Bruno Fernandes toont glimp van klasse op weer frustrerende avond voor United
Zaterdag, 1 februari 2020 om 20:26

Manchester United heeft voor de zestiende keer dit seizoen punten laten liggen in de Premier League. Op het eigen Old Trafford kwam de geplaagde ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer tegen Wolverhampton Wanderers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Beide teams hebben nu na 25 speelrondes 35 punten; Manchester United staat voorlopig zesde op grond van een beter doelsaldo.

Manchester United verblijdde zijn supporters op de voorlaatste dag van de transferperiode met het aantrekken van Bruno Fernandes en de Portugese middenvelder kon vanavond direct rekenen op een basisplaats. Fernandes speelde als aanvallende middenvelder, ondersteund door Andreas Pereira en Fred. Hij liet bij zijn debuut een glimp van zijn klasse zien, maar kon het verschil niet maken en moest uiteindelijk genoegen nemen met een doelpuntloze remise.

Wolverhampton Wanderes was de bovenliggende partij in de openingsfase en kreeg na twintig minuten voetballen de eerste grote scoringskans van de wedstrijd. Verdediger Matt Doherty zette bij de tweede paal het hoofd tegen de bal, maar David de Gea redde schitterend. Manchester United kwam in het tweede deel van de eerste helft beter in de wedstrijd en was in de slotfase voor het eerst serieus gevaarlijk: Fernandes schoot na voorbereidend werk van Luke Shaw op landgenoot Rui Patrício.

Rui Patrício zat Fernandes na een uur spelen opnieuw in de weg, ditmaal door een vrije trap van de middenvelder onschadelijk te maken. Kort erna kreeg Wolverhampton aan de overzijde een goede kans op de openingstreffer: na een knappe individuele actie van Adama Traoré schoot Raúl Jiménez op de vuisten van De Gea. De bezoekers maakten in de absolute slotfase een moegestreden indruk, maar konden met het gelijkspel uiteindelijk wel tevreden van het veld stappen.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
2
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
JJUnited
 
39
1 februari 2020 om 20:30
United is helemaal verrot, van binnenuit. De eigenaren zijn waardeloos, de technisch directeur is een grap, de trainer die kan z’n spelers niet motiveren en de spelers die kunnen niet of willen niet, en de stilste thuisfans die ik ooit heb gehoord. Willen we ooit nog een topclub worden moet er een gigantische bezem door de hele club gehaald worden, anders is de top 4 het enige waar we ooit nog voor kunnen gaan.
 
El Fenomeno
 
34
1 februari 2020 om 20:34
Ik zit te twijfelen wie de slechtste technisch directeur van de wereld is, die van United of die van AC Milan. Verder zag ik de mensen op de tribune nog wel klappen hoor na een pass over vijf meter of een bal die werd veroverd. Vind het sowieso knap dat nog mensen naar Old Trafford gaan.
 
bruh
 
22
1 februari 2020 om 20:42
@el fenomeno, united heeft geen technisch directeur, dat is juist het probleem. Ed woodward - de algemeen directeur - gaat over de transfers, maar dat is een commerciele man, geen man die verstand heeft van transfers.
 
RGiggs11
 
32
1 februari 2020 om 20:44
@el fenomeno, hoezo is dat knap. ik weet niet voor welke club jij bent, maar hoe slecht jouw club het ook doet, jij blijft toch ook naar het stadion gaan?
 
Rossoneri27
 
8
1 februari 2020 om 20:48
Tja een TD die al sinds 2011 faalt of een die het sinds 6 maanden voor het zeggen heeft, is je keuze dan zo moeilijk?
 
El Fenomeno
 
11
1 februari 2020 om 20:56
Kaarten voor United kosten veel geld en zijn tijdrovend en wat je te zien krijgt zou je eigenlijk voor betaald moeten krijgen, ik kan begrijpen dat er mensen zijn die dat die meer willen.
 
bloem1977
 
4
1 februari 2020 om 20:38
" en de stilste thuisfans die ik ooit heb gehoord." ?
 
bruh
 
13
1 februari 2020 om 20:40
niet zo somber. United heeft geld en sinds solksjaer er zit worden er alleen maar gerichte aankopen gedaan en krijgt de jeugd kansen. Geef hem de tijd en het komt goed. Uiteraard gaan de transfers traag dankzij woody en is er nog een hoop nodig. Maar goed, met het huidige materiaal haalt united echt wel de top 4 en met een goede zomertransferperiode doen we gwn weer mee. Als pogba, mctominay en rashford dalijk terug zijn heb je een prima basiself voor een 4e plek. En dan hopelijk van de zomer roca, belotti, sancho, upamecano en camavinga of grillitsch erbij en we doen weer mee.
 
Frankly87
 
11
1 februari 2020 om 21:02
Welke gerichten aankopen Maguire die voor 85 miljoen gehaald is,ze hadden al een topspits met Lukaku die ze nu van alle hoeken erin schiet bij Inter en dan wil in de zomer Belotti gaan halen die minder dan Lukaku is,plus waarschijnlijk gaan ze Pogba ook nog verkopen deze zomer om weer voor een paar miljoen ergens anders een middenvelder te kopen terwijl je die je al in selectie heb zitten,en dan Solskjaer hoe kan die blijven zitten welke spelers zijn beter onder hem geworden er zit geen enkel voetbal in dit United en daar is Solskjaer verantwoordelijk voor waarom denk je dat publiek 15 min voor tijd weggaat het is niet om aan te zie
 
bruh
 
13
1 februari 2020 om 21:16
Snap niet hoe je maguire geen gerichte aankoop kan vinden. Er was broodnodig een cv nodig en maguire is dat. Of jij het een goede aankoop vindt en of hij te duur was is een ander verhaal. Echter moet er nog steeds een partner voor maguire worden gehaald, want lindelof is geen basismateriaal en tuanzebe is er nog niet aan toe. Lukaku paste niet in t systeem en wilde zelf weg aangezien hij het zat was dat de fans altijd hem en pogba de schuld geven en alleen kunnen zien wat zij fout doen. Overigens is belotti completer dan lukaku en tevens ook een ander type spits, echter speelt hij bij een veel minder team waar hij nauwelijks aanvoer krijgt dusja vandaar ook geen denderende cijfer of topscorerlijstaanvoering. 1 speler die beter is geworden onder solksjaer is fred en ook rashford presteert beter, maar die is nu geblesseerd. Iedereen verwacht maar dat een coach bij united komt en zomaar ff united laat spelen als city, maar daar heeft united momenteel niet de spelers voor. Het middenveld is te zwak waardoor er geen voetbal in zit en het middenveld overlopen wordt, wat vervolgens er weer voor zorgt dat de verdediging verzuipt en onder druk staat en de aanvallende middenvelder - vaak pogba in t verleden - te veel moet verdedigen en enorm onder druk gezet kan worden. Dusja, geef solksjaer nou maar eerst de tijd zodat hij zijn team kan versterken, want op een aantal posities is er echt extra kwaliteit en breedte nodig.
 
JJUnited
 
6
1 februari 2020 om 21:26
Geld is er, talent is er ook, het komt er alleen totaal niet uit. Als ik geen United fan was en een topspeler zou zijn, zou ik wel een paar keer nadenken om op Old Trafford te spelen.
 
AFC-BusbyBabe
 
1
2 februari 2020 om 11:35
Je moet wel de feiten kennen. Voordat je iets roept. Lukaku wilde weg. Kwam niet meer naar de trainingen en wedstrijden. Dus weg ermee dan. Als je wedstrijden van United zag. Kwam hij te kort. Ja hij is een doelpunten maker. Maar in de combi en op technisch vlak, komt hij zwaar te kort. Wie zegt dat Belotti gaat komen?? Niks en nergens bekend gemaakt. Misschien tussen al die 150 andere namen die de wereld in worden gebracht. Timo Werner en Sancho zijn de namen die het vaakst voorbij komen Pogba wilt ook weg. Dus niet zo gek dat ze daar iets voor terug gaan halen. Als United aanklopt voor een speler. Moet ze altijd diep in de buidel tasten. Het middenveld is ook zwak bezet. Met alleen Fred en SMT voor die posities. De rest is (nog) niet goed genoeg. Dat Fernandes is gekomen. Was meer dan welkom. OGS is op dit moment niet de trainer voor United. Hij heeft nu half seizoen de tijd om verbetering te creëren. Met 2 aankopen. Anders zal de overweging genomen worden om Pochettino of Allegri te nemen. Wat er op het veld gebeurd is de verantwoording van OGS idd. Maar met wat voor materiaal, ligt aan het bestuur. En dat er geen TD zit. Nu bepaalt steeds een trainer wat hij nodig heeft. Dat supporters eerder weg gaan is alleen maar goed. Laten zien hoe ze erover denken. Wat ze bij Woodward thuis hebben gedaan is niet goed. Dus kun je op andere manier je mening uiten. Dit zijn de feiten...
 
AFC-BusbyBabe
 
0
2 februari 2020 om 11:40
Het zit nu ook even tegen. Maar als iedereen fit is. Heb je best een aardig team er staan. Talent is er wel. Maar die zijn er nog totaal niet klaar voor. Wat ie zegt...als je geen fan was of een topspelers zou je niet komen. Gelukkig zijn er nog genoeg fans en top speler die voor United willen spelen. Dat is (nu) nog het voordeel die ze uit aankopen kunnen halen. Zie Maguire AWB Fernandes Als ze een keer de CL halen. Zijn ze weer aantrekkelijk. Geld schijnt ook aardig een lokkertje te zijn voor spelers
 
Dasko
 
1
1 februari 2020 om 20:55
Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Als 80 - 90% van je laatste 10 hele grote aankopen ondermaats presteren dan zak je vanzelf af. United heeft genoeg kapitaal om weer een goed team bij elkaar te kopen en dan is het gewoon weer standaard top 2-3.
 
snipernelly
 
4
1 februari 2020 om 20:59
Je hebt helemaal gelijk. Dit is niks meer. Dit gaat nergens over. Ik hoorde dat ze miljard uitgaven hadden gedaan aan spelers. Dat is bizar veel. Ook omdat ze gewoon slechte spelers gekocht hebben. Dit is een schande!
 
BellaPartita
 
8
1 februari 2020 om 21:08
Hoorde dus net dat ze sinds Sir Alex Ferguson weg is gegaan 1.2 miljard hebben geinvesteerd. Mijn hemel.. Doet me ook weer denken aan toen Sanchez half miljoen per week kreeg. Misschien is het maar beter zo
 
AFC-BusbyBabe
 
0
2 februari 2020 om 11:41
Tja... hoeveel heeft Chelsea Man City Liverpool uit gegeven??? En hoeveel geeft United uiteindelijk weer verkocht???
 
Frankly87
 
9
1 februari 2020 om 20:32
Ze staan gewoon 5de met maar 6 punten achter op de 4de plaats de concurrentie is nog slechter en denk dat daarom Solskjaer er nog mag blijven want bij elke topclub lag je eruit,je ziet ook het publiek dat 10 min voor tijd weggaat dat terwijl het 0-0 staat
 
Silvacity
 
2
2 februari 2020 om 05:00
Als hij zo doorgaat eindigen se op 53 punten. 22 punten onder het slechtste seizoen van SAF. En 12 punten onder het seizoen van Moyes. Dat is bizar slecht een topclub.
 
El Fenomeno
 
29
1 februari 2020 om 20:33
Die Pereira zal bij geen enkele andere Premier League club in de basis staan. Die komt in alles zo veel tekort en kan er niets van. United kon niets creëren, veel te weinig voetballend vermogen, creativiteit en kwaliteit.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
7
1 februari 2020 om 20:33
United moet in de zomer nog even de portemonnee open trekken voor een paar goede vleugelaanvaller. Vandaag weer twee manke vleugels, terwijl het middenveld best lekker liep. Zodra de bal voorin komt gaat het fout. Pereira was drama, Martial en James waren ook onzichtbaar. Saai was het niet echt, maar echt kansen waren er ook niet.
 
El Fenomeno
 
3
1 februari 2020 om 20:36
United kan ook wel gehele, nieuwe verdediging, centrale middenvelder, vleugelspelers en een spits gebruiken.
 
RGiggs11
 
5
1 februari 2020 om 20:39
In principe hebben we op de vleugels Rashford en Martial. Hopelijk komt sancho daarbij. Wat wij echt missen is een echte spits, die ook nog een bal kan vast houden. Het middenveld was wel aardig vandaag, al zie ik madisson ook nog wel graag komen.
 
bruh
 
2
1 februari 2020 om 20:44
klopt, vandaar dat belotti moet komen. Is sterk en balvast genoeg om een bal vast te houden, heeft goede looplijnen, goede dribbel, tweebenig, hard schot en enorm doelgericht , goed met het hoofd en werkt als een paard.
 
Brada-Mufc
 
12
1 februari 2020 om 20:52
Ff serieus.hoe kunnen united fans nog denken dat Sancho wel naar united zou willen met al deze troep in het veld
 
Frankly87
 
3
1 februari 2020 om 20:54
Die hadden ze al met Lukaku maar die verkochten ze aan Inter
 
bruh
 
3
1 februari 2020 om 21:22
heel simpel, bij alle grote clubs is er enorm veel concurrentie dus daar is geen garantie op speeltijd, bij united is die garantie er wel. United is nog steeds een enorme club waarbij je in een project kan stappen om deze club weer naar de top te brengen en 1 van de sterren te worden wat aantrekkelijk is voor een britse jongen. United kan hem betalen en een goed salaris bieden. United heeft geld genoeg om genoeg versterkingen te halen waardoor het reeel is dat de club weer aan de top komt, geraamte staat er immers al met de gea, wan bissaka, maguire, pogba, rashford, martial en nu bruno (plus nog een hoop talentvolle spelers zoals greenwood en mctominay). Zo 3 a 4 redenen waarom het niet onwaarschijnlijk is.
 
Brada-Mufc
 
0
1 februari 2020 om 21:35
Ik hoop dat je gelijk heb.hoe graag ik het ook wil dat ole slaagde bij united wat ideaal had geweest,zie ik de toekomst met hem oké niet gebeuren.word een hele klus om topspelers te halen die willen spelen onder ole
 
Brada-Mufc
 
0
1 februari 2020 om 21:35
Ik hoop dat je gelijk heb.hoe graag ik het ook wil dat ole slaagde bij united wat ideaal had geweest,zie ik de toekomst met hem oké niet gebeuren.word een hele klus om topspelers te halen die willen spelen onder ole
 
RGiggs11
 
17
1 februari 2020 om 20:34
Chelsea puntenverlies , dus wij ook. Wordt wel voorspelbaar zo.
 
Bicyclekick
 
2
1 februari 2020 om 20:35
Wat heb ik me erg geërgerd aan Perreira, James en Martial vandaag zeg! Foute beslissingen, slecht positionering, slechte loopacties, t was weer erg matig.
 
AFC-BusbyBabe
 
2
1 februari 2020 om 20:37
Door gebrek aan beter. Moest Pereira en James spelen. Pereira komt echt gewoon te kort. En James moet echt zn draai nog gaan vinden en de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Eerste helft oogte wat rommelig midden op. Tweede helft had United meer de controle. OGS kon niet anders dan Fernandes iets in te laten zakken. En Pereira maar aan de zijkant zetten. Wat ook niet goed uitpakte. En misschien eerder Greenwood gebracht kon worden. En Martial naar de zijkant. Wat ik al zei....Door gebrek aan beter. Straks als iedereen fit is. Zal Fernandes de aanvallende middenvelder zijn. De euforie heerste door het debuut van Fernandes. Maar verder was het spel van United niet veel beter. Zegt genoeg dat hij de meeste doelpogingen had. En de voorhoede zowat niks. Maguire en Shaw speelde erg sterk. Fred gewoon weer uitstekend. Kon hem niet betrappen op slechte passes. Fernandes moet nog tijd krijgen. Heeft nu aan de PL mogen ruiken. Komende 2 weken meer klik krijgen met zn medespelers. Hopen dat de SMT en Pogba snel herstelt zijn.
 
TomHendrix
 
0
1 februari 2020 om 20:37
Solksjaer mag dan nog zo'n United legende zijn, hij ziet er nou ook niet uit als iemand die zn spelers nou even lekker motiveert vol 110% gas te geven. Lijkt weer geen match te zijn tussen spelers en trainer. Vond Wan-Bissaka als enige aan United kant erg goed spelen. Verdedigend echt ijzersterk, zat overal tussen. Voor de rest is het zo pover, met Martial als dieptepunt. En dat loopt al 4 jaar voorin.. Ongelooflijk dat ze vertrouwen in die jongen blijven houden. Bruno Fernandes probeerde nog wat en was hier en daar wat dreigender dan de rest, maar als je medespelers niet mee doen valt er weinig te behalen.
 
sannedijkstra
 
7
1 februari 2020 om 20:47
Het is geen schande om Liverpool en City boven je te hebben, die hebben duidelijk betere spelers. Als United top 5 kan eindigen hebben ze het goed gedaan en Solksjear ook.de tijden dat United meedeed voor de titel is al lang geleden en dat mag je ook niet verwachten van United. Daar waar men vroeger het kampioenschap konden kopen zijn die tijden wel voorbij met de concurentie die ook geld hebben. Daarnaast moet je ook goed inkopen en er een team van maken zoals Klopp en Pep doen.maar Europees voetbal mag je als United fan wel verwachten en als ze zich daarvoor niet plaatsen dan is de coach niet geschikt genoeg. Maar wanneer United wel europees haalt hebben ze het naar behoren gedaan gezien de situatie en spelersmateriaal.
 
Frankly87
 
1
1 februari 2020 om 21:17
Het is dat concurrentie nog slechter maar als je als United van de 25 wedstrijden er 16 niet wint dan speel je een belabberd seizoen waarom denk je dat het publiek na 75 minuten het wel welletjes vind het is gewoon niet om aan te zien en dan verkopen ze ook nog hun beste spits het begint op Milaan te lijken toen ze Zlatan en Silva verkochten en waarschijnlijk verkopen ze Pogba ook nog deze zomer,die 5e plaats verbloemt heel veel ,welke goede wedstrijd hebben ze dit seizoen nou gespeeld dan kan je er misschien 2 of 3 van opnoemen
 
Silvacity
 
0
2 februari 2020 om 05:05
United zal met dit winratio op 53 punten eindigen. Dat is 12 punten ondet Moyes, ie na 1 seizoen werd ontslagen. En 22 punten onder het slechste seizoen van SAF. Het is een draak van een seizoen. Niveau wat clubs als Everton, Wolves en West Ham etc normaal gesproken halen qua punten. Het lijkt nu nog ergens op omdat Spurs en Arsenal het niet beter doen. Die bebben ook een bizar lage positie.
 
Alcantara91
 
0
1 februari 2020 om 20:39
Hoe was Fernandes? Waar was Matic?
 
Angelo77
 
7
1 februari 2020 om 20:53
Fernandes was oké. Liep goed de ruimtes in, passing nog redelijk slordig, doordat de spelers elkaar (nog) niet begrijpen, een aantal goeie schoten en maakt veel meters. Niet in z'n kracht gebruikt, speelde vooral controlerend. Matic was geschorst.
 
Alcantara91
 
4
1 februari 2020 om 21:15
Bedankt voor de info!
 
Brada-Mufc
 
3
1 februari 2020 om 20:47
Het zal nooit wat worden onder ole.slechtste manager die ik ooit gezien heb.schoolplein voetbal
 
ClassOf1992
 
1
1 februari 2020 om 20:54
Je kan elke topspeler halen die er is... het begint altijd bij taktiek en als de coach er niets van kent zullen de topspelers het niet laten zien. #OleOutNow!
 
Derkie10
 
2
1 februari 2020 om 21:58
Wat mij opvalt en dat was bij sporting al zo, is dat fernandes van alle hoeken en standen gaat schieten. Vaak zijn er veel betere opties maar gaat toch voor eigen succes. Vind het een domme aankoop van united.
 
FCPDani
 
12
1 februari 2020 om 22:10
Sorry maar daar ben ik het niet mee eens. Eindelijk heeft manu iemand die durft te schieten buiten de 16. Continu staan ze daar maar naar elkaar te tikken en komt er niks uit die aanvallen. Hiernaast moet je Bruno spelen op de CAM positie en niet zo ver naar achter. Ik zag gelijk tijdens deze wedstrijd dat hij een daadwerkelijke aanspeelpunt is. Bijna alles ging via hem.
 
Derkie10
 
1
1 februari 2020 om 22:45
Dat kan aan het schieten van afstand liggen maar ligt ook aan iemand die de actie niet durft te maken Zodat je een overtal situatie creëert. Martial moet dat kunnen maar komt er bijna nooit uit. Schieten van afstand is vaak een wanhoopspoging omdat je er niet doorheen komt.
 
FCPDani
 
2
1 februari 2020 om 23:12
Martial is geen 9 maar een vleugelspeler. Bruno moet op zijn positie spelen, namelijk CAM en niet CDM. Wachten maar op mctominay.Bruno stond op zijn debut een Shaw, Daniel James etc te instrueren om achter de linies te rennen, zodat hij ze zo kon aanspelen. Dat continu paasjes van tien meter afgeven wordt al continu gedaan door Fred.
 
KEIZER!
 
3
2 februari 2020 om 01:41
Totale onkunde om deze jongen nu al in de basis te zetten.. moet ie niet een systeem leren? Of iig een beetje. Kan mij herinneren dat spelers als Fabinho, Robertson en Ox allemaal maanden hebben moeten wennen aan de manier van spelen. Ox werd zelfs eerst nog vervanger van Salah elke wedstrijd omdat ie nog niet klaar was om in het centrum te spelen. Nee deze jongen weet alles in 1x en hoppaaa voor de leeuwen ermee. Ongelooflijk.