Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
Zondag, 28 april 2024 om 21:55

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Brighton & Hove Albion, dat ditmaal geen eigen speler kon aanwijzen voor het Doelpunt van de Maand.

April was niet de maand van Brighton. Het verloor drie van de vijf wedstrijden, pakte slechts twee punten, en, niet in de laatste plaats, maakte geen enkel doelpunt. Althans, zélf. Er was wel degelijk een doelpunt die op naam van de ploeg van Roberto De Zerbi kwam. Die werd alleen gemaakt door de doelman van Burnley.

Op 13 april zorgde Arijanet Muric middels een fikse blunder voor de 1-1 in het thuisduel met Brighton. Aangezien the Seagulls het net zelf niet vaker deden bollen deze maand, móésten ze Muric wel uitverkiezen voor het Doelpunt van de Maand. Of de voormalig Willem II- en NAC-goalie daar blij mee is, is maar de vraag.

Als een nachtkaars


Mede door de horrormaand april lijkt het seizoen voor Brighton in mineur af te gaan lopen. Het werd door AS Roma uitgeschakeld in de Europa League en lijkt door de huidige twaalfde plek in de Premier League ook komende jaargang geen aanspraak te maken op Europees voetbal.

Zondag was Bournemouth nog veel te sterk voor de ploeg van Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. In een duel met een flinke Eredivisie-tint zorgden doelpuntenmakers Marcos Senesi, Justin Kluivert en Enes Ünal voor een afgetekende 3-0 zege.

Meer nieuws
   
12:20
12:20
VZ Kort: Willem II stunt met terughalen beste voetbaldirecteur van België
77
   
12:00
12:00
'Ajax kan Georges Mikautadze ruilen voor Nederlandse aanvaller'
32
   
11:24
11:24
'Chelsea wil topclubs aftroeven met bod van 65 miljoen euro op wonderkind (17)'
11
   
11:17
11:17
Voormalig Feyenoorder Edgar Ié reageert op bizar gerucht over 'verwisseling'
4
   
10:29
10:29
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Migi
 
0
28 april 2024 om 22:24
Is dit niet juist leedvermaak?
 
SjakieLegend
 
7
29 april 2024 om 04:33
Het is het enige geldige doelpunt dat ze deze maand “gescoord” hebben. Dus als je zo’n verkiezing maandelijks houd, kun je er eigenlijk niet omheen, maar vind het eerder zelfspot dan leedvermaak.