'Bournemouth troeft Borussia Dortmund af en betaalt twaalf miljoen euro'
Dinsdag, 24 juli 2018 om 00:20

Diego Rico vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Engelse media verzekeren in de nacht van maandag op dinsdag dat Bournemouth de strijd om de linkerverdediger van Leganés heeft gewonnen. Rico, 25 jaar, zal dinsdagmorgen een medische keuring ondergaan, waarna beide partijen de laatste formaliteiten zullen afronden.

Rico werd de voorbije weken ook met Borussia Dortmund in verband gebracht. De Spaanse back kon naar verluidt meer verdienen in Duitsland, maar zijn voorkeur ging uit naar een club in Engeland. Met de naderende transfer van Rico is een bedrag van twaalf miljoen euro gemoeid. De Spanjaard kan een vierjarig contract in het Vitality Stadium ondertekenen.

Rico maakte twee jaar geleden voor een miljoen euro de overstap van Real Zaragoza naar Leganés. Na een seizoen sleepte hij al een verbeterd contract in de wacht, inclusief een transferclausule van twintig miljoen euro. Als dank voor zijn bewezen diensten én zijn lage aankoopbedrag, neemt Leganés, dat afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte, genoegen met een lager bedrag.

Voor Bournemouth, dat afgelopen seizoen als twaalfde in de Premier League eindigde, zal het pas de tweede inkomende transfer voor de komende voetbaljaargang worden. The Cherries versterkten zich tot dusver alleen met David Brooks, die voor een onbekend bedrag van Sheffield United overkwam. De club van Oranje-international Nathan Aké deed Benik Afobe voor twaalf miljoen euro aan Wolverhampton Wanderers over.

Meer nieuws
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
4
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
42
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Corona
 
3
24 juli 2018 om 02:05
De PL is natuurlijk een fantastische competitie maar als ik zou kunnen kiezen tussem Burnemouth en Dortmund dan zou ik toch voor Dortmund gaan. Alleen al de sfeer in het stadion zou mij daarheen brengen en natuurlijk een beter contract he.. lekker een extra boterham bij het ontbijt.
 
LukaModric.10
 
9
24 juli 2018 om 03:52
Bij Bournemouth krijg je ei en bacon erbij bij het ontbijt. Onderschat niet wat de mindere clubs in de PL te besteden hebben.
 
bahaboy
 
2
24 juli 2018 om 05:03
Bournemouth kan hem een beter salaris bieden dan Dortmund, al helemaal omdat we het hier hebben over een speler die bij Dortmund waarschijnlijk bankzitter wordt terwijl Bournemouth hem als basiskracht wil inlijven, wat er ook weer voor zorgt dat ze daar een stapje verder kunnen gaan dan Dortmund.
 
Jonas15
 
3
24 juli 2018 om 07:12
Het is toch wel achterlijk dat een club als bornemouth een bor. dortmundt eruit kan duwen qua gelden. Iedere weldenker zou met zn koppie kiezen voor een avontuur in het roemruchte westfahlen stadion.. maar deze jongen weet denk ik niet eens wat het vitaliy stadiom is en waar bornemoth ligt. De PL is echt helemaal verpest door geld en al die rijke pipos die clubs overnemen. Zo zie je maar weer.. geld rules de voetbalworld
 
VisWoestijn
 
7
24 juli 2018 om 07:30
Misschien het bericht nogmaals lezen? Deze jongen weigert nu juist het financieel betere voorstel van Dortmund, dus het gaat hem helemaal niet om het geld. Lijkt me niet meer dan logisch om voor bournemouth te kiezen in dit stadium. Daar wordt hij wel gezien als basisspeler i.p.v. als wisselspeler te fungeren in Dortmund.