Bruggink trekt harde conclusie: 'Hij gaat het bij Feyenoord niet meer maken'
Zondag, 24 september 2017 om 00:00

Bilal Basacikoglu moet het veelal hebben van invalbeurten bij Feyenoord, maar kreeg zaterdagavond de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien. Vanwege de schorsing van Steven Berghuis werd Basacikoglu opgesteld als rechtsbuiten tegen NAC Breda. Hij speelde echter een ongelukkige wedstrijd en werd vlak na rust gewisseld voor Sam Larsson. Arnold Bruggink is pessimistisch over de 22-jarige buitenspeler.

Volgens de analist moet Feyenoord afscheid nemen van Basacikoglu als de kans zich voordoet. In Rotterdam gaat de ex-speler van sc Heerenveen het niet meer redden, voorspelt Bruggink. "Die is gewoon klaar bij Feyenoord. Het gaat hem niet worden, daar ben ik heilig van overtuigd. Ze mogen hopen dat daar straks een Turkse club voor komt en dat ze hem wellicht kunnen verkopen."

"Hij gaat het bij Feyenoord niet meer maken. Die zit er nu te lang. Vandaag was weer een moment om het te laten zien. Je merkt de reactie van het publiek. Daar kan hij tegen blijven vechten, maar daar kom je niet doorheen", concludeert de oud-voetballer. Feyenoord leed tegen NAC een 0-2 nederlaag en ging daarmee voor het eerst sinds 31 januari 2016 thuis onderuit in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
12
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
EerlijkePSVfan
 
31
24 september 2017 om 00:07
Het is niet alleen Bilal die mag vertrekken imo. Nelom, Kramer, om zo even 2 spelers op te noemen die het niveau verlagen. Alhoewel vandaag niemand zijn niveau haalde en er 11 spelers op het veld stonden die vandaag verdienden te vertrekken..
 
Goalski
 
8
24 september 2017 om 00:33
Het begint toch allemaal met de zwakke schakels die de meeste ruimte krijgen van de tegenstander. Zetten bij de goede een man extra, Diks en nelom laten ze vrij. Gelukkig is eerstgenoemde gehuurd en kan die zo terug. Wanneer Feyenoord iedereen fit heeft kunnen ze vanuit deze posities wel gaan voetballen, waardoor de organisatie van de tegenstander wel gebroken kan worden. Om nou vilhena of iemand de schuld te geven terwijl hij altijd minstens 2man tegen heeft vind ik ook lullig. Vooral tegen een strategie als NAC had zijn de backs zowat de belangrijkste posities, laat die vandaag bij Feyenoord het zwakste zijn.
 
sydneyfc33
 
5
24 september 2017 om 01:04
Dat zijn spelers die je al in de zomer kom zeggen zoek een andere club want hier speel je niet meer. Jeugd inpassen voor deze spelers is altijd beter dan deze laten spelen.
 
afca0cbs
 
3
24 september 2017 om 06:36
Helaas is dat ook de enigste oplossing. Geld heeft Feyenoord niet om elke speler te vervangen. Dan komt het aan op de jeugd.
 
PsvNumber1
 
8
24 september 2017 om 06:49
Of goedkope opties. Psv heeft Arias voor 250.000 opgehaald. Dit kan natuurlijk niet altijd maar het probleem is dan Nederlandse clubs alleen maar in de categorie 18-23 scouten. Neem is een keer een speler van 27 die niet al te veel kost en waar je ook niet meer aan hoeft te verdienen. Dit zijn vaak toch meerwaardes. Kijk bv. Schaars. Psv doet hem weg maar je ziet aan alles dat wanneer hij wedstrijden speelt hij in elke ploeg mee kan. Daarbij heeft ie ook al wel wat meegemaakt en zorgt hij voor rust en discipline. Kijk bijvoorbeeld nac vanavond. Gemiddelde leeftijd van 21 jaar, gehuurde spelers en niet 1 die het team echt op sleeptouw neemt. Dat zie je alleen in Nederland.....
 
memphisdepay
 
5
24 september 2017 om 08:23
Je zal toch iets moeten verdienen aan spelers. Daarnaast spelers van 27 die hier heen komen hebben vaak niet het gewenste niveau. Dat je Schaars daarnaast als voorbeeld neemt is leuk maar in zijn laatste seizoenen PSV kwam hij echt zwaar te kort en toen hoorde je niemand dat die wegging.
 
maxguise
 
5
24 september 2017 om 09:24
Nelom was anders niet zo slecht gisteren, Bilal en Diks waren echt de absolute dieptepunten
 
BlindeVogel
 
12
24 september 2017 om 00:08
Onbegrijpelijk dat ze hem deze zomer hebben aangehouden, net als Nelom. Hebben hem toen op basis van een paar goede wedstrijden bij Heerenveen voor veel te veel geld opgepikt. Heeft vorig jaar voldoende kansen gehad om zich te bewijzen, en zakte telkens door het ijs. Vizieloos om zo'n speler nog een jaar bij Feyenoord te houden en talenten als El Hankouri of Hansson uit te lenen of op de bank te houden. Maarja, dat is een beetje des GvB, matige spelers veel te veel vertrouwen en speeltijd blijven geven op basis van niks.
 
Robertfcg
 
2
24 september 2017 om 10:57
Gebeurt vrij veel bij spelers die van Heerenveen komen. De meesten maken het op langere termijn niet waar. Ziyech en waarschijnlijk Larsson zijn hierop uitzondering. Die jongen bij Twente is nooit wat geworden die zo nodig naar Liverpool moest. Sinkgraven bij Ajax is niks, deze Bilal is zo mogelijk nog slechter. Pluim voor Heerenveen die weet ze altijd goed te verkopen.
 
pompebledsje
 
4
24 september 2017 om 11:29
Er zijn nog wel wat meer voorbeelden. Even verder terug naar het verleden met Huntelaar, Van Nistelrooij en niet te vergeten Allback. Dan heb ik het nog niet over Pranjic, die toch langere tijd in Duitsland verbleef. Je weet alleen de floppen op te noemen, maar de spelers die de top wel hebben gehaald ken je niet. Ik weet ook dat Suareze en Robben ooit voor Groningen speelden, maar veel verder kom ik ook niet. Berg? Ben overigens wel van mening dat Feyenoord bij Bilal overhaast gehandeld heeft. Had net zes leuke wedstrijden achter zijn naam staan en werd toen weggekaapt door Feyenoord. Op zijn leeftijd toen had je kunnen verwachten dat hij een terugval zou krijgen en dan had je hem op die prestaties moeten beoordelen. Dan hadden ze Bilal nooit gehaald.
 
Maestrotactico
 
14
24 september 2017 om 00:12
De tekortkoming van Gio wel hoor. Is een fatsoensrakker, maar de topsport is hard. Ik vond het vorig jaar al een schande dat Woudenberg niet speelde en Nelom maar de hand boven het hoofd gehouden werd als Kongolo geblesseerd was. Het slaat nergens op. Dit is hetzelfde geval. Altijd maar vertrouwen blijven houden in dezelfde spelers. Larsson had gewoon moeten starten. Een half fitte Larsson is beter dan een fitte bilal. Nu weer met Kramer. Speel dan met JPB en Larsson in de spits of met Vente. Je wist dat dit niet meer kon, maar nee, Gio is een aardige jongen en doet dan aardig voor Michiel. Nou, bedankt.
 
Peperbus038
 
7
24 september 2017 om 02:27
Lijkt me dat gio zelf wel wat heeft van de topsport klimaat.
 
Svennieboy
 
9
24 september 2017 om 03:21
Ik weet het niet hoor. Als hij een fatsoensrakker is, dan was Kuyt wel de laatste die hij vorig seizoen op de bank durfde te zetten. Maar deed dit toch. Ik denk dat hij toch echt iets in die gasten ziet, maar mag hopen dat dat nu voorbij is.
 
Edo
 
2
24 september 2017 om 10:00
Ja hoor, de man die Feyenoord de eerste titel bezorgde in 18 jaar, met weinig geld, een smalle selectie, en geen wereldtoppers in het team. Die weet het natuurlijk allemaal minder goed dan jij.
 
Millonario
 
7
24 september 2017 om 00:17
Dat zag je al twee jaar geleden. Echt een zwakke speler die mazzel heeft dat hij bij een van de drie grootste clubs van Nederland mag zitten. Dit is gewoon ene voor Roda ofzo.
 
El Fenomeno
 
6
24 september 2017 om 01:23
Dat kan iedere leek zien, zijn vierde seizoen en nog steeds bakt die er niet van en hij heeft ook een verkeerde mentaliteit. Een grote miskoop maar die daar zijn er nog wel meer van.
 
eazy-e
 
10
24 september 2017 om 03:08
@El Fenomeno Dat het er niet uitkomt ben ik met je eens maar mentaliteit? Hij is 1 van de spelers die tijdens zijn vakantie is blijven trainen om goed fit te zijn. Ook tijdens trainingen voorziet hij de nodige arbeid het probleem is alleen dat het er niet uitkomt zoals het bij Heerenveen toen wel kwam. Maar goed zo heeft Feyenoord wel meer aankopen gehad. Gio moet alleen leren dat het belang van het team voorop gaat en dat er concurrentie is om slechter presterende spelers te kunnen passeren/vervangen.
 
Matjeq
 
10
24 september 2017 om 02:16
Tis gewoon duidelijk dat ze een paar belangrijke spelers missen. Diks, Kramer, vd heijden en Bilal zijn spelers van niveau Ado Den Haag. Daarbij is het gemis van jorgensen duidelijk te zien. Heel het spel was op hem afgestemd. Best waardeloos dat de pinchitter van Jorgensen een speler is die in balbezit het niveau van een Top Oss spits haalt. Best triest als je Champions league speelt. Zie fey nog meer punten verspelen de komende week zonder Jorgensen
 
strontschep
 
6
24 september 2017 om 02:55
Hoezo vd Heijden?
 
Matjeq
 
2
24 september 2017 om 08:27
Kan niet verdedigen en niet voetballen
 
falcao
 
1
24 september 2017 om 08:02
Tja, dat is in feite herhalen wat de commentator van dienst tijdens de wedstrijd ook voortdurend aangaf. Feyenoord is een prachtige club, maar op dat vlak kan het echt een rotclub zijn. Er zijn daar al heel veel spelers op een minder prettige manier door het legioen naar de nooduitgang geduwd.
 
Edo
 
2
24 september 2017 om 10:07
De vraag is dan hoe lang het legioen geduld moet hebben. Ik ben het er mee eens dat je niet te snel een speler moet laten vallen. Maar bij Bilal duurt het te lang, en hij is gewoonweg niet goed genoeg. Moet je dan als supporter maar blijven klappen en juichen?
 
FR12Jules
 
1
24 september 2017 om 10:26
Ach, dan moet de speler in kwestie zelf maar presteren. Bilal heeft al zo veel kansen gehad en het is al zo vaak niks. Dan is men er op een gegeven moment klaar mee.
 
MBMB7
 
2
24 september 2017 om 08:14
Bilal, Depay, Locadia tegenover Toornstra, de Ligt, Dirkie. Zogenaamd Talent is minder waard dan een 'goeie kop'.
 
Master D
 
1
24 september 2017 om 08:50
Dat wisten we natuurlijk al een tijdje dat Bilal het niet meer zou gaan maken in Rotterdam. Wat dat betreft vond ik het vreemd dat men zijn contract heeft verlengd in april. Hij deed het goed bij Heerenveen en dat Feyenoord hem nam was niet zo gek. Helaas is het er totaal niet uitgekomen.
 
Chevalrick
 
3
24 september 2017 om 10:18
Bijzonder toch hoe het Feyenoord publiek 2 mythes in één wedstrijd doorprikt: het altijd, onder alle omstandigheden volledig achter de ploeg blijven staan doe je namelijk niet door spelers als Basacikoglu, Kramer en Nelom af te branden. Ze doe hun best en zijn gewoon niet beter. Accepteer dat. En verder zag je het publiek ver voor het einde het stadion al uitstromen, met als symbolisch hoogtepunt de man met "you never walk alone" op zijn rug die de uitgan opzoekt. Feyenoord moet gaan erkennen dat ze met de CL erbij een kwalitatief te smalle selectie hebben en dat ze bij wedstrijden zoals die van gisteren het type Kuyt missen.
 
FR12Jules
 
3
24 september 2017 om 10:27
Met Kuyt verloren we ook 7x op rij he. ;-)
 
bizzlad
 
3
24 september 2017 om 11:01
Ach ja....van die gasten die te vroeg naar huis gaan heb je overal toch. Wordt door de achterblijvende mensen ook niet gewaardeerd....laat je club maar in de steek. En ja spelers afbranden die een keer een mindere wedstrijd spelen moet je idd niet doen. Maar moet je nog op de banken gaan staan voor jongens die structureel niet kunnen aanhaken bij het gewenste niveau? Ik ben zelf helemaal niet van het uitjoelen van spelers, maar na de zoveelste mislukte actie raak je als supporter ook gewoon gefrustreerd en is een reactie daarop lijkt mij heel menselijk. Overigens kun je het de spelers misschien minder kwalijk nemen dan Gio, want die blijft die gasten maar gewoon opstellen. Overigens ben ik niet met je eens dat we Kuyt missen, we missen Jorgensen. Eigenlijk een heel kwetsbaar elfat want zonder Jorgensen komen we gewoon amper aan voetballen toe.
 
invuurenvlam
 
1
24 september 2017 om 11:18
Vind het te makkelijk om Bilal af te schrijven. Gisteren een Feyenoord gezien waar iedere vechtlust ontbrak. Ook Botteghin ook uitermate zwak in balbezit en Vilhena bracht ook niet wat hij normaal kan brengen. De enige die ik redelijk vond spelen was El Ahmadi. Feyenoord faalde, net als de scheidsrechter als collectief in deze wedstrijd en specifieke spelers eruit halen en die de schuld geven is niet heel zinvol.
 
jaakke
 
0
24 september 2017 om 11:50
Te makkelijk?! Deze mannlaat overduidelijk zien niet het niveau te hebben om een meerwaarde voor feyenoord te zijn, pure armoe. Kansen te over gehad en steeds gefaald. Hij kan mogelijk redelijk voetballen, maar kan dat overduidelijk niet bij een club met een grote achterban en druk van de tribunes. Bruggink heeft gelijk, dit is klaar bij feyenoord.