Bruno Fernandes: 'Als ik in de positie van Donny zat, zou ik ook niet blij zijn'
Maandag, 25 januari 2021 om 08:09

Donny van de Beek had zondag tijdens het FA Cup-duel tussen Manchester United en Liverpool (3-2) eindelijk weer een basisplaats. De 23-jarige middenvelder liet echter geen onuitwisbare indruk achter en werd na 66 minuten spelen naar de kant gehaald voor Bruno Fernandes. De Portugese middenvelder, die uiteindelijk voor de winnende treffer tekende, laat zich na afloop desondanks lovend uit over Van de Beek.

"We hebben een hele goede selectie, met veel opties. Kijk maar naar de reservebank en de spelers die niet bij de wedstrijdselectie zitten. Het is geen probleem als er wat wijzigingen in het elftal worden doorgevoerd, omdat we hele goede spelers hebben. Donny heeft geweldig gespeeld op mijn positie, ik zag dat zijn beweging goed waren. Hij speelde echt heel goed. Dat is belangrijk voor ons", vertelt Fernandes in gesprek met MUTV.

Engelse pers verzint nieuwe bijnaam voor onzichtbare Van de Beek

Het oordeel van de Engelse media over Donny van de Beek was vrij hard.Lees artikel

"Als ik in de positie van Donny zou zitten, zou ik ook niet gelukkig zijn. Maar het belangrijkste is dat doet wat hij in deze wedstrijd deed: binnen de lijnen komen en het team helpen", stelt de Portugese middenvelder. Ook Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is 'heel blij' met het optreden van Van de Beek tegen Liverpool. "Je ziet de slimmigheden in zijn bewegingen, hij is enorm efficiënt in balbezit. Hij was mentaal voorbereid op deze wedstrijd, hij wist een aantal dagen geleden al dat hij zou spelen."

"We hebben het gevoel dat zijn werk er op een gegeven moment op zat, daarom hebben we Bruno op zijn plek gebracht. Donny heeft goed werk verricht, daar zijn we erg blij mee", zo tekent Metro op uit de mond van Solskjaer tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Liverpool. Van de Beek speelde voor de tiende keer in de basiself bij Manchester United. Totaal kwam de middenvelder voorlopig tot 22 optredens voor de Engelse grootmacht, waarin hij 1 doelpunt en 1 assist verzorgde.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Walvis_theo
 
57
25 januari 2021 om 08:40
Donny werd gewoon overschat. Kon bij ons altijd dieper dan de spits eindigen waardoor hij mooie statistieken kon overleggen. Maar als hij middenvelder speelde hij ook toen al vaak verstoppertje. Hij is gewoon niet compleet genoeg voor een topclub.
 
jeffreysch
 
6
25 januari 2021 om 08:49
Klopt, maar toch. Ik heb het gevoel dat als het eenmaal begint te lopen dat Donny daar op zijn plek zal zitten en ook niet meer weg moet gaan, behalve naar Ajax. Het is qua speelwijze een enorm beperkte speler. Heel efficiënt qua basis functionaliteit, maar niet onderscheidend qua techniek. Het is ook niet erg. Ik heb er alleen niet veel geloof in bij Man Utd door de aanwezigheid van B.fernandes. Daar gaan ze natuurlijk g/verwend aan raken. Wellicht dat die à la Kuyt zich kan opwerken, al had Kuyt wel enigzins wat van techniek.
 
Walvis_theo
 
23
25 januari 2021 om 09:03
Grote verschil met Kuyt, die was aanvallend goed maar verdedigend liep hij ook altijd mee. Niet voor niets nog even rechtsback gestaan. Donny heeft dat totaal niet.
 
jeffreysch
 
2
25 januari 2021 om 09:27
Gelukkig hoeft Donny dat ook niet per se. Donny is geen flankspeler of spits. Ik benoem niet de specifieke vereisten van een positie, maar benoem de spelers qua gebrekkigheid aan toptechniek. Echter, haalde de ene wel de absolute top en bleef daar, waarbij de ander het de vraag is of hij daar blijft. Enfin. Mooie speler was Kuyt en Donny ook voor Ajax in de CL, maar nu is het afwachten.
 
hafcahaas
 
7
25 januari 2021 om 09:06
Ben jij weer aan het trollen Theo? Je zeikt altijd alles van Ajax compleet af en komt totaal niet over als een supporter van Ajax. En nu praat je weer over "ons"? Wat een meme ben jij zeg..
 
Clarkkent2
 
3
25 januari 2021 om 10:27
Oneens. Donny heeft altijd zich bewezen als een zeer allround dynamische middenvelder, en dat mét scorend vermogen. Hij is al sinds zn 12e 1 van de grootste talenten op middenveld van europa. IK begrijp ook die negativiteit niet helemaal, de man speelt in zn eerste jaar niet basis bij United, maar doet toch gewoon genoeg wedstrijden mee? Ik vind dat ie in veel wedstrijden ook leuke dingen heeft gedaan. 2e seizoenshelft moet ie gewoon blijven opvallen. Pogba kan zo een keer weggaan. En eerlijkgezegd denk ik dat ie de kwaliteit heeft om Mctominay eruit te speeln. Zo uitzichtloos als er gedaan wordt is zijn situatie echt niet.
 
Richardvan Boven
 
19
25 januari 2021 om 08:41
Donny had toch zelf moeten in zien dat hij eigenlijk weinig zou gaan spelen. Manchester United heeft een geweldig middenveld met spelers met allemaal een eigen individuele actie en het spel van United heeft creatieve mensen nodig geen meevoetballers. Pogba en Bruno zijn gewoon, maar dat was op voor hand al bekend 1/2 klasse beter. Dat is niet erg maar hij had dan beter een andere club kunnen kiezen in mijn ogen.
 
RosselliniRa
 
11
25 januari 2021 om 09:42
Zelf vind ik Donny erg overschat. Maar toch had ik het idee bij deze overstap dat hij toch wat meer zou betekenen voor Man utd. Ik bedoel, ik neem aan dat hij veel is gescout voordat ze dat bedrag op tafel zouden leggen voor hem en niet puur zijn gegaan op die paar goals in de CL van 2 jaar geleden. Dan hadden ze kunnen weten dat het een speler is dat verstoppertje speelt en balletjes afwacht. Zouden ze hem op die manier gebruiken dan geloof ik best dat hij wat doelpuntjes zou kunnen meepakken en een rol van betekenis zou spelen. Dat zelfs een mcTominay hoger in de pikorde zou staan had ik niet verwacht. Vind ik zelf ook veel beter dan Donny hoor maar zo'n dure aankoop zou je moet snel verwachten dat ie op de bank moet blijven. Denk dat ze bij man utd zijn geschrokken en ze uit collegialiteit hem wat schouderklopjes geven in de media. Beetje zielige bedoeling begint het te worden langzamerhand
 
Cuneyt
 
2
25 januari 2021 om 08:51
Jongen kan wel echt voetballen, hij heeft alleen ritme nodig. Laat hem een paar wedstrijden staan met Fernandes ervoor. Elke keer 1 wedstrijd 20 min wel daarna niet spelen en dan moet je alles goed doen in de minuten die je krijgt. Als Pogba weg is komt er genoeg ruimte en dan zie ik hem veel vaker spelen
 
Sammerens
 
32
25 januari 2021 om 09:01
Als Pogba vertrekt dan komt er een nieuwe middenvelder. Van de Beek heeft totaal niet laten zien in de buurt te komen van de kwaliteiten die je mag verwachten voor een basisspeler bij het huidige United. United gaat echt het risico niet lopen door te gokken dat het komend seizoen ineens 2 stappen beter gaat met van de Beek.
 
AFC-BusbyBabe
 
4
25 januari 2021 om 10:34
De enige middenvelder die dan wordt aan getrokken. Is een CVM. Type Declan Rice. Matic kan niet alles spelen. En Fred of SMT kunnen het niet alleen. Voor de positie van Pogba hebben ze vd Beek SMT en evt Fred. Daar waar Garner verwacht wordt, volgend seizoen bij de selectie te komen. Verder wordt er ook gekeken naar een (linksbenige) snelle CV. En nog steeds is United geïnteresseerd in Grealisch en Sancho. Voor die 3 posities liggen de grootste prioritetein.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
25 januari 2021 om 10:37
Dat denk ik ook. Denk zelf dat hij het niet slechter zal doen dan SMT. Denk zelfs beter. Als hij op die plek meer kans krijgt. Gaat het vanzelf. Vd Beek is niet een bepalende speler. Maar denk wel dat hij met het niveau mee kan voetballen. Met zijn loopakties en slimme passing.
 
Japie_Krekel
 
4
25 januari 2021 om 08:53
tja dat geldt voor alle bankzitters bij United. dan moet je zorgen dat je jezelf in de basis speelt anders heb je weinig recht van spreken want de trainer stelt toch echt gewoon zijn beste spelers op. die wil namelijk ook gewoon winnen
 
AFC-BusbyBabe
 
2
25 januari 2021 om 10:38
Logisch. En daar zijn Pogba en Bruno de uitschieters van. Die spelen de gewoon top nu. Je kan vd Beek ook niet vergelijken met deze spelers.
 
Jaricho
 
5
25 januari 2021 om 08:54
Je weet natuurlijk nooit onder welke voorwaarde Donny gehaald werd, maar denk dat je als speler ook wel realistisch kunt zijn dat je niet snel in de basis zult belanden met Bruno op 10 en voor de positie van Pogba komt hij gewoon spelintelligentie te kort. Het is een goede loper op 10, met een goed gevoel voor positionering, waardoor hij vaak kon scoren bij Ajax. Maar meer dan een breedtespeler zal hij bij United i.i.g. niet worden.
 
GLENNN
 
0
25 januari 2021 om 08:57
Daarbij had hij ook bij Ajax een team dat daadwerkelijk liep. Man Utd speelt nu een beetje counter-achtig voetbal en staat daarmee zelfs gewoon eerste in de Bpl. Heel onverwachts eigenlijk. Echter denk ik dat het ook wat makkelijker binnen komen is als je binnenkomt in een ''draaiend'' team. Toen hij begon bij Man Utd, waren er maar 5 spelers die ''draaide''. Dat waren Bruno Fernandes (zijn concurrent), Fred, De Gea, Rashford en Wan-Bissaka.
 
Makallelele
 
15
25 januari 2021 om 09:19
Altijd maar verzachtende omstandigheden (excuses?) vinden voor Vd Beek. Als het team goed draaide, zou je horen "ja, lastig om er dan tussen te komen". Feit is dat hij het gewoon niet heeft laten zien in de tijd die hij wel degelijk heeft gekregen.
 
AlvinvReeuwijk
 
2
25 januari 2021 om 10:01
Kijk, jij leest de reacties goed op Voetbalzone. Op basis daarvan een oordeel vellen, complimenten. Zonder dollen, United speelt gewoon prima voetbal de afgelopen 2 maanden. Donny kan simpelweg hierin niet meekomen. Komt gewoon spelintelligentie tekort. Gisteren nogmaals zitten letten op hem. Het verschil in druk zetten alleen al begrijpt hij niet. Dan kan je ook geen druk vooruit geven. Verder zonder bal weet hij niet waar te lopen.
 
GLENNN
 
9
25 januari 2021 om 08:54
Donny van de Beek is een prima voetballer, maar gewoon weg nog niet van het niveau om bij Man Utd tegen de spelers die er nu rondlopen op te boksen. Pogba lijkt weer redelijk goed te draaien, daar gaat hij niet om heen komen op de ''8''. Fernandes hoef ik niet eens uit te leggen, die heeft zo'n bizar grote impact op dit Man Utd op de ''10''. Verder heb je dan nog één echte ''controleur'' nodig. Dat is meestal Fred. Die speelt ook al tijden goed in mijn ogen. Is er een tijdje uit geweest, maar vond ik onterecht. Speelt al vrij constant over een lange tijd als 6. Brengt als 6 ook nog redelijk veel voetbal. Verder heb je dan Mctominay nog. Daar zou vd Beek het van moeten kunnen winnen, echter is dat ook iets meer ''verdedigend'' ingesteld dan Donny. Mctominay wordt wel eens onderschat genoemd, maar ik vind het maar een gemiddelde middenvelder met voldoende pit. Hij blinkt echter niet echt ergens in uit. Enige wat ik niet snap is het stomme ''gelul'' van Solskjaer. 6 weken lang stelt hij hem volgens mij niet op en vervolgens komt hij met uitspraken als: ''hij kan wel eens de pot tegen Liverpool gaan beslissen'', om hem vervolgens in minuut 66 er van af te halen, nadat hij amper bruikbare ballen heeft gehad. Zo'n Greenwood ging constant voor zichzelf, om gek van te worden! Donny speelde niet eens slecht en ik ben echt geen fan van de jongen, maar hij verdiend echt wel meer kansen dan hij op dit moment krijgt. Hij moet niet alleen kansen krijgen als men met een ''b'' team speelt... Maar goed, mijn mening. Als het zo blijft, moet hij toch maar eens aan een verhuur gaan denken. Op deze manier kan ik niet inzien hoe Frank de Boer hem mee kan nemen naar het EK komende zomer. Hij heeft dan wel de naam etc binnen het Nederlands Elftal, maar hij speelt echt bizar weinig (zeker in de BPL de afgelopen weken)
 
Sammerens
 
17
25 januari 2021 om 09:16
Hij kreeg de kans tegen Southampton en West Ham en die heeft hij toen totaal niet gegrepen. Daar is het voor hem mis gegaan en toen speelde hij toch gewoon met de A ploeg. Voor die 2 wedstrijden speelde van de Beek 6 vd 8 pl wedstrijden mee. Na die 2 basisplaats en slechts nog in 2 vd 9 wedstrijden. Zou je dan niet denken dat de enige logische conclusie is dat van de Beek gewoon te slecht heeft gepresteerd toen hij zijn kans had kunnen en moeten grijpen?
 
AFC-BusbyBabe
 
2
25 januari 2021 om 10:49
Tegen Southampton speelde vd Beek als verkapte linksbuiten. En tegen West Ham op 10. Zoals gister te zien. Is dat niet zijn positie. Niet in dit team. Vr Beek speelt beter op de cm positie l. Die keren dat hij daar mocht spelen. Speelde hij gewoon prima tot goed. Goede invalbeurt tegen Newcastle. Thuis tegen Basaksehir Watford kwam hij in aanmerking MOTM. Dus vind jou conclusie niet logisch en makkelijk door alleen hem op die punten te oordelen. Maar dat is jou mening.
 
jlp40
 
4
25 januari 2021 om 09:00
Achteraf makkelijk praten. Toen hij er tekende was er veel gedoe rondom Pogba, Die wilde weg en speelde ook zeker niet goed. Matic stond ook op de nominatie om te vertrekken. United speelde als team ook niet denderend, dus er lagen prima kansen. Ik kan me daarnaast op dit forum ook nog heel reacties herinneren over De Ligt. Die zou het ook nooit gaan reden bij Juventus met Bonucci en Chiellini voor hem. Volgens sommigen was/is zelfs Demiral beter. Na wat pech in de eerste maanden is De Ligt nu de eerste verdediger die op de opstelling komt. Voor vd Beek zie ik dat niet gebeuren, Fernandes doet het daarvoor gewoon te goed, maar hij zou prima passen bij een Borussia Dortmund.
 
RosselliniRa
 
3
25 januari 2021 om 09:50
Situatie met de Ligt is niet te vergelijken. Daarbij, is er een keer voorgekomen dat Bonnucci, Chiellini, Demiral en de Ligt allemaal fit waren bij een belangrijke wedstrijd? Volgens mij niet. Demiral stond ook gewoon in de basis een tijdje boven de Ligt maar raakte geblesseerd. Dus ik wil het nog wel eens zien wanneer iedereen fit is, daarbij heeft de Ligt een streepje voor natuurlijk vanwege zijn transferbedrag he. Ondanks dat loopt het niet echt vlekkeloos gezien de resultaten. Maargoed die jongen komt er wel. In allerlei lijstjes moet hij nog heel wat voor zich laten dus laat hem eerst maar de beste verdediger van Juventus, Italië en nog wat andere nominaties worden. Dan praten we weer verder.
 
Sanderr
 
5
25 januari 2021 om 10:18
De Ligt staat gewoon in de basis wanneer iedereen fit is hoor, zonder twijfel. Is de laatste maanden gewoon de beste verdediger van Juventus.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
25 januari 2021 om 10:53
Je vergeet erbij te vermelden dat nu iedereen foto's op het middenveld. Vorige jaar waren Pogba en SMT langdurig geblesseerd. En Bruno pas eind januari werd aangetrokken. Toen moest United jet doen met Lingard en Pereira. Die zitten al niet eens meer op de bank of uitgeleend. Met vd Beek heb je daar al een veel betere speler mee. Nu is Pogba fit en speelt erg goed. Waardoor OGS niet om hem heen kan. Als die dus weg gaat in de zomer. Zal vd Beek meer de kans krijgen voor die positie.
 
Schop1989
 
4
25 januari 2021 om 09:13
Donny probeert het nou juist erg goed vind ik, alleen zijn medespelers heten gewoon geen Ziyech of De Jong lijkt het. Steeds zie ik hem een goede loopactie inzetten en steeds laten personen als Rashford, Greenwood, Mctominay het na om die pass te durven geven. Die kans van Greenwood was een sitter voor vdbeek die stond gewoon te wachten op de bal en liet vdbeek met zijn simpel ogende kaatsen Pogba beter spelen. Balletje terug en Pogba had een paar goede passes in huis. Kijk ik kan niet ontkennen dat Fernandez in dit elftal gewoon beter speelt en doet wat ze op dit moment graag zien bij United, maar ik denk dat wanneer vdbeek meer op zoek gaat naar begrip van zijn tegenstanders op het trainingsveld dat hij ook meer ballen krijgt en dus belangrijker kan zijn. Het vergt werk vanuit een lastige situatie en ik weet uit ervaring dat Engelsen vrij conservatief zijn, maar als je wil slagen dan moet je op zoek gaan naar verbetering en in mijn ogen ligt dat voor Donny bij begrip van zijn medespelers.
 
Sammerens
 
13
25 januari 2021 om 09:25
Hij werd anders nog een keer prima weggestuurd op de rechterflank gisteren. Om vervolgens in plaats van de counter door te zetten de boel op te houden en helemaal terug te gaan spelen. Feit is dat hij zichzelf totaal niet in het spel weet te betrekken. Ook toen hij 90 minuten als CM mocht spelen tegen Southampton was hij zo goed als onzichtbaar. Als de centrale middenvelders om je heen 1,5 keer zo veel passes versturen en een veel dieper spelende middenvelder ook 13 passes meer verstuurde, dan gaat er bij jou als speler toch ook gewoon wat mis?
 
AFC-BusbyBabe
 
2
25 januari 2021 om 10:58
Wie stond er voor de goal dan om de bal voor te geven. En of zelf de actie te maken?? Juist niemand. En tegen Southampton speelde hij aan aan de linkerkant. Toen speelde Matic en Fred op de cm posities. Dus logisch dat hij minder ballen kreeg en dus minder passes kon versturen.
 
Sammerens
 
5
25 januari 2021 om 11:24
Als van de Beek diep gaat dan is op zijn minst Rashford al mee en Cavani zat er ook niet ver van af. Dus daar had van de Beek prima de man op kunnen zoeken en een actie of voorzet op kunnen zetten. Ieder zijn mening uiteraard, maar je kan ook doorschieten en alles met de mantel der liefde proberen te bedekken. Begrijp me ook niet verkeerd, ik hoop zeker dat het goed gaat komen met van de Beek en sowieso mag hij meer tijd krijgen om zijn draai te vinden. Op dit moment is het echter niet voldoende en dat komt echt niet omdat zijn medespelers hem stelselmatig over zouden slaan
 
Schop1989
 
0
25 januari 2021 om 12:58
Maar het valt jou niet op dat hij de bal ook zeer weinig krijgt terwijl hij toch wel heel vaak de bewegingen maakt? Zonder bal geen pass denk ik dan, dus daarom dat ik zeg dat hij moet zorgen dat hij meer aan de bal komt en dat begint bij vrijlopen en begrepen worden door je teamgenoten. Ik denk dat wij hetzelfde zien, maar dat ik er een oplossing voor zoek
 
RosselliniRa
 
4
25 januari 2021 om 09:52
Ja nog ff en jij gaat roepen dat de ploeg in dienst van Donny moeten gaan spelen zodat Donny kan renderen. Ik weet natuurlijk dat niet iedereen een ziyech is maar daar kan hij wel een voorbeeld aan nemen. Zich uit zichzelf laten gelden en belangrijk willen zijn.
 
Schop1989
 
0
25 januari 2021 om 12:56
Dan lees je het verkeerd, want ik zeg nou juist dat het aan hem is om hier verandering aan te brengen en dat Fernandez nu eenmaal WEL brengt wat United graag ziet. Lees het nog eens zou ik zeggen...het is opbouwende kritiek
 
Bossie
 
5
25 januari 2021 om 09:47
Misschien verwachten wij wel te veel en te snel van Donny. Er zijn maar weinig spelers vanuit de eredivisie die er meteen staan in de PL. We moeten nu niet vergeten dat Man United gewoon eerste staat en met de top van de PL mee doet. Daarnaast is het spel van United niet ye vergelijken met dat van Ajax. 40 miljoen voor een speler is niet zoveel voor een club dat in de top van de PL speelt . Clubs die onderaan die PL hangen geven lachend 30 miljoen uit voor een speler.
 
MarrieAanDeBal
 
4
25 januari 2021 om 09:55
Vond hem gister zo slecht nog niet. Goede voorassist op rasford. Komt wel goed met hem. Kijk maar hoe het met Fred is gegaan
 
jomar3
 
1
25 januari 2021 om 09:57
Fernandes is gewoon beter. Dat is zijn directe concurrent voor die ‘10’ positie. Dan zou je nog met Donny op ‘8’ kunnen spelen, maar daar speelt Pogba. Dan zou je ook nog met 2 nummers ‘8’ kunnen spelen en een ‘10’ er voor, maar daar is de defensie van United veel te onbetrouwbaar voor. Ook is Pogba te offensief ingesteld om centraal te laten spelen zonder een balveroveraar er naast, Fred is daar gewoon het meest geschikt voor. Het is niet zozeer dat Donny geen goede voetballer is, maar hij is precies het type speler wat in dit United tussen wal en schip valt.
 
SamuelSanders
 
0
25 januari 2021 om 10:55
Het is geen schande om 2e keus te zijn van Fernandes, Pogba, Fred en Mctominay. Dit zijn allemaal betere voetballers met een twijfelgeval bij Mctominay. Mensen overdrijven want laten we nou niet doen alsof ajax een betere selectie heeft/had. Als donny zijn niveau "ontsteeg" dat seizoen in de CL, dan deed Ajax dat ook.
 
Rob81
 
0
25 januari 2021 om 11:11
Donny wordt geen basisspeler bij United. Als Pogba vertrekt zullen ze azen op een andere ster. Wat weer mogelijk is als ze CL halen en misschien zelfs de titel pakken. Als hij wekelijks wil spelen moet ie een stap terug doen. Hij past meer bij subtopper in de Bundesliga denk ik, misschien Leverkusen? Donny is inderdaad niet beter dan Fernandes, Pogba en Fred. Ik zou sowieso die 3 opstellen waar mogelijk. Mctominay is defensief betrouwbaarder dus is ook een optie als de ploeg het dicht moet houden. Hoe OGS hem gebruikt is logisch. FA Cup, en misschien tegen de mindere ploegen in het restant van de competitie om de sleutelspelers fit te houden.