Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
Maandag, 29 april 2024 om 17:58

Bij de gebroeders Willy en René van de Kerkhof heerst er geen enkele twijfel dat PSV zondag het kampioenschap weet veilig te stellen tegen Sparta Rotterdam. De clubiconen kijken ook al met het nodige vertrouwen uit richting komend seizoen.

PSV was vorige week donderdag met liefst 0-8 te sterk voor sc Heerenveen. De Eindhovenaren noteerden daarmee de grootste uitzege in de Eredivisie in de clubgeschiedenis. Het was niet de enige fraaie mijlpaal, want PSV passeerde ook als vijfde ploeg ooit de magische grens van honderd goals in één Eredivisie-seizoen.

De broers Van de Kerkhof zagen PSV in het duel met Heerenveen 'buitenaards' spelen. De equipe van trainer Peter Bosz heeft zondag aan een gelijkspel tegen Sparta genoeg om zich tot landskampioen te kronen.

Ook voor komend seizoen ziet het er goed uit, zo stelt Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Ik denk niet dat er veel spelers zullen vertrekken en dus blijft de schaal de komende jaren in Eindhoven."

Toch is er één speler die de twee clubiconen graag zien vertrekken: Armel Bella-Kotchap. De van Southampton gehuurde Duitse centrumverdediger werd afgelopen zomer op Deadline Day tijdelijk ingelijfd, maar van een gelukkig huwelijk was geen sprake.

Door problemen met zijn gebit kwam hij niet verder dan zes optredens in het shirt van PSV. "Dat is toch een drama of niet dan?", vindt Willy. "Twee wedstrijden gespeeld en zijn kunstgebit laten nakijken. En hij heeft miljoenen gekost. Kunstgebit meenemen en wegwezen!"

René is het met zijn broer eens: "Laat hem er maar een paar gouden tanden inzetten en ergens anders gaan voetballen. Zijn wij er ook weer vanaf."

Rik Elfrink meldde zaterdag namens het Eindhovens Dagblad dat PSV al eerder heeft besloten dat Bella-Kotchap na dit seizoen vertrekt. "Zijn huurovereenkomst kostte PSV naar schatting drie à vier miljoen euro en heeft geleid tot een strop. Andere transfers slaagden wel, in een fantastisch sportief jaar voor PSV. Al bij al is zijn transfer voor de club dus niet rampzalig geweest, zeker omdat sprake was van een huurdeal", aldus Elfrink.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:00
14:00
De selectie van het Nederlands elftal voor het EK voetbal 2024: de kanshebbers
50
   
13:32
13:32
Sevilla kondigt emotioneel afscheid aan: clubicoon vertrekt na 684 wedstrijden
10
   
13:24
13:24
Duitsland maakt definitieve selectie voor EK in eigen land bekend
38
   
13:20
13:20
Roda-uitblinker Ould-Chikh zorgt voor hilariteit met opmerking over vervolgstap
2
   
13:01
13:01
Walter Benítez verschaft in interview duidelijkheid over toekomst bij PSV
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
wopsurvivor
 
4
29 april 2024 om 18:07
Met die schouderblessure wist ik al dat Bella-Kotchap waarschijnlijk niks voor ons zou gaan betekenen. Deze jongen heeft pech gehad. Verder is een huurling nooit echt interessant. Savio bracht het ook al niet. Ze hebben weinig aanpassingstijd en leveren nooit iets op. Jarrad Branthwaite was een mooie uitzondering, die heeft het netjes gedaan in zijn periode bij PSV. Jammer dat ze die niet hebben kunnen kopen.
 
football22
 
19
29 april 2024 om 18:18
Normaal ben ik het met je eens, maar met Dest en Tillman hebben we toch 2 sterke huurlingen. Enig verschil is de optie tot koop, maar die moet je nog maar kunnen lichten (en kunnen voldoen aan eisen van die speler). Daarnaast geeft het ook weinig risico. Op Bella-Kotchap ben je een paar miljoen kwijt, maar tel eens op wat je aan het einde van de rit kwijt bent aan aankopen zoals Baumgartl. Dan is huren ineens minder erg.
 
ModricMagic
 
7
29 april 2024 om 18:25
Je noemt ook alleen maar de slechte voorbeelden. Je hebt Tillmann en Dest als huurlingen en die waren uitstekend dit seizoen.
 
Klaas Analiste
 
15
29 april 2024 om 18:07
Ik kan altijd genieten van deze heren.. Echte psv'ers die enorm van hun club houden... Zijn niet altijd objectief en we moeten het met een korreltje zout nemen maar de meningen van de kerkhofjes zijn altijd erg leuk om te lezen... Die soort clubiconen moeten we in nederland koesteren...
 
KiRoNi
 
0
29 april 2024 om 18:18
Armel Bella-Kotchap heeft natuurlijk ook maar weinig speelminuten gekregen toen hij wel inzetbaar was en dus hebben we ook niet echt kunnen zien wat hij aan het team had kunnen bijdragen. Nu PSV over wat meer financiƫn beschikt door inkomsten uit de Champions League en het eerdere vertrek van Gakpo en Madueke wordt het volgens de meeste PSV supporters toch hoog tijd echte versterkingen te halen voor de defensie, met name de RCV positie verdient enige aandacht. Bella-Kotchap is gelukkig slechts gehuurd, dergelijke tegenslagen kunnen ook optreden bij een dure aankoop en dan ben je nog verder van huis. Wat versterkingen betreft kan ik als PSV-fan alleen maar hopen dat de scouts hun werk goed hebben gedaan, naast Armel zie ik nog wel meer spelers vertrekken.
 
Socrates2021
 
11
29 april 2024 om 18:35
Wat een flauwe grappen over zijn gebit, goedkoop scoren van die twee oudjes
 
Ouwes
 
16
29 april 2024 om 18:51
Jij wilt met deze opmerking ook goedkoop scoren op likes
 
Joddit
 
1
30 april 2024 om 11:11
Waarom zou dat niet gewoon zijn oprechte mening kunnen zijn?
 
STORING
 
3
29 april 2024 om 19:06
Als PSV fan moet je gewoon jaarlijks een vrij dure huurspeler, die nauwelijks wat toevoegt, incalculeren. Daar hebben we een abonnement op. Marcus Berg, Lestienne, Maxi Rodriguez, Mitroglou, Bryan Ruiz (redelijk geslaagd), Mvogo, Van Aanholt, Bella Kotchap en ik vergeet er zeker nog een paar. Als je de miljoenen afzet tegen wat ze hebben toegevoegd zakt je broek af.
 
Robinde Bruyn
 
1
29 april 2024 om 19:14
Potdomme, van dit rijtje was ik de helft alweer vergeten. Op het moment dat het goed gaat hoor je er niemand over, maar het is toch wel opvallend ja.
 
Zeballos
 
3
29 april 2024 om 20:13
Lestienne deed het op het begin best aardig toch? Pas na het kort na elkaar overlijden van zijn ouders kwamen de mentale problemen.
 
STORING
 
0
30 april 2024 om 05:31
@zeballos Net toen het begon te lopen kreeg hij een kuitblessure en inderdaad dat overlijden van zijn ouders. Uiteindelijk maar tot 14 wedstrijden gekomen.
 
jjraven
 
0
29 april 2024 om 21:09
Beter dat dan elk jaar een dure miskoop waar je aan vastzit met nog een jarencontract en een duur salaris toch?
 
STORING
 
2
29 april 2024 om 21:32
Daar hebben we ook een zowat jaarlijks abonnement op hoor. Stef Nijland, Maher, Ramselaar, Luckassen, Drommel, Baumgartl, Bruma.