler is hoeveel die waard is en hoe meer belangstelling er voor koopwaar is, hoe meer je er voor moet betalen. Dat is gewoon een economische wetmatigheid, zoals dat ook vaak geldt voor iets dat zeldzaam is.
 
JariJari
 
15
13 mei 2019 om 10:38
Zou ik ook schreeuwen alsw PSV-er. Hoop doet leven. Het financiële gat met Ajax is al bijna onoverbrugbaar nu.
 
 
6
13 mei 2019 om 11:48
"zou ik ook schreeuwen alsw PSV-er. Hoop doet leven. Het financiële gat met Ajax is al bijna onoverbrugbaar nu." Hahaha. Weer zo'n wolkenbewoner. Ja het gat is zeker onoverbrugbaar. Gelukkig zijn dit dan ook allemaal incidentele inkomsten waardoor het gat over enkele jaren gewoon weer terug is waar hij was.
 
Medellin
 
2
13 mei 2019 om 13:48
@nolimit '''''gelukkig zijn dit dan ook allemaal incidentele inkomsten waardoor het gat over enkele jaren gewoon weer terug is waar hij was.'''' Hoezo ben je daar zo zeker van? Ajax werd 4 keer achter elkaar kampioen, pakte elke keer die 20-25 miljoen euro in de CL. Kunnen nu flink cashen door enkele spelers te verkopen en ze pakken 100 miljoen met de huidige CL campagne. Dat gaat nog heel lang duren voordat je als PSV zijnde zoveel geld hebt als Ajax. Dan moet je ook elk jaar CL spelen en ver komen dik verkopen. En die kans is klein.
 
4Ever4Ajax
 
1
13 mei 2019 om 10:49
@Benzema: laten we het hopen zodat hij gewoon bij ons blijft!
 
Mr.Madrid
 
3
13 mei 2019 om 11:03
Er zijn een hoop clubs die gaan "verbouwen" omdat dit geen succesvol jaar bleek te zijn.Er zijn een boel grote clubs die gewoon moeten investeren in hun selectie, en er zijn clubs die hebben succes en die kunnen investeren in hun selectie. Dit jaar word een gek jaar op de transfermarkt, de top5 grootste clubs gaat de transfermarkt op met real Madrid aan de leiding. Met daarachter Barca man u Bayern PSG, dus de prijzen zullen wel omhoog gaan.
 
CoMokum
 
7
13 mei 2019 om 11:53
Het is een vraagprijs. Welkom in de wondere wereld van de marktwerking.
 
23VDV23
 
2
13 mei 2019 om 12:10
Dan is de kans ook groter dat hij blijft. Van de Beek staat absoluut op de kaart, maar hij is nog niet zoals De Ligt of De Jong onhoudbaar als je dit soort bedragen gaat vragen. Het zou fantastisch zijn als je hem nog aan boord kunt houden, maar als er dan toch echt iemand volhardend is dan mag je er ook net zo goed een lekker belachelijke bedrag voor vangen. Dan is in de huidige markt die 70 miljoen opeens een hele begrijpelijke vraagprijs vanuit Ajax. Want vind maar eens een vervanger van dezelfde kwaliteit die in de Nederlandse competitie wil komen voetballen.
 
RealMadrid09
 
27
13 mei 2019 om 10:05
Lees ik dit nou goed, 70 miljoen als vraagprijs voor Vdb?! Dit zal waarschijnlijk absoluut niet waar zijn, maar mocht dit echt waar zijn dan wil ik niet eens meer weten wat De Ligt en Ziyech op zouden moeten brengen. Met alle respect hoor, maar ook na zijn stormachtige ontwikkeling is 40 tot maximaal 45 miljoen meer dan prima voor Van De Beek.
 
tikitiki
 
61
13 mei 2019 om 10:13
Ajax mag toch zeker vragen wat ze willen? Wat jij een prima prijs vindt is totaal niet relevant, dus breng dit dan ook niet als een feit. Het is een vraagprijs, dus niet per se 'wat hij op moet brengen', dat is de koopprijs.
 
tikitiki
 
4
13 mei 2019 om 10:15
Natuurlijk ben ook ik van mening dat 70 miljoen wel behoorlijk aan de hoge kant is, maar het staat Ajax vrij om dit te vragen. Hoog inzetten, dan valt de koopprijs misschien hoger uit
 
RealMadrid09
 
3
13 mei 2019 om 10:44
tikitiki, natuurlijk begrijp ik ook wel wat het verschil is tussen de vraagprijs en de koopprijs. Dat hoef je mij niet uit te leggen En wat ik een prima prijs vind is zeker wel relevant onder dit bericht aangezien men hier reageert met ieders mening. Dus als dat mijn mening is dan is dat zeker wel relevant onder dit bericht. Ik heb ook geen idee hoe jij erbij komt dat ik die 40 - 45 miljoen als een feit breng. Ook dat is en blijft mijn mening. Ja ik ben Ajacied, maar het is altijd goed om jongens proberen te houden door hoog in te zetten, maar 70 miljoen vragen vind ik echt nog steeds teveel. Waarom zou je als Ajax zijnde niet 45 miljoen accepteren voor vd Beek? vd Beek is een topper geworden dit seizoen, maar absoluut niet onvervangbaar. Mocht iemand (bijna) onvervangbaar zijn dan mag je zulke bedragen vragen, net als De Ligt en De Jong. En nogmaals dit is allemaal mijn mening, geen feit.
 
Kyle66
 
0
13 mei 2019 om 12:52
@RealMadrid, ik denk eerder dat Ajax hem komend seizoen nog niet kwijt wil en dat ze daarom zo hoog qua vraagprijs zitten. Ik verwacht ook niet dat een club dit bedrag voor hem neer zal tellen. Het gaat erom dat Ajax het geld niet nodig heeft en pas wil verkopen als het een absurd hoog bod wordt.
 
RealMadrid09
 
0
13 mei 2019 om 13:02
@kyle, Mee eens. Ik hoop ook dat hij nog een seizoen blijft, dus snap ook dat Ajax een hoge vraagprijst hanteert. Waar mij het meer omgaat is dat velen hier doen als of 40-45 miljoen een fooi is voor vd Beek. Ik vind dat geen fooi, maar goed iedereen heeft het recht om te denken en vinden wat iedereen wilt daarover. Dat maakt het ook interessant om discussies aan te gaan.
 
Ampie
 
10
13 mei 2019 om 10:14
Ja dat vind jij. Ajax wil vd beek niet kwijt, is een prima speler en kan nog groeien. Voor vervanging moet je nog maar hopen dat je dezelfde potentie en instapniveau krijgt, en nog eens volle bak betalen. Dan ga jij even bepalen dat ajax tientallen miljoenen lager moet vragen??
 
RealMadrid09
 
1
13 mei 2019 om 10:58
Ik snap zeker dat Ajax hem niet (zomaar) kwijtwilt. Ik zal je even een scenario voor schetsen: Ajax komt niet door de voorronde heen van de CL aankomend seizoen. Met een beetje pech zelfs geen EL, maar laten we even zeggen dat Ajax dan wel de EL in komt. Dan kan ik je garanderen dat alle prijzen, zowel de vraagprijs als de waarde, van de spelers minimaal gehalveerd worden. En in dit geval raakt van de Beek volledig uitvorm (a la Dolberg) dan kan je fluiten naar een bedrag als 40/45 miljoen, laat staan de gevraagde 70. Ik ben het eens dat Ajax een zo sterk mogelijk team moet blijven vasthouden, maar geloof mij maar dat er menig mensen bij Ajax werken of ajax een warm hart toedragen die Ajax zien als een bedrijf. Dan is dat toch wel heel slecht gespeeld als bedrijf zijnde. Van de Beek beleeft werkelijkwaar een topseizoen en presteert fantastisch, ik Denk dat hij dit niveau niet nog een seizoen zal leveren, maargoed hij is nog jong.
 
Ampie
 
7
13 mei 2019 om 11:05
Volgens deze redenering kan ajax beter gelijk iedereen verkopen. Of wacht laat ik een andere situatie schetsenjax haalt volgend seizoen wederom de halve finale, of de finale zelfs. Heb je en weer miljoenen verdiend via de cl, recettes etc en vd beek is weer nog meer waard geworden. Maw schets vooral alleen situaties die jouw mening ondersteunen, dan wordt je mening vanzelf wel waarheid voor je
 
RealMadrid09
 
1
13 mei 2019 om 11:13
Oh nee hoor, dan ben ik de eerste die zal toegeven dat ik volledig fout zat. Ik hoop zelfs dat jouw scenario uit gaat komen! Het is mooi dat Ajax zo'n bedragen kan en mag vragen tegenwoordig, maar ik blijf van mening dat er niet hoeft worden doorgedraaid. De bedragen die ik noem zijn ook echt geen fooi'tje.
 
RealMadrid09
 
0
13 mei 2019 om 11:18
Ajax hoeft zeker niet iedereen te verkopen, maar er is ook gewoon een grens dat het (financieel gezien dan) onverantwoord wordt als Ajax dergelijke bedragen niet zou gaan accepteren. Je kan jezelf daarmee in de vingers snijden. Het blijft een gok of een speler zijn huidige niveau kan vasthouden, maar voor sommige bedragen is het risico te groot.
 
92643
 
3
13 mei 2019 om 10:18
Vragen mag, maar de transfermarkt is wel losgeslagen.. vd Beek is geen exceptionele speler, al heeft hij dit jaar zichzelf een heel goede dienst bewezen. In 'normale' tijden zou deze jongen voor 10 tot 15 miljoen gaan. Ajax heeft echter de status heel erg mee momenteel. Terecht dat ze het proberen (en waarschijnlijk ook gaan krijgen).
 
JJvH91
 
4
13 mei 2019 om 10:23
Heeft nog een lang contract en ze willen 'm niet kwijt. Als men hem dan toch wilt hebben, betalen ze maar de hoofdprijs en meer. Dus ja, 70 miljoen is heel logisch.
 
LucasAndersen
 
3
13 mei 2019 om 10:27
Kicker is doorgaans goed geïnformeerd. Maar waarom zou Ajax minder vragen? Die willen natuurlijk gewoon dat ie blijft
 
sebasjuh
 
4
13 mei 2019 om 11:50
Net zoals een 130 miljoen voor Hazard van de zotte is. Het gaat hier om het feit dat Ajax nog een langdurig contract met de speler heeft en hem niet perse kwijt wil en dus een hoge vergoeding willen zien als hij weggaat. Daarnaast komt het aloude verhaal Ajax heeft het geld niet nodig en dus kunnen ze hoog in de boom zitten zeker na dit seizoen CL waar we verschillende teams verslagen hebben. Als er geen club 70 miljoen betaald nou prima dan blijft hij en als Ajax dan nog meer spelers op die manier kam behouden hebben we volgend jaar een mooie basis staan en hoeven we maar een paar posities op te vangen. Ik teken ervoor als dat gebeurd bij Ajax (alleen maat Frenkie en de Ligt weg).
 
RealMadrid09
 
0
13 mei 2019 om 12:12
@sebasjuh, het zou fantastisch zijn als alleen Frenkie en De Ligt zouden vertrekken! Dan alleen nog een aantal talentvolle spelers aantrekken/jeugd doorschuiven en eventueel nog 3 basiswaardige spelers aantrekken en wellicht kunnen we net als dit seizoen weer hoge ogen gooien in de CL
 
NL_Modric
 
0
13 mei 2019 om 12:27
Natuurlijk teken je ervoor. Met het vertrek de Ligt 70 miljoen en Frenkie 75 miljoen heb je 145 miljoen binnen geharkt, waarvoor Marin (12,5miljoen) en Lisandro Martinez (7 miljoen) in de plaats komen. Ik verwacht eerlijk gezegd nog een vertrek van Ziyech (30 miljoen) en ik ben heel benieuwd wat Overmars daarvoor in de plaats terug haalt. Van mij mogen ze Odegaard wel een jaartje huren. (ook al ben ik daar doorgaans geen fan van)
 
El Barto
 
3
13 mei 2019 om 10:05
Wordt wel een leuke paar maanden vol geruchten zo. Ik hoop dat Vd Beek nog een seizoen blijft, dan houdt Ajax het geraamte van z'n team nog aardig bij elkaar. Maar Dortmund zou geen slechte keus zijn, club die met jonge spelers durft te spelen, op een hoog niveau. Anyhoo, we zien het wel.
 
Lesterr
 
6
13 mei 2019 om 10:08
"Anderzijds is Borussia Dortmund op zoek naar een ander type. Die Borussen willen volgens het Duitse voetbalblad een ‘Ilkay Gündogan-type’." Begrijpelijk, Donny is wel een ander type speler. Barella is meer een Gundogan-type; een geweldige techniek, en kan heel goed het tempo behouden.
 
Ampie
 
25
13 mei 2019 om 10:11
Grappig dat sommigen lacherig doen over de vraagprijs. Ik vind het vooral mooi dat ajax dit doet. We willen de spelers niet kwijt, moeten zelf ook de volle pond voor vervanging betalen, en hebben net een succesvol seizoen achter de rug. Vd beek heeft zich laten zien in de competitie en europa, zit de laatste tijd steeds bij het NL elftal. Waarom dan slechts een appel en een ei verkopen? Lekker lacherig doen maar wel denken dat je eigen spelers weergaloos zijn en topbedragen zouden moeten kosten, succes ermee ??????
 
carlosz
 
8
13 mei 2019 om 10:24
Zijn er meer spelers die hebben gescoord in de kwart en halve finale van de champions league?! En ook nog het middenveld in handen nemen tegen Bayern, Madrid, Juve, Spurs. Ook tegen Utrecht weer beslissend. Ik denk dat je als scout van topclubs de laatste tijd alleen maar plusjes opschrijft op je kladblokje. Engelse ploegen betalen elkaar onderling de gekste bedragen. Portugese clubs halen altijd het onderste uit de kan. Waarom zou Ajax dat niet kunnen doen? Als Dembele en Coutinho beide 100+ miljoen hebben gekost. Hebben ze Frenkie (voordat ze Real hadden verslagen) toch iets te goedkoop verkocht.
 
RafTeuns
 
2
13 mei 2019 om 10:25
Wie had ooit gedacht dat spelers van Ajax nog zo veel zouden opleveren, natuurlijk is de markt flink omhoog gegaan, maar ajax is wel echt extreem goed bezig de laatste tijd. 2 prijzen dit seizoen, en de halve finale CL. 70 miljoen is wat veel voor Donny maar zie hem nog wel uitgroeien tot hij werkelijk dit bedrag waard is
 
AjaxCunian
 
0
13 mei 2019 om 10:25
Zou zeker bij Borussia passen, maar graag nog één jaartje bij Ajax blijven. Heb dan de volgende opstelling in gedachten. Donny kan absoluut een middenvelder van het hoogste niveau worden, Donny, Frenkie en Gini moet ook het middenveld bij Oranje worden de komende jaren. Zijn zeker niet de langste en grootste, maar wel wendbaar, snel, duelsterk en aggresief.
 
sebasjuh
 
0
13 mei 2019 om 11:52
Dat lijkt me inderdaad het beste middenveld voor Oranje. Je mist eigenlijk nog echte top vleugelspelers en backs anders had je echt een super geweldige selectie bij Oranje gehad.
 
NL_Modric
 
0
13 mei 2019 om 12:34
Ze zijn toch bezig met die Martinez ? Dan kan Blind mooi een plekje opschuiven. Ze moeten er alleen alles aan doen om Neres en vd Beek nog een jaartje te behouden. Ook heb je met Schone, Huntelaar, Labyad, Mazraoui, Sinkgraven, aangevuld met jeugd, een ijzersterke bank voor de Eredivisie. Die namen zie ik dan ook graag nog wat jaartjes blijven.
 
Tornado72
 
1
13 mei 2019 om 10:30
Dortmund zou in mijn ogen een uitstekende club zijn voor vd Beek en de BL een prachtige competitie maar als Dortmund het geld (70 miljoen lijkt mij veel te veel) niet heeft en ze eigenlijk een andere speler zoeken dat is het echt jammer voor vd Beek.
 
123 bea 123
 
1
13 mei 2019 om 11:13
Nou, als het mogelijk is Guendogan terug te halen, zal ik daar de voorkeur aan geven. De analyse van de technische staf klopt wel, Borussia mist dit soort speler.
 
falcao
 
1
13 mei 2019 om 11:27
Het is heel simpel. Wanneer PSV en Feyenoord zelf willen cashen en zich verder willen ontwikkelen is er maar 1 route. Europees furore maken. Dat heeft Ajax gedaan, in eerste instantie via de EL. Laten die andere clubs daar nu eens eerst mee beginnen. Ze moeten het gewoon zelf afdwingen. En dan moet je komend seizoen domweg niet nog een keer struikelen over pakweg Maribor of Trencin.
 
Janta
 
0
13 mei 2019 om 12:07
Met de vraagprijs van 70 miljoen zijn meteen de koopjesjagers weg gefilterd wat weer een hoop tijd scheelt aan de onderhandelingstafel. Ik hoop maar verwacht ook dat v/d Beek nog een jaar blijft bij Ajax. Een "top"clubs zou voor hem alleen qua salaris een verbetering zijn maar qua voetbal zit v/d Beek al bij een topclub. Als je al een finale hebt gespeelt in de EL, je zat in de CL bij de beste 4 van Europa en pakt nu in NL alle prijzen, dan hoef je je niet meer te bewijzen naar de rest van Europa. Dat is geen arrogantie, maar gewoon een feit!
 
Rathor
 
1
13 mei 2019 om 19:40
Weer zo'n roze brilletje, ach ach. Alle topclubs van Europa zullen volgend jaar nog steeds heeeel blij zijn als in de 8ste of kwartfinale Ajax uit de koker komt en geen Barca, Liverpool of Psg. Ajax heeft een mooi cl seizoen gehad. Maar het is zo veel makkelijker voetballen als er weinig van een team wordt verwacht. Alles na de achtste finale was al geweldig. Totaal niet te vergelijken bij de druk die ligt bij de europese topclubs. Simpelweg omdat Ajax niks te verliezen had. Porto heeft in 200.. ook de cl gewonnen. So what. Wil niet zeggen dat hun een topclub zijn. Geen enkele garantie dus hoe vd Beek omgaat met de druk van presteren bij een echte topclub. Daarom is 35 miljoen euro een behoorlijk reële prijs. En als de Ligt weg zal gaan, zal Ajax blij zijn als ze de achtste finale van de cl bereiken volgend jaar. Zonder die jongen hadden ze dit seizoen noooit de halve finale gehaald. Aajx is europese subtop, deal with it.
 
C_H_A
 
2
13 mei 2019 om 12:16
Uitstekend beleid door AJAX, misschien is de vraagprijs te hoog maar je wilt niet zo een jongen voor 35miljoen weg doen. Tevens wil je je elftal nog sterk houden na zo een droomseizoen. Hij mag, ik ga ervan uit dat Ziyech weggaat, de kar trekken bij Ajax. Wat ik wel raar vind, een speler volgen en een gesprek voeren maar toch erachter komen dat je een andere type speler nodig hebt... vreemd! Achtja het blijft de “Bild”