Brands wijst PSV al op opvolger Van Bommel: 'Hij heeft de kwaliteiten'
Zaterdag, 23 juni 2018 om 06:30

Phillip Cocu vertrekt na vijf jaar en drie kampioenschappen bij PSV en wordt opgevolgd door Mark van Bommel. Voor de oud-middenvelder wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. De voormalig Oranje-international had PSV Onder-19 al onder zijn hoede en is momenteel met Australië op het WK assistent van bondscoach Bert van Marwijk. De 41-jarige oud-speler van de club tekent in Eindhoven een contract voor drie seizoenen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Marcel Brands weten dat de benoeming van Van Bommel een goede keuze is. Hij startte twee jaar geleden een stappenplan op om Van Bommel klaar te stomen als hoofdtrainer. "Hij was al bezig binnen PSV, maar was ook nog zoekende", geeft Brands aan. "Mijn advies was: ga een vast elftal trainen. Dat blijft de beste leerschool. De A1 is met Mark nu landskampioen."

"Dat Phillip Cocu weg zou gaan, bleek pas na mijn vertrek per 1 juni. Maar als ik nog bij PSV zat, zou ik nu ook Van Bommel doorschuiven. Hij is er klaar voor." De kersverse technisch directeur van Everton heeft ook al een idee wie na Van Bommel zal gaan komen. "Eerst Cocu, nu Van Bommel. En misschien is Ruud van Nistelrooij straks de volgende in het rijtje hoofdtrainers van PSV. Ook Ruud was eerst zoekende, maar heeft de kwaliteiten en wil nu binnen PSV ook vol voor zijn ontwikkeling als trainer gaan."

Direct na de laatste wedstrijd van Australië op het WK keert Van Bommel terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen. Als hij bij aanvang van de voorbereiding nog in Rusland actief is, zal zijn absentie intern worden opgevangen. Jürgen Dirkx, die de assistent van zijn oud-ploeggenoot wordt, maakt ook deel uit van de technische staf van de Australiërs.

Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV, haalde Van Bommel in de zomer van 2012 terug naar Eindhoven. Hij heeft hoge verwachtingen door de manier waarop hij hem kent. "Ik denk dat hij absoluut een heel goede trainer kan worden, een hele grote zelfs", zegt de iconische oud-preses in De Telegraaf. Hij verwacht dat hij hoe dan ook veel aan Bert van Marwijk zal hebben. "Hij heeft nog even een aanloop nodig natuurlijk en als hij daarbij wat steun van zijn schoonvader kan krijgen, dan zou dat mooi zijn."

"Zoals Phillip Cocu dat in het begin heeft gehad van Guus Hiddink. Op welke manier dat uiteindelijk gebeurt, maakt me niet zoveel uit. Ze hebben altijd samengewerkt en al is het niet officieel, dan denk ik alsnog dat Van Marwijk een rol voor hem speelt." Van Raaij heeft in Van Bommel altijd de kwaliteiten gezien die hem ook een goede trainer zouden kunnen maken. "In analyses is hij heel deskundig, steekt hij erbovenuit. Maar dat moet je natuurlijk ook waarmaken en je hebt ook met de omgang met spelers en dergelijke te maken."

Meer nieuws
   
12:29
12:29
Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
5
   
12:17
12:17
VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
   
11:50
11:50
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
7
   
11:33
11:33
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
14
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MarkBakel
 
8
23 juni 2018 om 06:42
Goede keuze om voor van Bommel te gaan. Hopelijk gaat Psv spelen zoals hij vroeger speelde. Strijd vanaf minut 1 tot minut 90 en niet bang de harde duels aan te gaan (met name hendrikx) ik verwacht dat Hendrikx dit seizoen echt gaat ontpoppen als leider met van Bommel als coach. Zodra ik hoorde dat van bommel ging opvolgen zei ik al tegeb me vader let maar op van Nistelrooy zal de volgende zijn. natuurlijk is het niet zeker maar dat zou in mijn ogen de logische opvolger zijn
 
vivabarsa
 
4
23 juni 2018 om 07:04
Het is nog maar afwachten hoe PSV presteert onder vbommel.heb wel hoop dat ie zn stempel op het team kan drukken met goed spel.
 
Lord Stantler
 
2
23 juni 2018 om 08:06
Ik zal "de paard van Troje" eens lezen. Denk dat dit overigens bij PSV niet zal gebeuren, aangezien van Bommel doordrenkt is met PSV dna en zelfs van Marwijk heeft ervaring met de Eindhovense cultuur meende ik. Het is dus niet alsof PSV een onbekende binnenhaalt.
 
Lord Stantler
 
1
23 juni 2018 om 08:08
Excuus, van Marwijk zou wel nieuw zijn. Ik weet alleen niet of hij het type is dat geïnteresseerd is in de politiek binnen de club. Denk ook niet dat Toontje dat toelaat
 
cabinessence
 
3
23 juni 2018 om 09:39
"excuus, van Marwijk zou wel nieuw zijn" Hij heeft nooit bij PSV gewerkt, maar afgelopen seizoen was hij schoonvader van de trainer van PSV o19 en opa van een van de grootste talenten van PSV o14. De club zal dus toch niet helemaal nieuw zijn voor hem.
 
Wouterke
 
8
23 juni 2018 om 07:23
Ik geloof in Van Bommel als trainer, hij heeft een enorme winnaarsmentaliteit maar is toch vriendelijk en beschaafd. Ik ga er van uit dat hij een onbeperkt vertrouwen krijgt. Al staan we met de winterstop 7e; zitten laten.
 
RedondoNo5
 
7
23 juni 2018 om 08:02
Om een of andere reden verwacht ik heel veel van vBommel. Denk dat hij echt een toptrainer kan worden. Bij vNistelrooy heb ik dit weer niet. Hij komt te lief over.
 
NJfromVOL
 
3
23 juni 2018 om 09:50
in het veld was vnistelrooy minstens zo bezeten te winnen als vbommel. Was niet echt een lieverdje te noemen.
 
RedondoNo5
 
2
23 juni 2018 om 10:47
Op het veld was vBommel een stuk feller vind ik. Heb het eigenlijk over het heden en hoe ze nu overkomen. Ik mis daarin de felheid bij Ruud.
 
Chimo
 
1
23 juni 2018 om 09:49
Ik heb Van Bommel nooit echt kunnen betrappen op voetbalverstand. Was het ook vaak oneens met Cruijff en Van Gaal. Dat vind ik geen goed teken eerlijk gezegd. Wel denk ik dat hij in staat is om boven een groep te staan: Hij straalt wel iets van autoriteit uit. Maar toch heb ik het idee dat hij niet heel recht door zee is en voor een trainer is dat wel dodelijk.
 
Gaudi
 
10
23 juni 2018 om 10:01
Want Cruijf en van Gaal zijn heilig? Waar komt dit dan ineens vandaan?
 
cabinessence
 
18
23 juni 2018 om 10:36
" Ik heb Van Bommel nooit echt kunnen betrappen op voetbalverstand. " 79 Interlands WK-finale gespeeld Champions League gewonnen Landskampioen geworden in Nederland (4x), Spanje, Duitsland (2x) en Italie 2x Nederlands voetballer van het jaar Gespeeld voor o.a. Barcelona, Bayern Munchen en AC Milan Eerste trainer in 27 jaar tijd die met PSV onder 19 landskampioen werd Toch wel knap als je dat kunt bereiken zonder voetbalverstand.