Broer van Pogba: 'José Mourinho wil altijd als maestro neergezet worden'
Dinsdag, 8 januari 2019 om 08:25

Na de slechtste seizoensstart in 28 jaar moest José Mourinho begin december het veld ruimen bij Manchester United. De Portugees kon tevens niet door één deur met verschillende sterspelers, onder wie Paul Pogba. Mathias Pogba, de oudere broer van de Franse middenvelder, vertelt tegenover RMC Sport dat het ego van Mourinho in de weg zat bij Manchester United.

"Mourinho was het probleem bij Manchester United. Hij wil altijd in het middelpunt van de aandacht staan", zegt de 28-jarige Pogba, die tegenwoordig voor het Franse Tours FC speelde. De spits speelde in seizoen 2016/17 een jaar voor Sparta en droeg verder het shirt van onder meer Partick Thistle, Crawley Town, Pescara, Crewe Alexandra en Wrexham. "Het probleem van Manchester United was dat Mourinho aan de zijlijn stond."

"In de kleedkamer, buiten de kleedkamer, overal... Ik ken mijn broer en als je tegen hem zegt: Kom op, ga spelen, dat doet hij dat. Wat we van Mourinho zien, is dat hij altijd als maestro neergezet wil worden", vervolgt de vijfvoudig international van Guinee. Sinds het vertrek van Mourinho gaat het uitstekend met Manchester United. The Red Devils wisten tot nu toe alle vijf de wedstrijden onder leiding van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer te winnen.

"Bij Paul is het zo: als jij hem respecteert, respecteert hij jou. Als je hem vertrouwt, betaalt hij dat terug met zijn prestaties", besluit Pogba, wiens tweelingbroer Florentin momenteel zonder club zit. De jongste telg van de gebroeders Pogba presteert uitstekend sinds het vertrek van Mourinho. In de laatste vier competitiewedstrijden was de middenvelder goed voor vier doelpunten en drie assists.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
5
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
NeutraleFanNL
 
56
8 januari 2019 om 09:07
Gastje toch.... Waar bemoei jij je mee en waar oordeel je over? Je hebt alles alleen gehoord vanuit Pogba's perspectief. Tuurlijk geloof jij je broertje blind, maar wat is dit een kinderlijke reactie van zo'n kerel. Hij heeft er werkelijk waar niks mee te maken en begint Mourinho zonder enige kennis van feiten af te zeiken en aan te vallen. Je vraagt om respect voor je kleine broertje. Toon dan zelf ook respect naar andere grootheden in de voetbalwereld....
 
Nouma123
 
85
8 januari 2019 om 09:15
Hij neemt het op voor zijn broertje, ik weet het niet maar ik zou hetzelfde doen hoor. Daarbij komt dit niet uit de lucht gevallen he, ik denk dat veel mensen het eens zijn dat Mourinho bij Manu toch een probleem bleek te worden. Is het een toeval dan Manu opeens wel presteerd en met een coach die aanzienlijk minder ervaring en prijzen heeft gewonnen , met alle respect natuurlijk.
 
AZAlkmaar2
 
7
8 januari 2019 om 12:46
Met alle respect maar kijk even tegen wie ze speelden. Kom op zeg.. Cardiff, Bournmouth, Huddersfield en Newcastle. En Reading voor de beker. Die had Mourinho ook wel gewonnen. Maar buiten dat, die Pogba is ook een mediageil mannetje. Als de camera's maar op hem gericht zijn en als dat niet zo is dan zorgt hij er wel voor dat hij in beeld is. En begrijp me niet verkeerd, ik vind Pogba een geweldige speler, maar echt een bescheiden ventje is het nu niet.
 
Marchant
 
3
8 januari 2019 om 13:04
JA? dus als jou broer op zijn werk niet met zijn baas over weg kan, Ga jij van de toren blazen wat een eikel de baas van je broer wel niet is Komt idd prima over
 
ClassOf1992
 
0
8 januari 2019 om 19:08
Dat weet ik niet zo zeker. Kijk de afgelopen jaren wat Mourinho heeft gedaan bij man utd. De wedstrijd tegen derby in de efl werd verloren, wedstrijd tegen bha ook. Die man verloor easy games als de deze en heeft sinds dit seizoen geen enkele x 5 wedstrijden op rij gewonnen,
 
AadMaat
 
24
8 januari 2019 om 09:16
Nou, hoewel ik je ergens snap lijkt hij niks vreemds te zeggen. Het gedrag van Mourinho was ook wel echt schandalig, hij lijkt zichzelf heel erg boven de club en de spelers te plaatsen.
 
kleinegeneraa7
 
1
8 januari 2019 om 09:36
Ik acht de kans niet heel groot dat iemand dat weet, is daarvoor alleen maar assistent geweest. Maar denk niet dat het veel zou verschillen met daarvoor. Zoals hij zich gedraagt, dat moet gewoon in je zitten.
 
Twenteov
 
4
8 januari 2019 om 13:09
Aadmaat Ik vind het wel vrij vreemd en bovenal genant om als 'broer van..' de noodzaak te voelen om hierover uit te wijden in een interview, ook al word het je gevraagd dan hou je het toch lekker kort. Helemaal als je er niet bij geweest bent. Daarbij vind ik het bijzonder vreemd om Mourinho aandachtsgeil te noemen (in iets andere bewoordingen) terwijl hij en z'n broers dat toch zelf ook lijken te zijn getuige hun uiterlijk vertoon en bullshit op social media. Tot slot valt het woord respect weer; Pogba loopt/liep ook niet over van respect richting Mourinho en daarnaast: Mourinho was als trainer eindverantwoordelijke en moet Pogba helemaal niets geven. Pogba heeft maar te luisteren naar Mourinho, niets meer en niets minder en niet andersom. Kom op zeg, die zgn. topvoetballers van tegenwoordig zijn echt een stel overbetaalde verwijfde aandachtsgeile acteurs met hun 'respect'. Ga verdamme eens voetballen om je plek terug te veroveren ipv dat gejank. En nu gaan 'broers van..' ook nog eens janken. Bleh. Overigens is Mourinho ook een aandachtsgeile acteur, die moet ik ook niet, maar dat terzijde.
 
SvenZxzy
 
13
8 januari 2019 om 09:41
Nou hij weet/heeft meer informatie dan jou in iedere geval. En gezien het ook nog een tweeling broer is dan weet hij nog beter dan jou over hoe zijn broer functioneert. Dus wat is hier nu precies jouw punt?
 
NeutraleFanNL
 
7
8 januari 2019 om 09:48
Mijn punt is dat dit kerel iemand loopt af te zeiken terwijl hij het hele verhaal vanuit 1 perspectief bekijkt. Tuurlijk is Mourinho geen lieverdje, dat weet ik ook. Maar het zal nooit alleen 100% aan Mourinho hebben gelegen. 2 vechten 2 schuld toch? Dus ik vind het vrij gemakkelijk en een beetje zwak om Mourinho dan zo af te blaffen via de media. Maarja wie ben ik.
 
AZAlkmaar2
 
1
8 januari 2019 om 12:47
Paul heeft geen tweelingbroer. Mattias en Florentin zijn tweeling. Buiten dat is het wel eenzijdige informatie inderdaad. En juist omdat het zijn broer is zal het gekleurd zijn, al zal er natuurlijk wel een kern van waarheid in zitten. Maar zoals altijd zal er de waarheid zijn Pogba, de waarheid van Mourinho en de echte waarheid.
 
Disly
 
14
8 januari 2019 om 09:41
AUB @neutralefannl iedereen kent Mourinho ondertussen wel, je doet alsof je neus bloed. jij weet zelf ook wel dat Mourinho dit allemaal zelf heeft gezocht, dat deed hij ook bij zijn laatste jaar in Madrid, Chelsea en nu Manchester. Je kan aan Pogba zien dat het een goed jongen is, maar Mourinho haalt soms de slechte kant van mensen naar boven. Zelf Ramos wilt niks met dit man te maken hebben en ik heb gehoord Hazard kan hem ook niet uitstaan. dus dit is geen toeval meer.
 
NeutraleFanNL
 
4
8 januari 2019 om 09:51
Waarom doe ik alsof mijn neus bloed? Ik ben de eerste die toe wil geven dat onze Jose geen lieverdje is. Maar zal Paultje alles perfect hebben gedaan dan? Die broer valt Mourinho aan vanuit 1 perspectief, die van zijn broer. Tuurlijk geloofd hij zijn broer en neemt hij alles voor waar aan. Ik vind het te gemakkelijk en een beetje kinderaxhtig om zo iemand aan te vallen via de media. Misschien heeft Mourinho er een hele andere kijk op? Alleen iedereen is de man gaan verafschuwen vanwege zijn opvatting over voetbal.
 
Aliiev
 
19
8 januari 2019 om 10:01
Ja en waar bemoei jij je mee dan? Jij hebt er ook helemaal niks mee te maken en doet alsof je heel t verhaal van allebei de kanten weet hahha
 
NeutraleFanNL
 
3
8 januari 2019 om 11:55
Ik ga toch niet inhoudelijk in op het verhaal? Ik geef alleen mijn mening over Pogbas reactie. Begrijpend lezen..
 
Sammerens
 
7
8 januari 2019 om 12:28
Pogba wordt er als broer van gewoon naar gevraagd en geeft zijn eerlijke mening. Ik zie hier ook niets verkeerds aan en vind juist jouw reactie vreemd en overtrokken. Alsof jij zelf nooit ergens een mening over hebt geformuleerd zonder dat je volledige hoor en wederhoor toegepast hebt.
 
Twenteov
 
0
8 januari 2019 om 13:16
Sammerens Maar ga je als 'broer van..' dan ook echt zo diep in op het gedrag van Mourinho en is het dan ook echt nodig hem zo af te fikken? Vind het heel sneu, vooral als boer van aangezien je mening dan wel aardig gekleurd en allesbehalve objectief is. Daarbij is dit het zoveelste jankverhaal van voetballers en hun 'respect' wat mij persoonlijk irriteert. Geen kerel meer in het topvoetbal te vinden die de mouwen opstroopt (wel in de boerenkoolcompetities), wel een bult omhooggevallen toneelspelers die 'respect' eisen.
 
RonZon
 
4
8 januari 2019 om 11:14
Neutralefannl Als ik de reacties hieronder zo lees, dan zijn wij erg ouderwets opgevoed denk ik. Ik ben het roerend met je eens. Je moet het verhaal van 2 kanten horen voordat je openbaar oordeelt en je verlaagt tot zulke interviewtjes. Je broer steunen is goed en dat doen de meeste mensen, maar dat hoeft niet op zo'n manier. Niemand zit er op te wachten dat hij dit de wereld in helpt. De gemiddelde bezoeker hieronder vind het al normaal om een mening de wereld in te schrijven en te denken iemand te kennen, op basis van artikeltjes op internet.
 
NeutraleFanNL
 
1
8 januari 2019 om 11:55
Gelukkig nog iemand die er ook zo over denkt .
 
AcePluto
 
8
8 januari 2019 om 12:03
@NeutraleFanNL @RonZon laten wij allen maar heel normaal vergeten dat Mourinho zijn spelers belachelijk maakte in de media. Of die ene video dat hij wat tegen “Paultje” zei op de training en de blik in Pogba’s ogen iemand wel konden vermoorden. Zeggen dat Mourinho geen lieverdje is, zijn open deuren in trappen dat levert geen credits op hoor. Verder ben ik het eens dat een verhaal twee kanten heeft, slaat natuurlijk nergens op dat het te maken heeft met de opvoeding, ook al was het sarcastisch bedoeld. Het ding is, wij weten helemaal niets. Alleen wat de media ons laat zien. Mathias Pogba ziet het vanaf de zijlijn gebeuren, die weet waarom Pogba’s aanvoerdersband werkelijk is afgenomen en, niet omdat Mourinho toevallig Young een betere captain was dan Pogba. Nadat “Paultje” in de media zei dat er een andere speelwijze gehanteerd moet worden. Ook wordt er gezegd: “ Ik ken mijn broertje, geef je hem vertrouwen dan doet hij zijn best voor je. “ Iets wat je bij het nationale elftal ziet, bij Juventus zag en nu ook weer ziet.
 
RonZon
 
2
8 januari 2019 om 12:57
Ik ga er niet te diep op in, maar het is zeker wel van deze tijd om denken te kunnen oordelen op basis van de flauwekul die op internet verspreid wordt. En ook dat is een gevolg van de 'moderne opvoeding'. En met opvoeding bedoel ik niet alleen de relatie tussen ouders en kind. We voeden elkaar immers op door sociale contacten e.d. En dat is wel anders geworden de laatste jaren. Ik ga ook niet in op voorbeelden waarbij Mourinho het verkloot heeft bij zijn spelers, want die voorbeelden kan ik ook uit filmpjes halen waarbij het andersom is. Het gaat er niet om of Pogba fout is en of Mourinho een lieverdje is. Het gaat er om, dat broer Pogba eerst een uurtje met Mourinho om de tafel had moeten gaan zitten om een gegronde mening de wereld in te kunnen slingeren. Dat doet hij natuurlijk niet, maar houd dan ook lekker je mening voor je. Hij kan immers niet oordelen. Staat ook nog eens een stuk profesioneler. Als je het tot slot nog over open deuren wil hebben. Die uitspraak over vertrouwen is er ook zo eentje. Iedereen doet zijn best voor de vertrouwensmensen. Alleen moet je vertrouwen wel eerst verdienen en behouden. Wat er is misgegaan weten we hier allemaal niet.
 
Japie_Krekel
 
9
8 januari 2019 om 09:47
een coach die denkt dat hij belangrijker of groter is als zijn spelers snapt er imo sowieso weinig van. de spelers maken je een goede of slechte coach want zelf heb je slechts een hele beperkte invloed op het resultaat als trainer. alles valt of staat met de kwaliteit van je selectie. zorg dat je die jongens raakt en dat ze voor je door het vuur gaan en dan komen de goede resultaten vanzelf
 
Peter1984
 
6
8 januari 2019 om 10:40
Idd en dan heb je nog de managers die er nog meer uithalen. Dat was Mourinho in zijn tijd bij Porto, Chelsea en Inter wel.
 
AZAlkmaar2
 
2
8 januari 2019 om 12:49
Wie zegt dat hij dat nu niet is? Buiten Pogba hoor ik niet zo heel veel speler zeuren. Ja Sanchez misschien, maar als er iemand zijn mond moet houden.
 
Scotsman
 
2
8 januari 2019 om 11:59
Tegelijkertijd presteerde Mourinho juist altijd als beste als relatieve underdog, als hij de gevestigde orde moest aanvallen. Ik denk zelfs dat Mourinho niet volledig tot zijn recht komt als hij bij de absolute topclub zit. Zoals bij Real Madrid en zijn tweede periode bij Chelsea (toen hij trouwens alsnog kamioen werd).
 
Scotsman
 
2
8 januari 2019 om 12:00
"een coach die denkt dat hij belangrijker of groter is als zijn spelers snapt er imo sowieso weinig van. " Ferguson deed niet anders...
 
Bartsja
 
4
8 januari 2019 om 10:15
Of hij nou gelijk heeft of niet, we kunnen hier toch wel met z'n alle hier concluderen dat United gewoon stil stond onder Mourinho en dat hij schijnbaar zijn magic touch als trainer kwijt is. Ik vind het echt bizar om te zien met hoeveel vreugde en plezier die jongens weer aan t voetballen zijn bij United. Als ik Mourinho was zou ik nog ff lekker gaan cashen ergens en van mn welverdiende centen gaan genieten.
 
AZAlkmaar2
 
1
8 januari 2019 om 12:51
Wel een hele snelle conclusie na wedstrijden tegen Bournmouth, Cardiff, Huddersfield, Newcastle en Reading. Ik wil ze wel eens zien tegen ploegen die er echt wat van kunnen. Die zijn vier van de vijf slechtste ploegen in de PL en een ploeg uit de Championship.
 
Vollenhoven
 
4
8 januari 2019 om 11:12
United heeft gewoon een constructief probleem met overbetaalde spelers en een team dat niet in balans is. Moyes, Van Gaal, Mourinho. Allemaal konden ze op langdurige termijn het tij niet keren en ik geloof niet dat Ole dat wel kan. De verdediging is een puinhoop en de sterspelers spelen alleen goed in het begin van een nieuwe trainer daarna hangen ze de oren naar en willen ze niet hard werken voor hun geld. Herinneren jullie nog dat de spelersgroep van United weigerde hard te trainen omdat Van Gaal dat zei en Van Gaal een kleine half jaar daarna werd opgevolgd door Mourinho en het daarna opeens koek en ei was met het winnen van de EL het volgende seizoen erop. Ergste speler in dit geval is Pogba die samen met Raiola het spel vies speelde en expres de bal verloor op het middenveld de laatste weken dat Mourinho er nog was voordat hij hem uit de basis haalde en meteen na zijn ontslag goed speelde, dat kwam echt niet door Ole. Nu heeft Mourinho ook de pech dat het voetbal veranderd is en dat spelers de macht hebben ipv de coach, scheelt natuurlijk wel dat hij slim is met zijn zaakwaarnemer Mendes en er een dikke berg geld mee bij krijgt, hij blij, United blij, spelers blij. Nu moet United slim zijn en een lijn trekken door A. een verdediging te kopen en B. spelers de boodschap te geven hoe groot United is en bij 90% hun al op de transferlijst te zetten
 
ECantona
 
3
8 januari 2019 om 11:39
Lekker makkelijk scoren in de media dit van de heer Pogba, iets meer terughoudendheid mag wel voor iemand die buiten de situatie staat. Iets meer respect is iets wat hij blijkbaar zelf ook goed zou kunnen gebruiken.