'Braziliaanse bond mikt op grote naam en legt contact met nieuwe topkandidaat'
Donderdag, 12 januari 2023 om 12:03

Luis Enrique moet de nieuwe bondscoach worden van Brazilië, zo meldt het Spaanse Sport donderdag. De 52-jarige trainer zit momenteel zonder werkgever sinds zijn ontslag bij Spanje, maar daar wil de Braziliaanse voetbalbond verandering in brengen. Eerder werden de namen van José Mourinho, Carlo Ancelotti en Josep Guardiola al hevig gelinkt aan de openstaande functie, die nu moet worden ingevuld door Enrique.

De Braziliaanse bond lijkt koste wat het kost een grote vis te willen aanstellen als nieuwe bondscoach. Enrique past perfect in dat profiel. Hoewel de Spanjaard als bondscoach van la Roja weinig succesvol was, boekte hij als trainer van Barcelona grote successen. Zo won Enrique in het seizoen 2014/15 de Champions League en wist hij daarnaast twee landstitels te veroveren met Barça. Enrique heeft als trainer ook een verleden bij AS Roma en Celta de Vigo.

Of Enrique al zit te wachten op een nieuw bondscoachschap is nog maar de vraag. "Ik wil blijven trainen. Ik wil weer bij een club aan de slag gaan en dagelijks aan het werk gaan met de spelers, wat ik bij het nationale elftal niet kon doen. Deze fase is nu voorbij, maar ik zal in ieder geval wachten tot het volgende seizoen", liet de oefenmeester los in een uitgebreid interview met de bekende Spaanse Twitcher Ibai Llanos. Enrique lijkt dus te willen wachten op een club.

A Seleção zit inmiddels alweer een maand zonder bondscoach, nadat na de teleurstellende WK-uitschakeling in de kwartfinale tegen Kroatië afscheid werd genomen van Tite. De 61-jarige Braziliaan stond sinds 2016 aan het roer bij Brazilië en wist eenmaal de Copa América binnen te slepen. De Gele Kanaries zijn nu op zoek naar een naam van dienst om te kunnen jagen op de eerste WK-titel sinds 2002.

Meer nieuws
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
3
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
7
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
10
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
ModricMagic
 
2
12 januari 2023 om 12:15
Wou Luis Enrique niet een club coachen? Lijkt mij stug dat hij weer als bondscoach aan de slag gaat. Die wil gewoon elke week weer op het veld staan. Ik denk dat de bond maar is verder moet gaan kijken. Die opties die ze in het oog hebben zijn totaal onrealistisch ook. Ancelotti, Mourinho en Guardiola gaan echt niet vertrekken bij hun clubs.
 
PSVchelseaboy
 
14
12 januari 2023 om 12:22
Enrique gaat naar Atletico wordt veel genoemd. Eigenlijk hoop ik dat Mourinho naar Atletico gaat, dat zou ik echt geniaal vinden.
 
YoeriCFC
 
11
12 januari 2023 om 12:47
Ik begrijp de spontane waardering en interesse voor Enrique niet echt. Hij heeft het aardig gedaan bij Spanje, maar als clubtrainer heeft hij toch ook maar zelden echt iets laten zien? Hij heeft een treble gewonnen met Barcelona, maar verder bijzonder weinig gepresteerd met dat fantastische team en verder kan ik geen club noemen waar hij succesvol geweest is! Op basis waarvan zou hij Simeone kunnen doen vergeten? De man die Atletico opgebouwd heeft en in korte periodes die club heeft neergezet naast Barcelona en Real Madrid.. La Liga zit zo in elkaar, net als de Bundesliga en de Eredivisie bijvoorbeeld, dat op de lange termijn meedoen praktisch onmogelijk is voor Atletico.. Die man heeft misschien wel het grootste voetbal kunststukje geleverd van de afgelopen 20 jaar! In niets, helemaal niets, zie ik in Enrique de perfecte opvolger voor Simeone..
 
The-Jump
 
2
12 januari 2023 om 14:00
@youri, nee Atleti moet er niet aan denken dat ze slechts de Treble winnen. Je doet alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, maar veel goede trainers met topselecties lukt dat niet. Afgelopen WK was het wel heel matig wat Spanje liet zien, vooral qua spelopvatting. Maar lijkt me dat Enrique goed genoeg is om Atleti te trainen en uitdager voor de titel. Zeker omdat ik nog wel eens wil zien hoe goed Barcelona zal zijn de komende jaren.
 
YoeriCFC
 
1
12 januari 2023 om 15:53
Met dat team was dat toch niet zo heel gek? Pep lukte het na 2011 niet meer, dus hij vertrok. Martino en Vilanova hebben het geprobeerd maar lukte het ook niet en dus vertrokken ze weer.. Het was gewoon de verwachting en niet meer dan logisch dat Barcelona in die jaren de CL zou winnen! Er zijn zat matige managers die de CL gewonnen hebben, waar in mijn ogen Enrique er echt eentje is!
 
Deenb
 
11
12 januari 2023 om 12:16
Atletico Madrid hengelt toch ook naar Enrique? Dacht ik ergens te lezen. Die combinatie zie ik liever.
 
VoetballR
 
14
12 januari 2023 om 12:16
Zou Ferran nog genaturaliseerd kunnen worden naar Braziliaan? Dan kan ie weer mee. Vind Luis Enrique totaal geen goede coach en dus ook geen goede bondscoach. Afgelopen WK ook weer onbegrijpelijke keuzes gemaakt en daardoor ook gefaald. Als hij Brazilie gaat coachen heb ik daar overigens weinig moeite mee, zou het ze wel met klem afraden.
 
DerbyCountyFC
 
0
12 januari 2023 om 15:45
Ik ben het hier niet met je eens. Luis Enrique heeft zich wel bewezen een goede (club)coach te zijn. Alleen draait hij gewoon heel erg door met het behouden van balbezit en niet met een echte spits te spelen. Dit doet me denken aan Guardiola van een jaar terug. Gelukkig ziet Guardiola wel meteen in dat dit niet werkt (Haaland/ Alvarez). Als Enrique met een echte spits bij Brazilië werkt, zie ik ze wel hoge ogen gooien de komende jaren.
 
VoetballR
 
1
12 januari 2023 om 16:31
Mag ik je vragen om een voorbeeld? Ik heb het namelijk niet gezien. Guardiola vergelijken met Enrique begrijp ik ook niet helemaal. Guardiola haalt gewoon prijzen met zijn voetbal en maakt geen rare keuzes. Als hij dan toch een keuze maakt die hij moet onderbouwen, dan gebeurt dit altijd met goede argumentatie. Ik vind dat Enrique echt niet beschikt over dat vermogen. Als hij zijn keuzes probeert uit te leggen dan blijft het meestal nog in het vage hangen en moet je maar hopen op dat hij weet wat hij doet. Zo'n bondscoach hoef ik niet te hebben. En ook niet bij mijn club. Enrique is gewoon vanwege zijn naam gekomen waar hij nu is, dit is een typisch voorbeeld daarvan.
 
RM1335
 
0
12 januari 2023 om 16:44
Henrique werkt niet met een echte spits, want hij neemt die niet mee naar het wk. Daarvoor heeft hij liever de mislukkeling Morata, de vormcrisis Fati en zijn schoonzoon. Als Borja, Aspas en Joselu nu bij Barcelona gespeeld hadden ... dan was Spanje minimaal een ronde verder gekomen in Qatar.
 
KasperStein154
 
0
13 januari 2023 om 18:38
@RM achteraf kijkt men een koe in de reet.
 
maestro86
 
12
12 januari 2023 om 12:21
Misschien kunnen ze Truus overtuigen? Louis kon altijd wel goed overweg met die zuid Amerikanen
 
 
4
12 januari 2023 om 12:32
Gaat niet gebeuren. Elftal met zoveel creatieve spelers gecoacht door van Gaal.
 
RedDevilGaz
 
8
12 januari 2023 om 13:46
Lief dat je zo hapt.
 
Klaas Analiste
 
4
12 januari 2023 om 12:34
Onze Louis zou een geweldige bondscoach zijn voor de Brazilianen. Mooie klus met uitdagingen. Dan gaan ze JUICHEN!
 
Brasileiro
 
6
12 januari 2023 om 12:47
Enige probleem is dat hij er net zo goed op staat in Brazilie als in Argentinie. Absolute topcoach geweest hoor, maar dat zijn precies de 2 landen waar hij niet aan het roer kan staan. ON: Luis Enrique zou ik geen goede aanstelling vinden, ook al heeft hij een CL gewonnen als trainer. (Ik sta vooraan in de polonaise als hij mij het ongelijk bewijst uiteraard). Ik heb dan nog liever die Portugese trainers die in Brazilie en Europa gewerkt hebben die ook op het lijstje stonden.
 
Andres13
 
5
12 januari 2023 om 12:52
Volgens mij heeft van Gaal vaak problemen gehad met Zuid-Amerikanen. Di Maria, Rivaldo, Riquelme zijn al een aantal namen die bij mij naar voren komen
 
traorezinho
 
0
12 januari 2023 om 21:59
Ik denk dat LVG zelfs niet als één gouden standbeeld welkom is in Zuid-Amerika! Bondscoach worden van Brazilië zelfs niet in zijn dromen voorkomen!
 
Salerno1919
 
6
12 januari 2023 om 12:42
Mijn eerste echte herinnering aan hem blijft toch altijd dat die het slachtoffer was van de elleboogstoot van Tassotti op wk 94. Raar hoe zoiets bijblijft
 
suddervleesch
 
1
12 januari 2023 om 14:17
Zidane zou ik wel een hele geschikte kandidaat vinden nu Deschamp bij Frankrijk zijn contract heeft verlengd..
 
Frits Michels
 
0
12 januari 2023 om 15:44
Aad de Mos misschien een kandidaat?
 
GLENNN
 
1
12 januari 2023 om 16:26
Ik snap niet waarom die landen allemaal zo'n trainer willen? Enrique heeft met Spanje er ook vrij weinig van gebakken. En die andere bij Portugal. Jammer voor die mooie selecties, in mijn ogen.
 
Busby
 
0
12 januari 2023 om 17:41
Afgaande van WK heeft Enrique nog altijd tiki taka opvatting wat niet meer van deze tijd is. Buiten de Barça periode ook niet veel kunnen doen. In mijn ogen een risicovolle gok van Brazilië maar als ze per se een gerenommeerde naam willen is hij één van de weinige beschikbaar wellicht.
 
Young_Boss
 
0
12 januari 2023 om 21:55
Van alle keuze die je heb ga je voor Luis Enrique. Hij heeft totaal niet de uitstraling en gezag of het uithangbord te zijn richting het Braziliaanse volk. Daarnaast was zijn dan laatste selectie zeer discutabel met het thuis laten van vooral Sergio Ramos en zijn baggere schoonzoon ferran torres . Als ik de Braziliaanse bond was zou ik eerder proberen zidane te strikken
 
JWD81
 
0
12 januari 2023 om 22:48
Daar gaat de opvolger van Schreuder.... Hij wilde toch liever een club trainen? Vind die Santos van Portugal meer passen bij Brazilië.