Bosz kan zich niet vinden in kritiek: 'Dat vind ik zo'n lulverhaal'
Dinsdag, 10 oktober 2017 om 20:06

Het Nederlands elftal is de aansluiting met de wereldtop definitief verloren en lijkt aankomende zomer zo goed als zeker het tweede eindtoernooi op rij te gaan missen. Een van de kritiekpunten die afgelopen weken opdook is dat de Nederlandse voetballers meer en harder moeten gaan trainen. Peter Bosz kan zich echter totaal niet vinden in die kritiek.

"Dat vind ik zo'n lulverhaal. We trainen hier in Duitsland niet meer dan in Nederland. Het gaat om de kwaliteit en de intensiteit van de trainingen", legt de trainer van Borussia Dortmund uit aan de NOS. "De intensiteit ligt hier niet hoger omdat er harder getraind wordt, maar omdat de spelers beter en volwassener zijn. Meer trainen gaat vaak ten koste van de kwaliteit."

Meer: Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Bosz denkt dan ook dat er sprake is van een golfbeweging en heeft er vertrouwen in dat er over een aantal jaar weer Nederlandse spelers bij de absolute top terecht komen die vervolgens Oranje op sleeptouw kunnen nemen. De oud-coach van onder meer Ajax ziet wel dat Arjen Robben op dit moment de enige speler is die een dragende rol vervult in de Europese top en weet dat dat in zijn eigen tijd als speler anders was.

"Toen werd je nog per brief geselecteerd. Daarop stond dan ook de rest van de selectie en als je dan al die clubs achter de spelersnamen zag: AC Milan, Barcelona, Real Madrid… Tegenwoordig spelen onze jongens bij de kleinere clubs in Europa." Bosz vertrok afgelopen zomer naar het Ruhrgebied en lijkt voorlopig niet te hoeven gepolst voor de functie van bondscoach: "Ik heb het erg goed naar mijn zin bij Dortmund."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
24
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
AFCfokke
 
35
10 oktober 2017 om 20:15
Dit is geen discussie of poll; dit is een feit. Bij een hogere leeftijd kan je met meer intensiteit trainen. Jonge spelers moeten dan aanhaken en worden niet zo hard beoordeeld en groeien. Die dynamiek bestaat niet meer in NL.
 
hertogtwan
 
5
10 oktober 2017 om 20:23
Jij vindt dat oudere spelers een hogere intensiteit met trainen kunnen hebben dan jongeren? Intensiteit moet een speler van 18/19 net zo goed hebben als 1 van 26/27. Het is vooral het fysiek, inzicht en de slimme manier van lopen wat het verschil maakt. Intensiteit moet altijd 100% zijn. Dat moet je willen!!
 
hertogtwan
 
6
10 oktober 2017 om 20:23
Jij vindt dat oudere spelers een hogere intensiteit met trainen kunnen hebben dan jongeren? Intensiteit moet een speler van 18/19 net zo goed hebben als 1 van 26/27. Het is vooral het fysiek, inzicht en de slimme manier van lopen wat het verschil maakt. Intensiteit moet altijd 100% zijn. Dat moet je willen!!
 
snapik
 
4
10 oktober 2017 om 20:51
Zit op de genoemde leeftijden wel degelijk een verschil in conditie. Areobe en anareobe mogelijkheden zijn wel verschillend. Die jonkies zouden wel sneller moeten herstellen.
 
Peperbus038
 
0
11 oktober 2017 om 21:15
Juist en daarom zie je spelers groeien zodra zij een half jaar in Engeland spelen. Ook als je naar de jeugdelftallen kijkt zie je bij ons vaak jongetjes lopen en bij elftallen van andere landen mannen.
 
AlexDelPiero10
 
10
10 oktober 2017 om 20:15
Ik geloof nooit dat al die spelers hierover zouden liegen, vraag maar eens aan Zlatan, het vercshil tussen bv Nederland en Italie qua trainingsarbeid, er zijn gewoon te veel spelers die dit aankaarten.
 
consy
 
15
10 oktober 2017 om 20:20
Ik denk juist wel dat sommige spelers het een beetje overdrijven. Erik Pieters van Stoke gaf het gisteren op de NL tv ook al aan hoor, in Engeland trainen ze ''maar'' 1x per dag terwijl we in Nederland 4 dagen in de week zo'n 2x per dag een training op het programma hebben. Klinkt helemaal niet onlogisch zoals Bosz het aangeeft, de training is intensiever omdat er meer spelers van 27/28 rond lopen die meer kracht bezitten dan onze jochies van 18/19.
 
AlexDelPiero10
 
3
10 oktober 2017 om 20:28
Dat zou kunnen kloppen, een logische uitleg, de jongens die vertrekken zijn meestal ook vrij jong, dat zou dan ook het verschil dat ervaren word kunnen verklaren.
 
lennonturbo
 
2
10 oktober 2017 om 21:51
Ik weet niet hoe de rest het doet, maar Pochetinno heeft iedere dag 2 trainingssessies van zeer hoge intensiteit (voor zover ik weet). Klopp trainde dacht ik ook vrij veel. Het hangt af van wat voor voetbal je speelt ook. Als je met hoge druk wil spelen, zul je op en top fit moeten zijn. Als je countert, zal je wat minder meters per wedstrijd afleggen en train je misschien wat minder.
 
Peperbus038
 
0
11 oktober 2017 om 21:18
Al train je 100x per week. Het gaat ook Om de intensiteit. Je ziet elke keer weer spelers groeien na een periode in het buitenland .
 
HdeV
 
13
10 oktober 2017 om 20:16
Met Peter Bosz benik het nooit eens, nu niet en vorig seizoen ook niet. Met veel geluk de finale van een B-toernooi behaald maar met een tactiek van niks de zege in de finale weggegeven. Ondertussen door zwak trainerschap de KNVB-beker en het kampioenschap weggeven aan mindere ploegen. Gun hem een degradatie en een lekke band.
 
AsRoma8
 
50
10 oktober 2017 om 20:24
Hoe kun je het hier nu met hem oneens zijn. Hoe weet jij nou hoe veel ze in Nederland en Duitsland trainen.
 
HdeV
 
4
10 oktober 2017 om 20:36
Ik heb slechts een maand of vijf minder trainerservaring in Duitsland als Peter Bosz (exclusief het seizoen bij Hertha in `98) en hoor iedereen altijd maar opgeven over de trainingsintensiteit in Duitsland; speler, coach, verslaggever en criticus. Geeft daar dus meer waarde aan als de gefrustreerde Peter die eindelijk in een positie zit om af te geven op Nederland. Een positie die hij bij Maccabi Tel Aviv duidelijk niet had.
 
Wazebey
 
6
10 oktober 2017 om 20:30
Met alles wat je over vorig seizoen aangeeft ben ik het eens. Alleen heeft Bosz wel gelijk als het gaat om de kwaliteit. In Nederland spelen we alleen maar lummeltje, kampioenen, tienen en wie scoort is op goal. In het buitenland wordt er serieus getraind en het maximale eruit gehaald met volwassen spelers.
 
SampaoliFeye
 
10
10 oktober 2017 om 20:40
Hoe kan je voetbal op straat nou vergelijken met voetbal op de training..
 
sprokkie
 
6
10 oktober 2017 om 21:32
Bij de eredivisieclubs lopen ze elke dag te tienen? Dat is nieuw voor me!
 
Saaff
 
2
10 oktober 2017 om 22:20
?????? Niet echt serieus te nemen nee, dat soort spelletjes worden ook in het buitenland gespeeld, als je het over serieuze trainingen hebt dan ben je raar.
 
Jeffrey_fey
 
12
10 oktober 2017 om 22:17
Ik denk dat jij niet op het juiste forum. Als je vind dat bozs met geluk in de finale van een B toernooi is gekomen en met door slecht trainerschap de volgens jou " grote prijzen " heeft verloren , dan heb je geen verstand van voetbal vriend. Ga anders ff buurten bij een paarden forum.
 
hertogtwan
 
3
10 oktober 2017 om 20:16
Bosz kan het weten. Resultaat met Dortmund en Ajax. Hij zal toch echt niet heel veel anders doen. Wat dat betreft zou hij heel veel jonge coaches moeten coachen/trainen. Tijd dat ze vaker de koppen bij elkaar moeten steken en de TC 1 of 3 wat het volgens mij nu is , veel zwaardere leerstof moet hebben.
 
fchie
 
7
10 oktober 2017 om 20:18
Wat ik vooral mis bij de spelers is de winnaarsmentaliteit. Zie je bij de clubs ook heel veel terug. Ze moeten eens strijden en hoeft niet altijd mooi te zijn. Als ze maar alles geven.
 
Duke222
 
2
10 oktober 2017 om 20:43
Helemaal mee eens. .. ik denk dat Bosz gelijk heeft en dat het niet heel veel scheelt. Het heeft imo al jaren te maken met de mentaliteit en eigenlijk niks anders. Ze zijn zo gefocused op de soortige hollandsche school dat als dat niet wil vlotten dat het ook niks wordt ( en vlot het wel dan alsnog is de kans op gelijkspel/verlies groot wat vaak genoeg gebeurd is..) want een bepaald plan B is er niet echt. De hollandsche school tuurlijk moeten ze dat aanhouden en streven wie wilt dat nie? Italianen willen dat vast ook wel etc... Maar je kan niet tegen elke ploeg of land alsmaar met dat op de proppen komen. Zo moet men ook beseffen dat je als verdediger best de bal de tribunes in mag schieten (of stadion uit Lol), maar nee men wilt dan vaak leuk gaan tikken.. dan volgt ineens een interceptie en een tegengoal. Verder mogen ze ook veel meer trainen aan dode spelmomenten. Dat zijn van die momenten dat wanneer het niet loopt in een match je wellicht alsnog een punt (of misschien wel 3 punten) kan pakken. Anyhow ..ja de mentaliteit die mag anders ik denk dat als die knop om is dat het er een stuk positiever uit zal zien. Verder de kans dat NL niet naar WK gaat is erg groot.. maar dan hebben ze wel weer zat tijd om te werken aan alles. Qua jeugd is er zo een leuke lichting aan te komen... zie jong psv en jong ajax etc..over laten we zeggen 8jj , mits ze het goed aanpakken..kan NL gewoon weer as usual meedingen voor een grote prijs. Die hoop heb ik ook zeker.
 
AadHandgranaat
 
4
10 oktober 2017 om 20:22
Apart, 'met Dortmund trainen we niet harder dan in Nl'. Lijkt me niet zo'n sterk bewijs, aangezien Bosz de trainingen zelf organiseert. Als ie nou aan de zijlijn zou meekijken met een Duitse coach, dan zou het een ander verhaal zijn. Verder geloof ik de spelers toch meer, die daadwerkelijk de trainingsarbeid ervaren die ze er in het buitenland in moeten stoppen.
 
Duke222
 
1
10 oktober 2017 om 20:54
Haha dat is wel een heel goed punt ! Toch denk ik niet dat het met trainingen te maken heeft en de spelers in andere landen zijn in algemeen ook wat ouder/volwassen..maw die kunnen dan ook een kilootje meer heffen om het even zo te zeggen..(en wellicht hoeft men hun ook minder uit te leggen). Achja laten we hopen dat de Knvb gewoon inziet dat ze nog genoeg te doen hebben (en ze zullen de tijd krijgen ook als Rusland niet doorgaat ) en dat ze niet te krampachtig moeten vasthouden aan " hun school " .
 
Dubalo
 
9
10 oktober 2017 om 21:16
Toch was Ajax vorig jaar fitter dan bijna elk Europa League team. Dit zag je o.a in de uitwedstrijd tegen Schalke en de thuiswedstrijd tegen Lyon.
 
PeterVermeuIen
 
3
10 oktober 2017 om 21:25
Het ligt gewoon aan de trainers... het valt me op dat de trainers weinig gebruik maken van de kwaliteit van de spelers, en meestal kijkt waar de spelers voetballen.Geloof je dat Hiddink en Advocaat de spelers en het elftal beter kunnen maken? En Blind? Nee.We missen een trainer type Bosz.Co Adriaanse zou dit wel kunnen.
 
PietFriet01
 
1
10 oktober 2017 om 22:35
Volgens mij lezen veel mensen niet goed wat Bosz zegt. Hij zegt niet dat er meer trainingsuren moeten worden ingepland, maar dat de trainingsuren die je hebt op 100% moeten worden voltooid en niet op 60%.