Brighton & Hove Albion heeft met jongste manager in Premier League ooit de opvolger van Roberto De Zerbi binnen
Zaterdag, 15 juni 2024 om 15:07

Fabian Hürzeler is de nieuwe trainer van Brighton & Hove Albion, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, en werd eerder onder meer al gemeld door Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sport. De Duitser maakt de overstap van St. Pauli en tekent een contract voor drie seizoenen bij Brighton. Met zijn 31 jaar wordt Hürzeler de jongste manager in de Premier League ooit.

Roberto De Zerbi maakte de afgelopen twee jaar veel indruk bij Brighton. De Italiaan loodste the Seagulls vorig seizoen naar de zesde plaats in de Premier League, waardoor de club zich afgelopen jaar mocht melden in de Europa League. Vlak voor het einde van afgelopen seizoen kondigde hij zijn vertrek aan.

Brighton kon dus op zoek naar een opvolger voor De Zerbi en is uitgekomen bij de 31-jarige Hürzeler, die afgelopen seizoen met St. Pauli wist te promoveren naar de Bundesliga door kampioen te worden op het tweede niveau.

Zijn leeftijd zou al zoiets doen vermoeden, maar Hürzeler is een vrij onervaren trainer. Voor zijn avontuur bij St. Pauli had hij nog nooit een elftal onder zijn hoede gehad.

"Op zijn weg naar promotie speelde St. Pauli sensationeel voetbal", zo schreef Plettenberg al. "Hürzeler is een goede vent. Hij lijkt een beetje op Julian Nagelsmann: ze zijn allebei erg modern, erg zelfverzekerd, erg dapper. Hürzeler houdt van aanvallen, hij wil de bal hebben. Hij is geen verdedigende coach."

"Ik begrijp waarom Brighton Hürzeler wilde hebben. Hij is erg ambitieus en 31 jaar is zeker erg jong, maar hij heeft niets te verliezen. Hij heeft altijd een geweldige band met de spelers, hij is een leidende figuur ondanks zijn leeftijd en hij werd absoluut geaccepteerd door de fans in Duitsland."

De Zerbi staat inmiddels ook voor een nieuw avontuur. De Italiaan werd de afgelopen week al veelvuldig in verband gebracht met Olympique Marseille, dat afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Ligue 1. Van een definitief akkoord kwam het nog niet.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
1
   
20:27
20:27
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
38
   
20:10
20:10
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
49
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
26
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Tsjechië - Turkije
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Marre123
 
2
15 juni 2024 om 15:18
Dit is toch wel een grote gok lijkt me.
 
Bongiorno
 
2
15 juni 2024 om 15:33
Een 31-jarige coach van St. Pauli? Toch wel heel extreem risico. Nagelsmann was/is ook jong maar die had wel wat meer credentials op die leeftijd
 
Saksenros65
 
1
15 juni 2024 om 15:53
Nagelsmann tekende op zijn 31ste ook pas bij zijn tweede club (Leipzig). Dus zo veel verschilt het niet toch? Al doet dat niets af aan het feit dat het een risico is natuurlijk. Maar dat is het geval bij de meeste trainers denk ik.
 
Saksenros65
 
2
15 juni 2024 om 15:44
De "jonge, Duitse coach" is onderhand wel een begrip aan het worden.
 
Le_Prof
 
0
15 juni 2024 om 17:10
Het zijn ook geen koekenbakkers gebleken, doen daar echt iets goed in de opleiding de DFB
 
N.Chelsea
 
0
15 juni 2024 om 17:57
Past perfect bij de strategie van Brighton. Die halen enorme talenten die net een beetje onder de radar vliegen op basis van data en vaak pakt dit heel goed uit. Met Potter en de Zerbi hadden ze twee schoten in de roos, heel benieuwd wat deze nieuwe trainer kan brengen!