Bosz ziet clubrecord aan zich voorbij gaan na doelpuntrijke thuisnederlaag
Zaterdag, 14 oktober 2017 om 20:22

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond, op de achtste speeldag van de Bundesliga, de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Het team van coach Peter Bosz ging in eigen huis onderuit tegen RB Leipzig en zodoende grijpt de Nederlander naast een clubrecord: geen enkele coach van die Borussen bleef in zijn eerste acht Bundesliga-duels ongeslagen. Door de 2-3 nederlaag slinkt de voorsprong op regerend landskampioen Bayern München tot twee punten: negentien om zeventien.

Borussia Dortmund zette in de beginfase flink druk op de defensie van RB Leipzig, dat in de vierde minuut al een tegendoelpunt om de oren kreeg. Na een fatale terugspeelbal van Stefan Ilsanker kon Pierre-Emerick Aubameyang alleen op Peter Gulacsci af en rondde hij diagonaal af. Het bezoek herstelde zich echter goed en nam de controle over het duel over; in de tiende minuut verscheen de 1-1 al op het scorebord.

Na een vrije trap van Kevin Kampl kwam de bal via Marcel Halstenberg terecht bij Marcel Sabitzer, die met een rake knik voor de gelijkmaker zorgde. Het team van trainer Ralf Hasenhüttl drukte door, met dominant voetbal en gevaarlijke momenten voor het doel van Roman Bürki. In de 25e minuut was het raak: na een uitstekende actie van Bruma aan de linkerkant prikte Youssef Poulsen de 1-2 binnen.

Dortmund kon niet slechter aan de tweede helft beginnen. Sokratis Papastathopoulos veroorzaakte in de 47e minuut een strafschop, na een overtreding op Jean-Kevin Augustin en mocht bovendien met rood inrukken. Augustus nam zelf de verantwoordelijkheid en schoot de 1-3 binnen. Luttele minuten later completeerde Ilsanker zijn slechte optreden met een tweede gele kaart, na een duel met Aubameyang.

Na ruim een uur spelen verkleinde Dortmund vanaf elf meter de nadelige marge, met dank aan de videoscheidsrechter. De arbiter floot aanvankelijk voor een vrije trap, maar de charge van Dayot Upamecano op Aubameyang was binnen het strafschopgebied. De Gabonees faalde niet vanaf elf meter: 2-3. Het team van Bosz probeerde met man en macht een derde treffer te forceren, maar Gulacsci en consorten hielden goed stand en stapten uiteindelijk als winnaar van het veld. Leipzig, dat de derde competitiezege op rij boekte, heeft nu maar drie punten minder dan Dortmund.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Oliii4
 
27
14 oktober 2017 om 20:33
Nou er zijn clubs die meer geld uitgeven, maar niet in de buurt komen van het niveau van Leipzig. Is gwn een leuke ploeg om naar te kijken. Hopelijk krijgen de supporters binnenkort hun 50 procent aandeel en kan dit gezeur stoppen.
 
Die-ene
 
7
14 oktober 2017 om 20:37
Ik ben geen fan van de manier waarop zij de Duitse regels omzeild hebben, maar er zit wel echt een idee achter het beleid en ze spelen aantrekkelijk voetbal.
 
LCypher
 
7
14 oktober 2017 om 20:38
Tsjah, een ploeg die leuk voetbal speelt met vaak jonge talenten, geen bizarre bedragen uitgeeft aan willekeurige topspelers maar gewoon vanuit een visie werkt...ik snap dat je aan de achtergrond een hekel kan hebben maar de visie en het spel van Leipzig is gewoon heel leuk om naar te kijken.
 
lausho
 
7
14 oktober 2017 om 20:55
Is juist een van mijn favoriete club in Duitsland, vind dat Leipzig wel een mooi plan heeft, breekt ook lekker met die stijve traditionele duitsers.
 
xNickMorello
 
4
14 oktober 2017 om 21:03
Waarom mag een club geen nieuwe geschiedenis schrijven? Waarom moeten alleen oude traditie clubs successvol zijn
 
goodold11
 
7
14 oktober 2017 om 20:27
Ben voor BVB gaan zitten, blijkt dat RB Leipzig leuker te spelen. Behendige aanvallers van Rbl. Het deed mij terugdenken aan RB Salzburg tegen Ajax, waarbij BVB vaak genoeg werd overrompeld in de eerste helft. Vond beide pingels discutabel. Augustin kreeg wel een heel licht duwtje. Sokratis kon meteen inrukken met direct rood. Had allebei niet gehoeven wat mij betreft. Dan de pingel van Bvb. Dit is wel een heel apart scenario. Auba wordt gevloerd in de zestien, maar de bal was nooit in het strafschopgebied geweest of ging er niet naar toe. Met Videoref toch de strafschop toegekend. Ik ben verbaasd.
 
goodold11
 
0
14 oktober 2017 om 20:43
De scheids was wel consistent door Ilsanker ook een kaart te geven, terwijl de bal niet eens in de buurt kwam. Een scheids moet toch de inschatting maken of het spel daadwerkelijk belemmerd wordt als spelers op deze manier worden gestopt. Immers die ballen waren ver buiten bereik en het spel kon nooit worden voortgezet.
 
SilentStrike
 
12
14 oktober 2017 om 20:27
Wat een wedstrijd was dit. Ongelooflijk. En Bruma wat een talent.
 
OL1950
 
2
14 oktober 2017 om 20:43
Zo raar dat niemand hem eerder heeft opgepikt bij Gala.
 
Arnavut1
 
2
14 oktober 2017 om 20:51
Het is idd een groot talent maar er zit weinig continuïteit in zijn spel. Speelt een wedstrijd een 9 en daarop 5 wedstrijden echt een 2. Hierdoor vond ik ook dat Leipzig een risico nam. Speelt ook niet vaak basis bij Leipzig.
 
Jeronsaik
 
19
14 oktober 2017 om 20:27
Dit krijg je ervan als je jezelf teveel bezig houdt met andere zaken zoals het zeuren hoe slecht het bij een andere club is etc. Had gewoon moeten focussen op Borussia. Moet er wel bij zeggen dat Leipzig goed spel heeft laten zien. Maar ik lees de hele week al hoe gemotiveerd zijn spelers zijn en hoe professioneel en hoe slecht het bij Ajax was en het verschil in dit en dat. Wel lekker dat die deze wedstrijd dus verliest en kan fluiten naar een record.
 
Mueslireep
 
42
14 oktober 2017 om 20:39
Dit is natuurlijk onzin wat jij zegt. Alsof Bosz in de voorbereiding op andere wedstrijden 24 uur per dag ermee bezig is. Hij geeft gewoon interviews aan journalisten die zijn mening willen horen. Dat is zo gebeurd, alleen plaatst vz er gelijk 80 artikelen over zodat het lijkt alsof Bosz daar alleen maar mee bezig is
 
Jeronsaik
 
3
14 oktober 2017 om 20:49
Ik heb zie niet allemaal gelezen trouwens, heb wel de titels gezien en gelezen. Dus daar maak ik conclusies uit. Daarbij is mijn mening gebasseerd op wat hier toch geschreven wordt op deze site? Dat is toch het resultaat van de media, van welke bron die ook komt of niet. Ik heb geen hekel aan Bosz, ik ken de beste man niet. Overigens snap ik niet waarom uberhaupt een trainer op z'n topic moet ingaan. Ik zou als trainer de eer aan mezelf houden en zeggen dat de interview over het topic dortmund kan gaan en anders nergens over. Waarom zou je in 1, 2 of 3 interviews of die nu 10 min, 1 uur of 3 uur duurt gaan zitten praten over Ajax?
 
JansonWatson
 
6
14 oktober 2017 om 23:04
8 wedstrijden moeten wachten om je gram te halen op Bosz? Bosz word geinterviewd, en geeft antwoord op wat verslaggevers hem vragen. Kan hij er wat aan doen dat voetbalzone dit over 30 artikelen uitsmeert?
 
Ijsmuts
 
16
14 oktober 2017 om 20:41
Ik denk ook dat Bosz dagelijks op en neer is gereden om met de Nederlandse pers te praten... zucht. Die man heeft 2 uur zitten praten met een journalist, wat is daar mis mee op professioneel gebied? Natuurlijk komt ook Ajax dan ter sprake, maar dat is ook gewoon slechts een onderdeel geweest van het gesprek. Wel het onderdeel dat het beste verkoopt en de meeste clicks genereert. Daarom wordt er ook zo veel en zo vaak aandacht besteed aan dat stukje. Kortom: als jij elke dag van de week een stukje over dit onderwerp leest en je daar dagelijks aan irriteert, leg dan even de link dat de bron waar je het vandaan haalt 1 interview in stukjes publiceert... voor de clicks. Mag jij gaan bepalen aan wie je je irriteert. Bosz of de bron waar je het leest.
 
lausho
 
2
14 oktober 2017 om 20:53
Wie zou er straks weer niet binnen zijn wetten passen bij Dortmund? Bosz is niet echt een makkelijk man, je kunt ook te ver gaan in je perfectionisme, dan loop je mensen tegen de been, dat zal Bosz nog wel vaker tegenkomen.
 
Arnavut1
 
2
14 oktober 2017 om 20:28
Mijn broer had zijn toto op Borussia gespeeld en ik zei nog tegen hem, dat Leipzig zou winnen. Leipzig ligt Dortmund gewoon niet. Daar waar Borussia aanvalt is Leipzig met hun counters te gevaarlijk.
 
lausho
 
7
14 oktober 2017 om 20:51
Lekker Leipzig! Mooie overwinning, knap daar in Dortmund. Dat team ontwikkeld zich tot een van mijn favoriete elftallen, alleen al omdat het zo lekker anti-traditioneel is, zoals heel veel in Duitsland. Maar vooral ook omdat ze heerlijk voetbal spelen.
 
El Chicharito
 
1
14 oktober 2017 om 21:05
Penalty van Leipzig is wel makkelijk gegeven.. Was het overigens niet zo dat penalty rood afgeschaft is, tenzij grove overtreding of bal van de lijn halen a la Suarez?
 
123 bea 123
 
0
14 oktober 2017 om 21:30
Eigenlijk verdiende nederlaag vanavond. Deze tactiek van Bosz kan natuurlijk niet, Als je zo aanvallend speelt tegen Leipzig loop je in een mes. Zelfs Bayern gaan zich aanpassen aan deze tegenstander. Ik heb meer en meer de verdacht dat Bosz een one-trick pony is met betrekking tot tactiek aanpassingen. Ik vrees dat we deze afloop tegen de top 5 in de weer gaat gebeuren. In de CL sowieso
 
fcoldambt
 
0
14 oktober 2017 om 22:20
Een gekleurde wedstrijd met veel kaarten en als je zo aanvallend speelt weet Leipzig er wel raad mee. Geen rare ploeg. Leuk om te zieb als neutrale man.
 
Canonazo
 
1
14 oktober 2017 om 23:42
Ik verwachtte een rommelige wedstrijd, met 2 teams die ervan houden om druk te zetten. Heb wel genoten. Peter Bosz ondervondt wel moeilijkheden met de flexibele 4-2-2-2 systeem van Hasenhuttl. Er onstonden makkelijk veel gaten in de defensie van Dortmund.