Bosz erkent na eerste zege in zeven jaar: 'We hadden het nodige geluk'
Zondag, 1 december 2019 om 07:16

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wist zaterdagavond met 1-2 te winnen op bezoek bij Bayern München. Het zat die Werkself niet tegen, zo beseft de 56-jarige oefenmeester na afloop op de persconferentie. Bayern, dat in de slotfase met een man meer speelde, raakte verschillende keren het aluminium.

"Natuurlijk ben ik waanzinnig tevreden met het resultaat, ook al hadden we het nodige geluk. De afgelopen weken was het eigenlijk andersom: dat wij de nodige kansen hadden, maar niet tot scoren kwamen", zo tekent het clubkanaal van Bayer Leverkusen op uit de mond van Bosz. "Ik had liever gehad dat ons geluk de afgelopen weken beter was verdeeld en dat we nu meer punten zouden hebben, maar over vandaag ben ik helemaal tevreden."

Bosz verwijst naar de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg van vorige week, die ondanks een stortvloed aan mogelijkheden voor Bayer Leverkusen in een 1-1 gelijkspel eindigde. Bayern had zaterdagavond in de Allianz Arena verreweg het meeste balbezit en kreeg dus levensgrote kansen om te winnen. Desondanks won Bayer Leverkusen uiteindelijk dankzij twee doelpunten van Leon Bailey met 1-2 in Zuid-Duitsland, voor het eerst sinds oktober 2012.

Bosz bekent dat hij eigenlijk anders had willen wisselen in München. "Ik had Kai Havertz in het veld willen brengen, maar ik moest drie keer wegens een blessure wisselen. We hadden geen keuze, over die blessures heb ik nu verder geen nieuws", stelt de oefenmeester. Bailey, Wendell en Charles Áranguiz moesten het veld verlaten en werden vervangen door Karim Bellarabi, Daley Sinkgraven en Kerem Demirbay.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Bananenflanke
 
0
1 december 2019 om 08:19
Geluk was er ja, maar ik vind Bayer nu een stuk volwassener spelen dan in het begin onder Bosz. Pressing is nog steeds agressief, maar minder hoog en in plaats daarvan wordt sneller omgeschakeld. De twee eerste zeges van Bosz in de CL zijn geen toeval en ik denk als hij zich tactisch blijft verbeteren dan zien wij hem over een aantal jaar bij de absolute top op de bank zitten. De uitstraling en people management kwaliteiten daarvoor heeft hij sowieso.
 
origineel
 
0
1 december 2019 om 10:47
Het was gisteren echt open huis achterin en als Bayern net zo scherp had geweest als de afgelopen paar wedstrijden hadden ze er minimaal 8 ingeschoten. Iedere keer als ze achterin probeerden door te dekken kwam Bayern er met een simpele bal doorheen en het is een godswonder dat ze meerdere keren met 3 man op de doelman afgingen zonder te scoren. Was verre van onder de indruk van de tactiek van Bosz. Voor de neutrale supporter natuurlijk de best mogelijke trainer maar als trainer van je eigen club zit je bij uitwedstrijden zelden rustig op je bank.
 
Bananenflanke
 
0
1 december 2019 om 12:17
Wat had jij dan anders gedaan dan Bosz? Bus parkeren en wachten totdat Bayern je afslacht? Ik vond het een redelijk goede balans tussen aanvallen en verdedigen, ben ook niet onder de indruk van de kwaliteit die bij Bayer achterin op het veld staat. Tah is echt zo traag en voetballend zwak, dat zou een typische Arsenal aankoop kunnen zijn.
 
AjaxCagliari
 
0
1 december 2019 om 16:04
Volg jij bayer een beetje? Wat vinden de fans van hem, zijn ze nog heel erg tevreden met Bosz? Weet niet waarom maar blijf een zwak voor de man hebben, hoop altijd dat het goed gaat met m.
 
ElPhenomeno
 
0
1 december 2019 om 11:25
Misschien moeten we maar vaker zonder onze beste speler spelen.